Last news in Fakti

15 Август, 2023 09:34 2 907 44

Изземването на автомобили от водачи, употребили алкохол и наркотици, продължава с пълна пара

  • иззети автомобили-
  • полиция

Само в Бургаска област до днес те са 20, последните четири са отнети вчера

Четири моторни превозни средства са иззети вчера в Бургаско от водачите им във връзка с промените в Наказателния кодекс, касаещи наказателната отговорност на шофьорите, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас, цитирани от БТА.

В Приморско е отнет лек автомобил, управляван от 18-годишен младеж. Тестван е за употреба на алкохол и наркотични вещества. И двете проби са били положителни – алкохолът бил с концентрация - 1,38 промила, а тестът за наркотици е реагирал положително на бензодиазепини. Младежът е задържан за срок до 24 часа.

Вторият случай е в курорта "Слънчев бряг". Там е отнет лек автомобил без регистрационни номера, управляван от 39-годишен мъж от Криводол, обл. Враца. Същият е тестван за употреба на алкохол. Апаратът е отчел наличие на 1,90 промила.

В близкото до курортния комплекс село Кошарица служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка автомобил, управляван от неправоспособен водач. Той е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел концентрация - 2,22 промила.

В Бургас е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 40-годишна бургазлийка, която е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба е била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

Вчера на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов информира, че след промените в Наказателния кодекс (НК), броят на иззетите автомобили в Бургаска област постоянно расте.

Към момента те са близо 20.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлиян

    45 9 Отговор
    Браво

    Коментиран от #19

  • 2 213161

    48 6 Отговор
    браво, пияните нямат място на пътя, нека който се е почерпил да има благоразумието да не кара

    Коментиран от #11

  • 3 Без пощада

    38 5 Отговор
    Водачите наркомани са убийците а автомобилите оръжието им
  • 4 Псевдоним

    36 16 Отговор
    Някой прави реклама на този абсурден закон.
  • 5 Селянин

    59 0 Отговор
    Ако в Бургас са иззели 20, то в София вече трябва да са 300, или там не пият, или някой взема нещо друго вместо автомобила.
  • 6 Хах

    30 14 Отговор
    Още едно недоносче за ограбване на обикновенните хора.Да живеят Кирчо и Кокорчи.Пък не се притеснявайте горивото като стане 4-5лева извинявам се демократичното гориво ще спрат да вземат коли,защото хората няма да могат да ги карат.

    Коментиран от #9, #26

  • 7 драконови мерки

    30 2 Отговор
    Пияните наркомани не бива да шофират.
    Вземайте им и колите и книжките.
    Нов изпит само при доказан тест за трезвеност . А нова книжка след релано и почтено взет изпит.
    Ако съответният наркоман покаже отново неспособност да шофира адекватно, изпиутвалият го да бъде увлоняван, глобавян и поставен под пробация!

    Коментиран от #33

  • 8 въпрос

    40 4 Отговор
    ОК. За алкохола е супер. Може ли обаче, някой официален орган да даде списък с лекарствата ,за главоболие, за кръвно или каквито и там други "дефекти", които дават фалшиво-положителни проби за наркотици? Много хора горят с месеци докато чакат официалните резултати от лаборатория. Тези дато пият и се друсат ще му намерят "начина". Тези разпоредби са предпоставка за още по-голяма корупция.
  • 9 ами

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хах":

    те първо тарикатите са ограбили държавата, за да осигурят на келешите си по 1 милион средно на калпак за пиене, дрога кръчми и коли.
    Топва, че ще им вземат трошките е много лека мярка.
    Който кара пиян/надрусан - каторга!
  • 10 ъкггк

    12 0 Отговор
    уж нямат пари хората, от къде толкоз пияни и дрогирани
  • 11 И да и не

    7 19 Отговор

    До коментар #2 от "213161":

    Не съм от хората които се качват пили,но съм виждал и хора които карат 100 пъти по-добре даже и пили от 70% от "шофьорите".И хич не ми се нрави,че като си пил по дефиниция си виновен.По скоро бих се съгласил да се направи така ако си пил и се установи ,че си виновен,а не защото си пил да си виновен и в затвора по бързата да ги вкарват!!

    Коментиран от #27

  • 12 БАЙ КУРТИ

    13 0 Отговор
    Мдаа , лошо , много лошо . Скоро ВИНПРОМИТЕ ще дигнат стачка . Ако продължава с това темпо на изземване всички ще станат трезвеници и ще фалират. Друго си е да се почне от сутринта с една лека загрявка.
  • 13 Сашо

    15 1 Отговор
    То и пияни шапкари се срещат!Вдигнаха им парите,направиха чистка в МВР сега си имат полиция,която да им допринася за психиатричната зглобка.Това ,ще само началото!Идва зелената зделка!
  • 14 шегичка

    15 0 Отговор
    Какви ще са цените в автокъща МВР?

    Коментиран от #17

  • 15 геобразен соросоид

    17 5 Отговор
    Гответе се , див капитализъм е на улицата ! Скоро ще допрат и до долните ви гащи , съвсем са я окъсали ОПГ (Герб, ПП и ДБ )
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 оригинал фаш. бардак

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "шегичка":

    Шегичка, шегичка на гол г-з майтап не бива !
  • 18 Конфискувам путинисти

    16 8 Отговор
    Рано или късно ще върнат соца.Явна на някои им писна 30 години анархия.Който е живял по соца няма да има проблем с правилата днес,понеже са свикнали на ред и дисциплина от онова време както и аз
  • 19 АБВ

    25 7 Отговор

    До коментар #1 от "Юлиян":

    Пожелавам ти да ти конфискуват колата за положителен тест за наркотици а ти да не си вземал нищо и след 8/9месеца като си вземеш колата от нея да не е останало нищо тогава да видиме дали ще е браво .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пенчо

    13 0 Отговор
    Сега идва въпроса тези всичките коли къде ще се трупат и какво ще се правят. Държавните служители ще си ги купуват на преференциални цени ???
  • 22 Най после! Вярвам в България!

    9 4 Отговор
    Пияниците и наркоманите са убийци!
    Отнемане на автомобила + затвор!
  • 23 В Гърция са като мушици

    11 2 Отговор
    нашите измекяри.

    Коментиран от #30

  • 24 Имам човек

    4 1 Отговор
    Само да не им ги върнат после
  • 25 Митко каратиста

    11 3 Отговор
    Закон по Беларуски образец! Полицията винаги има право. Първо ти вземат мпсто, а ти после ходи се тествай и жалвай в съда,чакай да ти излезе пробата с месеци през които по презумпция си Виновен до доказване на противното! Ужас по съветски образец!

    Коментиран от #36

  • 26 Без политика

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хах":

    Щом обикновените хора пият, пасат дрога и карат...какво им е обикновенното? Нищо. Съвестните такива не се притесняват от закона, те го спазват
  • 27 Лесно е

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "И да и не":

    Алкохола променя възприятията и реакциите на човека. Дали кара добре пиян е без значение. Смисъла на този закон е да не се шофира след прием на алкохол или наркотици.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хаха

    10 1 Отговор
    Никой не закача дилърите на дрога, единствено се мачкат хората. Ако имаше полиция нямаше да има дрогирани
  • 30 Карам трезвен

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "В Гърция са като мушици":

    И не само там. В Унгария, Австрия, Германия си карат кротко, за алкохол не помислят. Защото фактора....като другите могат, мога и аз не върви. Арест, съд, глоби и лишаване са реални, много наши сънародници ядоха дървото.

    Коментиран от #35

  • 31 хихи®

    6 0 Отговор
    Какво става с автомобилите след конфискация? На търг ли ще ги продават или полицаите ще си ги ползват? Къде ще се съхраняват до евентуалния търг? Ще има дела и нищо чудно съда да върне колите! Ако са карани одрани или без двигател??? Ще има дела и за щети? Кой ще плаща щетите?
    П.С. мярката е хубава но неодобмислена!
  • 32 Асен

    5 1 Отговор
    Дано само като останат без кола, лошо свидетелство за съдимост и без работа да обират и разчленяват правилните хора
  • 33 Родна реч омайна сладка

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "драконови мерки":

    Казва се "драконовски мерки".
  • 34 Краси Марков

    8 2 Отговор
    Латвия вече изпраща за Украйна автовози с конфискувани коли като хуманитарна помощ. Ние закъсняваме!!!
  • 35 Горан

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Карам трезвен":

    Виждал съм как карат и в Унгария и Германия. Никъде у нас не могат да се видят такива агресивни водачи като в Унгария и Германия. Алкохол не им трябва, за да ви отнесат на магистрала със 180 км.ч
  • 36 Гъдю Коча

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Митко каратиста":

    В Беларус няма такива закони.
  • 37 Краси Марков

    3 2 Отговор
    бензодиазепини - това са успокоителни. Продават се легално в аптеките. Откога в България се водят за "дрога".
  • 38 Някой си

    5 2 Отговор
    Вместо да го вкарват в затвора, който е хванат да управлява превозно средство след употреба на алкохол, наркотични и други упойващи вещества, държавата му отнема абсолютно незаконно превозното средство, той си взема друго превозно средство и т. н. Българска работа. После се чудим, защо нищо не ни е в ред. Никой не се съобразява с другите, но иска всички да се съобразяват с него. Всички искаме да има закони, но те да важат за другите. Може да си протестираме мирно, на никого не пречим. По лицемерно живо същество на планетата Земя от човека няма, само дето едни хора с по-малко лицемерни, други сме повече лицемерни.
  • 39 Правилно

    4 1 Отговор
    Абсолютно правилно е конфискацията на МПС което е оръжието за убиване невинни пешаходци по пътя но трябва и пандиз
  • 40 Мамул

    2 0 Отговор
    Полицията не може да отнема коли! Само СЪД може да отсъди отнемане на МПС.
  • 41 ха ха

    1 2 Отговор
    другарския мутро милиционеризъм се е развихрил , от страх да не им вземат кокала
  • 42 Иван

    4 1 Отговор
    Браво, сега селските бегове и пръчки ще карат каруци, като едно време

    Коментиран от #44

  • 43 ТаУмВзе

    2 1 Отговор
    Всички отнети МПС на скрап! 😀😀😀Да има място за паркирсне! 😀😀
  • 44 позеленял

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Иван":

    свиркаджиите на бандитите се познавате от километри , карай си колелото без седалка щом ти харесва
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове