Last news in Fakti

26 Юли, 2023 22:36 1 866 71

Шкварек: От ПП-ДБ имат спешна нужда нещо да се случи и да подарят някаква победа на техния електорат

  • кристиян шкварек-
  • пп-дб-
  • случване-
  • победа-
  • електорат

Много ме дразни, че една малка група хора опитва да залепи Русия върху националния ни празник 3 март и върху националния ни идеал. Опитват да обърнат историята наопаки, коментира историкът  

Шкварек: От ПП-ДБ имат спешна нужда нещо да се случи и да подарят някаква победа на техния електорат - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Дразни ме, че една малка група хора опитва да залепи Русия върху националния ни празник 3 март и върху националния ни идеал. Опитват да обърнат историята наопаки. Написах, че този опит е ненужен и абсолютно безсмислен, тъй като по никакъв начин исторически не можем да обосновем, че 3 март се свързва с руско влияние в България. Този празник се празнува до 1944 г., включително докато България буквално води война с Русия. Празнува се неофициално още от 1879 г., една година след Освобождението, и 10 години по-късно става официален". Така коментира историкът и политически анализатор Кристиян Шкварек в предаването "Денят ON AIR" предложението на част от управляващите 24 май да замени 3 март като национален празник на България.
Той настоя, че празникът не е руски и олицетворява идеала за Санстефанска България, който вдъхновява нашите предци да умират с хиляди на фронта. Гостът добави, че празникът е отменен през 1951 г. от комунистическия режим - "най-директно управляваният от Москва режим в българската история", отбеляза историкът пред Bulgaria ON AIR.

"По това време България опитва да преговаря за влизането ни в Балканска федерация, комунистите помакедончват насила българите в Пиринско. В този момент тези хора махат 3 март, защото според тях е символ на българския национализъм", обясни Шкварек.
По думите му, в момента либералите в България опитват да направят това, което са направили комунистите през 1951 г. - да кажат: "Този празник не трябва да го има, българският национализъм е опасен и вреден".

Според него в случая не може да се говори за чужда намеса, а от ПП-ДБ имат спешна нужда нещо да се случи и да подарят някаква победа на техния електорат.

"ПП-ДБ опитват да се харесат на собствения си електорат, защото усещат огромния проблем в това, което направиха в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Този тип политическо сношение ги вкарва в паника. Опитват да хвърлят на своите хора някакви бързи победи. Никой отвън не ги кара. ПП след местните избори ще са абсолютно ненужни на ГЕРБ, ДПС и ДБ. Тази сглобка се крепи до местните избори. Фрапантна е сглобката", подчерта политическият анализатор.
Запитан за предоставянето на оръжия на Украйна от страна на България, Шкварек каза:

Като го правиш, може би е редно да не го натъртваш в лицата на хората. Да не излиза Тагарев през два дни и да казва: Ние пращаме всичко, самолетите и тях бих ги пратил, но не ни ги искат. На кого помага това нещо? Очевидно е, че трябва да свършите една работа, която електорално не се харесва на никого. Почти няма политическа партия, на която над 50% от електората да подкрепя изпращането на оръжия.
Шкварек вижда разминаване в начина, по който се говореше за контраофанзивата на Украйна и резултатите от нея - от една страна Зеленски и Киев, от друга страна - Вашингтон и партньорите.

"Големият проблем е, когато не се координирате на бойното поле и какво казвате извън него. Плодовете на това ще ги видим в следващите няколко месеца. Не виждам прозорци за голяма ескалация на войната, само Русия може значително да ескалира този конфликт. Украйна опитва да пробие в Запорожие и нищо повече. Много вероятно е след като войната приключи, Украйна и Полша да започнат много тясна операция за конфедеративна държава. На поляците мечтата им е Междуморието", каза още историкът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емили с Тротинетката

    23 2 Отговор
    Победа ще е да разрешат еднополовите бракове.

    Коментиран от #12

  • 2 Електората им е вече под 10%

    36 5 Отговор
    И ще намалява.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатана Z

    28 7 Отговор
    Шепата Софийски фашисти ,слуги на "Посолството" ,от Ала-Бала правителство на войната подготвят украинизцията на Българите превръщайки ги във врагове на Русия ,която ни освободи и даде началото на българската държавност
  • 5 Ами

    30 3 Отговор
    Електоратът им забрави за кражбите, забрави за корупцията - важно е да борят Путин! А Путин, горкия, сигурно сън не го хваща, че ще си сменяме датата на националния празник..
  • 6 Това момче

    14 7 Отговор
    ми се издигна в очите, когато беше влязло в риториката и лъжите на грантаджийските "анализатори и политолози" и беше написало остър коментар срещу ИТН с техните лъжи и опорки! След време, като излязоха на яве лъжите, се извини публично на ИТН! А това му прави чест! Само достоен човек, може да е достатъчно силен, да си признае грешката и да каже истината!
  • 7 Г-н Шкварек!

    28 6 Отговор
    Аз бях от техния електорат...!
    НО!
    ПП и ДБ,жестоко ме излъгаха,сключвайки срамен брак по сметка с Борисов...!
    Така,че каквото и да направят-вече тотално са ме загубили ...!
    А истината е,че сме много излъганите,мислейки по този начин...!

    Коментиран от #10, #18

  • 8 Бай Шкварек,

    6 24 Отговор
    не се занимавай с електората на ПП/ДБ, то не е твоя работа. Глей си там МВРО, възраждане и пр.
  • 9 нннн

    25 4 Отговор
    Ама ППДБ имат ли все още електорат? Те нали се самоубиха!
  • 10 Вечно лъган!

    23 5 Отговор

    До коментар #7 от "Г-н Шкварек!":

    Едно време СДС ни излъга с мотото-,,Кой не скача е червен"...!И скачахме като гламави на жълтите павета...!
    После Кирчо,Кокорчо и Ристю ни излъгаха,че ще се борят срещу Борисов и Борисовщината и пак скачахме от еуфория на жълтите павета...!
    А сега какво ми остана...- да им тегля по една хубава българска...

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Карабас Барабас- Атанас

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емили с Тротинетката":

    Сексът и любовта с Бойко Борисов е най голямата награда за техният електорат! 😂😂😂😂😂😂😂 Ние от Сектата на костов от Седмият ден, знаем какво е , не ни е за първи път и много, мнооого ни харесва!
  • 13 нннн

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Вечно лъган!":

    От скачане полза няма. Трябва да мислим като гласуваме. И да не ходим за гъби в изборния ден.

    Коментиран от #14

  • 14 Е да де- именно!

    16 1 Отговор

    До коментар #13 от "нннн":

    В изборният ден не ходих за гъби!
    А гласувах за Кирчо и Кокорчо...!
    Но те ме излъгаха!Ко прайм ся...

    Коментиран от #15

  • 15 нннн

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Е да де- именно!":

    Преди гъбите споменах нещо за мисленето.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мнение

    15 1 Отговор
    Не могат вече. Решенията се взимат от Герб и ДПС. Десница вече няма. Честито на лъжците.
  • 18 Мнение

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Г-н Шкварек!":

    Така е.
  • 19 ха ха

    1 15 Отговор
    Брато, 3-март ни го натресоха куманиите преди повече от 30 години за да промиват мозъците на следващите поколения. Нормалните страни отбелязват с национален празник някакво постижение на нацията си. За нашата пета колона най-голямото постижение е влизането на руски войски с повод и без повод. Сега имаме срамен национален празник. Толкова е срамен, че ще трябва за герб да си сложим смокиново листо на знамето.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 нннн

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха":

    На 3-ти март България възкръсна. Ако го нямаше, нямаше и да спорим за дата на нционалния празник.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Това

    3 5 Отговор
    Това и онова - Тончо Краевски - любимците на Андрей Райчев са назначени да играят ролята на млади консерватори.... ма то нали и Путя е такова.....консерватор де, защо и тези тогава да не са.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Българин

    2 5 Отговор
    Когато лидер на ВМРО беше Иван Михайлов в организацията членуваха хора като Владо Черноземски и Мара Бунева. Когато лидер на ВМРО стана агент Иван от ДС в организацията намериха място същества като Александър Сиди, Карлос Контрера, Кристиян Шкварек и Костя Копейкин.
  • 29 ццц

    4 4 Отговор
    по чисто емоционални причини да се определи като робско.
    А и как така ако са били само ужасите който описваш към 70-те години на 19 век Българите сме най-големият народ на Балканите. Затова по-полека с термина робство от емоционална гледна точка можеи да е оправдан но ако гледаме чисто юридически той не е верен.
    А и на Трети март и заслугите на Русия за нашето Освобождение държите толкова много , освен всичко и за да прикриете като със смокинов лист това което ни причиниха внуците на освободителите след 5-ти септември 1944 г. Щото ако използваме същата емоционална реч спокойно можем да кажем че сме били и под съветско робство.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Супер гнусно е човече

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Цццц":

    да ми извадиш от 100 дола вода, за да оправдаеш зверствата в миналото и да заличаваш и обезсмисляш случилото се в историята ти! И особено, като се замисли, човек, колко хора са загинали за свободата си, за да живееш в свободна страна и за да те има и да плюеш на делото им! Просто не ми се коментира!
    А по въпроса защо сме били най-многобройни, прочети за експериментът "Вселена 25". Ще ти даде обяснение, как рая става ад и обяснение на думите на Чингис Хан "Тежките времена раждат силни хора. Силните хора раждат лесни времена. Лесните времена раждат слаби хора. Слабите хора раждат трудни времена".
  • 34 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "нищо не си обяснил":

    Стана ми напълно ясно какъв мазол се настъпва с 3 март. И иди и виж какво е значението на "иго". Прочети и Ботев.
  • 35 БГ риби

    4 0 Отговор
    Клъвнаха на анти Боко и получиха Боко кълвяха на антиГешев и получиха заместника му, въобще големи шарани.

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Да добавя

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Няма лошо":

    че не виждам какво им беше на финландците и шведите без НАТО, както и без васалната политика на Европа! Сега с какво са по добре?

    Коментиран от #43

  • 41 БГ Риби

    6 0 Отговор
    Кълвяха яко за Росенец, оня с кривия клюн дебаркираше до имението на Доганя и се правеше на морски пехотинец сега влезе в нотите му, ако му се бях доверил сега щеше да умирам от срам все едно съм си дал парите на телефонни измамници.
  • 42 А кой е цвета

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Това":

    на нацията в момента?
  • 43 М да

    0 4 Отговор

    До коментар #40 от "Да добавя":

    Демек щото ти невиждаш и ерго от това следва че са глуви ли. Ми аз щети дам само един повод и неми казвай че е пропаганда...финландците виждат какво се случва в Украйна: виждат изнасилването на деца , убийството им , отвличането на хиляди и си спомнят че през 1917-1918 са виждали същото и то от червени руснаци по отношение на руски деца щото балтийския флот на Руската империя е бил разположен основно във Финландия.... та са видели набиване на пирони в главите на малки деца и прочие ужасии и си спомнят трите си войни със СССР през 1939-1944 и въпреки че те ако погледнем, че се съхраниха като несъветска република можем да кажем че победиха но не искат да експериментират пак....та това е само един малък мотив а подобни......планина.

    Коментиран от #47, #55

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Цццц":

    Хи-хи-хи губиш. Никакво съветско робство не е имало. Тогава ние съвсем доброволно сме били в социалистическия лагер и СИВ. И да нито тогава за социалистическия лагер нито сега за НАТО и ЕС някой ни е питал.

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Няма как

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "М да":

    да не ти кажа пропаганда! Извинявай, но от сутрин до вечер ме заливат определени медии, на грантаджийска хранилка! Да със сигурност има зверства, като във всяка война, но те не са само от едната страна! Миналото си е минало! Финландия имаше повече от прекрасни отношения с Русия! И скоростен влак си направиха и туристи и от двете страни и търговия и промишленост! Сега какво? Влакове няма! Компанията във фалит! Милиарди инфраструктура, на вятъра! Затворени предприятия! А сигурно и като бонус, насочени руски ракети към тях, заради НАТО! За да има НАТО, трябват войни! Без войни, то се обезсмисля! А без него, оръжейната индустрия на САЩ, губи финансиране! И това което се случва в Украйна в момента, няма как да плаши Финландия и Швеция, защото няма нищо общо, освен ако не са ги подковали здраво с пропаганда!

    Коментиран от #49

  • 48 О...

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Историк":

    Това е лицемерие и притворство да сравняваш двете системи. Мен например за НАТО и ЕС ме питаха щото аз гласувах и за Петър Стоянов и за Иван Костов с ясното съзнание че ще направят необходимото да влезем там и срещу тях противостояха политици чийто избиратели бяха срещу това да влизаме в НАТО и ЕС но те загубиха изборите. А и днес за Израждане и БСП гласуват под 1/4 от избирателите , макар че дори неБСП неказва да излезем от там. А за влизането във Варшавския договор и СИВ никой по никакъв начин не е питал никого

    Коментиран от #53

  • 49 Цццц

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Няма как":

    И какво следва че Финландия ще загине ли ми навярно токава десетки и стотици хиляди а защо не и милиони финландци ще избягат в Русия ...зада живеят щастливо.....но не бягат.....виж обратното е вярно

    Коментиран от #51, #52

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 М да..

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Цццц":

    Между другото знаеш ли колко български граждани до 2014 бяха заминали за Русия и колко на Запад щото за след това е излишно да питам
  • 52 Не, не следва, че ще загине

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Цццц":

    Но със сигурност не е по добре! А кой накъде бяга, няма общо с написаното!

    Коментиран от #56

  • 53 Хммм

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "О...":

    Там е работата че не виждам никаква разлика между двете системи. А, може би че все пак при едната се построиха тецове, ядрени електроцентрали , училища, болници. А при другата просто ги затваряне.

    Коментиран от #60

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "М да":

    Значи било зверство че руснаците изнасилвали, но когато турците са изнасилвали и убивали не е . Така ли? Пак ще повторя смяната на 3 март като национален празник не е свързано с Русия, а с Турция. Те искат да заличат тази дата.

    Коментиран от #57

  • 56 Е как

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Не, не следва, че ще загине":

    Никой не бяга от доброто мойто момче никой. Това е главният показател. Когато някой шантав американец затова че е извършил дребно криминално престъпление избяга в Северна Корея това е новина щото се случва веднъж на десетки години. А когато над 140 000 руснаци само за няколко месеца избяган във Финландия това наистина не е новина щото Целият свят знае що бягат

    Коментиран от #59

  • 57 и двете

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Историк":

    И двете са зверства и двете но тогава и двете са робства или не а иго не точен синоним на робство
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бяга се

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Е как":

    по икономически причини, като изключим сега заради войната! Това, че САЩ са добре, на чужд гръб, прави ли ги добро? По добро място за живот, но със сигурност не са добро за света! Затова ти казах, че нещата са различни! Влизаме в теми, които са интересни, но просто не са за тук!
  • 60 Цццц

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "Хммм":

    Не ти говоря случайно за Финландия построили това и онва казваш видяхме какво строяха москвич и мерцедес и как завърши всичко ....та за Финландия ...към 1944 средния доход на глава от населението във Финландия бил 1.3 пъти по висок от този в България приемало се че били съпоставими заради по скъпата издръжка на живот на север. След като ни управляваха твойте строители към 1989 година средния доход на глава от населението във Финландия беше 11 пъти по висок...строители...

    Коментиран от #61

  • 61 Трябваше да пишем с никове

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Цццц":

    За Финландия говори с мен, не с човека! Не ползвам никове, защото троловете ги крадат, но сега стана добър разговор при липсата им!

    Коментиран от #63

  • 62 Да...

    0 3 Отговор

    До коментар #58 от "Ти си обсебен":

    Да Мойто момче защото и те като турците извадиха и развиха най лошото у нас . И да защото те направиха нещо по-лошо дори от турците
    Защото имаше велика Българска цивилизация съпостовима дори с днештата англосаксонска по своето значение....имаше и тя беше стегнала до Северния океан. За съжаление московците я оварвариха и промениха същността й. От цивилизация (империя) на духа я превърнаха в империя на Варварите която е овладяла до съвършенство способноста да принизява Човешкото и в която като типична варварска империя живота на свой и чужди не струва пукната пара. Затова остатъците от нашата велика някога цивилизация макар и с последните си сили са Призвани да вдигнат отново знамето на Духа, Цивилизоваността и Човечността и по хубава заявка за това от ВЪЗВРЪЩАНЕТО на 24 май този велик празник на духа отново и в Национален празник няма.

    Коментиран от #64

  • 63 Иначе

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Трябваше да пишем с никове":

    моето мнение за социализъм и капитализъм е, че и двете системи са с плюсове и минуси и то много! Може би нещо смесено като Китай, но не същото, ще е по доброто! Вижда се, че Европа стана с доста мек капитализъм, в който вкараха доста социализъм! Ние вървим в грешна посока според мен, към див капитализъм, в който олигархията си има държава!
  • 64 Няма как да се съглася с теб

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Да...":

    Всяка крайност, води до замъгляване на съзнанието и не търсене на истината! А истината и лъжата, не е константна величина! Така, въпреки, че си ерудиран човек, често ще си излъган и винаги ще намираш оправдание в тази крайност, в която си се забил!

    Коментиран от #65

  • 65 Отлично

    0 3 Отговор

    До коментар #64 от "Няма как да се съглася с теб":

    Точно правото да не си съгласен е най важния прицип на демокрацията която московците не практкуват .Повярвай ми аз несъм ги нехаресвал така да кажа изначално. И аз колкото и нескромно да звучи като повечето наши възрожденци в началото им симпатизирах но колкото повече четях за тях а чета систематично от 41 години толкова повече ги нехаресвах така да се каже...а за тези 41 години съм прочел хиляди и хиляди книги повечето в оригинал на руски и мога с дни да ти говоря например за военната им техника и по какво да речем Оперативно-тактическият ракетен комплекс 9К714 "Ока" на Сергей Непобедимий се отличава от оперативно -тактическия ракетен комплекс 9К72 Аерофан...И както наскоро чух да казма историка проф Милко Палтурски един месец в руските архиви ти стига за да станеш завинаги русофоб е аз в руски архив не съм бил но руски архиви съм чел и макар че не определяв себе си като русофоб тези който ме познават казват че съм ....ако е така защо най- добре ти го описах в предния пост. Защото получиха от нас една велика цивилизация на духа и я съсипаха и извратиха в крайна степен

    Коментиран от #66, #68

  • 66 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Отлично":

    Порови се и в американските архиви .

    Коментиран от #67

  • 67 О...

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "Хммм":

    И от тях съм чел и доколкото харесвам американският народ а го харесвам то е заради трите фудаментални права който си е извоювал по конституция : правто на свободно слово, правто да носи оръжие и правото на бунт срещу собствената си власт ако тя е тиранична. Тези три фундаментални и не налични в своята съвкупност никъде другде по света права са направили от САЩ това което е. А за американскиата власт мога да кажа и много лоши неща когато го заслужава и по това ние които сме български патриоти се различаваме отнашенските русофилите. Ние можем да кажем много не хубави неща и за Байдън и дори за Тръмп когато са си ги заслужили. Нашенските русофили дума не могат обели срещу Путя дори когато съсипва така харесваната от тях държава. Глътнали са си езиците.

    Коментиран от #70

  • 68 Няма как да се съглася с теб

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Отлично":

    Виждам, че си изчел много, но както ти казах, за мен всяка крайност, означава, че не си на верен път! Истината и лъжата, не са константни! При крайност, ти спираш да ги виждаш и започваш да ги приемаш по презумпция! Както примерно ми казваш, че те не практикуват демокрацията и приемаш, че ние я практикуваме! А дали? Дали е демократично да гониш спортисти, певци, артисти? Да налагаш цен зура, гониш журналисти за различно мнение, обвиняваш и съдиш без съд и присъда? Репресираш хора, запорираш сметки и имоти, авоари без съд и присъда? И още толкова много неща, противоречащи на демократичните ценности! Няма демокрация! Изродена е, така, както се изроди социализма! Живееш и ти се обяснява, че си свободен, но реално, от ден на ден, си все по ограничен! Свободен си да изкажеш мнение, но щото си никой, ако си обществена фигура и с "неправилното" мнение, ще те изгонят, уволнят, а ако си на някаква по висока длъжност с имунитет, ще те разкъсат с лъжи и пропаганда! И всичко това, ако си в някоя крайност, няма да го видиш и си идеален за манипулации! Просто трябва да те водят и обясняват всичко, в посоката която си залитнал! Затова няма как да се съглася с теб.

    Мисля да лягам. Беше ми приятно и лека вечер!

    Коментиран от #69

  • 69 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Няма как да се съглася с теб":

    Истината винаги е една ...така пише и в най-мъдрата книга на света. А това с многото перцепций за нея както казват нашите братя край Вардар и същевременно говеда.... то е от лукавия.....
    Лека нощ
  • 70 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "О...":

    Затова ли още Хилари Клинтън започна кампания за доброволното предаване на оръжието и ограничаване на притежанието му. Наистина кон с капаци сте.
  • 71 Историк

    1 0 Отговор
    Ммм да ... голяма чистка е паднала. Що така бе? Ние само си говорихме за " турското пресъствие" и причините за смяна на 3 март като национален празник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол