Last news in Fakti

21 Юли, 2023 17:28 8 480 34

Декларация с невярно съдържание е подал кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов (ДОКУМЕНТИ)

  • декларация-
  • невярно съдържание-
  • пп-дб-
  • нзок

Той е подал декларация с невярно съдържание при имотна сделка.

Декларация с невярно съдържание е  подал кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов (ДОКУМЕНТИ)  - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов подал декларация с невярно съдържание, съобщават от Епицентър. бг. „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП–ДБ) внесоха кандидатурата на бившия банкер Станимир Михайлов за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Той ще бъде изслушан на извънредно заседание на ресорната парламентарна комисия следващия понеделник.

В мотивите за номинацията му ПП-ДБ посочва, че Михайлов има необходимите качества за поста и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.

Сред един от основните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването, посочва ПП-ДБ.

Станимир Михайлов обаче е извършил престъпление според законите на страната, сочат документи, с които Епицентър. бг разполага. Той е подал декларация с невярно съдържание
при имотна сделка. От документите, които прилагаме, се вижда, че на 17.04.2009 г. Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. „Фритьоф Нансен“ за 30000 лева при данъчна оценка 29658.50 лв. (Виж прил.1)

Месец по-късно го ипотекира (на 21.05.2009г.) пред банката, в която работи – „Токуда банк“ за 115 000 лева. Реално го ипотекира за сума в размер на близо 4 пъти по-голяма от покупната цена. (Виж прил.2)

На 17.12.2010г. го продава на своя съдружник Фернандо Перейра във „ФЕРТАПЕР“ ООД и Мария Перейра за 88 800 лева. (Виж прил.3). В този нотариален акт той декларира
неверни данни в т.3, че въпросният апартамент не е ипотекиран, т.е. подава декларация с невярно съдържание. Това е престъпление по чл.313 от НК. (Виж прил.4).

Въпросната ипотека е заличена на 12.01.2011г. (Виж прил.5). Горните данни говорят за умишлено придобиване на имоти на занижени цени под пазарната оценка с цел укриване на местни данъци и такси и по този начин е ощетен общинският бюджет. Всичко гореописано говори, че Станимир Михайлов има склонност към неправомерни деяния, воден от своя престъпен ум, казват юристи, които помолихме за коментар.
Ето част от описаните документи:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    75 2 Отговор
    Харвардските шарлатани.

    Коментиран от #17

  • 2 Хахах

    63 2 Отговор
    Сефте.Че то при тях е традиция да се погазва конституцията!!!Ако я спазваш не може да си член на партията!!!
  • 3 ПСР

    58 2 Отговор
    И това нещо се предлага за шеф на 9 милиарда лева за 23 г.!Без коментар.
  • 4 Така намамиха и избирателите

    47 2 Отговор
    Един дол дренки
  • 5 Шарлатани ООД

    56 2 Отговор
    Кирчо ги внесе тия мурафети от Канадата
  • 6 питам

    48 0 Отговор
    Кажете кога ще има шеф или министър ,който да не е мушингер!!!
  • 7 Вашето Мнение

    53 3 Отговор
    Нещо учудващо? До един в тази коалиция са лъжци и измамници.
  • 8 ТИМ

    14 14 Отговор
    Децата на пРезидента.
  • 9 Шарлатани

    36 3 Отговор
    до последният са тея продажници.
  • 10 Логично

    40 1 Отговор
    И тоя е честен като Кирчо и Пинокио😂
  • 11 Механик

    23 2 Отговор
    Когато ви натресоха Кирцата и когато той подаде фалшива декларация по повод гражданството си и по тоя начин стана мин. председател, тогава какво викахте? Помните ли?
    Ще ви припомня ако сте забравили :" Ееее, стига си издребнявал бе! Голяма работа, че е излъгал. Да не той единствен? Ти му завиждаш, щото е млад, успял и има холивудска усмивка" и на края добавяхте по отношение на мен: "комунист, чичак, старшинка, бойковист, царист" и други такива.
    Сега сърбайте попарата на харвардците! Ама най-много да я сърба Последния Софиянец. Щото той беше най-активен в това ме оплюва и да разправя как "Аз с моят приятел Кирчо..." или "Ние с моя приятел Лорер...."

    Коментиран от #14

  • 12 факуса

    22 3 Отговор
    законите не се отнасят за тях,те са подчинени на посолството
  • 13 Исторически парк

    20 1 Отговор
    Айде тоя и киро в затвора по чл. 308 връзка с чл.313 НК!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Биг Мен Гяволето

    24 2 Отговор
    Някой изненадан ? Все пак това е ПП - Продължаваме Пунтамарата...
  • 16 Живко Йорданов

    10 5 Отговор
    На първо място трябва да кажа като адвокат от много години, че преди да бъдат въведени ограниченията в закона относно задължителна продажба на недвижимите имоти ПОНЕ НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА, масово се продаваха на цени по 10 000 лева даже, за да не се превеждат даже и парите по банков път и да се плаща банкова такса. Даже и в днешния ден никой не може да задължи никого да декларира цена по-голяма от данъчната оценка - това е минимума! По отношение на ипотеката - риска е за купувача, защото купува имот с тежести, а тази тежест по никакъв начин не се отразява на фиска! Но когато той знае (купувача) както е и в случая защото той му бил съдружник, че имота има тежести заема по ипотеката влиза в продажната цена, като съответно тя се намалява със стойността на този заем защото тази финансова тежест се прехвърля върху купувача. ТОЕСТ НИЩО НЕЗАКОННО НЯМА В ТАЗИ ПРОДАЖБА ЗА КОЯТО СЕ ГОВОРИ В СТАТИЯТА! Не трябва да се спекулира с невъзможността на обикновения читател да бъде информиран относно законността на някакви действия на някакъв човек и да се дискредитира този човек пред читателите!

    Коментиран от #19, #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Руснаков

    6 0 Отговор
    ..Така се компрометира Партията....тези хора съвест нямат ли...нали се знае че ще те гледат под микроскоп...
  • 19 Лайн Ари

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Живко Йорданов":

    Адвокате,тук не е съдебна зала!
  • 20 Тези партии

    13 2 Отговор
    ПП, ДБ и ГЕРБ, е събрана утайката на обществото! Няма какво друго да се очаква, освен лъжи, кражби и измами!
  • 21 Дика

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Живко Йорданов":

    "Адвокате", кой те излъга че не може да продадеш под данъчната оценка?
  • 22 бай Иван

    10 1 Отговор
    Каквито са ръководителите на шарлатаните , такива са им и шарлатанчетата.
  • 23 ГОРСКИ

    11 1 Отговор
    Махнете Буда и просто КИРО и още 80 депутати и нещата може би да тръгнат!!!!!!!
  • 24 ПП-ДБ са лакеи и измамници

    10 2 Отговор
    а ГЕРБ са си обикновенни откровени бандити. Не е лесен избора на електората.
  • 25 Мизерни

    3 1 Отговор
    сви ни, бате ...
  • 26 ИВАН

    4 1 Отговор
    Ама някой от тези, казал ли е нещо вярно.
  • 27 Ила с Чук

    4 0 Отговор
    Сефте пъпет да излъже. Би било новина ако е казал истината. Видяхте ли си промяната, ганеавски тапанари
  • 28 Гошо

    1 4 Отговор
    Добре, де, писал е покупна цена данъчната оценка, нали това всички го правим, за да не плащаме хиляди левове нотариална такса и общински данък. Че го е купил за 30000 лв. през 2009 г. не вярвам, тогава е бил минимум 60 000 лв. Според мен даже и повече може да е бил. Цената на ипотеката е проблем на банката . тя определя цената, обикновено я занижава. Тя тая ипотека е трябвало да се изплаща така или иначе. И накрая е взел 88 000 лв. ,или малко повече, с които си е изплатил ипотеката. Аз тук честно казано не виждам проблем или някакво незаконно деяние. Да го беше продал 2020 г. можеше да му вземе 200 000 лв. Така е. и до мен имаше двустайна панелка, преди 10 г. хората я купиха за 44 000 евро, сега могат да й вземат 90 000 евро, трябва ли да се чувстват виновни за това?

    Коментиран от #29

  • 29 Бок Лук

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гошо":

    Ти на челна стойка ще зактанеш да оправдаеш измамник. Усещаш ли колко си жаллък?
  • 30 Марко

    4 0 Отговор
    ми то при Кирчо остана ли някой ЧЕСТЕН човек . На където се обърнеш все лъжци и крадци......
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Порно

    1 0 Отговор
    То за хората на про100 Киро няма задължение да декларират верни данни. Пък и давността е минала
  • 33 незнайко

    1 0 Отговор
    Когато държавата започне да оценява жилищата както трябва всичко ще се оправи ! Дотогава всички ще купуват на ПАЗАРНА оценка за да не плащат високи данъци при покупка . С автомобилите е същата работа ! Кок държавата ще го оценява на 30 000 лева а неговата стойност в момента ще е 120 000 лева ? Кой е виновен, държавата или ние ???
  • 34 Педро

    1 0 Отговор
    И тия са големи в лъжите. С ББ добре сенадушиха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол