Last news in Fakti

6 Август, 2023 14:17 3 160 42

МВР сне доверието си от началници в структурата на СДВР след двойното убийство в Лозен

  • мвр-
  • доверие-
  • убийство-
  • лозен

В хода на досъдебното производство за двойното убийство на територията на София е установено, че заподозреният за престъплението е извършител  и на друго умишлено убийство от миналата година, за причиняване на смърт по непредпазливост

МВР сне доверието си от началници в структурата на СДВР след двойното убийство в Лозен - 1

Ръководството на МВР снема доверието си от началници в структурата на СДВР. Това съобщиха от пресцентъра на МВР в своя позиция.

В хода на досъдебното производство за двойното убийство на територията на София е установено, че заподозреният за престъплението е извършител и на друго умишлено убийство от миналата година, за причиняване на смърт по непредпазливост.

По настоящото досъдебно производство постъпват доказателства, според които може да се направи обосновано предположение, че с допуснати съществени пропуски във връзка с установяване на фактическата обстановка и набавяне на годни доказателствени средства, касаещи престъпление на обвиняемия от април 2022 г.

Във връзка с тези констатации са предприети незабавни мерки от страна на ръководството на МВР.

Началникът на сектор „Престъпления против личността“ към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, а началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР.

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР.

Междувременно, и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов пък поиска оставката на Невена Зартова - административен ръководител на Софийската районна прокуратура (СРП) именно по същия казус, след като заподозреният за двойното убийство Бояджиев е съден за причиняване на смъртта на момиче по непредпазливост по време на полов акт, но според Сарафов има грешки в изясняването на фактологията, както и правната квалификация на деянието, и го определя като умишлено убийство, извършено през април миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 3 Отговор
    Да пуснат пъдари по поляните край Лозен.
  • 2 Последния Софиянец

    26 1 Отговор
    И предишното момиче е душил и сегашното също.

    Коментиран от #5

  • 3 Тома

    54 0 Отговор
    Какво снемане на доверие бе ченгета вие да не сте в бар спартакус и да се барате за туй унуй.Незабавно оставки и разследване на корумпираните

    Коментиран от #39

  • 4 Българка

    37 2 Отговор
    Не преназначения в МВР на виновниците за 2 убийства. Дисциплинарни уволнения без право да заемат държавна работа за всички, които за ПРЕДИШНОТО УМИШЛЕМО УБИЙСТВО (ПО САМОПРИЗНАНИЯ) НА УБИЕЦА,НЕ СА РАЗСЛЕДВАЛИ ,ОБВИНИЛИ И ВКАРАЛИ В ЗАТВОРА ИЗВЕРГА
  • 5 Келеш

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Вероятно е почитател на промяната и техен гласоподавател за да го пазят толкова дълго
  • 6 101 Далматинци

    42 0 Отговор
    Били снели доверието си... - Тея паразити вече съвсем я подкараха през просото!- Военизирана структура, а били снели доверието си.... - Много кърлежи в тази администрация, много нещо! - Трябва чистка, особено в София, където 1/3 от този град са инсекти на обществена хранилка с родословна проследимост.
  • 7 Ветеринарен психолог

    21 0 Отговор
    МВР=мафиотки бардак!
  • 8 Кики

    25 1 Отговор
    МВР е най корумпираната институция.Лошото е че българина не подлежи промяна.Браво на Хърватска.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор
    43 Годишен криминалнопроявен от Село Хърлец е пребил от бой Вчера Съпругата си Пише
    Козлодуй Бг Инфо
  • 12 Сина на

    17 1 Отговор
    Инспектор Страхил Антълавичев от Бл- град е хванат с дрога и този негодник с негови колеги скъсват от проверки АП
  • 13 Мемфис

    23 7 Отговор
    МВР е котило за престъпници! Там освен комунисти- други няма! Под комунисти разбирай престъпници!
    До като МВР, прокуратура и дъд не бъдат разформировани и съградени наново , по различен от сега принцип- винаг ще си оставаме държава- мутант на руската кочина!
  • 14 Борка

    24 0 Отговор
    Така ли това със снетото доверие не е ли само пред медиите за да хвърлят прах в очите на хората, че системата работи, а довечара ще двуличниците ще запиват и играят карти в частните си имения край София със "бившите" си шефове и ще коментират балъците как са 3м се вързали и са ги базикали да им вярват.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван

    21 0 Отговор
    Малоумни ли сте всички?! Миналата година.... А съден ли е, не явно, задържан - също не щом пак си бара на воля и се сношава с душене на момичета....Квалификация - умишлено убийство, ама по непредпазливост!!!! Ей, всички вие в съдебната и административна системи в България трябва да бъдете стегнати със свински опашки докато простете бая неща. Ако успеете в кратко време-добре, освобождават ви и запретвате ръкави за работа, ако не - там докато идете при Свети Петър и го молите за опрощение на греховете ви
  • 17 Мемфис

    17 0 Отговор
    Представяте ли си колко са реално убийствата в БГ, и на каква малка част се дава гласност? А представяте лиси, как убийците се изкарват невинни, а невинните виновни от потресаващо корумпираната “правосъдна система” в т.н. “Държава”- България?

    Коментиран от #20

  • 18 ФАКТ

    14 1 Отговор
    Куките са мутри с пагони !
  • 19 Гешо каскета

    17 0 Отговор
    МВР - добре, СРП - горе-долу, пак е нещо да се уволни адм. ръководител ... но защо не кажете кой е прокурорът, който не е протестирал мярката подписка, а за СРС - да не говорим ... криете съдията, пуснал го на свобода, за да убие отново и то двама младежи ... Но рано или късно ще стане ясно кои са и двамата!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ко речи? Щели да снемат някакво доверие?

    13 0 Отговор
    Бе тия страдат явно от шизофрения. Все едно шефът на една фирма да излезе пред обществото и да каже, че снема доверието от хамалите си... Боооже какви простотии само. Там оставки до министъра трябва и цялостна реформа. Вън калинките и неспособните и приятелите на престъпниците. АКО НЕ, ТО ПРЕДЛАГАМ ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ ШИЗОФРЕНИЯТА - ПРАВА ЛОПАТА!
  • 22 Лазо

    12 1 Отговор
    Какво сваляне на доверие във военизирана структура бе? Полицаят си е войник, да си го кажем, поне би трябвало да бъде. неизълнение на задължения - военен съд, дисциплинално уволнение без обезщетение. Не подаване на оставка и после пак айде дайте 20 заплати. Стига привилегии и облаги. Ако искаш да станеш полицай, служи като нормален служител, не за облаги, привилегии и заплати, а за да служиш на обществото и да се стремиш да противодействаш на лошите хора. не да се тупаш в гърдите че ловиш кокошкари. Истинските разбойници са в затверинет комплекси, Бояна, Драгалевци, Сименово, зад огради, камери, решетки, охрани и стикерите на любината ви Делта гард.

    Коментиран от #26

  • 23 Всички знаят

    9 0 Отговор
    Българският народ отдавна е снел доверието си от тая некадърна и крадлива пасмина, наречена политици и партийни върхушки, несменяеми във властта! Единственото, което ги интересува е да са на власт, алчни за пари и без отговорни!
  • 24 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 4 Отговор
    НАЛИ ВСИЧКИ НАЧАЛНИЦИ НА МВР ......... БЯХА НАZHAЧЕНИ ОТ МАФИЯТА НА ........ ZEЛЕНИЯ ЧОРАП ....... ФАКТ ! .......... БОЙКО ЧАШКОВ С (24 ИМОТА И ДВОРЕЦ С 12 КЛОZETA) И ДЕМЕРДЖИЕВ (ПАРИТЕ СА ТОЧНИ) ....... ФАКТ !
  • 25 Ами да

    13 0 Отговор
    Първата далавера е в МВР! Там се прикрива деянието! После е следствието! Там се греши нарочно, адвокатът открива "грешките", съдията пуска от ареста, а прокурорът не протестира! Синчето е платило, бащата депутат или кмет, които са несменяеми са доволни! Стадото не разбира защо е така и не знае къде и как да протестира!
  • 26 Майор Майор

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Лазо":

    Ало-о!От кога МВР е девоенизирано??Знаеш ли?Дрънкате празни приказки и градски легенди.министерството се дели на:полицаи,държавни служители и такива на трудов договор.Законът за МВР не е секретен,като се правиш на отворен,намери го и чети,говедар.

    Коментиран от #41

  • 27 Където и да

    3 0 Отговор
    бутнеш: МИРИШЕ на липса на професионализъм.
  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 5 Отговор
    ZЕЛЕНИЯ ЧОРАП Е ........ НАЙ ВРЕДНОТО СЪЩЕСТВО ........ ZA БЪЛГАРИЯ......... ФАКТ !
  • 29 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    6 0 Отговор
    НЕ ЗАКОНИТЕ, А ПРИЛАГАЧИТЕ ИМ (СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, ПОЛИЦАИ и ДР.) ТРЯБВА ДА СМЕНИМ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ

    Мнозина от нас предлагат след всяко ново, ненаказано престъпление да се променят или приемат нови закони . И така наливат вода в мелница на самите виновници за безнаказаната бандитщина .

    Закони ние имаме за всичко и против всичко . АКО БЕШЕ ОБЕЗОБРАЗЕНА СЪДИЙСКА ЩЕРКА ИЛИ БЕШЕ ЗАКЛАН ПРОКУРОРСКИ СИН, ТО ПРИ СЪЩИТЕ ТЕЗИ , УЖ ЛОШИ ЗАКОНИ, ЗА НУЛА ВРЕМЕ , СЪЩИТЕ ТЕЗИ СЪДИИ, ПРОКУРОРИ И ПОЛИЦАИ ЩЯХА ДА СЕ РАЗТЪРЧАТ И ДА МУШНАТ С ТЕЖКИ ОБВИНЕНИЯ ЗАПОДОЗРЯНИТЕ В АРЕСТИТЕ .

    Законът е само инструмент, та калпави ли /престъпници ли са майсторите, които си служат с него, не инструментът е виновен, а некадърният /злонамерен майстор .

    И тези власт-ползащи бандити само това чакат, някой да подхвърля идеи, че законите били лоши . Така хем те се оправдават, хем техните съучастници – депутатите започват да се правят на интересни, пръквайки ни нови закони, с чието премане да оправдават, паразитното си съществуване .

    А НЕОБХОДИМИЯТ НИ ЗАКОН Е САМО ЕДИН – ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ РАБОТИЛИ ДО НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ В ТЕЗИ КРИМИНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ – СЪД, ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ , парламент и др. и връщане към правилата на древната атинска република (запазени в Швейцария) , избор на всички тия, ако не ежегодно, то през две-три години пряко от народа, съд само от съдебни заседатели – това е прякото народовластие, референдуми за приемането на всеки един закон .
  • 30 През 80-те години

    5 0 Отговор
    масовия убиец на жени Георги Методиев Добриянов от Долни Лозен беше заловен и осъден на смърт (изпълниха присъдата),след като преди това задържаха погрешно Ваньо Александров, и той лежа няколко години невинен
  • 31 Гого

    6 0 Отговор
    Кой ще НАКАЖЕ БЕЗОТГОВОРНОСТТА НА СЪДИИТЕ, ПУСНАЛИ НА СВОБОДА ПОДОБНИ ИЗРОДИ ?
  • 32 Венера

    7 0 Отговор
    Най-лесно е да излъжеш и да откраднеш от някой, който не знае каква е истината.
    Полицията е част от властта и може да си измисля всякакви неща на които обикновенните хора трябва да им вярват, а да не говорим за полицаите които си измислят причина да те арестуват, глобят или дори да те обидят/подиграят тънко, тънко.
  • 33 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 3 Отговор
    ВЪПРОС КЪМ "РУСОФИЛИТЕ" .......... ЗАЩО ДВОЙНИЯ УБИЕЦ Е ........ ПЛАНИРАЛ БЯГСТВО В ..... ПУТЛЕРОВА РУСИЯ ? И ОТ КАКВИ ZATBOPHИЦИ И УБИЙЦИ Е СЪСТАВЕНА "СЪВЕТСКАТА АРМИЯ" ? ? ?

    Коментиран от #37

  • 34 МВР какво доверие бьлнува :D

    4 0 Отговор
    Вече всички са усазнали какви реално представляват милиционерите.
  • 35 Сайдер от гнили ябълки

    4 0 Отговор
    Нещо не наред с това снемане на доверие.СДВР и ГДНП имат специализирани структури които съществуват точно за това да разследват убийства и други тежки престъпления.Тези отдели са водещи при тези случаи и не дават на никой да прави каквото и да било по тях.Питайъе Ботьо Ботев как се прави.Началника на РПУ на основания пл 15 от ЗМВР не може да се меси на разследващия ,а прокурора дава указания.Тук мирише много на храна за тълпата ама я да питат ГДНП и СДВР какви ги е писала по случая.Нещо взе на народен съд да прилича след 9.1944.Накратко от години в МВР без команда от ГДНП и министъра никой не смее да направи нещо против или да не е съгласен.После има ресто.Така че има нещо друго тук гърмят не тези бушони които трябва.
  • 36 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Ние пък нямаме доверие на самото МВР и на правосъдната система като цяло. Тотална смяна по върховете и обвързване на запалтите с резултатите. Прикриването и покриването на на престъпления да се третира като съучастничество на длъжностните лица и да се преследва по закона.

    Коментиран от #40

  • 37 Аман

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Подминах озбстоятелството че на по-горната си простотия си написал ФАКТ!!, като разчитах че тъпотията ти ще се възприеме по-лесно. Сега обаче тя лъщи като тиган на месечина.
  • 38 смешници

    2 0 Отговор
    Защо не стачкувате символично срещу тях.Най сериозното наказание за такива е труда им да стане трета категория, да нямат право на 20 шапки с пари и да се пенсионират като всички останали на 65 години.

    Ще си вършат работата и ще слушкат
  • 39 Шопо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тома":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
  • 40 Емо

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ха ха ха":

    Да ти довърша в мисълта - обвързването на бюджета на ведомството с резултатите. Няма резултати - няма 20 заплати при пенсиниране. Заличаването на съкращението ДМС. Както във френския чуждестранен легион - един като сбърка, целия взвод се наказва. Една черна овца в РПУ - кръц парите на всички, като му бръкнеш в джоба на бай Ганьо ще се стегне. А така всички прикриват корупцията, корумпираните и нищоправенето и се прикриват един друг.
  • 41 Емо

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Майор Майор":

    Г-н "офицер" , МВР е военизизирано само на книга, написано е в закона, а де факто си е същата структура. Една от малкото останали нереформирани. Заместването на лейтенант н мл. инспектор и на полковник с комисар не е девоенизация, а хвърляне на прах в очите. И четеш закона малко по-внимателно, ще видиш, че при военно положение и МВР минава в състава на въоръжените сили и се връщат чиновете от лейтенант до генерал. Същото се отнася и за ДАНС и за ДАР. Тъй че не се пени толкова и не се прави на много умен.
  • 42 Стъки

    0 0 Отговор
    Съдия Ангел Пвлов от СРС, 18 състав ли го е пуснал с подписка?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове