Last news in Fakti

7 Август, 2023 21:15, обновена 8 Август, 2023 13:26 2 080 13

За 18-ти пореден път УниБИТ е лидер на образователния пазар в България

  • унибит-
  • лидер-
  • образователен пазар

УниБИТ се гордее, че осигурява прием на най-мотивираните и талантливи студенти и гарантира, че те имат възможност да се развиват като лидери в своята професионална дейност

За 18-ти пореден път УниБИТ е лидер на образователния пазар в България - 1

Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) и тази година, за 18-ти пореден път се утвърди като лидер на образователния пазар. Това се дължи на реализирания план-прием в образователно-квалификационната степен „бакалавър“ по текущи данни от Министерството на образованието и науката (МОН) към началото на месец август, 2023 г.

Вече стана ясно, че УниБИТ е „запълнил“ всички отпуснати с Решение на Министерския съвет бройки, в професионалните направления, в които е акредитиран и дори всички места за заети на 103%.

Желанията на младите хора в България да учат в УниБИТ са насочени към специалностите, които не само са атрактивни, но поддържат и традициите в българския национален светоглед. Това са специалностите в професионалните направления, за които университетът има акредитация, оценени заслужено с високи оценки от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА), а именно: „История и археология“, „Обществени комуникации и информационни науки“, „Информатика и компютърни науки“ и „Национална сигурност“.

Резултатът от реализираният план-прием в УниБИТ се дължи на усилията на всички преподаватели, докторанти, студенти и административни служители да привличат българските младежи и девойки да останат и да учат в нашата страна, защото истината е, че българското висше образование е конкурентно на световното (в тази сфера на обществения живот в нашата страна не е нужно да се демонстрира слугински нихилизъм и себеотричане). Студентите, които избират УниБИТ, са убедени, че получават качествено образование, което е съчетание от високи академични стандарти, иновативни методи на обучение и активни партньорства с водещи компании и организации от различни сектори.

УниБИТ се гордее, че осигурява прием на най-мотивираните и талантливи студенти и гарантира, че те имат възможност да се развиват като лидери в своята професионална дейност.

По окончателни (за УниБИТ) и (текущи за МОН) данни за приема през 2023 г. и въз основа на анализ на данни от предишни години най-желани остават специалностите „Национална сигурност“ (15 кандидати за 1 място), „Комуникации и информиране“ (11 кандидати за едно място), „Информационни технологии“ и „Информационна сигурност“ ( 10 кандидати за едно място). Не е изненадващо, че най- бързо се запълниха местата в специалността "Библиотечно-информационен мениджмънт“, което я поставя на едно от първите места тази година. Към нея смело може да кажем, че младите хора избират и специалностите в сферата на компютърните технологии, в които обучението се води предимно от специалисти от практиката. А може би влияние оказва и фактът, че голяма част от студентите започват да работят още от средата на втори курс в престижни IT компании.

В УниБИТ предстои прием и в образователно-квалификационната степен „магистър“. МАГИСТЪРСКИТЕ ПРОГРАМИ на този Университет са разнообразни, модерни и иновативни и те напълно отговарят на нуждите на студентите , което им позволява да изберат точно това, което съответства на техните интереси и амбиции.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент

    5 0 Отговор
    Заминавам за Гърция

    Коментиран от #4

  • 2 Пич

    15 3 Отговор
    Ченгета винаги ще трябват в тази държава.....
  • 3 Кара Ибрахим

    20 2 Отговор
    Аз съм чужд ...но съм свидетел на Поредната Подигравка с българите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ОК разбрахме":

    Не ,ще го хвърля в морето
  • 6 Унибит е инкубатор

    24 0 Отговор
    на милиционери. Даскалите също са милиционери.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Боруна Лом

    22 0 Отговор
    СИТЕ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРЕ С ДИПЛОМИТЕ ОТ ТАМ,ПЛАТЕНИ!
  • 9 Бездомни

    20 2 Отговор
    Образованието по компютърни науки и там е на страшно ниско ниво....
  • 10 мнение

    10 0 Отговор
    някой да спомене имена на ректори, преподаватели и кой беше на откриването му
  • 11 Дупничанин

    10 0 Отговор
    Ченгеджийница. Неграмотна, за да е пълна картинката. Това е все едно да кажеш, че от УНСС излизат икономисти. Или от НБУ - кадърни кадри.
  • 12 Диамантената ръка

    3 0 Отговор
    Лидер...?!? Дотам ли чак я докарахме? некъв ПУЦ...
  • 13 Без име

    2 0 Отговор
    Смях-измислен ВУЗ,пълна пародия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове