Last news in Fakti

14 Август, 2023 12:51 3 380 67

МВР привика гей двойка за участието ѝ в прайда

  • гей двойка-
  • мвр-
  • прайд

Сигналът е подаден от Инициативен комитет за забрана за джендър идеологията в българското училище

МВР привика гей двойка за участието ѝ в прайда - 1
Снимка: БНР

В края на миналата седмица Галина Георгиева и нейната партньорка Елена Генова са били привикани в СДВР на разпит за участието си в гей прайда през юни тази година. Те бяха едно от 11-те български семейства, които застанаха с лицата и имената си в подкрепа на кампанията "Нашето семейство ви кани на София прайд 2023".

"Бяхме поканени от разследващия полицай. Ако не бяхме отишли доброволно, щяхме да бъдем привикани с призовка. Бяхме разпитвани най-вече заради обвинението не само че сме участвали в кампанията, а че по този начин сме изложили децата на риск заради хомофобната атмосфера в България", обясниха Галина и Елена. По думите им в същото време именно сдружението, което подава сигнала, създава тази хомофобна атмосфера в страната.

Радослав Стоянов, който е един от организаторите на прайда и юрист в БХК, също е бил на разпита в полицията, защото по думите му сигналът, по който е образувано производството, е срещу организаторите на София прайд.

Сигналът е подаден от Инициативен комитет за забрана за джендър идеологията в българското училище, посочи той и добави, че този комитет е бил силно подкрепян от БСП в последни месеци.

В предаването "Преди всички" Елена и Галина отбелязаха, че са сключили брак в Малта и разказаха как са приемани от околните:

"Ние сме семейство. В нашия кръг приятели, семейство ние сме приети. Нямаме сблъсък с негативно отношение. На работните места сме приети и подкрепени от нашите колеги, това не е нещо различно".

Ние нарушаваме обществения ред, ако кажем, че сме семейство, подчертаха те.

"Децата са още по-голям мотив за нас да участваме в такива кампании. Тези кампании насаждат любов, разбиране, приемане. Трудно беше заради това, че ние се чувстваме приети от един много голям балон, а институции или партии се опитват да внасят разделение в обществото, да вменяват, че ние сме заплаха, че застрашаваме българското семейство, българското училище и българщината, което е манипулация".

Радослав Стоянов добави още, че от тях са искани счетоводни документи, информация за това как е плащано за билбордовете, кой финансира въобще София прайд и тази кампания.

Според него от въпросите на прокурора изглежда така, че при някои прокурори има съвпадение с идеите на инициативния комитет и БСП. Те квалифицират кампанията с билбордовете като политическа.

По думите му има елемент на дискриминация спрямо Галина и Елена от действията на българските власти.

"При нас интересът към нашето семейство не приключва с разпита в СДВР. Беше ни обяснено от разследващия полицай, че до месец социалните служби ще разпитват и нашите деца. За нас това не е приключило и дори не знаем как ще приключи. Надяваме се всички органи да установят абсолютната несъстоятелност на сигнала. Преди да има някакви изводи, ние не можем да се произнесем", коментира Галина. По думите ѝ децата им са на 9 и 12 години и те са притеснени:

"Те са доста крехки и не мога да си представя как биха приели всичко, което се случва около тях. Те знаят, че когато обществото има проблеми, цялото общество се заема с проблема, без значение дали пряко го засяга. Те знаят защо участваме в тази кампания. Те сами взимат решението за себе си дали искат или не, въпреки че ние имаме крайната дума като родители. В момента ние правим консултация с терапевти, така че да обясним ситуацията на децата. След това ще трябва да има работа на терапевти с децата. Ние сме притеснени какво ще се случи с тях. Хората, които искат да предпазят нашите деца, тормозят нашите деца. Всичко, което се случва в момента, мога да го определя като фашизъм", обясни Елена.

Това, което се случва към децата - ако бъдат питани, това ще е скандално и грубо нарушение, категорична бе в предаването "Преди всички" адв. Велина Тодорова - доцент по гражданско и семейно право. По думите ѝ в Закона за закрила на детето няма такъв описан риск - живот в еднополово семейство.

"Това е грубо нарушение на правата на тези деца. Те вероятно ще се нуждаят и от терапия. Действието е незаконно и майките имат всички основания да предявят претенции срещу държавата в лицето на определени институции, да търсят вреди, щети и т.н.", отбеляза тя.

По думите ѝ другият пласт на случая е свръхполитизацията на темата за семейството: "Тук става дума за реални хора и деца, които стават жертви на тази политизация".

Адв. Тодорова подчерта, че понятието за джендър идеологията така е било поднесено на обществото, че е родило демони, а хората са заживели във фалшив и измислен свят и страх. Според нея голямата вина е на българските институции:

"От най-високо място, най-авторитетният орган, който трябваше да въздава, да тълкува и да казва кое е право и кое не - българският Конституционен съд се произнесе с две решения, плодовете от които берем сега. Решенията са дълбоко юридически порочни. С решението за Истанбулската конвенция - за да се произнесе с това решение, КС наруши международното право, виенската конвенция за правото на договорите и българският закон за международните договори. Освен това си позволи, тълкувайки текстове на конвенцията, да внесе думи, понятия, изрази, които ги няма в текста на документа. Това е много порочно решение, което породи всички тези беди, в които живеем в момента. КС трябва да преосмисли решението си. В България няма правна норма, която да забранява създаването на семейства според волята и желанията на хората, които искат да водят семеен живот. Бракът е нещо различно. Държавата няма право да казва на хората как да живеят личния си живот, семейния си живот. Тези решения на КС и действията на държавата зачертават правовата държава, върховенството на правото, което е изключително опасна тенденция".

Всичко това може да отиде на съд, смята адвокатът и предупреди, че ако българският съд е също така политизиран, има и Международен съд по правата на човека в Страсбург.

"Това е пълен скандал. Държавата влиза с ботуши в личния, семейния живот на хората, който е защитен отвсякъде".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злати Минкова

    75 3 Отговор
    Пу да окапе тая болест да окапе!
  • 2 Най лошото от социализма

    72 1 Отговор
    И най лошото от капитализма.
  • 3 Директора

    80 6 Отговор
    Добре дошли в новата Европа. Тази на LGBTQ, където да си гетеро е демоде.

    Коментиран от #26

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зеленски съм - гив ми очень паре, чаршаф

    68 5 Отговор
    Те тва е.
    На вид нормални жени, обаче...мани, мани...

    Коментиран от #12

  • 6 Ваксиниран Електрически Скакалец

    85 2 Отговор
    Изродите изпълзяват и наглеят!

    Коментиран от #29

  • 7 Хихихи..

    53 0 Отговор
    С гейтанлъци Мечка не се убива..
  • 8 да де

    80 2 Отговор
    На тия кой им направи децата те или комшията?

    Коментиран от #34

  • 9 Бонев

    83 3 Отговор
    Айде сега почват манифестации е подкрепа на гей двойката. Абе златно време за грантовете НПОта.
  • 10 Град Симитли

    63 1 Отговор
    Еде0тки нахални!
  • 11 Страпонът..

    48 1 Отговор
    Той ги оправя,но за малко.Овца без агне не е овца..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Съдията Дред

    62 3 Отговор
    Както пише Артър Хейли - "Парите са главния герой в тази история за хора" . А както казват нашенците по Вардаро, - "Пари ке ми даеш, маймун ке се сторам". Избрали така да си осигуряват стандарта на живот, добре, ама защо очакват да им ръкопляскат? А и що толкова ревниво се бранят източмниците на финансиране ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахаха..

    31 9 Отговор
    Кефя се как фашагите търсят начин да съборят Паметника.Оня с Чука да не мисли че ще му се размине? Не,Няма..
  • 16 Индийски БИВОЛАР

    22 0 Отговор
    МОДЕРАТОР - В ГРУПАТА ЛИ СИ ЧЕ ТРИЕШ

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 плюс минус

    44 1 Отговор
    Природата - Бог е създала два пола - мъжки и женски.
    Е, случват се и отклонения, природна грешка.
  • 19 БОЗА

    63 3 Отговор
    "В предаването "Преди всички" Елена и Галина отбелязаха, че са сключили брак в Малта"

    В Малта правете,каквото искате-тук сте В БЪЛГАРИЯ...подобни чалъми в Малта-опити,за пренасяне тук не...нашето законодателство е друго...спазвайте закона и нямате грижи... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 просто

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Индийски БИВОЛАР":

    му нафактори с дреболийките....
  • 22 Урюрвкос

    17 0 Отговор
    Трудно беше заради това, че ние се чувстваме приети от един много голям балон
  • 23 бай Иван

    47 4 Отговор
    Ако искате се оженете за пръч,говедо и всякакви гадории но НЕ ГО ПОКАЗВАЙТЕ ПУБЛИЧНО ???
  • 24 лезблийни моми

    23 1 Отговор
    да ходат да си таковат четките....
  • 25 Мамо татко искам да ви призная нещо

    17 2 Отговор
    Сино ви е педерааа33333
  • 26 Бабун

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Директора":

    я провери, синчето с обеци ли е ?
  • 27 Транс

    24 3 Отговор
    русата е мъжа, може да има топки !!
  • 28 Тираджия

    35 2 Отговор
    Не разбрах тия вашите деца как се появиха на бял свят?
  • 29 Точно така

    55 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ваксиниран Електрически Скакалец":

    "Това е пълен скандал. Държавата влиза с ботуши в личния, семейния живот на хората, който е защитен отвсякъде".

    Пълни глупости !!!
    Те самите изнесли личният си живот на показ и го пропагандират !!! А когато някой не е съгласен с тях се правят на обидени.
    Никой не го интересува кой, как , с кого и какво прави леглото !
    Избрали сте да живеете така , е добре !
    Но аз не искам да ми го навират в очите с тези гей прайдове, не искам да отговарям на тъпи въпроси на 4-10 годишни внуци. Не защото внуците ми са тъпи, а защото тъп@н@рите ги карат да ги задават.
    Никой не може да ме убеди, че това са най-важните неща за деца на тази възраст !
    Спорт, четенето на книги ще има по-голяма полза за тях .
    Човек докато живее все научава нещо ново.
    Всяко нещо е с времето си !

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    40 1 Отговор
    Ако са нарушени ничии права всеки има право да ПРОТЕСТИРА ! В случая кои права са нарушени и на т.н. Прайд" тези не протестират, а ДЕМОНСТРИРАТ! И като "протестират" защо не са във всекидневните си облекла, а ДЕМОНСТРИРАТ ОБЛЕЧЕНИ МЕКО КАЗАНО КАТО РИМСКИ КУРТИЗАНТКИ ?
    ИНТИМНИЯ ЖИВОТ ЗА ТОВА Е интимен, защото се прави ИНТИМНО А НЕ НА УЛИЦАТА! Всеки има право да прави каквото си иска с различни части от тялото си защото е негово, но никой няма право да завира разни части от тялотоси в лицето ми на улицата защото си е мое!

    Коментиран от #40

  • 31 Да, точно така

    31 2 Отговор

    До коментар #29 от "Точно така":

    Нямам нищо против да носят еднакви гащи, но защо ги развяват навсякъде и най-вече пред децата?
  • 32 Е3ГАТИ И СЕМЕЙСТВОТО

    29 1 Отговор
    ПРИ ФАШИЗМА ТАКИВА ГИ РАЗСТРЕЛВАХА ПРИ КОМУНИЗМА СЪЩО !

    Коментиран от #44

  • 33 Андроникий

    30 2 Отговор
    Семейство били...ама брака от Малта. Ами ходете в Малта да сте семейство, бе, извратенячки! Тука сте просто едни противни лессбиййки.

    Коментиран от #36

  • 34 Елена

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    Ами , забременях на два пъти чрез изкуствено осеменяване! Не мога да понасям мъже! Обичам Галина! Любов!
  • 35 г-н

    19 2 Отговор
    Ле---ци вървете в Малта с изкуствени където се шлайфате
  • 36 Галина

    12 2 Отговор

    До коментар #33 от "Андроникий":

    В Малта ни е скъпо! Имаме стабилни доходи но като за България!
  • 37 Павел пенев

    24 2 Отговор
    Двойките лесбийки партньори ли са? Питам защото нашата държава е партньор на НАТО и ЕС. Това означава ли че нашите връзки са всъщност на базата гей взаимоотношения. МВР няма какво да ги привикват, а по една мотика и да копат на Белене.
  • 38 аааааа

    32 2 Отговор
    Ей доживяхме ненормалните, кривите, извратените, да надигнат глава и да казват, че са по-нормални от нас! Много нагли и безобразни! А тия двете лесбоо о-урви да се скрият някъде.
  • 39 Агата Кристи

    2 14 Отговор
    "Подкрепяни от БСП"...
    Е, "другари" - ясно,... всички сте от левият бряг...
  • 40 Лесбийка

    0 21 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Ще правим каквото си искаме!

    Коментиран от #43

  • 41 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    26 1 Отговор
    ЩО БЕ ТЕЯ ГЕЙ ДВОИКИ ДА НЕ БИ ДА СА НЕДОСЕГАЕМИ КАТО ЦИГАНИТЕ
  • 42 Старец

    33 2 Отговор
    В България семейство е между мъж и жена.
    Като не ви харесва марш в Малта, от където сте дошли.
  • 43 Старец

    23 2 Отговор

    До коментар #40 от "Лесбийка":

    А ако ние, нормалните направим каквото си искаме.........
    Тези извратени паради трябва да се забранят със закон.

    Коментиран от #47

  • 44 мдаа

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Е3ГАТИ И СЕМЕЙСТВОТО":

    Добре че го казваш, разлика между двете няма.
  • 45 Българин

    21 2 Отговор
    Тези не са семейство и е нормално да бъде разследвано дали е защитено правото на децата да раснат в нормална среда. В България има върховенство на закона и законите важат за всички, дори и за ненормалните! За серийните убийци или тези с ментални разстройства българските закони също са в сила!
  • 46 мхааа

    1 16 Отговор
    Как кой финансира, корнелата, копейката, малинката и левицата. Те са основните финансисти.
  • 47 Лесбийка

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Старец":

    Направето го! Какво чакате?!:)
  • 48 Азз

    18 2 Отговор
    а вие двечките как се заимахте с деца,семейство?
    Непорочно зачатие?
    О,чудо....
    Що не си живеете в малта?
  • 49 Бъларин

    17 2 Отговор
    Тези могат да се смятат че са семейство, но не и в България.Каквото са сключили в Малта, си е тяхна работа и като са го сключили там, да си живеят в Малта, защо идват в България , пък и недоволни че не признаваме малтийските закони.Не се вълнуваме от тях и от това за какво се смятат, но нека не ни насилват да приемеме тяхното решение, тъйкато това пък нарушава нашата лична свобода, коята ние съобразяваме с българските закони..
  • 50 Хетеро

    10 2 Отговор
    Луда работа.да те е страх тоалетната чиния да вдигнеш. И от там джендър с накърнени права ще изскочи. То колкото и да ти се иска да не им обръщаш внимание, те зорлен се навират. Имаше един виц дето завършваше с ‘’ Ми джендъри Сър Джон”
  • 51 Безпристрастен

    17 2 Отговор
    У нас,започва все по масиран натиск ,за приемане на Стамбул конвенцията.Дори успяха,през трагедията на онова дете- от Стара Загора, да превърнат един чисто юридически проблем( несвършена работа от следствие, прокуратурата и медици) ,което беше и фитила,който взриви обществото ни,във идеална хранителна среда за точно такива.Който изведнъж изпълзяха по всички медии.Използваха,и продължават да ползват насилието ( без значение срещу кого,и от какъв пол е) да пробутват своите извратени виждания,като задължителни за цялото общество.Ами да си бяхте седяли в Малта! Там закона ви пази! Така са решили тамошните- така се случва! Но не да ми идвате тук,и да търсите промени в нашите морални норми,за да ви е удобно.Да получавате обезщетение ,за децата, евентуално майчинство ( а кой е таткото- реторично питане) .Народа трябва да се осъзнае,докато все още е рано! Оставете политическите сблъсъци и пристрастия на всеки от нас.Те няма да повредят необратимо най ценния капитал на нацията- децата.Но такива,ако продължим да им даваме медиен или,недай боже ,законов комфорт,ще бъдат ракови клетки,който ще съсипят най лесно податливото - децата,внуците ни.Нас не могат да променят никога.И техните ментори го знаят.Те са се прицелили в децата ни. Унищожаваш консрвативния,патриархален модел на дадена държава,ти си е унищожил индиректно във всички направления.Чумата на ХХI век са тези изкълченяци.С кого и как си мачкаш чаршава - ама хич не ми дреме!Хич! Но да пробиваш с твоята изврате
  • 52 Ха ха ха

    14 3 Отговор
    Защо изобщо трябва да слушаме словоблудствата на хора с болно съзнание и сексуални отклонения .
  • 53 Питам се аз

    8 2 Отговор
    Интересна работа. Мисирката скача от тема Окрайна на тема трансдженд със същата ярост. Май започнах да загрявам....
  • 54 Обощител

    6 2 Отговор
    Да се оплачат на арменския поп ако щат. Или към терминал 2. Това е положението.
  • 55 Бай Иван

    7 3 Отговор
    Абсолютно правилно са ги привикали. Тяхното полово влечение между две жени нормално ли е за човешката раса?. Не , категорично. Добре приели сме ,че има такива двойки , ама да ми се веят с децата по плакати и това не го разбирам.Да организират гей паради също! Какво точно демонстрират с плаката си ? "Ние сме нормално семейство".Ми не не сте ! В какво точно в това семейство особено "мъжа" в двойката ще научи момченцето ,като как да бъде мъж и да се държи като такъв?,А като какъв. момиченцето ще приема образа на мъжа в семейството, като жена ли, и ще си търси мъж в женски образ за да създаде семейство в бъдеще? Ама тоя мъж най-вероятно ще е гей и ще гледа да се гушка с мъже. Объркват се нормалните деца за това какъв е пола им и какво следва да е поведението на техният пол а не това което виждат при двете ле.бийки.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сашо

    6 1 Отговор
    Незнам ,как да ги нарека трият ми псувните.Дърти изкуфели генетично увредени!
  • 58 Пич

    4 0 Отговор
    Дано да получите посинявания!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ха ха

    4 2 Отговор
    ах, те били семейство. и какъв ще е плода на това семейство ?

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Техният плод са две деца.

    0 4 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха":

    Твоят плод какъв е?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Салим

    0 3 Отговор
    Да ви е.
    Майката и на хомофобите!
  • 66 Ггг

    2 0 Отговор
    Семейство?? Не и в България. Да бъдат депортирани тези объркани същества там, където са станали семейство.
  • 67 Курти

    0 0 Отговор
    Спешно искам да си отрежа кайсиите. После ще им ги подаря на тези достойни граждани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове