Last news in Fakti

11 Юни, 2023 16:12 5 966 26

Атанас Чобанов: Освен каскет и тиква, в нашето уравнение има и един конституционалист

  • атанас чобанов-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • барселонагейт

Твърди, че Бойко Борисов е осигурил парите за къщата в Барселона, в която е живяла Борислава Йовчева, с която е имал интимна връзка и дете от нея. Няма условности

Атанас Чобанов: Освен каскет и тиква, в нашето уравнение има и един конституционалист - 1

"Прокуратурата и новият Гешев, който реши да активира дела, за удари „лицето Бойко Методиев Борисов“, както самият той го нарече, са свършили една сериозна работа по проследяване на пътя на парите по делото „Барселонагейт“. Това заяви пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на разследващия сайт Bird.bg.

Bird.bg и „Бивол“ публикуваха факсимилета от важни страници по делото „Барселонагейт“, депозирани в Народното събрание. Някои депутати все още не са получили достъп до това досие.

Атанас Чобанов определи като важна новината за сензационното пътуване на делото от една прокуратура в друга, продължило цели 2 години и 2 месеца. Не по-малко сензационно обаче е и заявеното в прав текст от Прокуратурата:

"Твърди, че Бойко Борисов е осигурил парите за къщата в Барселона, в която е живяла Борислава Йовчева, с която е имал интимна връзка и дете от нея. Няма условности".

Чобанов обясни ,че това е част от документ, с който Bird.bg разполага в цялост и който прокурорът по делото е внесъл пред съда, за да оправдае оперативно-издирвателни действия и обиски на човек, приближен до Валентин Златев и Бойко Борисов.

"Това са документи, които идват от тези страници, намиращи се в деловодството на парламента. Всеки депутат, който има достъп, може да потвърди, че са напълно автентични".

Журналистът отбеляза, че се стига до конкретна фирма, която е дала парите.

"Става въпрос за фирма на Валентин Златев и признания на свидетели, които фигурират в протоколи за разпит. Това скъсява значително дистанцията между тази инвестиция и Борисов. По това дело има и класифицирана информация".

Продажбата на къщата фигурира в имотния регистър на Барселона, напомни той.

"Отдавна излезе, че е продадена на загуба – искали са да се освободят от актива. Проследима е и съдбата на бутика на луксозната марка „Шервиньо“. Фирмата е купена от приближен на ГЕРБ - Росица Велкова, която беше част от икономическия екип на партията. След това е продадена на съпругата на личния астролог на Борисов".

Той коментира и новата информацията по делото „Барселонагейт“.

"Информацията за Истанбул се проверява от Прокуратурата. Изпратено е искане за правна помощ. В него се твърди, че Бейзат Яхя е близък на Борисов, който го води на срещите си с Ердоган. Разследван е за пране на пари, има дело срещу него. Иска се турските служби дадат движението по сметките на Борислава Йовчева и Бейзат Яхя и имотите, както и неговите влизания и излизания през граница, с твърдението ,че той е изнесъл 300 милиона лева и е купил имот на Йовчева в Истанбул".

Тази информация, според Прокуратурата, е налична в медийното пространство, отбеляза журналистът.

"Те се опитват да валидират нещо, което вече съществува като твърдения в медиите. Дали ще излезе заек, не знам, но е обнадеждаващо, че се започват такива действия".

Чобанов разказа също, че планира да бъде в Страсбург, когато Гешев трябва да бъде изслушван от Мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент.

"Не знам дали ще видя един раним човек, но аз ще започна с въпросите, на които не ми отговори предишния път. Те бяха сериозни. Вижда ли Делян Пеевски? Бейзат Яхя е много близък и до ДПС. Отговорът на този въпрос е много важен. Освен каскет и тиква, в нашето уравнение има и един конституционалист".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    17 35 Отговор
    Ха ха ха..,,
    И този от ,,борците,, подкрепян от ,,хамерика за България,, ще ходи и ,,действа,, чак и в Брюксел..
    Кой го изпраща там, а.
  • 2 КОТарАК

    13 4 Отговор
    горещо препоръчвам да се интересувате от Сингапур-как от нищо се прави нещо и 1 президент на място!!

    Коментиран от #17

  • 3 Истини

    15 4 Отговор
    15 г, а бяха на 25. Ченетата дори не гледат телевизия, не ви четат, защо ли, българия е подчиена отвън
  • 4 Така е.

    18 32 Отговор
    Прав си !
    Само че под "тиква" имаше в предвид собствената си глава ???
    Като пишеш за тикви, слагай си перука, че объркваш хората /
  • 5 Анонимен

    13 16 Отговор
    Някои журналисти, важно е да има сензации горещи, че да имате работа. Нищо с никого няма да стане, както с магнитски стана, ама не
  • 6 Да попитам

    17 33 Отговор
    Кой им плаща на такива за да могат години наред да се занимават само с един Бойко Борисов?
    Дали преди лягане проверяват под леглата си да не се е скрил там?
    Питам, защото само той е в главите и устите им.
  • 7 Истини

    9 41 Отговор
    Турция Прусия Запада са зад Бойко Методиев Борисов. Народа си го харесват Борисов, защото бил изгонил ваши хора Наско биволь, проститутки в България.
  • 8 Жалък грантаджия

    15 34 Отговор
    Поръчков драскач на кръга капитал и НПО-та около америка за България!
  • 9 Истини

    5 10 Отговор
    И част от парите от проституция може би са отивали при вас, и днес господиа е строителен предприемач и е хванал2 млади момчета с психични отклонения, доколкото подразбрах, баша му известен доктор навремето невролог, дано не греша Икономов. Като черва сте всички в далаверите,без значение на партии, сите от бкп дс кгб кпсс
  • 10 Спецназ

    21 2 Отговор
    Да имаш 10 години доказателства,че някой е бандит и

    да не му внесеш обвинителен акт е АБСУРДНО!

    НЯМАЛ СИ!

    Един м..ангал рецидивист за едно колело отдавна да си е излежал десетака. ФАКТ!
  • 11 Съпругата на личният астролог....

    13 5 Отговор
    Няма никакви продажби на имоти, фирми, мирми и тъй нататък...с Боцко едвам се познаваме, лежахме на леглото, гледахме звездите и гадаехме по тях кой ще спечели Шампионска лига...кво толкова е станало?

    Коментиран от #24

  • 12 Само предлагам

    11 3 Отговор
    Пропусна да кажеш че има и ЧОРАП
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 мисирка

    8 2 Отговор
    Екстрементите от Банкя и Долни дъбник са почнали да се топят.
  • 15 ухрдфе

    13 3 Отговор
    Простата тиква е грабил милиарди от българите и сега го крият престъпниците в парламента. Ще почнат да висят по дърветата тези лъжци, само да посмеят да скрият разбойника. Милиарди е "усвоявал" с бандата си ГЕРБ.

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ганев

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    ПАК СИ СЕ ОБЪРКАЛ СТАВА ВЪПРОС ЗА ФИЛИПИНИТЕ РОДРИГО ДУТЕРТЕ
  • 18 ганев

    5 5 Отговор
    БОЖЕ И ТУЙ КРАСИВОТО И ПРИЯТНО СЪЩЕСТВО ДЕТО ПЛЮСКА ЗДРАВО ОТ СОРОС СЕ ИЗКАЗА УМНО.....ХАХАХААААА
  • 19 Каскет

    3 1 Отговор
    Тиква 🎃 и фес, машшала ашколсун
  • 20 Бай араб

    2 2 Отговор
    по фамилията ще ги познаете писачите
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БУРАТИНО

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Съпругата на личният астролог....":

    Пишеш за този, когото наричаш "Боцко", със явна злоба, сякаш е отказал да те "боцне", бе другарю !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Чобан Танас

    0 0 Отговор
    Освен каскет и тиква, има и една лъскава кратуна , която ги реди тези конспирации.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове