Last news in Fakti

13 Юни, 2023 08:41 3 323 34

Емануил Йорданов: Гешев е решил да ходи в европейските институции да клепа Бойко Борисов, това е негов избор

  • главен прокурор-
  • президент-
  • всс

Отстраненият вече главен прокурор е хубаво да си събере трупчетата от прокуратурата, върху които е държал различните дела и да си ходи вкъщи, каза адвокатът

Емануил Йорданов: Гешев е решил да ходи в европейските институции да клепа Бойко Борисов, това е негов избор - 1

Уронване на престижа на съдебната власт имаме от момента, в който Гешев се е появил в публичното пространство.

Това мнение изрази в интервю за БНР Емануил Йорданов, адвокат, бивш министър на вътрешните работи. Той коментира отстраняването на главния прокурор от Висшия съдебен съвет заради уронване на престижа на съдебната власт чрез израза "политически боклук".

"Този израз е капката, която преля кофата на търпението."

Президентът би трябвало да подпише указа за отстраняването на Гешев в кратки срокове, смята Йорданов.

"Ако президентът забави много нещата, това ще увреди неговия престиж."

Относно тезата за нарушеното право на защита заради отсъствието на главния прокурор от процедурата по отстраняването му от поста Емануил Йорданов изтъкна, че "ако Гешев е решил да ходи в европейските институции да клепа Бойко Борисов, това е негов избор". По думите му всеки от заместниците му би могъл да отиде вместо него в Страсбург.

"Не мисля, че изтеклият мандат има някакво значение при наличието на решение на КС за Инспектората на ВСС, който е с още по-отдавна изтекъл мандат", каза той относно оспорването от страна на главния прокурор на легитимността на органа, който гласува за отстраняването му.

Решенията на Конституционния съд имат действие само занапред, уточни Емануил Йорданов относно друго от исканията на Иван Гешев – съдът да се произнесе за противоконституционност на променените текстове в закона, с които бе свалено мнозинството за отстраняване на главния прокурор.

Йорданов посочи, че поведението на главния прокурор му напомня за децата в детската градина по време на социализма с репликата "Моля, другарко, тоя се бие!"

"Гешев е хубаво да си събере трупчетата от прокуратурата, върху които е държал различните дела и да си ходи вкъщи. Животът е такъв. Очевидно тази длъжност не му е по мярка."

Йорданов призова да си припомним "как беше изпратен башибозук в президентството, как бяха изнасяни записи - не знам главен прокурор ли беше, или диско жокер".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    54 21 Отговор
    Petar Proikov :
    "Не, не харесвам Гешев, но помните ли как САЩ си купиха Украйна? Преди години САЩ първо насила смениха главния прокурор на Украйна, поставиха начело на страната правителство, което изпълнява безпрекословно заповедите от Вашингтон, Лондон , Берлин и Брюксел, а когато украинския народ излезна по улиците бяха изпратени специалисти, които да смажат протеста. Американските служби наеха грузински и други снайперисти, които от покривите и прикрития убиваха протестиращите на майдана. Западът плати страшно много и на "контрапротестиращи" украински нацисти (националисти), които да пребиват хора, да предизвикат провокации, за да бъдат очернени истинските протестиращи. Беше сменен и президента на Украйна. Какво чухме оня ден? Договорена смяна на главния прокурор, договорена смяна на президента и идващо правителство, напълно подчинено на САЩ, Лондон, Берлин и Брюксел. Същия сценарий. Към днешна дата над 40% от украинската земя не е украинска, защото чрез промяна в законите тя може да бъде продавана на чужди компании и точно това се случва. Западни компании са собственици на повече от 1/3 от украинската земя, а да не говорим за нацистите, които са на власт, за насилието над мирни граждани в продължение на повече от десетилетие, на изтриване на националната история и памет и заместването им с други - западни идеологически проекти.
    Събудете се! Иначе това ни чака и нас."

    Коментиран от #13, #28

  • 3 Мими

    26 9 Отговор
    Пи....долен!
  • 4 ПарапетПетко

    36 10 Отговор
    Всички на амбразурата да браня имунитета на Биби.
  • 5 Появи се и Мими

    48 12 Отговор
    Още един адвокат на честния и кристално чист Борисов! Що ти трябва бе Мими?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 минчо

    31 4 Отговор
    Щом има борба значи е з@плаха за господарите....
  • 8 Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️

    7 8 Отговор
    Ние сме руснаци. Каква наслада! (А. Суворов)

    Коментиран от #15

  • 9 хаберих

    13 17 Отговор
    Гешев е решил да ходи по европейските институции и да се предлага за еврокомисар.
  • 10 Един БЪЛГАРИН

    42 4 Отговор
    Нема да клепа а да докаже истината бре.........
  • 11 ристю

    25 4 Отговор
    Как каскет-гиби ще го клепа Бойко Борисов,това да не е къща в Барселона,та да й клепаш стените с боя?
  • 12 Нищо не клепи

    32 4 Отговор
    Ще покаже документи които уличават тиквата на сто процента да се готвят другите от КТБ аферата
  • 13 ньид

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    А ти помниш ли на кого служеше тоя Гешо - на същите тия САЩ ! Само че беше много тъп и дори при голямонт си желание не можа да свърши и за тях нещо- Така че не драматизарайте и не го героизирайте тоя дебил!

    Коментиран от #23

  • 14 среднощен

    17 3 Отговор
    "...Йорданов призова да си припомним "как беше изпратен башибозук в президентството, как бяха изнасяни записи - не знам главен прокурор ли беше, или диско жокер...";

    "Диско жокер", през който умело се разиграваше цялата държава... Но, "шоуто свърши" и "това е всичко приятели"...
  • 15 Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️

    6 12 Отговор

    До коментар #8 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    За цялото съществуване на Руската империя и след това Съветския съюз - никой не можеше да ни победи! Изобщо никой!
  • 16 карамфила

    12 7 Отговор
    Тоя "бивш"министър йорданоф какво ни го натрапвате само,ако беше нещо качественно щеше да е министър все още.Да си гледа адвокарурата и да се скрие от човешки погледи.Плявналиев номер 2.
  • 17 Има

    10 6 Отговор
    много за клепане..., дори и за държавна измяна на Петков и Василев към едно посолство...
  • 18 факуса

    15 1 Отговор
    ама къде бяхте досега всички вие борци за демокрация,що не подкрепихте радев кога не искаше да го назначи,а кога хората бяха по улиците пак се криехте
  • 19 Право на мнение!

    4 4 Отговор
    Страната ни си има Министър на правосъдието! Главен Прокурор е ненужна фигура, която го дублира!
  • 20 калугин

    13 3 Отговор
    МИМИ, ЦЯЛА БГ. ЗНАЕ ИСТИНАТА ЗА КТБ, КЮЛЧЕТА, БАРСЕЛОНА И ПОДВИЗИТЕ НА БУДА ОТ МАГУРАТА, ГЛ. СЕКРЕТАР, КМЕТ И МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ, ТИКВАТА СИ ИМА АДВОКАТИ, МИМИ ТИ НА КОГО ИСКАШ ДА СЛУЖИШ, НА ИСТИНАТА ИЛИ НА МАФИЯТЯ, КАТО МИНИСТАР СЛУЖЕШЕ НА МАФИЯТА, И ЗА КАПАК ТЕ ИЗРИТАХА ДО АДВОКАТ, ПАК ЛИ ИСКАШ ДА СЛУЖИШ НА МАФИЯТА
  • 21 Леля Гошо

    23 4 Отговор
    Самият Гешев е боклук, милиционерски боклук, който трябва да бъде изметен. Но ще е голям кеф ако преди това накисне Тулупа и неговите лакеи. И в най смелите си мечти не вярвам да накисне Пеевски, но ако и това стане, ще гръмна бутилка евтино шампанско и ще запаля пура-менте от 2 лева.

    Коментиран от #26

  • 22 Трън

    7 1 Отговор
    Ами стани му адвокат бе Мими.
  • 23 Знаем

    9 9 Отговор

    До коментар #13 от "ньид":

    Сащ (Посолствто) "ожениха" уж несъвместимите ППДБ дебили и ГЕРБ крадците за 2 дни след двугодишно взаимно "оплюване"...

    Не е учудващо защо бързат така - намериха си второ Зеленски - в лицето на полуграмотния и еднакво емоционално нестабилен, но верен русофоб Петков!

    Внимание! Този ще направи същото с България, каквото направи Зеленски с Украйна - вс зависи от господарите му!

    Коментиран от #27

  • 24 мдаа

    14 3 Отговор
    Само Емануил Йорданов не беше дал акъл на президента, и ето че и той го направи. А препратката към решението на КС е неправилно, защото едно е Инспекторатът към ВСС, друго е ВССу който е най-висшият орган в съдебната власт. ВСС за съдебната власт е като Народното събрание за законодателната. Защо когато изтече мандатът на НС по предвидените от КРБ причини, депутатите се разпускат, а не продължават да творят закони? КС постанови реешение по целесъобразност за Инспектората, но това не означава, че ще направи същото и за висшия орган на власт в системата. Радев да връща предложението с мотиви за нарушеното право на защита на Гешев. КС да не се ослушват, че и там има много зависимости, а да се произнасят по допустимостта на исканията. Гешев дотогава да продължи да разчиства боклука. Това са оздравителни процеси за цялото общество и ако мафията успее да ги осуети, друг шанс държавата ни няма да има, защото и конституцията смятат да пренаписват.
  • 25 666

    4 12 Отговор
    Интересно защо бившия така се е вторачил в Борисов. Много добре знае че тези дела са само по доноси от комунистите като др. Йончева. Преди това бяха набедили Борисов че има остров някъде в Гърция. Гешев сам се злепоставя като го играе доносник в ЕС. Сбогом Каскет.
  • 26 Иво

    2 9 Отговор

    До коментар #21 от "Леля Гошо":

    На това се радват българските мизерници. Някой богат и успял да видят в затвора. Дори и да се случи на хората няма да им стане по добре.

    Коментиран от #31

  • 27 Гост

    3 10 Отговор

    До коментар #23 от "Знаем":

    Ако ги бяха "оженили" нямаше да ходим 5 пъти на избори. И по-лошото е, че Русия си намери своя Янукович в лицето на Радев. Ако някой ни вкара във война, това ще е той.
  • 28 Точно така

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Мн хора са безотговорни и намират наслада в това да ги манипулират от Посолството. .. Радват се на престъпленията на създадения от Сащ нов фашизъм в Украйна и с лъка ръка оправдават държавната измяна на Петков и Василев. ... Дори не им прави впечатление фалшифицирането на изборите, за което Петков и Василев говорят ... България върви по стъпките на Украйна, но пропагандата крие причините за американската хибридна война в Украйна.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Алфа херинга

    6 1 Отговор
    Какво значи да клепа? Ако Гешеф изкара факти, като записи например, това не е клепане, а доказателства, които трябва да бъдат разследвани от съответните органи. И ти ли авторе си от тези, които трябва да изперат Бойко.
  • 31 факт

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Иво":

    Ако конфискуват имуществото и парите на крадците, а говорим за милиарди, и българският народ ще заживее по-добре. Куца ти логиката нещо.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 пенко

    1 0 Отговор
    ПСЕВДОНИМЪТ МУ Е --- " МОМАТА " !!! НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове