Last news in Fakti

29 Юли, 2023 06:37 2 395 18

Любчо Нешков: Опитват да задържат РСМ в проект, който няма място в ЕС

  • любчо нешков-
  • рсм-
  • скопие-
  • ес

Притеснителна е реакцията на властите в Скопие след инцидента от мача, заяви журналистът

Любчо Нешков: Опитват да задържат РСМ в проект, който няма място в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

„Притеснителна е реакцията на властите в Скопие, които за пореден път една дума на съжаление, едно категорично осъждане не направиха, а не да обясняват кой откъде е минал, че това не е организирано престъпление“.

Така журналистът от македонски произход Любчо Нешков коментира пред bTV сблъсъците преди мача преди мача „Левски“ - „Шкупи“ вчера в столицата на Република Северна Македония.

„Дълг на нашите политици е да обяснят на Европейския съюз, че става въпрос за последните гърчове на един стар режим, който се опитва по всякакъв начин да задържи РСМ като зависима държава на стар геополитически проект, който няма място в ЕС“, коментира Нешков.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    21 3 Отговор
    Едно население, една политическа нация, създадена с Указ за един ден, по политически проект, население, което не е възпитавано, а дресирано и зомбирано силово, в продължение на десетилетия и поколения, няма място в ЕС! Не подлежат на интеграция с други народи и съюзи! Те ще бъдат бреме и паразит за другите страни-членки! Голяма част от това население е напълно криминализирано и изпитва животинска омраза към правовия ред и са монополизирали цели престъпни отрасли в Европа! Вето! Вето!!!

    Коментиран от #7

  • 2 хаберих

    6 1 Отговор
    Един робот влязъл в железарията и казал:
    - Шефе, дай ми два метра гофрирана ламарина!
    Продавачът му отговорил:
    - Ограда ли ще си правиш? Тия два метра за нищо няма да ти стигнат!
    Роботът обяснил:
    - Не, бе! Жена ми иска плисирана пола!
  • 3 Любчо

    5 5 Отговор
    Ако това е всичкото което си казал излиза че този стар проект е НАТО

    Коментиран от #13

  • 4 ПБФ

    7 0 Отговор
    Въпросът е до какъво ще доведе вакуумът, който ще се установи след дезинтеграцията на този стар репресивен и външно поддържан антимакедонски режим.

    Албанците и гърците имат и доста по-сммислени претенции за някаква генетична връзка с античното население на Балканите. А политическата история на Древна Македония се блъска в неоспоримия факт на своята елинистична същност..
    И какво място остава за политическото, етническо и духовно битие на Възрожденска и респективно съвременна Македония? Остава българския ген, българската история и българската държавна доктрина.
    Без българското самосъзнание и българската история македонския "идентитет"няма дългосрочна перспектива.
    Това са очевидни и азбучни истини, които са неумело покрити с много труд, злонамереност и истерия от външни сили.
    Вижте македонския език и го сравнете с гръцки, албански и български, и ще ви светне колко чужд е македонският език в сравнение с езиците на автохтонното население.
    Всички други фундаментални сравнения работят по същия начин. Македионците отговарят на всеки критерий за пряка връзка с имиграцията на българския елемент и прокарването на българската държавна доктрина - те са очевиден техен продукт!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Люпчо

    7 4 Отговор
    Украина е Руската Македония !
  • 6 Спас безделника

    6 1 Отговор
    ЧУДЕСЕН БЛИЦ АНАЛИЗ! ЛЮБЧО НЕШКОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСЛАНИК НА БЪЛГАРИЯ В РСМ, А НЕ НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ПАРТИЙНИ ПРОТЕЖЕТА! ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ, ПОСЛАНИКЪТ ТРЯБВА ДА МИЛЕЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ, А НЕ САМО ЗА ДЖОБА СИ! ПОМИСЛЕТЕ ПО ВЪПРОСА!!!
  • 7 зависи

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Хващам се на бас, че 90% от македонското население с македонско самосъзнание би заклеймило по-адекватно нападението с нож над гостуващи фенове, отколкото това направиха всички длъжностни лица в Македония.
    Просто политическият елит на държавицата е съставен от фанатици, които изпозлват българофобията като единствено свое "морално" основание. Без българофобията привилегиите им ще изчезтат и ще трявба да се наредят в бюрата за безработни.
    А откакто драпат за НАТО и ЕС нещата се влошиха, защото антиалбанските послания станаха политически некоректни и цялата злоба беше канализирана на североизток.
    Редно е Европа недвусмилено да покаже, че още пои-нежелателни са българофобските послания!

    Коментиран от #11

  • 8 Спас безделника

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПБФ":

    Най-чистото решение, но и най- болезнено е вътрешен етнически конфликт. Тогава няма да има грешки - всеки етнос отива при майка си и за съжаление, а може би за радост, тази гнойна рана на Балканите ще заздравее. Широка Конфедерация - това е бъдещето на измислената държава РСМ.
  • 9 Перо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПБФ":

    Македонизмът е анти-българска идеология и се крепи изцяло на анти-българизма и омразата към всичко българско, да си прикрият българската същност и история. За да оправдаят измислената доктрина, те нямат друг избор, освен да използват общата ни история и крадат исторически събития и личности! Каква държава може да има, без никаква история, писменост и нация, създадени с указ на партия? За пръв път “македонска” писменост се появява във в. Нова Македония, през 1944-45 г. Направиха опит да си присвоят и древногръцката история, но след 28 г. гърците им набиха обръчите и премахнаха всичко с името Ал. Македонски. Тяхното мото за съществуването им си остава: “Немам докас, али тврдам”! Ако отпадне антибългаризма, измислените събития и присвоени исторически личности, измислената държава ще се разпадне! За това се борят със зъби и нокти да не се вписват българите в техния Устав /Конституция/, въпреки че по тяхната стъкмистика, те са 3500 човека. Тогава защо ги е страх???

    Коментиран от #12, #15

  • 10 Софиянец

    2 1 Отговор
    Всичките войни които България е водила са били за Македония, време е НАТО да реши въпроса. За ватниците киев за три дни не стана, но ние ще успеем да не кажа за ден два да сме в Скопие
  • 11 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "зависи":

    Така е! Македонизмът е главно кадрово изискване за работа в полицията и целия държавен апарат! Никой, без да е проучен и доказан македонист с “произход” и семейни връзки със СЮК и УДБ-а, не може да стане държавен служител! Нищо не се е променило от 70 г.!
  • 12 ПБФ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Безспорно е така.
    Но аз минах една ниво нагоре и обясних, доколкото може в един постинг, парадоксът на македонизма. Да, това е българофобска доктрина. Но в същото време тя не може да съществува без България. Без българската държавна традиция, култура и политическа доктрина "идентитетот" им ще изчезне за отрицателно време..
    Дали е възможено македонизмът да продължи да съществува като една не толквоа парадоксална доктрина (разбирай в хармония с българските си корени и историческата истина), не знам. Но си струва да се помисли по въпроса.
  • 13 Този стар проект

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Любчо":

    Е сръбски свят с ръковофителу вучич-вулин-оливерата, този полицейски шеф на СМ е подлога на вулин
  • 14 Стършел

    0 0 Отговор
    Не знам кой е по- долен Любнеш или Вечернева?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Прави се всичко възможно С. Македония да бъде обругавана, изолирана и задушена. Докато я има С. Македония има и надежда ширещата се там българофобия, спекулации, фалшивикации, кражби на история, някога да престанат и правдата за българската същност на тамошното не-мюслиманско и не-куцовлашко население да възтържествува.
    Смятам, че тактиката ни до сега е правилна. Ако имахме подобна и към Северна Добруджа и Южна Тракия, то те нямаше сега да са безвъзвратно загубени за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    1 0 Отговор
    противник на радев не можеш да се опреш на малкия пръст като се видиш в огледалото се заплюй
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове