Last news in Fakti

9 Август, 2023 14:25 2 012 24

Борислав Ангелов: Законотворческият капацитет на "сглобката" буди не само недоумение, но и опасения

  • борислав ангелов-
  • сглобка-
  • закони-
  • капацитет-
  • опасения

Сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, чувствайки се самодостатъчни с аритметично мнозинство от 2/3, доведе до първи път опозицията да бъде без представители в ръководствата на парламентарните комисии

Борислав Ангелов: Законотворческият капацитет на "сглобката" буди не само недоумение, но и опасения - 1
Снимка: БНТ

"Много нискокачествени холивудски филми са гледали от "сглобката" и са останали с впечатлението, че лесно може да се превърнеш в герой. В социалните медии за нула време станаха за смях и подигравки за тези 60 дни " интимна връзка". Законотворческият капацитет на "сглобката" буди не само недоумение, но и опасения, особено като са решили да променят Конституцията. Процес, при който не искат да чуят нито опозицията, нито конституционалистите, нито обществените настроения. Друг е въпросът, че и точно тези, които искаха да бъдат приети тези промени не са много доволни от продукцията накрая. Остават открити съмнения и дали въобще ще може да работят тези промени или скоро пак ще се прави поправка на поправката. И явно ще се прави още през септември. Така за пореден път вместо да се изпишат вежди, се извадиха очи."
Това коментира политологът Борислав Ангелов. Той продължава още по следния начин:

"Няма такъв парламент като този с легислатурата на 49-то Народно събрание. Тръгна с ротация за председател на парламента и на правна комисия, премина през избор на ротационен министър-председател. Сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, чувствайки се самодостатъчни с аритметично мнозинство от 2/3, доведе до първи път опозицията да бъде без представители в ръководствата на парламентарните комисии. А в страни от ЕС има неписани правила да се дават ключови комисии точно на опозицията. Посолствата вече забелязаха тази ярка антиевропейска политика на управляващите. Под диктата на мнозинството на 7 август се стигна до ситуацията да се приемат законодателни промени на две гласувания в едно заседание, което е в разрез с Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
Имаме и практика на Конституционния съд, съгласно която е недопустимо в случаите, когато при обсъждането на законопроектите на първо гласуване, било то в постоянните комисии или в пленарната зала, народни представители заявят недвусмислено, че възнамеряват да упражнят правото си да внесат предложения по отделни текстове за второто гласуване, да се пристъпва към второто гласуване в същото заседание. Тук иде реч не за заместване на законосъобразност с целесъобразност, а за инатосъобразност от страна на "сглобката". Така е, когато бързаш да обереш лаврите, да бъдеш герой и да се закичиш със славата - правилата, законите и Конституцията явно нямат никакво значение.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    20 3 Отговор
    Плъхът каза ,че СЕМ не прави нищо за борба с Руското влияние в България.
  • 2 Енвер Мирхазиянов

    5 11 Отговор
    След дългоочакваното падане на комунизма минаха повече от 30 години и досега в България няма нито един паметник на нито един турски водач или военачалник!
  • 3 Енвер Мирхазиянов

    2 14 Отговор
    В България трябва да се отнасяме с благоговение към турското наследство!
  • 4 Енвер Мирхазиянов

    2 11 Отговор
    Например през целия си живот, живеейки в България, изпитвах потисничество от българите!
  • 5 оня с коня

    3 22 Отговор
    Политологът Ангелов/добре е да се оповести ОФИЦИАЛНО колко Политолози са регистрирани в БГ/ заявява РАЗТРЕВОЖЕНО ,че "Законотворческият капацитет та Сглобката буди ОПАСЕНИЯ.И да посочи КОНКРЕТНО Политологът:У КОГО се будят въпросните "Опасения"?Е няма да посочи НИКОГА "Хората с опасенията" политологът,щото ЩЕ ЛЪСНЕ Кой му плаща!:)

    Коментиран от #17

  • 6 браво

    25 0 Отговор
    много точно казано за безпринципната коалицийка...на сглобката..
  • 7 Потрес

    20 0 Отговор
    Сглобката са като тризначките, един мозък в три глави и както биха казали те:
    "Млъкни и ми наблюдавай мисълта"
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 0 Отговор
    Елементарно, Уотсън❗
    За да управляваш камион ти трябват куп документи и изследвания -
    за да управляваш страната
    ( да си депутат)
    стига да си навършил 21 години ❗
    Има две три условия "ала бала"
  • 9 Лена Парапетката

    14 2 Отговор
    Аз съм голям йорист и предложенията ми са перфектни, който не ги харесва е копейка, ватник и путинист.
  • 10 Транслатори

    13 1 Отговор
    Капацитет не е дума, която може да се ползва за сглобката, те изобщо не зареждат.
  • 11 въпросче

    8 0 Отговор
    Ако си намериш жрица на любовта(защото в България легалното отиване при такава не е разрешено със закон) това "интимна връзка" ли ще се нарече? Тъй като с нея ще имаш нещо интимно срещу съответното заплащане с парични знаци.

    Коментиран от #15

  • 12 Тома

    10 0 Отговор
    Цялата сглопка я знаем че там присъстват хора които крадат с г за си а народа чака светли бъднини
  • 13 Мдаа

    2 9 Отговор
    Борислав Ангелов е "придворен" политолог на БСП Кюстендил. Правете си изводите.

    Коментиран от #18

  • 14 хихи

    4 0 Отговор
    Никакви Недоумение!?!? Само Опасения...
  • 15 хихи

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "въпросче":

    В същото време хиляди семейства не са интимни(не са правили секс) последните 6години
  • 16 денис сачев

    4 1 Отговор
    Сглобката ще се скъса когато Шефа от Банкя остане само в бяло и ПП-етата Ще ги Издухаме при НДСВ-то.
  • 17 Оня с колелото,

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Ма те наистина са с капацитет нуло. Интимна връзка само между мъж и жена(какво стана с равенството), 60 дни( от кога и как ще стартираме) и т.н. Целта на закона е да регулира и решава казуси, а не да създава нови! Елементарно Джеки :♧
  • 18 Това не е важно, от коя политическо 💩 е

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мдаа":

    То един к.. ги е правил! Важно е какво ти пробутват и какво те просвещават, че искат да ти пробутат! Това е. Колко повече закони и поправки , толкова повече дупки
  • 19 ИНЖ

    1 4 Отговор
    "Сглобката" е просто работещ Парламент и Правителство, за да може все пак нещо да се случва и да вървим напред - стъпка по стъпка.
  • 20 хммм

    3 0 Отговор
    То пък щото предните парламенти бяха сигурно по-добри??
  • 21 Човек от народа

    3 0 Отговор
    Това не е Сглобка. Това еЗловонен политически Франкенщайн, който Посолството с ала бала, съши от най-покварените и мракобесни политически трупове, крадци и национални предатели със единствена задача да завлекат след себе си в небитието и да унищожат всичко което по някакво чудо е оцеляло за 30г от организирания и платен от запада разпад на държавността на България, на народната и тъкан, на общочовешките, семейни и християнски ценности, на морала достойнството и суверенитета. ТОВА Е РЕЗУЛТАТА, ТОВА Е КОЕТО НИ ЧАКА, АКО НЕ УНИЩОЖИМ САТАНИСТКОТОАМЕРИКАНСКОЧУЧЕЛО. ТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ УНИЩОЖИ НАС!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Негър от Алабама

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Човек от народа":

    Евроатлантическите и лгбт ценности натрапени ни с "великата демокрация", вече успешно превръщат децата в леки жени с по трима любовника и в многополовиИзроди, за радост на соросоиднияСатанизъм.А матрЯла се чеше по "интелигентните" си промитиТиква и с уверени крачки върви към подготвеното му пълно унищожение
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол