Last news in Fakti

9 Август, 2023 10:33 4 250 28

Туристът, който се изкъпа в езерото Безбог, си свалил боксерките пред деца

  • турист-
  • езеро-
  • безбог

Това е забранена дейност. На всяко едно езеро има табло с наличните телефони и информации какво е разрешено в това езеро и какво не е

Туристът, който се изкъпа в езерото Безбог, си свалил боксерките пред деца - 1

Турист се изкъпа в езерото Безбог, което е с ледников произход и попада в границите на Национален парк „Пирин“. Случката е заснета от планински водач.

„Вървях по маршрут, който приключва на хижа „Безбог“, и видях господин, който се къпе в езерото. Отидох при него, за да му направя забележка и да му кажа, че съм го снимал, а той беше изключително нагъл. Свали си боксерките пред хората и децата, които стояха на брега на езерото, и каза да го снимам пак. Втори снимки обаче не успях да направя. За мен обяснението, че това се случва често, е липса на планинарска култура в хората, които ходят в планините. Увеличават се и нарушенията в планината, и инцидентите, и замърсяванията“, коментира в ефира на "Тази сутрин" Mихаил Чачановски.

„Когато охраната не е на място, за да санкционира въпросния човек, и ѝ се обадя, времето, за което ще дойдат, е толкова дълго, че човекът отдавна ще си е тръгнал. Потърсих обичайната охрана, която стои в района на езерото, не я намерих, след което отидох при хората от лифта, да ги попитам дали знаят къде е охраната. Отговориха ми, че си е тръгнала преди 30-40 минути“, разказа мъжът.

„Предупреждавам, че плуването и скачането във водните площи - не само в езерата на Национален парк Пирин, е забранено. Парковата охрана, която е на терен, следи за спазването на режима и нормите по принцип в защитната територия, но тя отговаря за над 50 такива езера, така че разчитам на съобразителността на хората“, коментира пред bTV директорът на НП "Пирин" Росен Баненски.

“Това е забранена дейност. На всяко едно езеро има табло с наличните телефони и информации какво е разрешено в това езеро и какво не е. От вас научих, че има такъв случай за плуване в Безбожко езеро. Назначил съм проверка. Ще се свържем с хората, които са били в района, за да дадат повече подробности и да може нарушителят да бъде установен и санкциониран. В събота и неделя парковата охрана е била на терена, но в момента точно на това събитие е отсъствала. Доколкото разбрах били са на час-час и половина от мястото до Попово езеро, тъй като сме имали сигнал за незаконно палене на огън и парковата охрана е реагирала, защото в това горещо време паленето на огън е много по-голямо и страшно нарушение, което хората могат да извършват на такива защитени територии“, коментира още Росен Баненски.

"Обясненията ми се струват доста правилни. Аз обаче дойдох от Попово езеро и не видях нито палене на огън, нито охрана, а лифтаджиите ми казаха, че охраната си е тръгнала", заяви Mихаил Чачановски.

От 100 до 500 лева е глобата, ако нарушителят бъде установен.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и като ти се откриии

    35 2 Отговор
    Що не го ритна в топките? Познавате се от 2 мин. значи не сте в интимна връзка, така че шут!
  • 2 НАЦИОНАЛ ГЕОГРАФИК

    11 6 Отговор
    ЧОВЕКА ПОЧВА ДА СЕ ВРЪЩА
    КЪМ ПРИРОДАТА.....👍
    ТОЗИ В ЕЗЕРОТО Е ДЪНО ВИСТ...МАЙ....

    Коментиран от #26

  • 3 Коментаторски клишета

    5 1 Отговор
    Открит и непринуден стил на игра практикува този футболист, уважаеми зрители. А както виждаме и от видеоповторенията, се позиционира добре на линията на засадата и е неуловим за противниковата защита.
  • 4 Хахахаха

    13 2 Отговор
    Абе днес един пишеше за педофилията в другите държави, а тя се оказа в България! Содом и Гомор!
  • 5 Безкоз

    17 2 Отговор
    Напишете някоя тъпня, примерно че в езерото има чудовище като в Лох Нес и никой няма да да се къпе повече.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Откачалките

    15 4 Отговор
    Стават все повече на бг територията, и либерастията е доволна.

    Коментиран от #13

  • 8 от времето и

    0 0 Отговор
    жегата плувнал без гашти - поли пееше каравана, къмпинг . Те децата после са отишли да гледат в гсм и шампиона на бг алах на басеина деца и големи без шапки, под душа е нормално голи
  • 9 Българка

    14 0 Отговор
    За пръв път чувам, че имало охрана. Обичам планината и ходя редовно, ако охраната са тия , които лежат на сянка около хижата, пази Боже.
  • 10 С гащи

    6 3 Отговор
    ли да се къпе ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 при циган

    10 1 Отговор
    брак малолетните раждат деца , агресират се и се колят . ромите се плодят и просят кат зелиски - динко хвана един с 30 дечица се праи на сакат
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Откачалките":

    Къпaнeтo e зaбрaнeнo, зaщoтo e риcкoвo, пoрaди предизвикващата гръден спазъм ЛЕДЕНОСТУДЕНА вoдa в тези езера, разположени на височина над 2200м...Зa дa нямa упрaвaтa глaвoбoлия c удaвници e нaй-лecнo дa ce зaбрaни къпaнeтo и въпрocът c oтгoвoрнocттa e рeшeн...Тaкa рaбoтят чинoвницитe, чe плaнинcкитe кoзи и рибитe дa имaт пoвeчe прaвa oт хoрaтa!

    Коментиран от #24

  • 14 Макс

    12 4 Отговор
    500 лв. са нищожна глоба. Десет пъти повече трябва да е . Още повече , че със сигурност е уринирал в студената езерна вода .
  • 15 Мнение

    8 10 Отговор
    Поредният доносни.к снимач.!
  • 16 Кирил петков

    7 3 Отговор
    ТОВА Е МНОГО ПЕДОФОБСКА СТАТИЯ! ЩЕ СЕЗИРАМ ПОСОЛСТВОТО И СОЛОМОН ПАСИ!
  • 17 КазусЪ

    7 1 Отговор
    КАто сте толкова загрижени за децата си, защо не вземете държавата в ръце? А бре диванни философи. :)
  • 18 тя вчера

    4 1 Отговор
    павлова се пусна гола от италия, в парка голи бабички - така си живеят , сиганка кърми в реиса в жегата - разцицолена
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Баба Пена

    8 0 Отговор
    Ненормалници, над път и под път!🧐🤔🧐😁🏞️Щом не си е извадил и сапунчето да са сапуниса, пак добре!😁😁
  • 21 Човек

    10 2 Отговор
    Вземаш му дрехите и тогава търсиш охраната. Да го видим тогава смелчагата.
  • 22 Макето

    8 6 Отговор
    Преди 40 години и лодки карахме в езерата на Спано поле в Пирин, и се къпехме в езерата(без сапун естествено), и риба сме ловили, и запазихме природата. Сега, от къде ги взехте тези “стерилни” норми на поведение?
  • 23 преди

    4 1 Отговор
    седмица украинка се оми в 7 рилски . Имаше си соски . Чисто , ама дебело беше
  • 24 хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Остави ги нека се къпат. Вика му се естествен подбор като си замине от къпането !
  • 25 тоя е

    2 1 Отговор
    изживял едноминутната си слава като телевизионна звезда..... Аман от доносници
  • 26 Снайпер

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "НАЦИОНАЛ ГЕОГРАФИК":

    Прав сте, ДЪНО е?
  • 27 От 80-те процента

    1 0 Отговор
    Прост човек и силен вЕтър нищо не ги спира!
  • 28 незнайко

    1 0 Отговор
    Имо клип, но не могат да установят нарушителя ! За какво са тогава тези телефони ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове