Last news in Fakti

27 Август, 2023 10:04 2 968 53

Стояна Георгиева: Прокуратурата ясно да посочи дали Васил Божков е въртял бизнес в окупирания Крим

  • васил божков-
  • хазарт-
  • стояна георгиева-
  • димитър ганев

Да замениш луксозния петзвезден хотел в Дубай за българския арест има само две обяснения

Стояна Георгиева: Прокуратурата ясно да посочи дали Васил Божков е въртял бизнес в окупирания Крим - 1
Снимка: БГНЕС

"Да замениш луксозния петзвезден хотел в Дубай за българския арест има само две обяснения. Първото от тях е да е направена някаква сделка, но не знам с кого и какво би представлявала такава сделка. Вариант номер две - невъзможност да се остане повече на това място, на което е бил до този момент".

Това коментира социологът Димитър Ганев за завръщането на бизнесмена Васил Божков, когото съдът реши да остави в ареста.

Журналистът Стояна Георгиева коментира и изнесените от прокурора по делото данни за връзки на бизнесмена с покойния вече Евгений Пригожин.

"Това е част от абсурдите на българската прокуратура. Вчера се гледаше искането дали Божков да бъде оставен в ареста и да основанията бяха съвършено ясни защо той трябва да остане в ареста. Интересно защо на това заседание прокурорът реши да изкара такива данни, каквито те имали, както се оказа от преди две години и половина. А между всичките тези 19 обвинения които са повдигнати на Божков няма такова до момента, защо не са повдигнали такова обвинение и защо въобще не е адресиран самият проблем", каза тя.

Георгиева коментира, че ще е много интересно какви ще са доказателствата за връзки със загиналия лидер на "Вагнер".

"Прокуратурата твърди, че Васил Божков има бизнес операции в окупирания Крим. Така че наистина нещо не се навръзва, много интересно какви доказателства могат да извадят за това си твърдение", смята тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    44 6 Отговор
    Оставили го в ареста щото можел да се укрие. Е нЕма такъв цирк.

    Коментиран от #25, #31

  • 2 да де

    52 6 Отговор
    Нещо не разбирам какво общо има делото за хазарта у нас с Пригожин утре може да се окаже, че черепа има общ бизнес и с украински олигарси ще го съдят ли за това.

    Коментиран от #34

  • 3 Рая

    13 32 Отговор
    Георгиева, ти ли си най добрия юрист в България, че учиш прокуратурата какви доказателства да представи пред съда относно мярката на един убиец, измамник и известен престъпник? Хайде всеки да се занимава със собствената си работа и да спре да трилясва в полза на мафиоти и убийци!!!?

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 4 Миризлив пор

    21 7 Отговор
    До сега се действаше от страна на Божков със твърдения и обвинения без доказателства. Сега някой започна с неговия маниер, обвиняваме и говорим глупости пък той не може да се защити.

    Коментиран от #18

  • 5 Ама....

    13 24 Отговор
    Той копейкин има повече връзки от този сорт ,защо не арестуват и него? Да не говорим за езика на омразата който ползва всеки ден...
  • 6 Българка

    40 6 Отговор
    Питам, ако бухалката прокурор на Гешев смята, че е престъпление по НК да имаш търговски или кореспондентски отношения с Пригожин и санкционирани от ЕС лица, то кога този прокурор и колегите му ще арестуват Бойко Борисов, Теменугата и ортаците им, които с над 3 милиарда български ( не лични- свои) пари подариха на Путин, Кремъл руския газопровод и това е част от подготовката на РФ за касапницата в Украйна. Та те веднъж са ограбили българите и втори път са нарушили санкциите, и трето са съучастници за войната
  • 7 Милен

    39 4 Отговор
    Баце па подари куче на Путин, прокуратурата къде спи веднага обвинение и за него 😂
  • 8 а па ти..

    20 7 Отговор

    До коментар #3 от "Рая":

    Ква си да даваш акъл на другите..глей си парапетаджиите-оти малко им остава..
  • 9 да де

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "Рая":

    Ал Капоне е осъден за укриване на данъц всички са знаели, че е убиец но нищо не е било доказано. Ако черепа ще го съдят трябва да бъде съден за укриване на данъци, но барабар с всички от схемата.

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Госあ

    25 4 Отговор
    😂😂😂 хахахаха това ли са обвиненията срещу черепа ? Че въртял бизнес с Русия ? 😂

    Коментиран от #19

  • 11 Пилотът Гошу

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Рая":

    Че сакат полуграмотен бездомник може да учи прокуратурата ни дори, от тях и чеп за зеле не става. Некадърни, продажни, неграмотни и каквото още се сетиш - само такива работят там.
  • 12 така е..

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "да де":

    Но все пак..идването на божков е добър ход на радев..
  • 13 Те това е шефа на всички мутри в БГ

    6 8 Отговор
    ако все още някой не знае.
  • 14 Хаха

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "да де":

    Е ти сега иска да вкараш всички от парламента, направо в затвора
  • 15 ОАЕ го изгониха

    7 15 Отговор
    какво не сте разбрали, мисирки?

    Коментиран от #24

  • 16 Трандафор

    15 0 Отговор
    А дано вече е ясно на всички, които освен да пишат във форумите, от време на време четат, гледат и слушат, та да са разбрали защо се върна Божков! По три причини - да оцелее, да бъде обгрижван от т.н. журналисти, както и от старателно подбрани съдебни състави! Предстои да се удавим в черепно-хазаратна помия, забъркана от т.н. журналисти, очевидно на повикване! Според Стояна единственото "доказано" било, че Божков е давал пари на Горанов, понеже така постановили американците по закона Магнитски! Нищо подобно - при Горанов се говори за корупционно законодателство, ощетило държавата в полза на Черепа, а това законодателство, както знаем, е дело на Кадиев!

    Освен това този закон не действа нито в България, нито в ЕС!

    Коментиран от #43

  • 17 Вече

    20 4 Отговор
    става повече от жалко случващото се ! Грозна трагикомедия и кръпки с бели конци ! Истинско безсилие ! При това , едва ли е случайност , че Ангел Кънев е прокурор по делото , който е човекът , доведен от Гешев в София от Елхово и беше прокурор по делото на Иванчева !

    Коментиран от #36

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 не дрънчете..

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Мечока..той бдеше над васил в емирството,питайте делянчо..
  • 20 байгън

    14 3 Отговор
    Кой виновен престъпник избягал се е върнал дори и от ЮАР НЕМА ТАКИВА освен в дървени сандъци
  • 21 Павел пенев

    21 3 Отговор
    Много си проста. И ако е въртял бизнес в Крим, това престъпление ли е по НК?
  • 22 Лондон

    8 13 Отговор
    Екстрадирайте го в САЩ , има няколко казуса по които ще бъде вкаран в панделата !!!
    Пране на пари , извън пределите на България и нарушаване на санкциония режим към окупирания Крим!!!
  • 23 Банкера от Белград

    8 3 Отговор
    кога ще го изгонят? Когато Сърбия влезе в ЕС ли?
  • 24 смехурко..

    9 9 Отговор

    До коментар #15 от "ОАЕ го изгониха":

    Дългата ръка на вова го прибра под опеката на руменчо..очень хороший ход..тиквун се тресе и сглобката се разпада.

    Коментиран от #27

  • 25 Има основания за постоянен арест.

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Да, вече се укри, 3 години в Дубай.
  • 26 нннн

    16 3 Отговор
    Значи, върнал се сам и доброволно, за да се укрие в България.(!) Абе, тия малоумни ли са? Бизнесът с Крим не е никакъв проблем. Проблем са милионите талончета, които дeб...тe триеха и пачките пари за ,,Подкуп даден" - ,,Подкуп приет".

    Коментиран от #35

  • 27 ХАХАХА

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "смехурко..":

    Действително ставаш за смях!

    Коментиран от #45

  • 28 Макс

    8 1 Отговор
    Има нещо , което не се отбелязва . Това е убийството на Ал.Петров . Трябваше ли Трактора да умре , за да се върне Божков ? Защо след смърта му , какво е общото и различното ? Кой , кой ще ни каже ? Цветанов все още не е коментирал връщането на Черепа, а това е меко казано странно .
  • 29 6746

    12 0 Отговор
    прокуратурата не я интересува укриване на данъци в особено големи размери. само американското клише за сексуален тормоз. накрая и това жалко обвинение ще падне.
  • 30 Кен Еф

    11 1 Отговор
    Точно Крим ни е най-важен. А че е ощетил държавата със стотици милиони и корумпираните помагачи са пак на власт - това са дреболии
  • 31 Антилогика

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Ако искаше да се укрива, защо се прибра по собствено желание в България. Егати филма.
  • 32 бай Иван

    9 6 Отговор
    "Стояна Георгиева: Прокуратурата ясно да посочи дали Васил Божков е въртял бизнес в окупирания Крим"
    Първо на мисирката да и обясним ,че Крим се присъедини към Русия след "референдум". Може да и обясним ,че референдум това е допитване към населението , също като в Косово . Второ какво я брига г-жо Мисиркова, българската прокуратура дали г-н Божков има бизнес в "окупираният" Крим ? Моля да ни обясни Мисиркова какво точно е престъплението?. В НК няма текст където да пише "Забранява се на български граждани да въртят бизнес извън пределите на страната, особено в Крим! А да бе, верно забравих ,че хамериканците са вкарали Божков в Магнитски и са му обявили гражданската смърт! Аман от такива "журналисти" , псевдо прависти и всякаква друга експертна па.п.лач дето ни я пробутват ежедневно в американските медии.
  • 33 бай Иван

    9 0 Отговор
    Гледах едно клипче как М.Бенатова се примъкваше зад разни коли и бусове с букетче с цветя на погребението на Алексей. Е това не мога да го разбера ? Или отиваш явно щото няма от какво да се притесняваш , или въобще не ходиш . Ама да се примъкваш като крадец на опело на починал, бога ми не мога да го разбера. Ама логиката на мисирките е друга.
  • 34 Да бе

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Кой закон забранява да се прави бизнес с Пригожин, или освободеният Крим?
  • 35 Ха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "нннн":

    А кюлчетата от чекмеджето се оказаха сапуни.

    Коментиран от #46

  • 36 Бай Иван

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Вече":

    За Кънев беше публична тайна ,че го ползват за поръчки в спец. прокуратурата. Ако видите всички проблемни случаи в държавата все при него попадат "случайно" . Не са случайни имотните му сделки за които се пише в мрежата в района на Елхово.
  • 37 Нещо бъркате в очакванията

    5 2 Отговор
    Прокуратурата няма функцията и задължението да се отчита на обществеността за действията, които предприема в съдебния процес. Това е елемент от нейната независимост. Ако бяха политици на изборна длъжност можеше, ама не са.

    Коментиран от #42

  • 38 Бесен-_ Язовец

    7 6 Отговор
    Полуостров Крим не е окупиран, а е законна руска територия от 300 години.
  • 39 Корнела

    5 3 Отговор
    Представям си ако излезат доказателства, че боеприпасите от българските оръжейни заводи са били изнасяни в Полша и Близкия Изток от фирми на Божков?! И с кого е делил комисионни по сделките?!
  • 40 Майора

    5 1 Отговор
    Не е работа на журналист от кръга "Кспитал" да коментира дейността на прокуратурата! Още повече че нейният основател също е за прокуратурата! Да не си мисли че като смениха Гешев няма да попадне в полезрението и!
  • 41 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 0 Отговор
    Прокуратурата първо да се заеме с твърденията на Божков, че е платил 60 млн. лева на биеш финансов министър и на политици и депутати. За да гласуват закон по който хазартния бизнес на Божков да плаща по-ниски данъци. Като част от тска спестените данъци е отивала в джобовете на политици о бивш фи министър. За да може Божков да плаща по ниски данъци.
  • 42 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Нещо бъркате в очакванията":

    Прав си.

    Народа иска това да се промени. Народа иска прокурорите да носят отговорност. Народа иска чистка в прокуратурата.
  • 43 Павел пенев

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Трандафор":

    След поправки в закона облагодетелстващи Божков ,част от корупционните приходи, които се равняваха на десетки милиони лева, отиваха в джоба на Бойко ,Горанов и Севдалина. Инициатори за това законодагелство бяха Горанов, Менда Стоянова,Кадиров, Деси общата, Т.Дончев и Т. Биков под надзора на главното корумпе Боко. Така че корупция е имало, но законно допустима, което изключва наказателната отговорност на тези лица.
  • 44 Пряка Демокрация

    3 1 Отговор
    Новите обвинения имат за цел да отдалечат общественото внимание от доказателствата на Божков за корупция по високите етажи на властта в България.
    Защитниците на справедливостта, български или чуждестранни, да отвърнат поглед от съдебното дело.
    Лицемерна демонстрация за западните партньори на антируска позиция от тези, които строяха путиновия газопровод с парите на българите!
    Премахването на разделението на властите е първостепенно углавно престъпление.
  • 45 тиквун..

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "ХАХАХА":

    Започна да се тресе още в лиляче,сглобката отива при алексей-бравос на руменчо и черепо..вова бди.
  • 46 хихихи..

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ха ха":

    Толкоз се оляха,даже изкараха че три банкноти от тестето-били с фалшиви номера..що не питата тиквун от къде ги има и кой му ги е пробутал..
  • 47 Матей преображенски

    2 1 Отговор
    Усурнайсе абсурдни обвинения и нищо,двайстото неочаквано обръща колата,помагал на руснаците,лично на Пригожин,още не са стигнали до Путин.Ми това е много страшно,да бяха го хванали в канибализъм,щяха да му простят,и да го канонизират по сатаниския ритуал,ама да му пришият подпомагане на руската армия,направо му е спукана работата.
  • 48 българка

    0 2 Отговор
    Има една шепа български журналисти, които задълбочено и последователно разследват всеки проблем и говорят истината, като посочват несигурната информация. И стотици журналисти с добавка от политолози, социолози, психолози, антрополози и други "лози", които дрънкат непроверени факти - това не ни е нужно!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ЗЛИЯТ..

    0 0 Отговор
    Божков Е болен от рак ..затова се е върнал...При други обстоятелства ,за нищо на света ..в клозета София...Ахахаха..
  • 51 ЗЛИЯТ..

    0 0 Отговор
    И без да се връща в България,може да си прави бизнес в Крим..Крим е Рф..Друга държава..
  • 52 ЗЛИЯТ..

    1 0 Отговор
    Фашисмът е в прокуратурата .
  • 53 КРИМ НЕ Е ОКУПИРАН А Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ

    2 0 Отговор
    ЗАКОННО С РЕФЕРЕНДУМ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове