Last news in Fakti

18 Август, 2023 23:30 2 445 3

Важните новини във ФАКТИ на 18.08.2023 г.

  • николай денков-
  • николай бареков-
  • калин стоянов-
  • илияна йотова-
  • нови свидетели-
  • данс-
  • ангел христов-
  • алексей петров-
  • цик-
  • христо панчугов-
  • областен управител на софия-
  • фен клуб-
  • огнян стефанов-
  • главен архитект-
  • мо-
  • любена павлова-
  • димитър стоянов-
  • таско ерменков-
  • червен асфалт-
  • пепи еврото-
  • вандали

Алексей Петров не се е чувствал застрашен през последния период, ходел е без охрана на различни места, коментира още премиерът

Важните новини във ФАКТИ на 18.08.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Денков: Ще има смяна на главния секретар на МВР. Охраната на Алексей Петров не е била от професионалисти

За убийството на Алексей Петров има твърде много различни линии, посочи премиерът акад. Николай Денков след съвещание в Министерски съвет с представители на МВР и службите за сигурност. „Те са свързани с неговите позиции в ДАНС, във връзка с бизнес интереси, във връзка с определени престъпления, които са се случвали през годините. Могат да бъдат дефинирани и се изследват различни възможни мотиви за това престъпление, включително възможност за отмъщение. Алексей Петров не се е чувствал застрашен през последния период, ходел е без охрана на различни места. Самата охрана не е от професионалисти, които биха могли да го предпазят от организирано покушение“, посочи министър-председателят, цитиран от novini.bg.
Денков поясни, че се работи по няколко конкретни следи, но към момента не могат да бъдат представени публично.

Николай Бареков: Защо МВР не работи по версията за политическо убийство на Алексей Петров, а по версиите за дългове?

Има страшно много съмнителни неща и най-съмнителните идват от МВР, като това че няма да работят по версията политическо убийство, а щяло да се работи по някакви версии за дългове. МВР реагира много масирано на убийството на Алексей Петров - не е нормално да се затвори селото и планината. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" бившият евродепутат Николай Бареков, който смята, не че бива с лека ръка да бъде отписана версията за политическо убийство.

МВР-министърът: Не можем да кажем, че се връщат мутренските години, нито че има гангстерска война

Не може да става дума за "гангстерска" война и завръщане на "мутренските" времена, каза вътрешният министър Калин Стоянов след проведена при премиера Николай Денков среща. Такива коментари бяха направени в публичното пространство от политици и анализатори заради тежките престъпления през последния месец, сред които и убийството на Алексей Петров преди два дни:

Йотова за махането на главния секретар на МВР: Ако не са могли да работят в екип, защо толкова време не е имало смяна

"Учудвам се защо толкова време, след като беше съставен кабинета, не е направено предложение за смяната, ако не са могли да работят в екип". Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод смяната на главния секретар на МВР, цитирана от Нова телевизия. Тя присъства на тържествената заря-проверка по повод 146 години Шипченска епопея в Габрово.

Нови свидетели твърдят: Убиецът на Алексей Петров избягал с колело с дебели гуми, бил с камуфлажни дрехи

Докато са били на разходка на Витоша, двама съпрузи твърдят, че са видели извършителя на покушението срещу Алексей Петров и пътя му на бягство.

Денков: Някой просто се опитва да прикачи Алексей Петров към правителството. Габриел: Виждала съм го само един път

"Аз и акад. Денков сме тези, които по време на преговорите в детайли знаехме начина, по който бе конструирано това правителство. То стана пред очите на всички вас с много ясни преговори по отношение на приоритети, законодателна програма и съставяне на правителство. В нито един момент нито неговото име (бел. ред. на Алексей Петров), нито неговото присъствие може да има връзка с процеса на съставяне на правителството“, подчерта на брифинг в Министерски съвет Мария Габриел.
Тя добави, че не се е срещала никога с Алексей Петров в лично качество. „Ако е имало срещане, това е било в рамките на форуми, в които той е представлявал неговата асоциация. Това беше по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, когато беше първият път, в който го видях“, уточни вицепремиерът, цитирана от novini.bg.

От януари ДАНС е разследвала тримата българи, задържани за шпионаж във Великобритания

От януари тази година ДАНС, заедно с партньорски служби, е работила по случая с тримата българи задържани във Великобритания за предполагаем шпионаж в полза на Руската федерация, каза председателят на ДАНС Пламен Тончев, цитиран от БТА.

Властта се произнесе: Единият от братя Галеви- Ангел, е починал от естествена смърт

Ангел Христов, по-известен като единият от братя Галеви, е починал от естествена смърт. Това съобщи на брифинга след срещата на службите за сигурност и МВР в Министерския съвет зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев, цитиран от Нова телевизия. По думите му след извършените проверки и аутопсия няма данни над Христов да е упражнено насилие.

Вече е разпитана и жената, ранена при стрелбата срещу Алексей Петров

Вече е разпитана и жената, която беше ранена при стрелбата срещу Алексей Петров. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов след срещата между властта и службите, проведена в МС по-рано днес, съобщават от Нова телевизия.

Министър Калин Стоянов: И през консулска служба, и през "Интерпол" се проверява информацията за смъртта на Пепи Еврото

В момента и през консулска служба, и през „Интерпол" проверяваме информацията за смъртта на Пепи Еврото. До момента нямаме отговор от двете страни. Това коментира на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от novini.bg.

От ЦИК потвърдиха: Двама от тримата българи, задържани за шпионаж на Острова, са били членове на СИК в чужбина

От ЦИК потвърдиха, че двама от тримата българи, задържани във Великобритания по подозрения за шпионаж в полза на Русия, са били членове на секционна избирателна комисия в чужбина.

Христо Панчугов: Изборите в София не са предрешени

Местните избори чукат на вратата, а само една от големите политически формации (ПП-ДБ) е обявила кандидат за кмет на София (Васил Терзиев). Това едва ли е стратегически ход от страна на другите, защото не остава време за налагането на нови фигури. Има още една кандидатура (Вили Лилков – бл. ред), но и това не прави битката предрешена, както се смяташе.

Областният управител на София: Още сме далеч от план за преместване на Паметника на съветската армия

Обезопасяването на Паметника на Съветската армия включва направата на ограда и скеле, за да може да се обследват компрометираните елементи и самите фигури. 70 години не е проверявано тяхното състояние. Това каза за БТА областният управител на София Вяра Тодева за изготвения от Областната управа План за безопасност и здраве, който е внесен в деловодството на Столичната община вчера. Според Тодева съответните компетентни органи в Общината имат свои срокове за разглеждане на плана.

Феновете на "Левски" към Костадин Костадинов: Да ни наричаш еничари не е полезно за здравето

"Без да влизаме надълбоко в ямата, наречена българска политика, искаме да заявим на лидера на партия "Възраждане", че да наричаш публиката на Левски "еничари", далеч не е полезно за политическата кариера, а и за здравето." Това заявиха от Националния клуб на привържениците на "Левски" в своята страница във "Фейсбук".

Огнян Стефанов: Алексей Петров беше изтъкан от комплекси

”Поредната митология е, че Алексей Петров е участвал в сглобката (правителството ”Денков-Габриел”, съставено от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС). Той е човек, изтъкан от комплекси и винаги е мечтаел да бъде някакъв сив кардинал и да бъде признат”.

Бившият главен архитект на Кърджали е обвинен в получаване на подкупи

Окръжна прокуратура - Кърджали е повдигнала обвинения срещу бившия главен архитект на Кърджали Делин Запартов, научи Радио Кърджали.

Българската армия започна обучението на оператори на дронове с военно предназначение

Сухопътни войски организираха първия курс за обучение на оператори и ползватели на информация от ултралеки безпилотни летателни апарати. Курсът се проведе в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово от 16 до 18 август.

Доц. Милен Иванов обясни защо убийства като на Алексей Петров остават неразкрити

"Очевадно е, че Алексей Петров се е чувствал изключително сигурно. Начинът му на живот показва, че той не се е чувствал застрашен. Мястото е избрано така, че да може да бъде реализиран атентатът. Най-вероятно той е бил следен дълго време, поне няколко месеца, за да може да се изчисли режимът на движение", това каза бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Любена Павлова, бившата жена на Петьо Петров се разболя и не се яви в прокуратурата за връчване на обвинение

Любена Павлова, бившата жена на Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, не се е явила на днес в Софийската градска прокуратура, както беше призована. Това съобщи "Сега", като се позова на свои източници в държавното обвинение.

Димитър Стоянов отговори на Ивайло Мирчев за нидерландските Ф-16

Лъже ли Ивайло Мирчев или да?

Таско Ерменков: Алексей Петров имаше познания и от двете страни на барикадата, не е ясно от коя страна дойде изстрелът

Убийството на Алексей Петров не е случайно и, имайки предвид, че той имаше познания и от двете страни на барикадата, не е ясно от коя страна дойде изстрелът, каза Таско Ерменков, цитиран от БТА. Но от която и страна да е дошъл, това говори, че България се връща 30 години назад в мутренските си времена, когато тези убийства бяха ежедневие, допълни той. Ерменков коментира, че в момента "при тази сглобка" имаме знакови убийства, които в крайна сметка водят България далеч от Европа, далеч от Шенген и далеч от онези цели, които управляващите, уж са поставили като стратегически.

Червен асфалт ще намалява спирачния път на колите в столицата

"Подготвяме се ударно за 15 септември. По-малко от месец остава до началото на учебната година и използваме тези седмици, когато има по-малко хора в града, за да подобрим пътната безопасност. Общо на 15 места в София полагаме тази иновативна настилка. Освен че е червена, тя е с по-добро сцепление - много се подобрява спирачният път, така че да може в по-лошо време автомобилите да спрат по-бързо, за да гарантираме безопасност на пешеходците. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, цитиран от Нова телевизия.

Пепи Еврото е мъртъв

Петър Петров, известен като Пепи Еврото, е мъртъв. Получил е масиран инфаркт в Обединените арабски емирства, твърди сайтът Frognews.bg, който се позовава на собствени източници от Дубай. Това е станало неотдавна, но прокуратурата у нас и съответните служби все още пазят в тайна тази информация.

Вандали оставиха Кричим без вода, обявиха парична награда, за да разберат кои са

Прекъсната е работата на помпената станция и е преустановено водоподаването към мрежата на град Кричим. Причината е, че на водоем "Кричим", който захранва водопроводната мрежа на града с питейна вода, е извършен вандалски акт, съобщи кметът Атанас Калчев, цитиран от БТА.

Разбита е стената от термопанели на водоема, счупена е антената, която подава радиосигнал към помпена станция за питейна вода "Кричим". Екип на Водоснабдяване и канализация (ВиК) в Пловдив работи от сутринта по възстановяването на нанесените щети на съоръжението и възстановяването на процеса за водоснабдяване.

Предвид явния умисъл на извършеното деяние, обявявам парична награда за подаване на достоверна информация до органите на реда по надлежния ред, с цел бързото и навременно установяване на извършителите, посочи Калчев.

По данни на ВиК-Пловдив с нарушено водоподаване заради аварии на водопроводната мрежа са градовете Стамболийски и Перущица, село Браниполе и в района на село Труд.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленский - воняет, не протянем 🚾🇮🇨🚾

    3 3 Отговор
    Айде стига с този Алексей Петров. Да не би като говорите за него по цял ден, българското образование и здравеопазване да се е оправило. Да ме би животът Ви да стана по-добър. Да не би България да цъвна и върза

    Коментиран от #2

  • 2 Народа трябва да е информиран.

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зеленский - воняет, не протянем 🚾🇮🇨🚾":

    За да знае за лъжците политици и бандитите стоящи зад тях.
  • 3 КакАфония...

    6 1 Отговор
    какОфония – все тая! Някой нещо си направил, или Не! Празни думи в пространството. Кой, Каквото– Все тая! Няма сигурност, няма спокойствие, няма Качествено и Отговорно управление! Престъпление без наказание ( не по Достоевски). Прах в очите на слепите и неконтролируема логорея от страна на всички Не/ Отговорни управници, политици и т.н. Жална ни майка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол