Last news in Fakti

6 Юли, 2023 13:52 1 678 26

Панчугов: За пореден път е необходимо някой външен да отгледа гръбнак сред българските политици

  • христо панчугов-
  • посещение-
  • зеленски

Според него президентът на Украйна Володимир Зеленски не случайно е избрал България за своето посещение

Панчугов: За пореден път е необходимо някой външен да отгледа гръбнак сред българските политици - 1

България трябва да се върне в смисления разговор за това как изглежда новата архитектура на сигурността в цяла Европа след нахлуването на Русия в Украйна.

Това мнение изказа пред БНР политологът и университетски преподавател Христо Панчугов.

Според него президентът на Украйна Володимир Зеленски не случайно е избрал България за своето посещение:

"Самият факт, че ще се изправи пред президента Румен Радев също не е случайно. За пореден път е необходимо някой външен да отгледа гръбнак сред българската политическа класа и да се изправи пред провокациите, на които ние ставаме мълчаливи свидетели през последните години. Надявам се това да катализира подобен процес и сред българската политика. След като няколко пъти стояха на една маса с Радев и той им размахваше пръст, обвинявайки ги във военнолюбие. Българските политици, надявам се, да имат малко повече смелост и да отстояват принципите, които твърдят, че защитават".

Политологът изрази очакване посланията от посещението на Зеленски да са продължение на тенденцията, която вече започна премиерът Николай Денков:

"Българското общество трябва да бъде убеден в необходимостта да подкрепим Украйна да се изправи пред агресията на Руската федерация. Необходимо е да продължим да мислим за реформиране на българската система за сигурност. Също така и да мислим за начина, по който ще се включим в следвоенното възстановяване на Украйна, опасявам се, че вероятно ще се наложи и на самата Руска федерация. Това трябва да се превърне в основния разказ, който политическата ни система трябва да води в следващите месеци".

В предаването "12+3" Христо Панчугов коментира и изминалия месец, в който управлява правителството на Николай Денков:

"Самата конструкция (на мнозинството, подкрепящо кабинета - б.р.) изглежда много неустойчива заради външни фактори, а не заради самите участници в нея. Може обаче да се окаже и изключително устойчива, тъй като по някакви други причини тя ще обслужва различни частични интереси на участниците в нея. Трудно е да се направи прогноза. Но ако не видим опит да се постави на стабилна основа едно съвместно управление с ясни ангажименти кой е склонен да подкрепи сложните реформи и кой не е, това правителство ще изчерпи целия кредит на политическо доверие, който има. И дори да продължи да функционира в българската политика, индивидуалната имиджова щета на всички участници в този процес ще бъде изключително голяма, което ще пренареди за пореден път българската политическа система".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    49 4 Отговор
    България е най смешната бананова република,- холивудска продукция от хляб и зрелища ,докато политическите клоуни като Тулупа и Киртака разиграват цирк за пред простолюдието ,западните мародери влачат и грабят де какво намерят .
  • 2 честен ционист

    23 6 Отговор
    Българският народ иска автономия за българите в Украйна.
  • 3 Единствените

    28 2 Отговор
    Принципи които отстояват нашите слугинчовци са тези на господарите им от посолството.Също като теб подложко.нали служат на народа дали той така мисли хоказвате само няколко кресливи гладкомозъчни и казвате че той това иска предатели
  • 4 Селчо

    5 26 Отговор
    Какъв гръбнак.те са безгръбначни. Те копито и корнито лказят в краката на митрафона за денги. А най-важен е говорителя и Радко. Днес ще предава заръките на митра пред Зеленски

    Коментиран от #25

  • 5 Сатана Z

    13 1 Отговор
    Българите винаги са предавали своите господари.Винаги.

    Z
  • 6 Адам Хилтън

    34 1 Отговор
    Зеленски дето прати народа си на месомелачката, има гръбнак колкото гол охлюв.
  • 7 ВО ВЕКИ

    15 0 Отговор
    Панчугов: За пореден път е необходимо някой външен да отгледа ПАРТИЗАНСКИЯ гръбнак сред българските политици

    и во веки партизански внуци / правнуци / праправнуци ще са най красивите и най умните и най отпред и най отгоре
  • 8 честен ционист

    16 0 Отговор
    Вова ще обедини Бессарабия с България.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Боклук

    26 1 Отговор
    Лицето Панчугов еГабровски боклук закърмен във неофашистките идеи и партиен секретар на „Раковски“ 134.
  • 13 Хихихи..

    23 2 Отговор
    И тоя мазен плъх ще ме учи на "гръбнак"? Пътници сте,фашита..
  • 14 Пинчуг

    14 1 Отговор
    Ти си боклук
  • 15 Град Симитли

    15 1 Отговор
    Купчина думи без връзка
    ".... Българското общество трябва да бъде убеден в необходимостта да подкрепим Украйна да се изправи пред агресията на Руската федерация...."
    Панчуговщина, убедена, но нахална
  • 16 Кен Еф

    14 1 Отговор
    Тези 47 милиона за козешка пропаганда нямат свършване. И този се е наредил на гишето за фифти сентс
  • 17 Про митак

    6 1 Отговор
    аз искав да се преименува страната на Българиупол, за да са доволни западните на партньори, техните украински държанки и нашите козешки подизпълнители
  • 18 Пародия

    15 0 Отговор
    Посещението на наркомана е чиста провокация.Полтическият ,,елит" ще се строи на летището по официална препаска от метличина отпред и отзад и ще изиграе танца на радостта,за да посрещне любимата играчка на Вожда ,,Здравистващия се с духове"
    .Клоунада за пред Клоуна.
    Панаир на суетата.
  • 19 реториченвапрос

    9 0 Отговор
    Чудим се, кой ли отглежда "гръбнака" на политолози като тоя?

    Коментиран от #26

  • 20 Народа

    10 0 Отговор
    Боже, колко тъпанар в няколко изречения ! Повтаряте си едно и също написано от посолството, а народа кога ще питате бе шебек?
  • 21 Краси Марков

    7 0 Отговор
    ГНУС!
    В Украйна ВСИЧКИ политически партии бяха забранени още преди войната. Дори проевропейския конкурент на Зеленски Порошенко беше под арест за известно време.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Малчо

    7 0 Отговор
    Не виждам какъв е проблема всеки желаещ евроатлант да се пише доброволец и да отиде да се бори за справедливост в Украйна . Ние безгръбначните ще ги въоръжим,нахраним и изпратим на фронта. Не може всички да сме гръбначни герой, все пак. Проблема е че аз виждам са безгръбначни герои, които искат всички да бъдем завлечени на дъното на историята.
  • 24 РИСТЬО

    7 0 Отговор
    ДА ВЗЕМА ЕДНА ГЬОСТЕРИЦА ПА ДА ТЕ ЗАДРЪНКАМ У КУХАТА ТИКВА.
  • 25 Хайдеее

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Селчо":

    Бахмут т е чака, дай светъл пример на гръбначност. Интересно що всички гръбначни все зад компа воюват, а и пред микрофоните.
  • 26 Сорос

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "реториченвапрос":

    Аз бе, що се чудиш, знаеш ли колко дълъг ми е списъка- като почнеш от Йотова, минеш през Дончев, Митов, Денков и разни кирчовци и ивановци, та стигнеш до кмета на Горно Уйно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове