Last news in Fakti

3 Август, 2023 16:43 1 449 9

Адвокат Надежда Ковачева: Експертизата е едно, а изтезанието и унижението са отделни неща

  • адвокат надежда ковачева-
  • садист-
  • стара загора-
  • изтезание-
  • унижение

Съдебният лекар може накрая да излезе прав

Адвокат Надежда Ковачева: Експертизата е едно, а изтезанието и унижението са отделни неща - 1
Снимка: БГНЕС

Случаят с насилието над 18-годишно момиче, което е с 400 шева, повдигна много въпроси около това как законодателството защитава жертвите на домашно насилие. Съдебният лекар, изготвил експертизата на Дебора, бе временно отстранен. Започва и проверка на всички случаи на домашно насилие в Стара Загора от 2015 г. насам.

Темата коментира пред бТВ адвокатът на дъщерята на Милен Цветков. Според Надежда Ковачева има пропуски в цялата система и трябва закон и за вещите лица.

Освен това тя обясни, че съдебният лекар може накрая да излезе прав.

„Той е лекарят, който е дал тези заключения и ако е нямало налице обилна кръвозагуба, която би създала опасност за живота, вследствие на което да настъпи някакъв по-тежък момент, той не би могъл да каже друго. А изтезанието и унижението са отделни неща. Години наред юристи, журналисти работим върху това да се инкриминира изтезанието, да се направи закон за вещите лица, да се създаде Институт по съдебна медицина във всеки град“, коментира тя.

Ковачева обясни, че в последните години работи по знакови дела, в които има неверни заключения на вещи лица.

„И трябва да имаш огромно упоритост да сезираш прокуратурата, да казваш - образувайте преписка, проверете този експерт, вижте заключението му, че е невярно, не необосновано. А относно съдебната медицина у нас – тези лекари няма къде да работят, няма някаква обща сграда. Да не говорим за Институт по съдебна медицина, където и другите видове експерти да се събират“, коментира тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има Дискриминация по полов признак

    11 1 Отговор
    90% от съдийте в България са от женски пол. Затова и решенията са такива неадекватни!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Коя съдийка пак пусна

    5 6 Отговор
    руският шпионин малинов при путин в ленинград?
  • 3 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    10 2 Отговор
    Братя и сестри от много-окрадения български народ .

    Преди дни, след като повдигнах въпроса за наказателната отговорност на старо-загорската съдийка за неизпълнението на служебните й задължения да цени всички доказателства по делото с обезобразеното момиче , написах :

    „колко празноглава и корумпирана трябва да е една съдийка, за да не може да направи елементарния ЛОГИЧЕСКИ извод , че от такива гаври и издевателства е много вероятно (90 % от всички такива случаи), жертвата да е получила тежко и /или необратимо психическо разстройство, разстройство на съзнанието и на интелекта, че даже може вече да е отключила тежка депресия (завършваща често със самоубийства) или други необратими и нелечими психически заболявания – шизофрения, циклофрения , параноя и др.. , при които е инвалидизиран до гроб .“

    След което цели стада адвокати и съдии, започнаха масирана кампания да ни убеждават, че в закона нямало наказание за увреждане на психичното здраве , което е нова гьонсуратска лъжа , защото това не е вярно, а напротив, увреждането на психическото здраве е определено като най-тежкото престъпление „тежка телесна повреда“ :

    Чл. 128, ал. 2 НК . Телесната повреда е тежка, ако е причинено: ПРОДЪЛЖИТЕЛНО РАЗСТРОЙСТВО НА СЪЗНАНИЕТО;

    Е, разстройството на съзнанието ( и на интелекта) , е увреда именно на ПСИХИЧЕСКОТО ЗДРАВЕ и представлява по смисъла на закона „ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА“ .

    Какви примитивни, но зли създания ни съдят и защитават .
  • 4 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 2 Отговор
    Вместо да си посипе главата с пепел, че от нарушенията на съдийските си задължения пусна един садист на свобода, та да реже други момичета и че от нейната криминална дейност целият народ се вдигна на протести, то тази жена, с изключителен цинизъм, бандитизъм, дързост и наглост се изгаври на публично място, пред телевизионните камери, с целия, много-окраден от такива като нея , много-страдален и озлочестен български народ, изгаври и със самото момиче, като взе да се оправдава с лекаря, като взе да ни прави на неандерталски маймуни, че не можело един обикновен, нормален човек, без никакви медицински познания да прецени в случая, дали в своята съвкупност този огромен брой рани, включая и СЧУПВАНЕТО НА НОСА ПРЕДСТАВЛЯВАТ обезобразяване или не , което обезобразяване е определено от закона средна телесна повреда , а не лека .

    Човек , без никакви други рани, само със счупен нос да е, той е безусловно ОБЕЗОБРАЗЕН .

    Ами как преди нея, то по същите тези лекарски описания на раните, Районият съд е бил приел, че тези рани в своята съвкупност представляват средна телесна повреда , а ?
  • 5 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Има Дискриминация по полов признак":

    Ислямската държава одавна победи у нас . Направи си огромен брой хареми . Пълна харемизация на съдийската част от съдебната част от държавата .

    ВКС всъщност е кодовото наименование на Високо-Квалифициран Сарай, т.е. :

    · харем, действащ под прикритието, на действащия под прикритието на юридическото лице със същото наменование правораздавателен орган,

    който постоянно, по един тарикатски, но противо-конституционен начин (натресен ни от чуждите ислямистки служби), се пълни със постоянно обновяваща се свежа женска плът .

    От 72 (седемдесет и два) броя граждански и търговски съдии , 58 (петдесет и осем) от тях са жени и само 14 (четиринадесет) са мъже, с един султан (или султанат, то е все едно) над всички тях .

    Точно такова е съотношението жени / мъже в харемите на ислямистките държави .

    58 наложнички, или заложнички (не знаем каква е разликата межу двете думи), 14 броя, щъкащи край тях създания от евнушки , кастратски мъжки пол, които ги обучават на нуждите на султана(-та) .

    Сега разбрахте, защо в този ни писмен акт, то за заемащите съдийската длъжност човешки създания си служим с женския род на думата – „съдийки” . ( Мъже няма !)
  • 6 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Има Дискриминация по полов признак":

    Същото е това катастрофално за мъжете съотношение във всичките съдилища в страната .

    Ако това катастрофално за мъжете съотношение, беше обратното, то нашите дами-юристки (те са най-оправните сред жените), щяха да изсипят пред Парламента, де що има от Света, феминистки Главатарки и техните следовнички, водени от Джени - Голото Суши (душманката на Кубрат Пулев Кобрата) и предводителствувани на бяла кобила от най-известната мъжемразка, адвокатка на Джени - Глория Олред .

    „- Не щем да ни съдят мъже ! Джени – Най-Върховна Съдийка, Глория Олред – Главна Прокурорка !

    Мъжете ни насилват и изнасилват . Расисти, сексисти, дискриминатори, терминатори, женомразци, канибали !

    ·У, а ! Искаме равноправие, ИСКАМЕ ДА ИСКАМЕ ! Искаме да пискаме, искаме да искаме, искаме да Ви натискаме, притискаме и да Ви изстискаме, искаме синекурни постове, недосегаеми за местене с Архимедовите лостове !

    Системата ни избива, изтрива, затрива, дискриминира, елиминира, анулира, дезинтегрира, терминира, демотирива, изолира и бутилира (удар с бутилка по главата) .

    Същото, ама с обратен знак, ще Ви го кажат в най-скоро МЪЖЕТЕ и на прецаканите от ЖЕНСКАТА ИСЛЯМО-СУЛТАНАТСКА система мъже – жени.

    И само публичното повдигане на този, май от никой незабелязан, КУРВЯЩ в сърцето на българските мъже и на техните съпруги, майки, лели, баби и сестри, въпрос за пълната харемизацията на върховното касационно и на цялото правосъдие въпрос Ви може да го реши !
  • 7 Майора

    6 3 Отговор
    Съжалявам адв. Ковачева , но даговорите че при 400 разреза няма опасност от кръвозагуба , е меко казано недопустимо! За пореден път личи слабата правосъдна система и неуредиците в нея ! Не може човек извършил преди това две подобно престъпления , да бъде пуснат на свобода и затова и съдия Гьонева да си подаде оставката!

    Коментиран от #8

  • 8 Доктор

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Майора":

    Много лекари сами в миналото са изпробвали върху себе си новооткрити лекарства. Този принцип е приложим и за съдиите за по точно установяване на степента на увреждания на пострадалите.
    Така ще се избегнат излишни спорове и остовки.
  • 9 Име

    0 0 Отговор
    Как така на първа инстанция са признали че е средна телесна повреда а изведнъж на втора инстанция става лека телесна повреда?? Тук накъде между първа и втора инстанция някой е отворил чадър над кacaпина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове