Last news in Fakti

6 Август, 2023 10:51 2 440 21

У заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена банкова карта на една от жертвите

  • убийство-
  • лозен

34-годишният мъж е признал и за умишлено убийство през април 2022 година

У заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена банкова карта на една от жертвите - 1

При извършения оглед и претърсване в Бургас у заподозрения за двойното убийство в Лозен Чавдар Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това обявиха на брифинг от прокуратурата, съобщи Нова тв.

От държавното обвинение подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняемия има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици. От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива, което води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие. Заключението на балистичното изследване е, че намерените проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвиняемия автомобил.

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства, посочват от прокуратурата. Той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за срок до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за мярка за неотклонение "задържане под стража". Обвиняемият 34-годишен мъж е дал подробности за това как е извършил двете убийства край Лозен.

Бояджиев сам е заявил, че е извършил умишлено убийство през април 2022 година. За това престъпление вече е освободено ръководството на Осмо районно полицейско управление в София, съобщи зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев, който посочи, че е снето доверието от началника на РПУ-то.

През май 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда по хулигански подбуди. Поради факта, че към този конкретен момент той не е бил осъждан, законът задължава съда в Несебър да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи административно наказание - глоба от 1000 лева, стана ясно от брифинга.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    37 0 Отговор
    След дъжд качулка, ако не беше на свобода след първото"неволно" убийство сега нямаше да се говорят празни прикадки от такива като тоя на фотото.
  • 2 Казаха

    20 0 Отговор
    едно цяло нищо !
  • 3 Брифинг

    19 0 Отговор
    за да наливат от пусто в празно !
  • 4 Българка

    36 1 Отговор
    Ако корумпетата в МВР и прокуратура още през 2022 г. бяха набавили доказателства и повдигнали годни за съда обвинения, то този изверг рецидивист, вече щеше да е в затвора и щяха да бъдат спасени два човешки живота. Истинските виновници за шорещата престъпност са продажниците от МВР, Прокуратура и съд. НАП защо още не е започнала ревизии за рязко забогатели, не от заплати прокурори, шефове полицаи, съдии? Защо депутатите правят промени и то на парче в НК, а не направят нужните промени в Закона за държавния служител? НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ВСЕКИ ХРАНТУТНИК НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА ОТ НАШИТЕ ПАРИ ДА НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА СИ- АДМИНИСТРАТИВНА, ФИНАНСОВА И НАКАЗАТЕЛНА?
  • 5 Казаха

    4 0 Отговор
    Невинен.Незнам.
  • 6 Освен

    17 0 Отговор
    скърцащи столове и голословие , нищо друго не чух ! Някаква си витаеща свръх предпазливост и несигурност да не им дръпнат стола ! Напълно излишно "мероприятие" .
  • 7 Айде

    15 2 Отговор
    Какви сложни разследвания тепърва ще правят като идиотът си е признал с подробности! Или целта е следствието сега да направи грешки, които адвокатът да обори в съда! И свободата е близо!
  • 8 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    9 2 Отговор
    В ЕДНО ЧЕКМЕДЖЕ -КЮЛЧЕТА и ЕВРО ПАЧКИ с КО-ТАРАТАНЦИ-ДОФТУРА НА НИУКИТЕ ИЗПРАН ИЗКЪПАН В ТРОЙНОЙ КОАЛИШЪН УПРАВЛАВА
  • 9 Епааа

    8 13 Отговор
    У държавата на Кирчовците , нема никакъв ред ! Кога Боце управляваше еднолично , по имаше ред , при он беше единственио Айдук , и сите други му трепереа !

    Коментиран от #11

  • 10 Сталин

    16 1 Отговор
    Основния двигател на престъпност в България е полицията и съда и прокуратурата ,които пускат на свобода доказани криминали,убийци, мутри,крадци,политици и корумпета,всички шефове на РПУ та и съдии и прокурори са милионери на заплата към криминалния контингент в България ,крайно време е за разстрели
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния Софиянец

    11 0 Отговор
    Завел ученичката в полето и правил секс клипове да ги продава.Тя му поискала 2000 лв и той я душил и застрелял.После искал пари от момчето и като не получил го застрелял и него и заминал към морето с две украинки.Този е за смъртно наказание.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 тиквенсониада

    5 1 Отговор
    В чекмеджетата на Борисов намериха и снимаха КЮЛЧЕТА и ПАЧКИ , събрани по всевъзможни начини , но........НИЩО НЕ ПОСЛЕДВА ! Защо ли ? Той е недосегаем и богоподобен ли ?
  • 15 Щирлиц Ото фон

    4 0 Отговор
    За да си дойдат нещата по местата , за да има справедливост и вяра в държавата и нейните органи , е нужно главата на порока и престъпността у нас - ББорисов , да бъде съден и да лежи години в затвора. Тогава вече може да се каже , че имаме някакъва надежда да бъдем нормална държава ! А след това ще дойде време и за по-дребните и неизвестни престъпници.
  • 16 Пийпинг ТОМ

    5 1 Отговор
    Да живее демокрацията и правовата държава ! Ура ! Още дълго време ще берем плодовете от наследството на хора като ББ !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ама

    5 0 Отговор
    След 72 часа да го пуснете ейй, че може да си е купил билет за самолета човекът, да не го изтърве.. !
  • 19 Русенец

    6 0 Отговор
    Всяко следващо престъпление е по вина на онези, които са го пуснали първият път. Магистратите трябва да носят отговорност за собствената си безотговорност.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тотална деградация

    1 0 Отговор
    Изобщо не съжалявам за някакви деге.нерати и отр.епки! Да се чу.каш пред камери за пари, нямаш ден трудов стаж и да дължиш 150 000 лв и да приличаш на талибан нашарен с татуировки...Това нормално ли е?! Третия не го знам къф е, ама щом се е забъркал с такива ми е ясен...Ако и талибана изведнъж свърши в ареста като се обеси на чаршафите или получи инфаркт...кой би съжалявал за такава отр.епка!? Колкото по-малко, толкова по-добре!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове