Last news in Fakti

23 Август, 2023 17:39 3 453 30

БСП се възмути от родни диджеи

  • бсп-
  • диджеи-
  • пантеон-
  • морската градина

За да реализират свой проект, те разположили озвучителна техника в централната част на монумента върху мястото, обособено за Вечния огън

БСП се възмути от родни диджеи - 1

БСП се възмути от действията на изгряващото техно дуо Bora Project заради това, че са използвали паметника Пантеон в Морската градина на Бургас, за да представят своя нова концепция и да заснемат видеоклип към нея.

За да реализират свой проект, те разположили озвучителна техника в централната част на монумента върху мястото, обособено за Вечния огън.

Пантеонът е един от емблематичните паметници на Бургас, построен през 1981 г. като мемориал на загиналите антифашисти, припомнят от Изпълнителното бюро на БСП-Бургас и казват, че са съгласни, "че на младите хора трябва да се дават възможности за творчески изяви, но е важно това да става адекватно и отговорно".

"Считаме за недопустимо мястото да бъде използвано с комерсиална цел по този начин", посочиха от БСП. От там припомнят, че през последните години нееднократно в общественото пространство са били дискутирани проблеми, свързани с експлоатацията на паметници.

"Всеки път, когато това се случи, по-голямата част от хората, участващи в дискусиите, са категорични, че монументите, изградени, за да се преклоним пред паметта на дедите ни, е нужно да бъдат пазени от каквито и да са подобни посегателства. Тревожно е, че в случая от Бургас сега, за действията си, въпросните творци очевидно имат подкрепата на Община Бургас. Това е видно и от присъствието на представители на местната администрация в информационните материали, популяризиращи темата", коментираха от партията.

"Въпреки случилото се, сме уверени, че нашата реакция ще доведе до адекватна намеса на местните власти, за да не се допускат отново подобни нелепи ситуации. Категорични сме, че и за в бъдеще не ще останем безучастни при подобни действия от страна на който и да било и ще бъдем непримирими към всеки волен или неволен опит паметта на героите да бъде осквернена", добавят от БСП-Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой трябва

    25 30 Отговор
    да ги орита !
  • 2 АБВ

    46 23 Отговор
    Комуняги защо не си .......... Ма@ ката
  • 3 лъки стайк

    24 20 Отговор
    Това не са дижеи немат ритъм - правени по кофти алгоритъм
    Чудят се на техниката начи ко копче да натиснат и кое как грачи ...
    Гледат като новобранци немат си дори и ланци тея не са никви дижеи те са прохождащи лакеи
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не щат

    31 10 Отговор
    родни , искат руски!
  • 6 АУУУУУ

    43 20 Отговор
    БСП ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ .......СЛЕД МОЧА ЩЕ СЪБОРИМ И ТОЗИ РАШИСТКИ ПАМЕТНИК 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #11

  • 7 Вчера

    12 2 Отговор
    Съни бой ти плачеш за бой бе.
  • 8 бай Даньо

    25 12 Отговор
    Тоя паметник да се събаря на него комунистите ми намалиха поведението като бяхме на пост на вечния огън един пенсионер ме видял от блоковете отсреща че дъвча дъвка ... огъня загасен ли е поне сезон на пожари е все пак!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БСП

    29 8 Отговор
    Е антибългарска мафиотска камора, нарекла се партия - пряка приемници на престъпната БКП/комунисти

    Коментиран от #16

  • 11 И Альоша

    20 7 Отговор

    До коментар #6 от "АУУУУУ":

    И руски паметник!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 САТЪРА НА ХАНА

    9 9 Отговор
    ДОБИТЪКА ИСКА ДА СЕ ВЪРНЕМ ВЪВ ВРЕМЕНАТА
    НА БОНЕ КРАЙНЕНЕЦА , КРАВАТА СИВУШКА И ВОЛА БЕЛЧО
    .... САМО ДЕТО. ЩЕ ИМА КОЛОНИ
    ....
    МЕЖДУВПРОЧЕМ , ЕЛИН ПЕЛИН Е БИЛ ПРИЯТЕЛ НА КОБУРГОТАТА
  • 14 ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ - КО

    9 5 Отговор
    ПЕЛ , ДА ЦИ БЕЗ ГРАМ ЗНАНИЯ - НО ПРАВИЛНО ОРИЕНТИРАНИ КъДЕ СА ПАРИТЕ ОТ КРАДЦИТЕ РОДИТЕЛИ !
  • 15 123

    12 9 Отговор
    Апелирам към "другарката" Мая Манолова - НАОРУЖИЕ, да ни поведе, тя има опит!
  • 16 БСП на Бунището

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "БСП":

    Заблуждаваш се.От 1990 та година до сега във всички парламенти в БСП- коалиция участва директно Българска Комунистическа партия и Генералния секретар на БКП е депутат .Любопитното и Гнусното е че през 2014 та година в Коалицията на БСП участват ТРИ комунистически партии регистрирани надлежно в България,където има Закон,който обявява Комунистическия Режим за Престъпен,но не и Комунистическата Идеология..А О Н С У ( висш институт за комунистически кадри) се признава за Висше образование и до днес...Паметниците им - 180 броя на Руския комунистически Окупатор и хиляди на БКП стоят въпреки,че трябва да се демонтират според Закона..Това е Саботаж на Демократизацията на България...Комунистическа Диверсия!!!
  • 17 Дааа

    7 7 Отговор
    На снимката, пишман диджейте гледат сякаш сега се запознават с апаратурата.
  • 18 Илиева

    11 1 Отговор
    Къде е кака?Защо мълчи?Около БСП тишина😩Защо така?Сън не ме хваща….Разбирам я.Не й се нрави общото явяване на местните избори с Левицата и не само.Ваня Григорова няма да поддаква на Нинова и няма да й цепи басма.Дали не си намери накрая майстора?
  • 19 Развеселен

    13 2 Отговор
    Доскоро почти всички уважавахме всеки загинал в борбата срещу фашизма!
    Сега Путин ни показа, че просто сме били на страната на единият от два мафиотски клана.
    Истинските борци срещу фашизма за били САЩ и Великобритания. Борили са се за свобода!
    СССР си е бил не по-различен от нацистка Германия, а поддръжниците му са си били профашисти, като днешните рашисти.
    Историята ни отваря очите за пореден път!

    Коментиран от #25

  • 20 007

    13 1 Отговор
    БКП не е лошо да се възмутят защо още не са се извинили за обезродяването и обезлюдяването на родината! За македонизацията на българите в пиринско. За избиването цвета на нацията чрез народния съд. За опита да ни направят 16 република на империята на злото!!! За кражбата на земята , която дедите ни са стопанисвали повече от хиляда години и още и още престъпления срещу народа ни!!!🇧🇬🇺🇲🇪🇺🇺🇦🇧🇬
  • 21 патето Яки

    3 9 Отговор
    Слава на загиналите партизани антифашисти. Днес Гьобелс е навсякъде и промива мозъци.

    Коментиран от #29

  • 22 Просто човек

    7 5 Отговор
    Мнението на еднопроцентова партийка няма значение!
  • 23 НОВИ ЧАЛГАРИ !

    3 1 Отговор
    ФАРАОНЧЕТА !
  • 24 НЕКАДЪРНИЯ КАТО НЕ МОЖЕ И С УСТА ДАСВИРИ

    2 1 Отговор
    СТАВА ДИ ДЖЕЙ - НА ТАТИ ИДИОТЧЕТАТА !

    Коментиран от #30

  • 25 Милен

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Развеселен":

    Ти май наистина си много развеселен, какви борци с фашизма са сащ, след като американски банки финансират идването на власт на Хитлер.
  • 26 Да, виновни са!

    5 0 Отговор
    Трябвало е не да разполагатбтехника, а динамит, или поне да му се uZcepaт в стедата!
  • 27 Забрана за тези народни убийци БСП

    3 1 Отговор
    Свобода или СССР.
  • 28 Мъррр божеее,

    0 0 Отговор
    жива да не бях , кви антифашисти?!
  • 29 Чопър

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "патето Яки":

    Слава на загиналите антикомунисти. Днес Сталин е навсякъде и промива мозъци.
  • 30 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "НЕКАДЪРНИЯ КАТО НЕ МОЖЕ И С УСТА ДАСВИРИ":

    Идиотчетата са в БСП
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове