Last news in Fakti

1 Юли, 2023 17:48 2 065 26

Ваня Григорова: През 3-процентния дефицит в бюджета залагаме бомби

  • ваня григорова-
  • бюджет-
  • дефицит

Няма как по този начин да запазим висококвалифицираните кадри

 Ваня Григорова: През 3-процентния дефицит в бюджета залагаме бомби - 1
Снимка: Архив

Шенген не зависи от дефицита на страната. Еврозоната зависи, но нима си струва да влезем в клуба на богатите като прислужници? Според мен не. В крайна сметка еврозоната не би трябвало да е самоцел, тя трябва да е път към благоденствието, а към момента оказа се, че е пречка пред благоденствието на българските граждани. Това каза в интервю за предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ икономическият съветник на КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова.

"Ние първо трябва да осигурим базата за задоволяване на физическите нужди на българските граждани и едва тогава да мислим за нещо над. А всъщност през 3-процентния дефицит в бюджета ние залагаме бомби пред развитието на страната и пред възможността на българските домакинства да оцелеят дори. Тъй като знаете, ние неколкократно сме обяснявали – има хора с много висока квалификация, с по няколко езика в Националния статистически институт, да речем, които получават заплати, близки до минималната. Няма как по този начин да запазим висококвалифицираните кадри страната, а след това работодатели и управляващи продължават да ни обясняват, че няма хора и ние трябва да внесем от трети държави. И от пети държави да внесем, няма как да задържим дори и мигриращите работници от други държави. В крайна сметка, никой не може да продължава да влага усилия там, където не вижда и не усеща те да са оценени по достойнство“, обясни тя.

Григорова поясни, че от КТ "Подкрепа“ ще проведат поредица от срещи с парламентарно представени партии и отделни техни представители в Социална комисия и особено в Бюджетна комисия.

"Трябва да сме сигурни, че те разбират какво правят с този бюджет. Така или иначе, решението е тяхно, но тъй като често депутатите не познават бюджета, а има и съвсем "пресни“ депутати, които никога не са били такива, ние сме длъжни да им кажем какво правят с този бюджет и колко опасен е той. В крайна сметка, решението е тяхно и в най-крайна сметка решението и отсъждането е на българския гражданин, който ще знае кой управляващ какви решения е взел за неговото бъдеще и в последствие ще знае как да коригира избора си“, добави експертът.

Ваня Григорова изрази опасение, че и този път депутатите ще гледат бюджета в "12 без 5“ и обясни: "Когато в 4.00 часа гласуваш параграф 17 и алинея 19 от него, няма как да бъдеш съсредоточен и да си дадеш сметка какво всъщност приемаш“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    16 3 Отговор
    И какво правят в Статистическия институт ?

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Щото на мъйкатИ...

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "само питам":

    Не може да Е ...КОНКУРЕНЦИЯ :)
  • 5 Колко

    23 6 Отговор
    е заплатата на загрижената госпожа ? Пари на вятъра !

    Коментиран от #20

  • 6 Бъркат Си

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    По ДупкитеАко Не знаеш д
    Е
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    11 17 Отговор
    Засега това е моя кандидат за кмет на София.
  • 9 Крачун

    18 4 Отговор
    Права е Ваня и само да я фаня....

    Коментиран от #10

  • 10 Последния Софиянец

    6 9 Отговор

    До коментар #9 от "Крачун":

    Да не те фане само мъжа и.
  • 11 Фори

    15 11 Отговор
    Ваня и митрофаница да не би да си разменят плетки в съветското посолство?
  • 12 Нормално

    21 3 Отговор
    Ние сме терористична дьржава управлявана от терористи
  • 13 мдда

    11 17 Отговор
    Залагаме една г0ляма б0мба със сиганка за кандидат за кмет на София...
  • 14 ха ха ха аха ха

    14 13 Отговор
    Червената ромка още ли чака газпром на орлов мост да.го посрещне.
  • 15 1253

    15 10 Отговор
    Богатите държавив чийто клуб си, не са станли богати с огромни държавни външми заеми и дефицит. До правилото е 3 % е за да не се почява инфлацията, и осигури растеж на икономиката и стандарта на живот. Тази жена изопачва реалноста, Българите както и високо квалифицираните са роби в България, Като излезнат от България високо квалифицираните или веднага или малко по-късно си намират работа по специалноста след като научат езика. Ниско квалифицираните работят ниско квалифицирана работа, докато не се преквлифицират, а някой стават и прислижници, но общо взето получават достатъчно доход за да живеят достойно. Проблема в България не е 3% дефицит а разпределението на средствата от Бюджета ,вместо да отива по-програми за подобряване на живота на хората и по-добра икономика и доходи. Средствата от бюджетя отиватв джобовете и сметките на мафиоти политици, и техните приятели олигарси. Та това състояние на Българския народ е от съзнателно взети решения от Български министри и политици. А частните просто правят избор да не плащат достойни заплати, нищо че доходите им са на средно европейско ниво или много по-високо, държът работниците си в бедност и робство, а те самите се снимат и показват в какъв лукс и охолство живеят по медиите.
  • 16 Каракачанка

    10 9 Отговор
    Лилава отвсякъде

    Коментиран от #25

  • 17 амчи да

    12 5 Отговор
    Тая милиционерка и бъдеща кандидатка за кмет от БСП какво циври?
  • 18 хихи®

    7 1 Отговор
    Искам Сашка на ...... .....ка
  • 19 Тая викаше

    8 3 Отговор
    Бензина 6 лева
  • 20 Точно колко ѝ е зплатата

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Колко":

    Може да се види.И прибави още 4 000
  • 21 еехдоктореитили

    8 1 Отговор
    - Госпожо, вдигнете ръкава за да ви сложа инжекцията. - Докторе, не може ли в дупето? - Може, но първо инжекцията!
  • 22 ДДД

    7 2 Отговор
    Моме, защо са ти лилави венците???
  • 23 Иван

    6 3 Отговор
    Како, ти откога разбираш от бюджет и финанси, щото си завършила “човешки ресурси”? Айде не се изказвай неподготвена
  • 24 Анонимен

    3 2 Отговор
    Тая и тя е едно нищожество.
  • 25 хитлер

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Каракачанка":

    И от долу ли е лилава?
  • 26 Мераклийски

    0 0 Отговор
    Ваня Григорова е хваната с подкуп от 50 000 белязани лева,за да говори руските лъжи на необразованите българи.
    Води се досъдебно производство!
    Така трябва да се излавят платените руски агенти!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове