Last news in Fakti

3 Август, 2023 09:24 3 274 79

Лена Бориславова: Моделът "ГЕРБ" вече го няма, сглобката работи

  • лена бориславова-
  • правителство-
  • герб

Нейната представа за промяната е ПП-ДБ да успеят да бъдат убедително мнозинство. В разделеното общество, в което живеем не може да се случи, но промяна има

Лена Бориславова: Моделът "ГЕРБ" вече го няма, сглобката работи - 1

Бившият депутат и говорител на правителството на Кирил Петков в четворната коалиция - Лена Бориславова заяви, че сглобката в Народното събрание работи добре, а моделът "ГЕРБ" вече го няма.

Нейната представа за промяната е ПП-ДБ да успеят да бъдат убедително мнозинство. В разделеното общество, в което живеем не може да се случи, но промяна има. Промяната не е в ротацията, а в Народното събрание, което решава задачи от обществено значение, коментира Лена Бориславова пред bTV и добави, че промяната се състои в това, че има истински дебат по политики и на масата са поставени текстове за обсъждане, коментира Бориславова.

Тя посочи, че има недоверие сред "некоалицията", но алтернативата на това е да няма големи промени, да няма промени в Конституцията, да няма редовен бюджет, а да ходим на избори след избори. "Безотговорно и некомфортно би било, ако вместо се подпише законопроектът за домашното насилие, отново отидем на нови предсрочни парламентарни избори", каза Лена Бориславова.

Бориславова добави, че има готови текстове за протокола между управляващите партии.

Бориславова не знае кой е разписал текстовете за конституционните промени, но дебатът не е приключил. Когато се гласуват промените в Конституцията, минимум един месец ще стоят за обществено обсъждане. Мандатът на главния прокурор трябва да е един и по-кратък, настоя Лена Бориславова.

Случаят с момичето от Стара Загора, нарязано с макетно ножче

Лена Бориславова заяви, че такава жестокост в Стара Загора с агресия и унижение на жена е абсолютно недопустимо. Всяка трета жена да бъде обект на домашно насилие – всичко това е много тежка диагноза за общество, което е ужасно разделено в момента, коментира Бориславова. Има и доза надежда, защото рядко се случва, че толкова убедително и еднозначно излиза обществото, че това повече не може да се търпи, каза тя. Най-трудната задача е да се намери мнозинство, че такива неща като домашното насилие не трябва да се случват, посочи Бориславова.

"Виновни сме, че не успяхме да убедим партньорите си в управлението на кабинета на Кирил Петков за промените за домашното насилие", изтъкна тя. Дефиницията за интимна връзка може да не е съвършена, но ще се оправи между първо и второ четене, според нея.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хейт

    102 4 Отговор
    Епизод от сериала "Малки български мръсници".
  • 2 ХАХАХАХХА

    96 1 Отговор
    РАБОТИ МИ ЯНКО. НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ 89 ГОДИНА В ТАЯ ДЪРЖАВА

    Коментиран от #32, #57

  • 3 хах

    112 0 Отговор
    Хората не са балъци, ще си получите заслуженото много скоро!!!
  • 4 Кире

    101 1 Отговор
    Работи само топлата връзка между теб и просто Киро!

    Коментиран от #41

  • 5 Булпсихопатъ

    87 0 Отговор
    Парапетова махнала ГЕРБ. Виц.

    Коментиран от #39

  • 6 Софиянеца

    69 1 Отговор
    Това местене означава само едно ОПГ ГЕРБ-ДПС имат пълна власт!

    Коментиран от #21

  • 7 Бонев

    78 0 Отговор
    Много хубаво че ни показахте общата да не се тревожим за нея,а кога ще ни информирате за ветото на Австрия за Шенген?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин

    78 0 Отговор
    Забелязвате ли, че се занимават денонощно по медиите само със случая с момичето от Стара Загора, което е нарязано, но дума не обелиха дори в централни емисии новини за блокирането ни за Шенген от Австрия? Това е защото Шенген беше единият приоритет на правителството. Той пропадна. Колко коварно мълчат!

    Коментиран от #43

  • 13 Тошито

    63 2 Отговор
    Управляващите много обичат да се оплакват, задето Радев не ги похвалвал. Нито една добра дума за кабинета не казва, жалват се те.
    Интересно за какво ли очакват да бъдат похвалени от президента? За това, че излъгаха избирателите си и сключиха най-безпринципната коалиция през последните три десетилетия? За това, че правят всичко възможно, за да въвлекат България колкото се може по-навътре във военното тресавище в Украйна? За това, че са се превърнали в безмозъчни изпълнители и на най-глуповатите желания на Посолството?
    Съгласете се, че няма как да има похвала за подобни действия. Няма значение от кои партии са управляващите. Държат ли се по този начин, те трябва да бъдат постоянно критикувани. И точно това прави Румен Радев. И точно затова го мразят. Тези така наречени „демократи“ никак не обичат да бъдат критикувани. Искат да бъдат аплодирани. И понеже президентът не ги аплодира, а постоянно сочи нелогичните им и по същество антибългарски действия, те му отмъщават, опитвайки се да намалят правомощията му.
  • 14 дедо Флашко

    66 0 Отговор
    Бившaтa депутатка и говорителка на правителството на Кирил Петков....Ленке,ами нали и вие с Кирката и Кокорката помогнахте доста за разделението в обществото?! Не може по цял ден да си бараш детеродката и да взимаш чутовните за Българското заплащане 13 600 лева заплата на месец,а работещите в промишлеността да са на минимална заплата или най-много с 1200-1300 лева.Момиче,понесете си отговорността с канадеца и партията му!!!
  • 15 Пич

    54 1 Отговор
    Хахаха..... на Лена и вярвам , че разбира от сглобили ! Завинтва конструктора от всякаква позиция......
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    41 0 Отговор
    Ей Лена, Лена,
    зелена като еугЛена
    ❗❗❗❗
    Гя махнала ГЕ"П , ама никой не разбрал 😀😀😀😀
  • 17 мухаха

    45 1 Отговор
    Лена разпорена нема ли да отива да гледа на киро чавето най-после да спре да дрънка .... и без това скоро няма и да чуем за Вас .... изчезвате от картата предатели
  • 18 Ангелов

    47 0 Отговор
    Реабилитацията на фашизма ще ви докара отново на подсъдимата скамейка!
    Прекалено дребни и нищожни сте, за да се опитвате да заличите колективната памет на българина - той ще ви намрази жестоко за това, което вършите по отношение на неговата история. Откраднете си каквото ви трябва и си вървете. Не посягайте на неща, които не разбирате и не познавате, защото ще се опарите жестоко.

    Коментиран от #24

  • 19 Колко трябва да наплюскаме?

    48 0 Отговор
    Моделът ГЕРБ е когато Бойко сам си яде баницата, а сега е чупнал по някое крайче и на тях. Аман от алчни "юпита"!
  • 20 Мда

    5 44 Отговор
    По-добре да контролираш крадците от герб, от колкото да управляват безконтролните крадци на фатмака.
  • 21 Чико

    35 1 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянеца":

    Вече и кака Лена не може да оправи бакиите на Кики, Кокорчо и кръгът Капитал !

    Коментиран от #47

  • 22 Демократ

    51 1 Отговор
    Млада госпожо,защо не си гледаш бременността и семейството и не спреш да се изказват. Моделът ГЕРБ управлява България сега, мутрата Бойко непрекъснато командва, престъпника олигарх Пеевски е централна фигура в съдебната реформа и изготвя закони срещу себе си, забравихте за борбата с корупцията и за хилядите хора,които протестираха денонощно през 2020 г. срещу модела ГЕРБ. Наложихте и модела ДС за кмет на София. Просто изчезнете от политическия хоризонт.Целта на задкулисните сценаристи отново се постигна чрез вас.

    Коментиран от #48

  • 23 Аз съм от ссср

    44 0 Отговор
    Ти или си луда или мислиш народа за прост или обратното.
  • 24 Гого

    37 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ангелов":

    Проблема е, че искат да откраднат много милиарди пари от програмите на ЕС!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ууу3

    38 2 Отговор
    ЛЕНКЕ МА, МНООО СИ ЛЪЖЛИВА , МА !!!
  • 27 Българин

    43 1 Отговор
    Тази жена е антибългарка. Каза, че уж под влияние на общественото недоволство във връзка с Дебора отпаднали страховете за приравняване на интимна и брачна връзка. Нищо не е отпаднало. Всъщност с понятието "интимна връзка" въвеждат по завоалиран начин Истанбулската конвенция, защото там се говори за лица, а не за мъж и жена. Какви са хората, които така коварно се възползват от една трагедия? Продажници и предатели.
  • 28 Мнение

    36 0 Отговор
    Герхард Карнер, министърът на вътрешните работи на Австрия - по отношение на присъединяването на Румъния и България към Шенген твърдо ще продължи да се противопоставя. Пише го в австрийската преса.
    За първата половина на 2023 г. Австрия е имала около 20% повече експулсирания или трансфери от страната в сравнение с предишните. 31% от експулсираните, т.е. 1820 души, са били граждани на ЕС. Най-много депортации са извършени в Словакия (648), Сърбия (557), Румъния (374), Индия (297) и Турция (266). България я НЯМА в този черен австрийски списък, но пак ни унижават! Ама нашите пишман дипломати само изложби могат да откриват и да пляскат на народни танци.
  • 29 Генчо

    44 1 Отговор
    Истината е че излъгахте хората. Пак си е крадливата Бойкова схема никаква промяна. Ние искахме да видим политици с карирани костюми.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 зеленчук

    26 2 Отговор
    Дефиницията за интимна връзка трябва да е парапет.

    Коментиран от #53

  • 32 Да ама не

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХАХХА":

    Напротив, много неща се промениха, за съжаление - към по-лошо
  • 33 кокорчо

    34 1 Отговор
    Лена Бориславова: Моделът "ГЕРБ" вече го няма, сглобката работи МНОГО ТОЧНО КАЗАНО СЕГА КРАДАТ ВСИЧКИ НЯМА КОЙ ДА ГИ БЕЗПОКОИ
  • 34 Гертруд

    31 0 Отговор
    Поливайте им, поливайте им да се измият, хубаво да се измият. Де що имат оцапано, хубавко да се измият. Вие на ГЕРП, а партньорите ви на ДПС. Вашата коалиция за друго не става освен да преплакне някоя друга мръсотийка! Бяга ми думата, как се наричаха миячите на трудно достъпни, от слънце не огрявани, телесни части...?
  • 35 Ганчо

    28 2 Отговор
    Ще повърна от тази безсрамница. Подкрепя ме само факта, че ще изчезнат на следващите избори ако не минат в ГЕРБ. Може би наесен.
  • 36 Да живее мутро комунистич. аристокрация

    18 1 Отговор
    Бойккко прати й този от стара загора с макетното ножче да я озъпти малко на ленчето
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Артилерист

    20 1 Отговор
    Лена трябва да се чете откъм забавната част, но понеже тя повтаря няколко пъти, че обществото е разделено, както и вчера писах за неочакваната трансформация на Огнян Минчев, вече съм сигурен, че има спусната директива от посолствоТО, атлантическата прослойка да се позапре в пропагандата на американската хуманност и опасността от руската агресия. Тази лъжа наистина е много дразнеща за болшинството българи.
  • 39 Е да не искаш

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Булпсихопатъ":

    да признае, че сгобката работи, ама с ГЕРБ...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ДА БЕ

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кире":

    ТАМ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ , КОГО
  • 42 Лена

    0 17 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТ !

    Коментиран от #46

  • 43 Мълчат

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    но не само коварно, а и гузно. Затова ще слушаме за случая в Ст.Загора всеки ден, за да сме заети с тази грижа. Но никой не казва, че това момиче е нарушило моралните норми и е влязло в интимни отношения с женен мъж. А после Патриарха бил виновен, че не взел отношение...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 И КОЛ ЗА ДОМАТИ НЕ СТАВА

    9 0 Отговор

    До коментар #42 от "Лена":

    НО СТАВА ЗА ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ - ПРЕЗИДЕНТ.
    нАЛИ ПО ТЗ СА ПРЕЗИДЕНТИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.
  • 47 Затова пък

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Чико":

    умее да оправя други работи на Кико
  • 48 Че е бременна

    15 0 Отговор

    До коментар #22 от "Демократ":

    е вярно, но не чух, че вече има граждански брак и семейство. Преди Ковида беше причина, сега - "сглобката" е по-важна
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Дрифт

    22 0 Отговор
    Мустака наглее и ни вменява че моделът на герб го няма, напротив има го и вие сте част от него. И да , сглобката работи успешно по усвояване на едни милиарди, които ще откраднете всички вие. Я марш на парапета.
  • 52 бай герги

    15 0 Отговор
    тази о..вца като каква се изказва нито е депутат ни то никаква,само където Работеше с киро на парапета и то цяла България видя какво направиха едно Канадче,хайде стига с нея повече

    Коментиран от #54

  • 53 факт

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "зеленчук":

    А най-популярният зеленчук у нас е 🎃.
  • 54 Хахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #52 от "бай герги":

    Като парапет на управляващите . Хахахахахахаха
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Парапет срам няма

    11 0 Отговор
    ЕугЛената и Кирташки по новото законодателство, в интимна връзка ли са?
  • 57 Гого

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХАХХА":

    Как да не се е променило ????????? Няма индустрия, образование, култура, здравеопазване, армия, ЗАКОНИ, здрав разум, морал ....
  • 58 зевзек

    10 0 Отговор
    има вече модел ГЕРБ + Лена, ще се водим по акъла на това хлапе на снимката, за известно време, а какво ще стане с Делян, ще го давате ли, или няма да го давате
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ком

    15 0 Отговор
    Народът казва :
    -Кажи ми, кои са ти приятелите, за да ти кажа кой си ти!
    Ако приятели са ти ГЕРБ (синоним на корупция и клиентилизъм) и ДПС (противоконституционна, етническа партия), вие сте просто политически недоразумения.
  • 61 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    18 0 Отговор
    ВАС НЯМА ДА ВИ ИМА СЛЕД ИЗБОРИТЕ.
    ЗА ВРЕМЕТО КОЕТО УПРАВЛЯВАТЕ ВИЕ СТЕ ПО-СТРАШНИ ОТ ГЕРБ.
    ВИ СТЕ КЪМ ГРУПАТА НА ХОРАТА КОИТО СЕ СМЯТАТ ЧЕ СА БЕЗПОГРЕШНИ И ВЕЛИКИ.
    ЖАЛКОТО В ЦЯЛАТА РАБОТА Е, ЧЕ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЩЕТИТЕ НАНЕСЕНИ ОТ ВАС, А ВИЕ ЩЕ ИЗБЯГАТЕ В ЧУЖБИНА ОТ КЪДЕТО ДОЙДОХТЕ.
  • 62 Кен Еф

    11 0 Отговор
    Вече има модел посолството за пълното унищожение наа България
  • 63 Този "парапет"

    9 0 Отговор
    В какво качесто се изказва..коя е тя сега.......да вземе да се махне и тя и простото киро и асеня и онези макия разузнавач и христо росенеца...долни продажни боклуци
  • 64 Кооперация шменти капели ала бала

    11 0 Отговор
    Ала-бала! Специалните закони за домашното насилие не вършат никаква работа, защото насилието е престъпление по НПК и няма пол, интимни връзки и семейно положение, нито раса! Особено физическото насилие! Кво става с двойното гражданство в конституцията?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Факт

    14 0 Отговор
    Няма как да ни убедиш, Ленчеее!
    Заблуждавай себе си- невежеството е блаженство, важи в пълна степен за теб!
    Само да ти кажа, че по-лошо, некомпетентно, лобистко и противозаконно управление от това на "сглобката", България не е виждала!!!

    Коментиран от #68

  • 67 Бай Иван

    5 0 Отговор
    "Моделът "ГЕРБ" вече го няма, сглобката работи"

    Боже , боже ама тая наистина е много проста ! А може и да е много хитра и да играе на тънката струна на простите им избиратели дето могат и да и повярват. И в двата случая има, или от едната, или от другата страна прости хора дето си мислят ,че моделът ГЕРБ го нямало. А той цъфти, ли цъфти!
  • 68 уйко калеко

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "Факт":

    ВИЖДАЛА Е И ПО ЛОШИ ,,СГЛОБКИ.НАПРИМЕР 2005-2009 Г,БСП,НДСВ,ДПС И СТАНИШЕВ ПРЕМИЕР.ЗА 4 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ТАЗИ СГЛОБКА БРУТНИЯТ ВЪНШЕН ДЪЛГ НАРАСНА ОТ 15 МИЛИАРДА ЕВРО ДО 35 МИЛИАРДА .БОКО МОЖЕ ДА Е КРАЛ АМА ОСТАВИ НЯКОЯ ДРУГА МАГИСТРАЛА, А ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КЪДЕ ГИ НАМЕСТИТЕЗИ 20 МИЛИАРДА.ОТ КУМОВА СРАМА ДА БЯХА СМЕНИЛИ ПОНЕ САМОЛЕТИТЕ НА АРМИЯТА.
  • 69 На Дедо

    5 1 Отговор
    Се едно да кажеш че, си малко бременна Ленче
  • 70 На Дедо

    7 1 Отговор
    Се едно да кажеш че, си малко бременна Ленче
  • 71 Гай Турий

    6 0 Отговор
    Тая пипаща членове кифла от каква служебна функция дава акъл и оценки за държавни дела?!
  • 72 На тази с парапета главата и не работи

    6 0 Отговор
    Сега е модела слугите на Козяк ПП ДБ кражба и рекет
  • 73 Внимание

    6 0 Отговор
    По улиците на София е забелязано бременно Лох Неси. Пазете се !
  • 74 Какво няма бе

    5 0 Отговор
    жалка продажница. Вие сте едно и също. Толкова гнусни и жалки хора.
  • 75 Миро

    4 0 Отговор
    Нещо като шведска тройка или четворка. Ние не ги разбираме тез работи.
  • 76 Ам чи

    4 0 Отговор
    А ДА ЗЕМЕШ ДА МЛЪКНЕШ СГЛОБКАТА ВИ Е КАТО КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ ПИТАЙ ТАГАРЕВ КАК ВЪРВИ
  • 77 хихи

    4 0 Отговор
    .енче! Как, ще кръстите детето?
    - Киро, на баща му!
  • 78 браво бе

    2 0 Отговор
    атанасова а тази беше депутатката от парапета няма ли да съди канадеца за непозволено бъркане заднешката да я дъдра
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове