Last news in Fakti

4 Август, 2023 13:11 2 658 26

Делян Добрев пита защо ДБ ще скачат на Радев, а не на Асен Василев

  • делян добрев-
  • концесия-
  • росенец

Прочетох внимателно мотивите на президента, с които той изпраща закона в Конституционния съд

Делян Добрев пита защо ДБ ще скачат на Радев, а не на Асен Василев - 1
Снимка: БГНЕС

Преди няколко седмици парламентът прие закон за прекратяване на концесията Росенец. Аз съм един от вносителите и смятам, че това е не само наше задължение, базирано на Регламент на ЕК с пряко приложение в България, но и морален акт от наша страна. Това написа във Фейсбук Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Прочетох внимателно мотивите на президента, с които той изпраща закона в Конституционния съд. Според юристите на президентството, дерогацията на Асен Василев важи и за член 5к, който се отнася до заварените договори за обществени поръчки или за концесии.

Да Ви припомня, това е онази дерогация, за която Асен Василев заплаши и шантажира ЕК, че ще бойкотира всички санкции срещу Русия, ако не я получим. Получихме я. Резултатът от нея бяха прескъпи горива през цялото управление на ПП и МИЛИАРДИ свръхпечалби за режима на ПУТИН. С две думи - от тази дерогация спечели само Путин на гърба на бедния български шофьор.

Днес виждам, че цялото ДБ начело с уважавани от мен колеги са скочили яростно срещу Радев. И не мога да се стърпя да не ги попитам - защо срещу Радев? Не трябва ли да скачате срещу Асен Василев, който изнуди ЕК за тази дерогация, която се оказва, че защитава и Росенец? А Вие участвахте ли в това изнудване от самото начало? Асен Василев твърди, че има решение на МС за искане на дерогация. Вие имахте министри в този МС, подкрепихте ли това решение? Част ли сте омертата за милиардите към Путин от руския петрол? Защо не ме подкрепихте, когато предложих със закона за бюджета да отнемем дерогацията?

ПП нищо не ги питам. Те са ми ясни. Бранят със зъби и нокти милиардните руските интереси в петрола. Срещу какви месечни суми даже не ме интересува...


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    46 4 Отговор
    това същество и родата му още не са в ареста ?
  • 2 Иво

    29 5 Отговор
    Абе всички сте еднакви. Не ви интересува народа. За него се сещате само по избори и му пълните главата с всякакви обещания.
  • 3 Факт

    36 2 Отговор
    И аз питам защо родителите на Дилянчо са евромилионери от продажба на дървени палети на ТЕЦ-овете на Доган и също така от продажба на хранителни стоки с изтекъл срок на годност. Но Дилянчо Сополанчо няма да отговори.
  • 4 вятъра на промяната

    31 2 Отговор
    Добрев не ръси мозък а виж как да замажеш ,,Пелетигеид", че баща ти е лапал доста време 3 милиона годишно от въздуха.
  • 5 Притиснаха

    22 1 Отговор
    го Бърню мултимилионера до стената и сега реве ! Ревизия и арест !
  • 6 Анонимен

    14 0 Отговор
    Деляне, поздвави от Георги Иванов
  • 7 мисирка

    17 1 Отговор
    Делян, Делян, НЕДОДЕЛЯН - друго повече не мога да кажа.
  • 8 Антонинус Пиус

    17 1 Отговор
    Я се скрий, корумпиран депутат.
  • 9 Бамбука

    13 1 Отговор
    Чудя се само кога ще дойдат да те приберат на топло за дълго време, както ти се полага.
  • 10 Щото играете циркаджилък

    6 3 Отговор
    И продавате България. Чакали.
  • 11 Незнаещ

    10 1 Отговор
    Дали не е искал управленчески пост,който му е отказан и затова е толкова гневен и отмъстителен.Може би и ГЕРБ да са го преценили правилно този път.
  • 12 хххх

    8 1 Отговор
    Защото си хлупак... за това!
  • 13 Ловец на боклуци

    11 1 Отговор
    Това нещо и цялата клика около него, барабар с тарторът им са всички най - малко за Затвора!!!
  • 14 един

    9 2 Отговор
    На тоз мошеник не му ли стана ясно защо правителството на ПП поискаха дерогация?Не му ли стана ясно,че държавата нямаше да успее в срока определен от ЕК да задължи Лукойл да получава и преработва неруски петрол.Процесът допълнително щеше да бъде саботиран от руските подлоги у нас,така щото България да се озове в един момент с недостиг на горива,а правителството на ПП да падне от власт!При такъв вариант засегната щеше да бъде и Украйна!
  • 15 И този

    11 0 Отговор
    Е в далаверата но се прави на ощипан
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кой какво

    13 2 Отговор
    Тоя защо не е в затвора...
  • 18 3.14К

    7 2 Отговор
    Хасковските измамници не могат да си разделят секторите за кражби! Голяма конкуренция от мафиотските междуособици. Мерят си, кой е по-голям крадец.
  • 19 пери

    10 1 Отговор
    Тоз защо пак е изпълзял? Верно, три дни минаха и може да се е надявал, че ще забравим, ама не. След Пелетигейт не беше лошо да се покрие в миша дупка, поне от малко срама, щото иначе нормално трябваше да е прибран на топло вече.
  • 20 Гатьо Гатев

    6 0 Отговор
    Този инфантил с нежния гласец,е най големия наглец в герб,редом до Томата.........
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Жоро

    3 0 Отговор
    Защо триете коментари? Защото са верни, а именно Бърньо играе лошото ченге за вратичка в свалянето на правителството на Денков под диктовката на гения от Банкя. Само,че няма да мине номера с Барселона гейт и палетгейт. Много гейтове без разследване, но този път няма да мине номера на гербаджийте!
  • 23 Това

    2 1 Отговор
    Злобно нищожество,което краде милиарди от държавата иска да е фактор чрез плюене по Асен Василев.А,бе негодник си и такъв ще си останеш,един крадец от гербавата шайка.Нищо човек,кажи колко милиона семейството ти смъкна от Ковачки ,от ТЕЦ 3.? За фективни доставки и такива телефонни за доставка на биомаса.Само си за затвора,недей отклонява фокуса престъпник долен?Василев най-после трябва да те осъди.Къде си тръгнал да си мериш акъла с гений,бе тъпанар?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЕЛИ

    0 1 Отговор
    ДОБРЕВ СЕ ЗАЯЖДА С РУСИЯ,ОЧЕРТАВА СЕ ПАДЕНИЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ, САЩ СЕ ДЪРПАТ ОТ НЕГО,НО ТЪПАЦИ КАТО ДОБРЕВ СЕ ЗАЯЖДАТ С РУСИЯ,АМИ АТОВЕТЕ ЩЕ СЕ ПОМИРЯТ ,НО НИЕ ЩЕ ОТНЕСЕМ РИТНИКА
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове