Last news in Fakti

27 Юли, 2023 13:37 4 513 37

Корнелия Нинова: Къде е Добрев? Щеше да си реже едната ръка, ако се съберат с Асен Василев?!

  • корнелия нинова-
  • делян добрев-
  • ръка-
  • асен василев

БСП предупреди за заложени в бюджета бомби и опасността да се режат доходи на хората, ако парите не дойдат заради разправиите на управляващите

Корнелия Нинова:  Къде е Добрев? Щеше да си реже едната ръка, ако се съберат с Асен Василев?! - 1
Снимка: БСП

„Грозно и цинично - единият управляващ партньор нарече собствения си министър от другия управляващ партньор лъжец. Делян Добрев каза, че министър Василев лъже от трибуната. Вътре мнозинството да се кара по този начин по най-важния въпрос. Разбира се, защото става дума за пари и това как да бъдат разпределени интереси и пари. Сигурни сме, че това, което виждате в залата днес, го виждате за пръв път: двете управляващи коалиции публично се скараха по най-важния въпрос на държавата - бюджета". Това каза Корнелия Нинова от парламентарната трибуна днес по време на дебата за бюджета на държавата за 2023 г, съобщават от пресцентъра на БСП.
Лидерът на левицата подчерта, че социалистите от няколко седмици предупреждават за две бомби, заложени в бюджета.
„Първата е рискът транш по Плана за възстановяване и устойчивост да не дойде до края на годината - риск, който е потвърждаван и от управляващото мнозинство, мисля и г-н Василев е изразявал резерви. А тези средства са заложени в приходната част на бюджета. И ако не дойдат – няма да има съответните разходи, вероятно това ще се отрази на дефицита. Този въпрос обаче е обективен и зависи от нас – дали ще приемем необходимите закони в необходимия срок, за да дойдат тези пари“, посочи Корнелия Нинова.
По думите ѝ вторият риск се крие в това дали средствата от енергийните дружества ще влязат в бюджета или не. „Г-н Василев ги е предвидил като приход. Но част от управляващото мнозинство като ГЕРБ не искат те да влязат в общия бюджет или във фонда за сигурност. Което означава, че още една част от приходната част на бюджета да не се изпълни - това означава още риск за повишаване на дефицита“, заяви Корнелия Нинова и се обърна към управляващите: „Значи, ако не влезе ПВУ и не влязат тези средства - 3% дефицит и Еврозона ще видите, ама друг път. А големият ви приоритет сега и веднага е влизане в Еврозоната. Евроатлантическото мнозинство сами си взривявате голямата цел да влезете в Еврозоната, като си оспорвате 3-процентния дефицит“.
По думите ѝ обаче, вторият ефект - освен ръст в дефицита и риск за Еврозоната, както управляващите я разбират и я искат, има още един, по-голям риск. „Ако тези пари не влязат – ще трябва да се режат разходи. Като ги няма тези приходи - трябва да се режат разходи. И почти се сещаме откъде ще ги режете – сигурно от заплати, от доходи, от капиталови разходи – т.е. от инвестиции за икономиката, която трябва да е двигател на всички останали процеси. От някъде г-н Василев ще трябва да реже, ако тези пари не влязат“, посочи лидерът на БСП.
Тя се обърна към управляващите: „Кой ще страда от тази работа от вашите разправии тук? Коалиция ли сте, не сте ли коалиция, едноръки джентълмени ли сте, какви сте? Спрете! Или се подредете или си ходете, за да влезе тази държава в ред“.
Корнелия Нинова бе категорична, че от този цирк, който управляващите представят за пореден път, ще страдат българската икономика и българските хора, на които управляващите ще трябва да орежат доходите.
„Кой ще спечели? Частните енергийни дружества. Прав е колегата, изказал се преди мен, който каза – става дума за див лобизъм. То се вижда от Околовръстното какво правите - че си гледате частните интереси, че не можете да си наместите порциите на властта и че всичко това го представяте пред целия български народ. Поне имайте доблестта да го обясните“, реагира лидерът на БСП и отново зададе въпроса:
„Какво става? Министърът на финансите внася предложения тези пари да влязат в бюджета. ГЕРБ ги отхвърлят. Нямате мнозинство. Асен Василев казва: „Този бюджет не го признавам“, Денков поставя под риск правителството, казва, че ще хвърля оставка, Борисов ги събира, сгъва ГЕРБ, сгъва всички останали и казва: „Не, ще подкрепяме Асен Василев - иначе ще падне правителството“. И чуйте защо – не, за да върви икономиката на България, не, за да е добро за българския народ, а за да не му падне правителството. Защото властта, порциите, имунитета му са най-важни. Ето, това е целта“.
Лидерът на БСП подчерта, че от една страна стоят власт, порции, имунитет на базата на всякакви компромиси, на договорки в стаички, на рязане на ръце на тези, които не се съгласни. „Къде е Добрев? Щеше да си реже едната ръка, ако се съберат с Асен Василев. На цената на всичко това, но за сметка на кого? На българската икономика и на българския народ. Ето това правите. И нека всички да са наясно какво се случва в залата – сглобки и договорки за постове власт и пари в ущърб на българския народ. Ето това е бюджетът на правителството на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“, заключи Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    43 3 Отговор
    делянчо печата пелети:))
  • 2 ЛИЛИ

    56 5 Отговор
    ПРАВА Е ЖЕНАТА, ЧАКАМЕ ОТРЯЗАНИ РЪЦЕ
  • 3 Интересно

    47 2 Отговор
    Фирма "Визьор" ООД, собственост на родителите на политика Делян Добрев, е получавала значителни суми за вероятно фиктивни доставки на дървесина на "ТЕЦ Марица 3" АД, свързвана с бизнесмена Христо Ковачки.
    Разследването цитира резултатите от проверка на "ТЕЦ Марица 3" АД, извършена от Регионална дирекция по горите – Кърджали (РДГ) през декември 2022. Според доклада за проверката, до който АКФ има достъп, администрацията на "ТЕЦ Марица 3" АД е предоставила на проверяващите от РДГ – Кърджали 8 фактури за доставка на дървесен чипс от фирма "Визьор" ООД, средно по около 3000 тона месечно, на цена от 95 лв. на тон. Превозни билети за чипса не са представени, а на територията на ТЕЦ-а не е констатирано наличие на дървесина.

    Собственици и управители на "Визьор" ООД, водещ производител на пелети в страната, са Александър Данчев Добрев и Златка Стойкова Добрева. Двамата са родители на Делян Добрев – бивш министър на енергетиката и председател на енергийната комисия в няколко парламента.
  • 4 Тая

    14 56 Отговор
    злобна жена не спря да се чуди с кого как да се заяжда !

    Коментиран от #23

  • 5 Нинова, ти си

    11 41 Отговор
    Една кляфалница, след теб нищо реално полезно за държавата
  • 6 БОЦ - ко

    14 35 Отговор
    "На крак, о парии презрени",
    "Другарката" със бузките червени,
    Първо се ояде,
    После ви предаде...
  • 7 ха ха

    9 32 Отговор
    Много е емоционална кака Мура за пред хората. Боцко сам си даде имунитета, а власт и порции не го блазнят. Единствено си пази топчетата, че може да му ги стиснат на менгемето... Затова и строява герберите.

    Коментиран от #37

  • 8 Андроп

    9 45 Отговор
    Другако, те се обединиха в името на българските национални, а не на вашите путински. Политиката изисква компромиси. И ти мина от СДС при комунягите.
  • 9 Андропов

    8 35 Отговор
    Другако, те се обединиха в името на българските национални интереси, а не на вашите путински. Политиката изисква компромиси. И ти мина от СДС при комунягите.

    Коментиран от #31

  • 10 Коментатор 1

    12 29 Отговор
    Нинова ако продължава в същия дух може и 4% да не хване на следващите избори. Нищо конструктивно не е излязло от нея. И винаги забравя как лично приватизира Техноимпекс.
  • 11 ТЕХНОИМПЕКСОВА Е МНОГО ЯД

    10 27 Отговор
    ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРИБИРА КОМИСИОННИТЕ ОТ ПРОДАЖБАТАТА НА ОРЪЖИЯТА.
  • 12 Име

    34 2 Отговор
    В, Добрев да лъже, няма как! Гаранция си я е одрязъл, а сага просто му е поникнала нова на мястото на отрязаната. Не виждам друг вариант.
  • 13 Мадуро

    6 23 Отговор
    ВЕЧНА дружба между венецуелските и българските комунисти !!!
    ВенЦеремос !!!
  • 14 Тома

    35 5 Отговор
    Всички знаем че супер крадците в България са шайката герб начело с чекмеджан боко тиквата.Сега шарлатаните от пп дб начело с киро простото и бойкиев искат да надминат в лъжите кражбите и интригите същите.Между другото за тези съм гласувал два пъти и искам да си отрежа ръката като джукито делян

    Коментиран от #20, #28

  • 15 Като преватизирахте и крадахте

    12 16 Отговор
    Пак ли така бяхте загрижини за народа Кури, ревизията в държавата трябва да почне първо от вас, цялата икономика на държавата е "купихте", откраднахте за жълти стотинки червени боклуци.
  • 16 Искам долар

    20 4 Отговор
    Не искам цифрово евро г-жо Нинова.. Искам материален долар, като 4 щата в САЩ отказали CBDC. Искам запазване на материален лев, български. Референдум за запазване на Български Лев, Не искам дигитални услуги, цифрово евро и цифров концлагер. Не искам споразумение със СЗО-не искам насила да ми инжектират течности, които не ми позволяват да знам какво съдържат. Искам евтини ток, газ, петрол, вода - не ме интересува откъде.
  • 17 Бойко Разбойко

    21 2 Отговор
    Добрев е при генерал Мутафчийски за протеза .
  • 18 миналата седмица бях на почивка

    6 18 Отговор
    в Гъция, оказа се луксозният хотел на халкидики че есобственност на другарката Нинова Как с държавна заплата се спестяват 35 млна евра.
  • 19 Когато откраднахте пенсионният фонд

    5 20 Отговор
    Пак ли така бяхте загрижени за пенсионерите другари комуняги.
  • 20 Агата Кристи

    4 16 Отговор

    До коментар #14 от "Тома":

    "Другарю" комунист,
    Нима забрави ОГРОМНОТОограбване на България от съпартииците ти, през 90-те години на миналия век?
    И голямото фалиране на държавата от комуниста Гечев, който сега ни ял лука, ни го мирисал...

    Коментиран от #26, #27

  • 21 Сталин

    12 0 Отговор
    В момента е на хирург,реже си ръката
  • 22 ПРЕДАТЕЛ

    13 0 Отговор
    За да не го закачат ония от посолството, той работи по директивите от посолството.. и ще излезе по голям мушморок от вожда си
  • 23 Оная

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тая":

    Всяка дума на Нинова е на място за разлика от думите на лъжците
    Бойко,Мустафа,Асен и Аз
  • 24 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    в Политиката Всичко е Интереси Всяка Власт е Борч Който се Връща с Лихвите
  • 25 дядото

    13 1 Отговор
    г-жо нинова,не толкова грубо.на добрев му и ще му са нужни и двете ръце,иначе няма да успява само да преброи, парите от сегашните и бъдещите далавери
  • 26 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "Агата Кристи":

    При Соца не Всички Българи бяха от Бкп но имахме Държаваработа ред закони В ие за Спорта ли обиждате Хората щастлви ли сте когато обиждате Хората Питам Моля
    33 Години Погубена
    Родина

    Коментиран от #33

  • 27 Кога Гечев е фалирал държава?

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "Агата Кристи":

    Виденов отказа на НАТО и не продаде без пари Нефтохим на Вяхирев.
    Западът блокира сметките на България и направи кризата 1997 г.
    Руската банка на Кюлев с Вид и СИК плащаха на студенти по 70 ДМ да крещят кой не скача е червен.
    Доган вкара Костов да оглави протестите
    Първанов и Добрев му продадоха мандата на БСП
    Дойде Костов и продаде Нефтохим на Вяхирев.
    Даде коридор на усс самолетите срещу Сърбия.Турцив и Гърция като съседи отказаха.Това бе условието на Клинтън да ни приемат в НАТО.
    После Костов единствен в световната история създаде Закон за ликвидацията и ликвидира България
    Изчезвай ......

    Коментиран от #30, #34

  • 28 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Тома":

    господин Тома Агата Кристи и Агент 0 0 7 са един и Същ
  • 29 Кори

    0 5 Отговор
    Четем изявление на икономическия експерт КН относно бюджета.
    За социалния експерт КН - виж новините за пенсиите.
    За юридическия експерт КН - виж темите за законите, съдебната реформа и Конституцията.
    За политическия експерт КН - виж новините за изборите.
    За криминалния експерт КН - виж материалите за ББ и МВР.
    За нострадамуса КН - виж дописки за националния празник и походите до Бузлуджа.
    За евро експерта КН - виж коментарите и за Петьо Еврото.
    За военния експерт КН - виж любовта към Путин и посланията за световен мир без виновни.
    За историческия експерт КН - виж преклонението пред МОЧА и целувките с личния президент мухата РР.
    За още роли - натиснете 42 или КориНРБ.
  • 30 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Кога Гечев е фалирал държава?":

    Иван Костов Съсипа Българияс Масовата Приватизация от Сдс започна съсипване и ограбването на Бг
  • 31 О. Ч. З

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Андропов":

    Много е интересно как всичко е във името на българския национален интерес
    На изборите над 50% от хората не са гласували разделвте останалите гласували по партиите и ще се види колко са лигитимни но се натискат
    За българският национален интерес дадоха уражие на украинците (лошо няма) само дето после ще го възстановяват от нашите данаци а за там разни селца потопени помощ няма те не са българи
    На всеки три четери месеца се вдига нещо (парно ток гориво) това е във наш интерес иначе ще вземем да заспиме
    Реално всичко направено срещу българите е във наш интерес
  • 32 Никой

    2 0 Отговор
    Селяндури ,свинщина,тарикатлък , простащина.
  • 33 Агата Кристи

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Болен си...
    Простено ти е !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 недей Корни

    1 0 Отговор
    забрави го милия без ръка не може да работи и как ще плаща наема за жилището на фирмата на мама в което живурка под наем от години а народа му плашаме наема де факто и де юре
  • 37 Ппп

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    Борисов сам си даде имунитета но чак, когато Сарафов му гарантира смачкване то на делото барселонагейт. Надявам се но не си вярвам, че не му трябват повече пари. Тази алчност и лакомия не мога да си я обясня. Светът се срутва необратимо. Какво ще направят с тези милиони и милиарди, които да скрили някъде. Ще излетят на луната или Марс. Но там все още не може човек да живее. Какво и на кога ще подсигуряват господата властпариимащи. Алчни и безскрупулни. Народът едва преживява а те по цял ден правят циркове. Ако от нашето тъпо племе нямат срам, то поне от света нямат ли. Ама то пък и света е на същия принцип. Но при нас е грозно, цинично и безпардонно. Борисов и сие сигурно биха се съгласили на лъва от герба ни да му сложим едно кленово листо в устата. Предатели готови на всичко и за всичко. Дано някога да има възмездие за всички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол