Last news in Fakti

31 Юли, 2023 21:49 1 649 36

Георги Ганев: Ще е фрапантно, ако президентът ни похвали за нещо. Хич не ни харесва

  • георги ганев-
  • президент-
  • похвала-
  • харесване

Няма опасност от дупка в бюджета, има заложени резерви да се реагира. Изискването за 3-процентен дефицит не е изискване за Еврозоната, а е в българския закон за публичните финанси, коментира депутатът от ПП-ДБ

Георги Ганев: Ще е фрапантно, ако президентът ни похвали за нещо. Хич не ни харесва - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Трудно днес може да се говори по друга тема, въпреки че искам да почета паметта на г-н Иван Нейков, който внезапно и трагично ни напусна. Но това, което се случва в цялата страна, е, че българската правосъдна система трябва да си промени стандарта, защото българското общество вече не е готово да понася подобни настъпления на насилие, каквото имаме в този случай. Българските правосъдни стандарти трябва да се променят, а именно към малко по-строго третиране на възможността някой насилник да направи това, което се случи в Стара Загора", каза депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Бюджет 2023 не е раздут.
"Странното беше, че това, което се случи в бюджетна комисия, беше свиване на приходните мерки. Никой не предлагаше кой знае колко огромни увеличения на разходи, въпреки че имаше такива искания, но те бяха включени сравнително органично, без каквото и да било съвършенство в проекта на бюджет", допълни Ганев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че не може да има увеличение на заплатите на всички протестиращи.

"В НСИ, в Агенцията за социално подпомагане не получиха увеличение, да се надяваме, че това ще може да стане с нормалния бюджет за 2024 година. Но тези увеличени заплати вече са заложени и е нормално да се изпълняват. За увеличенията, при положение, че парите по ПВУ дойдат, всички баланси на бюджета са разчетени в 3-процентния дефицит, така че тези увеличени заплати ще дойдат по линия на увеличени приходи от преки и косвени данъци", поясни народният представител.
Ганев разкри, че събираемостта на данъците върви много по-добре от очакваното.

"Няма опасност от дупка в бюджета, има заложени резерви да се реагира. Изискването за 3-процентен дефицит не е изискване за Еврозоната, а е в българския закон за публичните финанси. Никой няма никакви съмнения при какъв курс ще стане превалутирането, няма някой, който да спекулира с този курс. Дали ще има инфлация, която ще се дължи на еврото - отговорът на този въпрос е "Не". Страхът с инфлацията е насаждан изкуствено", категоричен е гостът.

Той смята, че казусът са националния ни празник е "истински добър въпрос" за референдум.

"Ще е фрапантно, ако президентът ни похвали за нещо. Хич не ни харесва. Всичко беше в него - и ножът, и хлябът, но изведнъж остана и без двете. Заради това не му харесва. Поне от 2 месеца насам не третирам президента като сериозен политически говорител, не смятам, че неговите тези са истински сериозни, като изключим някои неща - взе правилно отношение по случая в Стара Загора", каза още депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    48 3 Отговор
    ПП-ДБ- гласуваха против увеличаването на наказанията за педофилите !!!!?!!!!!!???? Защо ли ??? Нещастници с интелектуална и морална недостатъчност !!!!!!!!!!!!!!! СЪЩО КАТО ТЕХНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ

    Коментиран от #23, #26

  • 2 ХАРОН

    39 0 Отговор
    Работете, цървули! Неговата работа е лесна- представителна, нали така!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    37 4 Отговор
    Вие не сте за хвалене, а някой да ви уважи в затвора и да има кой да ви конфискува всичко!
  • 5 Гого

    43 5 Отговор
    Мегаикономистът Ганев не лева, а и майка си ще изхвърли, ако му кажат от Козяк
  • 6 Русофил

    5 42 Отговор
    Скритата руска лимонка Радев за 2.5 години нищо не можа да направи за руските си
    господари.

    Коментиран от #13

  • 7 Да, бе

    34 3 Отговор
    Президента да похвали гробарите на България беше само един помак-комсомолец с ментални увреждания. Нелечими,не че си струва лечението....
  • 8 То кой ви хвали за нещо?

    34 3 Отговор
    Кой от избирателите гласували за вас знаеше че ще легнете в едно легло с ГЕРБ и ДПС бе? Как е секса?
  • 9 Че кой еи харесва вас

    27 2 Отговор
    Изобщо - банда продажници и родоотстъпници! Управлявате с 8-9% от гласовете на гласувалите! Тоест, избрали са ви около 200 000 души! Които, след като видяха какви ги вършите с герб, са останали не повече от 20 000!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Радев нарече ПП,Кирил Петков, шарлатани.

    7 16 Отговор
    Когато Борисов похвали в един момент служебното правителство, Радев не реагира, но сега, когато го критикува, президентът обвини Христо Иванов и Кирил Петков, че те са виновни лидерът на ГЕРБ, "говори така". Това, покана за нова алабала против ГЕРБ, ли е?
  • 12 роялист

    25 1 Отговор
    Герб, ПП И Дб са дъното!
  • 13 Абе глупако

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил":

    Работата на президента е представителнна нищо друго

    Коментиран от #30

  • 14 Ели

    25 2 Отговор
    Остави харесването, вие сте Вредни!
  • 15 Дочооллу

    25 3 Отговор
    Ганьооллу, срам за държавата сте. Не президентът, никой не ви обича. Добре, че не сте много. Когато ни вкарате в амерлайната, лесно ще бъдете издирени и ще платите за всичко.
  • 16 Хах

    21 3 Отговор
    Че какво да им хареса, двуличието ли?
  • 17 Ганев , Ганчоо

    25 3 Отговор
    Я ходи се срещни с избирателите си да те "похвалят". Криете се като мишки. Начело с престъпното правителство което сглобихте под масата и ЗАД гърба протестиращите.
  • 18 Мек Отело

    21 3 Отговор
    важното е посолството да ви хвали, остави го президента. То ви назначи, на него се отчитате, не на българския народ
  • 19 Мухахахахаха..

    19 3 Отговор
    Идват избори, тогава ще разбере кой и колко много не ви харесва.

    Коментиран от #27

  • 20 Инфлацията ясно показа как ни крадете

    22 3 Отговор
    И обирате ПП ДБ, какви икономисти сте и колко много лъжете! Буферите си ги сложи до парапета на Лена, а кажи защо с 100 лева не може да се купи същото количество стока която купувахме преди вие да дойдете на власт! Козяк как са доноси писахте ли днес, заповеди дадоха ли ви? ПП ДБ вие сте ненормални шарлатани, пералнята на ГЕРБ и ДПС!
  • 21 Хората

    9 0 Отговор
    Ще ви похвалят .....
  • 22 Българин

    19 3 Отговор
    То народ не ви харесва тоя за президента се притеснил. Тиквата, 🤡, ментата, карата, парапетката, деса, калинките.....ане чуден отбор сте
  • 23 Българин

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Мисля, че имаш много високо юнение за електората на ДБ, глиги им е най-умния
  • 24 Боруна Лом

    14 3 Отговор
    ТИ И ТВОИТЕ СЪОТБОРНИЦИ СТЕ ЗА НАРОДЕН СЪД И ПРИ ПРАСЕТАТА
  • 25 Редник

    13 1 Отговор
    И аз не те третирам като сериозен говорител. Нито политически, ни икономически. Щом си Ганев ходи се изкъпи във Виенската баня. Там ще си спомнят за теб Ганьо Балкански, щото ти не анализираш, а само келепир дириш г-н Ганев..
  • 26 Моряка

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Добре Гого, но не търсиш причината.А те са три най малко - Козяк, нашето лизачество и негласувялите 60% наши родни олигофрени.
  • 27 1111

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мухахахахаха..":

    На какво се надявате, бе, ентусиасти? 😄😄😄
  • 28 Някой

    0 1 Отговор
    Този пък кой е ?
  • 29 абсолют

    3 2 Отговор
    Навлизането в нова политическа криза. Това е според мен основното, което виждаме в това изследване. Ако предишната политическа криза, която беше основана на това, че партиите не могат да намерят елементарен консенсус помежду си да съставят правителство, то сега те намериха този консенсус, съставиха правителство, но този консенсус влиза пък в остро противоречие с желанията на обществото. Както по отношение да кажем на Украйна, така и по отношение например на референдума за еврото, а и по отношение на приемането на самото евро. Ако щете дори и други неща, като атаките срещу президента, който е най-популярната фигура от всички политици – всичко това нещо влиза, както казах, и се получава остър дисонанс между това, което хората искат и смятат, че е правилно, и това, което политически управляващият елит им предлага. Хората казват, огромната маса: "Трябва референдум за еврото“, политическият елит казва: "Вие сте глупаци! Гледайте си работата, не ги разбирате тия работи, няма да има референдум“. Хората казват: "Не щем евро“, другите казват: "Еее, сега така го направихме тоя бюджет, че всичко ще цъфне и ще върже и сме готови за еврото“. Хората казват: "Добре де, ама ние не щем, бе!“, но това като че ли някак си отскача като гумена топка от бетонна стена. По отношение да кажем също на Украйна, оръжията и всички тези неща – хората казват: "Чакайте, трябва да седим максимално дистанционно от всичко това, не да подкрепяме Украйна, не да подкрепяме Русия, а да бъдем м
  • 30 Абе направете

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Абе глупако":

    свестен руски бот бе, ама не можете
  • 31 Доктор

    5 1 Отговор
    Кой нормален човек ви харесва бе боклук нещастен.
  • 32 Спас безделника

    5 2 Отговор
    Бай Ганьо, депутат! Как се подлъгахме по тези измамници! Киро, махай се дорде не е станала беля!
  • 33 Неразбрал

    2 2 Отговор
    Как да хвали НЕКАДЪРНИЦИ ?
  • 34 Ком

    3 1 Отговор
    Вас не ви е до похвалата на някакъв Българин. За вас е важна похвалата на някакво нищожества от "посолството".
  • 35 Аха

    2 1 Отговор
    Повече от 4 Милн. Българи не ви харесват, да ви го знаете...въпреки, че си мислите, че ще управлявате вечно...няма да е...
  • 36 Ти президента

    2 1 Отговор
    Го остави ,дай да видим колко от избирателите ви харесват и хвалят.. 10%?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол