Last news in Fakti

22 Август, 2023 22:04 2 492 27

Стефан Янев за Шенген: България няма тежест

  • шенген-
  • стефан янев-
  • български възход

Гледат ни с недоверие и пренебрежение

"Ние поискахме Консултативен съвет, защото това е начинът за осъществяване на междуинституционален диалог, какъвто е необходим в такъв момент. Няма общество, което да е спокойно, когато се случват убийства. Преди убийството на Алексей Петров имаше похищение срещу главния прокурор. Покушение срещу главен прокурор в друга европейска държава не сме чули да се случва. А убийства има във всички европейски държави", заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев в студиото на "Денят ON AIR".

Според Янев обществото трябва да търси начини как да спре подобни събития да се случват в страната.

"Поставихме въпроса за Консултативен съвет, тъй като той функционира на базата на специален закон. Създаде се изкуствено напрежение между хората пак от онзи запис, в който ставаше въпрос, че заедно са правили "али-бали" на избори. Говоря за президента и хората, които в момента са в правителството. Сега трябва да работим за по-доброто си бъдеще заедно като общество. Този разговор липсва", коментира Янев.

Контекстът в конфликта между управляващите и президента е по-скоро, за да не се задава въпросът "Как се прави али-бали на изборите", настоя лидерът на "Български възход".

"Когато в онзи запис се говори за нарушения на този изборен процес, не задаваме въпроси и не питаме кой какви али-бали е правил. И службите, и МВР до голяма степен са политизирани в добрия смисъл на думата - политическите партии, които са на власт искат да имат влияние. Това е трудно, защото през годините не са създадени достатъчно сериозни критерии за развитие на кадрите", обясни гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Янев изтъкна, че коментарите каква може да бъде причината за убийството на Алексей Петров са спекулации и добави, че не бива да се забравя, че службите водят следствени действия.

"В контекста на Шенген нашите партньори ни гледат по един и същи начин. Гледат ни с недоверие и пренебрежение, защото България няма тежест. Националните ни възможности са на ръба. Тук е моментът да се прояви европейското лидерство", категоричен е лидерът на "Български възход".

Той коментира и темата за милитаризацията на Черно море. "Усилията трябва да са насочени в посока спиране на войната и в условия на мир да се решават въпросите. Сигурността на Черно море никога няма да бъде в сигурност без участието на всички държави членки, които имат териториални води в Черно море", смята още Янев.

По думите му информацията, че армията ни не е в добро състояние, е факт от години. "Има недостиг на хора за определени длъжности на определени позиции в българската армия. Тази тенденция е отдавна", подчерта гостът и потвърди позицията на партия "Български възход" по отношение на продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене".

"Това ще бъде грешка. Тези реактори могат да бъдат поставени в България, има и проектна мощност, и заинтересовани лица. Опциите са на масата", отбеляза Янев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    29 29 Отговор
    Как ще има тежест, като когато беше служебен министър-председател разправяше, че в Украйна не се водела война, а било специална военна операция, точно по опорките на Кремъл?

    Т.е. такива като теб направиха България да "няма тежест".
  • 2 АБЕ СПРЕТЕ

    24 8 Отговор
    ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ...ОТ КАКВО СТЕ ПРОИЗВЕДЕНИ ВИЕ...НЕ ВИЕ СРАМ...СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ..

    Коментиран от #12

  • 3 Шопо

    28 21 Отговор
    Не ви щем еврото референдум за ЕС и НАТО.

    Коментиран от #11, #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анонимен

    22 4 Отговор
    Няма тежест, защото сме подкупени, на Русия на запада, няма национално мислене и не хора и знамена, а икономика, армия образование, възпитание, все неща от първа необходимост.
  • 6 РадеВън

    18 27 Отговор
    Радев вън. В Русия при путя.
  • 7 ХГБНХУИ

    2 4 Отговор
    М НМНЖЦ БЖДДФГН ЦЖГЦ
  • 8 Заради такива

    18 15 Отговор
    Като тебе и като Румбата България няма тежест
  • 9 О...

    18 7 Отговор
    Е няма , но пък има теб, резидента, полковника Стоянов..... все членове на БКП. Едно време в оная България която вашите предци съсипаха офицерството беше цветът на нацията а вие уж в натовски школи и щабове сте били а като погледнеш дебил до дебил....ужас.
  • 10 Град Симитли

    11 6 Отговор
    ".... продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене".

    "Това ще бъде грешка. Тези реактори могат да бъдат поставени в България,... "...
    .... Той, оня мухъл, молеца--днес вече ги продаде в Арина!

    Коментиран от #20

  • 11 Мираж

    13 8 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Е на пет избора подред сте под 25% от избирателите. Какъм референдум какви пет лева. Може само да мечтаете за българия извън ЕС и НАТО и даже средносрочен период ще видите Украйна в НАТО и ЕС

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Клиент на трибунала

    12 4 Отговор
    Тоя индивид въведе фашистките зелени сертификати. Предстои трибунал.
  • 15 Шопо

    14 12 Отговор

    До коментар #11 от "Мираж":

    Украйна не е държава а територия, Руска територия.
    Територията ще влезе в ЕС ако Русия влезе в ЕС.
  • 16 хххх

    12 9 Отговор
    И тоя русофилски кон се нареди да "плюе" срещу България..
  • 17 Гаро

    20 3 Отговор
    Янев вече е бита карта, като стария атлас на Енкарта! Каквото и да каже - нема тежест!
  • 18 Болшевик е моя татко

    11 4 Отговор
    Този е много ограничен също като авера си Радеф
  • 19 И каква "тежест"

    8 0 Отговор
    да има със 99% комунисти във властта??? Ония да не са по прости от вас?
  • 20 А бе сел...так

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Град Симитли":

    ти ли си по "коНпетентен" от всички??? Ъ другарю.
  • 21 Янев вие сте срам за БГ

    12 4 Отговор
    "В контекста на Шенген нашите партньори ни гледат по един и същи начин. Гледат ни с недоверие и пренебрежение, защото България няма тежест. Как да ви гледат Янев ? Като всички сте комунисти -мафиоти и предатели . На секундата всичко се предава на Русия . Европа и Америка ви възприема като фалшиви партнъори и фалшиви съюзници затова още не дават самолетите ф16 . Армия ,флот и ввс и тайни служби са все про -руски настроени и анти -български ?

    Коментиран от #22

  • 22 Тогава

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Янев вие сте срам за БГ":

    Според теб 60% от избирателите са антибългари защото не подкрепяме парламента и сегашните управляващи и сме против зеления??? Кажи колко ,% сте евроатлантиците...20%.така че не ръси акъл

    Коментиран от #24

  • 23 дядото

    5 0 Отговор
    каква тежест ще има,след като вие по етажите ,със съдействието на посолствата ставате все по-леки
  • 24 Венцислав Михайлов е предател

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Тогава":

    Вие не сте 60% а много по-малко , червени крадци станали мафиоти и ограбили страната и най- вече българите . Вие сте гнилоч , предатели и действате в ущърб на БГ и в услуга на Русия . Вие сте манипулатори и вашите проценти са неверни .Имате всички партии и водите всико до банкрут и кражби от патологична алчност .

    Коментиран от #25

  • 25 Аз не

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Венцислав Михайлов е предател":

    Говоря колко са червените боклуци а колко сте евроатлантиците!!!само не ми твърди че евроатлантизма е единствения верен път!!! Българите които не съгласуваме с посолството и не подкрепяме зеления сме повече от 60%
  • 26 Няма тежест

    0 1 Отговор
    заради такива болшевишки ла...на като тебе....овча купел такава!Хъма!
  • 27 Ники

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Копейките нямате глас в тая държава. Ходи да врещиш за референдуми в Кремъл
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове