Last news in Fakti

9 Юни, 2023 22:04 3 217 43

Правителството продължава с назначенията: Нови седем души стават заместници в шест министерства

  • заместник-министри-
  • правителство

Назначенията са в Министерствата на туризма, на икономиката, на регионалното развитие, на околната среда, на здравеопазването и културата

Правителството продължава с назначенията: Нови седем души стават заместници в шест министерства - 1

Нови седем заместник-министри са назначени в шест министерства, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет..

Поста заместник-министър на туризма за трети път поема Ирена Георгиева. Тя е заемала вече тази длъжност от февруари 2015 г. до май 2021 г. и от септември 2021 г. до юни 2023 г. Професионалният опит на Георгиева е изцяло свързан с туризма, има над 25-годишен управленски опит като ръководител на туристически агенции. От 2006 г. е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), а от 2009 г. до 2013 г. е председател на АБТТА. Ирена Георгиева е и признат международен специалист в туризма. Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент.

За заместник-министър на околната среда и водите е назначен Петър Димитров. Той заема този пост за трети път, като преди това е бил на длъжността от май 2021 г. до февруари 2022 г. и от август 2022 г. до юни 2023 г. В рамките на професионалната си кариера е заемал различни длъжности в Басейнова Дирекция „Дунавски район“ с център град Плевен, бил е включително неин директор. Петър Димитров е магистър по хидромелиоративно строителство.

Ирина Щонова е назначена за заместник-министър на икономиката и индустрията. Притежава бакалавърска степен по икономика от Университета „Сейнт Олаф“, Нордфийлд, САЩ, магистърска степен по бизнес администрация от Университета „Станфорд“, Пало Алто, САЩ и докторска степен по икономика от СУ „Св. Климент Охридски“. В периода от 2015 г. до 2021 г. е вицепрезидент „Маркетинг и стратегии“ на американския телеком AT&T, където отговаря за разрастване на каналите за продажба, въвеждане и ценообразуване на нови продукти, финансово планиране и капиталови разходи. Две години преди това заема позицията директор „Обслужване на клиенти“ на американската спътникова телевизия DirecTV (Лос Анджелис). Притежава опит в областта на финансовия надзор и бизнес развитието. За втори път заема длъжността заместник-министър на икономиката и индустрията.

Ивайло Стайков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Поема поста за втори път. Той е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” - отново в УАСГ-София. Притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина.

За заместник-министър на здравеопазването е назначен Илко Гетов. Проф. Гетов е възпитаник на Медицински университет - София, откъдето придобива образователна-квалификационна степен „магистър“ в професионално
направление „фармация“. Притежава образователна и научна степен „доктор“ към МУ - София, специализация по „Клинична фармация“ и магистратура по „Здравен мениджмънт“ към същия университет, както и специализация по „Болнична фармация“ към МУ - Варна. От юни 2013 г. до февруари 2020 г. е председател на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. В периода юни 2022 г. – октомври 2022 г. е председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти.

На длъжността заместник-министър на културата е назначен Чавдар Георгиев. Арх. Георгиев завършва Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия в гр. София през 2004г. Специализира архитектура в Технологичния институт в Атина, Гърция. Притежава богат професионален опит в сферата на инвестиционното проектиране, включително по реализацията на редица проекти на жилищни, обществени и промишлени сгради и проекти в областта на консервация, реставрация и експониране на обекти, паметници на културата.

За заместник-министър на културата е назначен и Виктор Стоянов. Той заема длъжността за втори път, като на този пост е бил и през 2014 г. В периода от 2014 г. до 2016 г. е директор на Софийската филхармония. След това от 2018
г. до 2023 г. е член на Надзорния съвет на организацията за колективно управление на авторски права „Мюзикаутор“. Като концертиращ пианист печели редица престижни международни награди.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    27 3 Отговор
    Одобрени ли са от някое посолство?

    Коментиран от #5

  • 3 Ивелин Михайлов

    20 7 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна напомня, че тагарев вече се набута в украинското посолство да договаря изпращането на българската армия на Запорожкия фронт, понеже украинците измират с хиляди на ден и им трябва прясно месо!
  • 4 спецов АНАЛитик

    13 2 Отговор
    кукорча бейби бичкам ва с божанку
  • 5 Програмист

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Американското
  • 6 Помак

    10 1 Отговор
    Лицата са ени о сашти от 20 години...няма пат за младите..
    Мафията гроп+ дпс+ ПП ! не пуска кокала ! ...од 2015 е зам министер ...и в частния бизнес...това мерише на л ма и корупция (за тази в торизма)...
  • 7 Топч0

    10 1 Отговор
    Точно когато метанът падна на 1,70 лева? Дано с новата промяна не стигне 10 лева отново.
  • 8 Майна

    18 2 Отговор
    Утре има протест
    Но не Вставайте..
    Ослушвайте се ..още
    Няма кой да ви спаси

    Коментиран от #19

  • 9 Ерор 404

    21 3 Отговор
    Изразено мнение на Виктор Орбан за новото българско правителство, излъчено от унгарската национална телевизия:

    „В БЪЛГАРИЯ ДНЕС СЕ ИЗВЪРШИ ПРЕВРАТ НА СОРОС! БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ СЛЕД МЕСЕЦ ОФИЦИАЛНО СА ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ!
    ЦЕЛТА Е ДА СЕ НАМЕСИ ДЪРЖАВА ОТ НАТО ЗА ДА СТАНЕ КОНФЛИКТА ГЛОБАЛЕН.
    БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЖЕРТВАНИ!“

    Коментиран от #13, #18

  • 10 Жалки краварски смешници

    13 3 Отговор
    Тези няма да ги бъде
  • 11 Петрич

    15 3 Отговор
    Вече няма да ни управлява Бойко Борисов,а Бойко Методиев Борисов, това е ПРОМЯНА.БЪЛГАРИНО СПИШ,спи и не се оплаквай.
  • 12 Дрифт

    11 4 Отговор
    Назначаване на грабители и корумпета, а ПП-та са най долната партия от новите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Абе шантавелки

    2 7 Отговор
    Зеления чорап ги освободи а сега плачете че се назначават нови. Страни хора, мърдай не мърдай.

    Коментиран от #17

  • 15 Факти защо ме триете за този коментар?

    5 1 Отговор
    Знаеш ли какво е Ерор 404 и има ли го, error 404, 500, 301 ти от кой си? Абе не се прави на това което не си.
  • 16 ДПС го иска

    7 0 Отговор
    Защо назначиха стареца Запрянов в МО?
  • 17 Вечните замове

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Абе шантавелки":

    Щонова беше служебен до оня ден. Жена на Щонов, бивш служебен министър. Чакаме и детето да уредят за директорче нещо.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Неразбрал

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    Каде тоя протест и кой ще протостотурва
  • 20 САНДОКАН

    9 0 Отговор
    Аз къде мога да се запиша за зам. министър,английският ми е на ниво бивш министър председател и знам че в Пекин има ПКП
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Перо

    6 2 Отговор
    Няма нито един професионалист, преминал от фирмено ниво и после по стълбицата на длъжностите в министерството до зам.-министър! Всички са измислени теоритици и администратори, в сфери, структури, законодателство и практики, неприложими в държсвното управление в БГ! Едно е фирмена дейност и политика, друго е държавно управление и развитие в даден бранш, в национален и международен мащаб, плюс законодателство в рамките на ЕС. Чисто лобистки назначения, а има и такива, несъвместими с практика и образование в определените им министерства! От несъвместими политики и интереси, това правителство е обречено!
  • 24 само нашите

    5 2 Отговор
    Нашите хора започват да навлизат ударно! Почна много да смърди!

    Коментиран от #27

  • 25 Перо

    8 3 Отговор
    Ирина Щонова открива топлата вода с ATT, защото тази компания дойде в БГ през 1993 г. и офиса и беше над старата сграда на СБА, на ул. Св.София с няколко служители! Познавам всички бивши служители, американските менаджери в NYC и начина на идването им в БГ. Техният юрисконсулт, сега е част от екип, обслужващ американски граждани, по препоръка на посолството. Видяха, че нямат шанс за бизнес в БГ и се оттеглиха! Повечето измислени “титли” на зам.-министрите са пълен талаш, въздух под налягане! Специализациите, курсовете и различните програми в реномираните чужди университети нямат нищо общо с завършилите пълния курс на университета, само бомбастични названия за пълнеж на биографии! Това правителство е пътник!

    Коментиран от #26, #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Разбира се само наши

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "само нашите":

    А когато бяха само ваши? как се кефихте, айде сега обратно. Пък и от какъв зар да ивам служители от противници?
  • 28 Перо

    0 1 Отговор
    АТТ !

    Коментиран от #30

  • 29 Тук още ли има шибидак,дак

    3 2 Отговор
    възражданяк?
  • 30 Перо

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Перо":

    Има знаци, които не излизат в коментарите: ATandT!
  • 31 Перко,

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    Не си поставяй лайкове.
  • 32 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Назначават се Свой Хора
  • 33 Майко мила

    5 0 Отговор
    120 зам. министри дали ще стигнат
  • 34 Мииииидаааааа

    4 0 Отговор
    На длъжността заместник-министър на културата е назначен Чавдар Георгиев. Арх. Георгиев завършва Университета по Архитектура.......и е точно за културата.....
  • 35 Ъхъъъъ

    3 0 Отговор
    директора на Софийската филхармония, сигурни ли сте че не е на енергетиката ?
  • 36 Име

    2 0 Отговор
    Все пак - Началник на водопад, какво точно управлява един Министър или заместник-министър, според мен - просто се упражняват.

    По принцип не трябва да има значение кой е министър. Ентусиазмът е голям явно - но е трудно да обединиш хората около една работа.

    Качеството запада очевидно, навсякъде има неприятни моменти.
  • 37 Серж

    2 2 Отговор
    Тези всички назначени зам.министри са изключителни специалисти според биографиите им дори гениални.
    Успех!
  • 38 Калинка

    3 3 Отговор
    То учили ,учили практикували в Америка,талантлив народ ви казвам ,дошли от много далече да помогнат на бедна България.
  • 39 Мустафа Чауш

    1 0 Отговор
    Хайди ,Хайди на Харлия да й!
  • 40 Магда чевръста мома от село

    2 1 Отговор
    Ний на село сме свикнали без много пари да изкарваме малко хлебец ,чеснов лук ,бобец босилек и гъби.
    Хич не ма е еня кой е зам.министър кой не!
  • 41 Кольо

    1 3 Отговор
    Да заровим томахавките и заработим дружно за една нова и много хубава китна държава с голямо минало.
  • 42 Григори

    2 1 Отговор
    Абе завършват в Америка ама там работа не намират много явно и се завръщат да помагат на бедните хора
  • 43 фактите

    0 0 Отговор
    Щонова от гълъбарника - пак заместник-министър!!! Като как стават тия работи? Значи едните са като другите или със сигурност в сговор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове