Last news in Fakti

27 Август, 2023 15:52 1 741 14

Средна, а не лека телесна повреда за пребитата млада майка от Пловдив

  • побой-
  • жена-
  • пловдив-
  • средна телесна повреда

Майката на Денис: Той е обществено опасен

Средна, а не лека телесна повреда за пребитата млада майка от Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

24-годишна жена от Пловдив разказа, че е пребита от съпруга си по особено жесток начин. Първоначално случаят беше определен като "лека телесна повреда". След това последва арест на обвинения млад мъж, а след това и до промяна в обвинението от лека до средна телесна повреда.

Средна телесна повреда е новото заключение по случая с 24-годишната жена от Пловдив, за която вече ви разказахме. Това показват данните са от допълнителна справка от съдебна медицина, представена пред Окръжен съд-Пловдив. Прието е, че на пострадалата са и били причинени изключително много травматични увреждания и счупени няколко ребра. Първоначално травмите по тялото на жената, бяха определени като "лека телесна повреда", което скандализира близките ѝ и ги провокира да дадат гласност. Пред екипа ни пострадалата разказа, че е била бита в продължение на три дни от съпруга ѝ. Стрелял е по нея, удрял я е с тръба, пробол я с отвертка по цялото тяло, съобщава GlasNews.

Мъжът бе задържан от пловдивските криминалисти със съдействието на екипа ни в дома на майка му в Йоаким Груево. Малко преди това той се е скарал и е наранил майка си, която защитила съпругата му.

„В дома ми беше само 15 минути. Влезна и само докато кажа: „Денис, ти не си прав, тя е права.“ И той, като дръпна масата и всичко върху мен. Точно докато се осъзная и полицията нахлу. Аз не знаех какво се случва, не знаех за какво го задържат. Аз знам, че я бие. Той ми се обади три дни преди това, но не знаех, че го задържат за това. Ти да посегнеш на жена си … Ако това зверство наистина по този начин е извършено, това не е нормално. Срамувам се, че съм родила идиот. Аз не съм родила идиот, той такъв стана. Няма мотив, с който да нападнеш жена. Можеш да кажеш: от тук чантата, багажа навънка, без да докосваш. Аз съм била малтретирана от бащата на Денис. Крушата не пада по далече от дървото.“, казва майката на Денис.

Жената се притеснява, че ако синът ѝ е обществено опасен.

„Имайте предвид, че сега ако го пуснат, ще стане още по-голяма беля. Той няма какво да губи повече. Той загуби семейството си. Загуби жена си. Загуби детето си. Ще излезе и ще е като луд с картечница. Той е счупен, от тук нататък ако го пусне полицията, ще стане страшно.“, твърди майката на Денис.

„По нея стрелях с газов, сега ще си купя боен пистолет…“, казва Денис пред приятели, които предоставиха запис на екипа ни.

Пловдивският окръжен съд постанови най-тежката мярка за 27-годишният мъж "задържане под стража". Стана ясно, че той има богато криминално минало. По данни на прокуратурата е осъждан 7 пъти като непълнолетен и пълнолетен- за кражби, хулиганство, разпространение на наркотични вещества, управление на МПС без книжка. Денис има и дело за побой над колега на съпругата му в Германия. От разпити на пострадалата пред съдия е станало ясно, че той системно разпространява и употребява различен вид наркотични вещества. Пред съда Денис отрече вината си.

„Това, което той казва на разпита пред съдия и това, което той твърди са коренно различни версии“., обясни служебният защитник на задържания-адвокат Елеонора Николова.

Денс отрече вината си и в разговор по телефона, малко преди да бъде задържан.

„-Тя отдавна не е в Германия, не знам и какво се случва с нея и не ме интересува.

-Не ви интересува как се възстановява след такъв жесток побой?

-Ама защо си мислите, че аз съм го причинил този жесток побой? Не съм човека, който аз съм и нанесъл този побой…“

Денис е с повдигнати обвинения за 6 престъпления. Всяко от тях е тежко умишлено- отвличане, закана за убийство, средна телесна повреда при условие на домашно насилие, принуда, грабеж , противозаконно лишаване от свобода. Според прокуратурата, въпреки ранният етап от разследването има достатъчно доказателства, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен.

„Хиляди пъти съм я съветвала: Аз ако съм на теб, ставам, взимам си детето и отивам при майка си. Страхувам се от него, вика … Какво ще и направи бе човек? Да ние сме в България, колко жени ги заровиха в куфари…Оставете ребрата, оставете! Това всичко минава. Психическото, то не минава, както на мен психиката ми е … Написах и го вчера, каквото и да стане, в съда ако трябва ще застана. Аз ще застана зад нея, не зад сина си. Как да отида утре на работа? Срамувам се.“, казва майката на Денис.

В последните си думи към съда мъжът заяви, че не иска нищо друго освен цитирам: „гривничка с домашен арест" и да види детето си.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    психопати биячи изроди не и Хора
  • 2 Изводите

    2 6 Отговор
    Са , трябва да бъдат бити повече , за да може впоследствие , присъдата , да отговаря на деянието! А не да се налага благодарение на " обществено мнение " от велисиПЕДИстки организации!
  • 3 мда

    6 8 Отговор
    Такива случаи винаги е имало и ще има. Сега ги раздувате заради Истанбулската конвенция.

    Коментиран от #10

  • 4 Професора

    2 6 Отговор
    От менте прокуратурата почнаха да скалъпват поголовно обвинения на ангро
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българка

    8 0 Отговор
    На тоя изверг и доживотен му е малко.
    Но по-тревожно е , че има нещо ггнило в Пловдив............
  • 7 pyzzoфилска

    4 5 Отговор
    работа
  • 8 Хаха

    2 3 Отговор
    Щом служебната защитничка свободно разпространява информация на медиите смятай.
    Жените само ви използват пазете се особенно от безработните. С под 3 години стаж жена вкъщи не пускайте. Щом тази 3 дни никой от работата не я е търсил ясно каква е...безработна
  • 9 Гост

    3 1 Отговор
    Не е ли по-лесно да не се хващате с батки, вместо после да доказвате, дали била лека или тежка телесна повреда?
  • 10 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "мда":

    Такива случаи има ежедневно в гетата, но това не се пояснява. Още повече, че 30 години ни убеждаваха, че там било традиции, а не проблеми. Сега ги използват, за да ни прокарат нови закони.
  • 11 Гост

    6 1 Отговор
    "той има богато криминално минало. По данни на прокуратурата е осъждан 7 пъти като непълнолетен и пълнолетен- за кражби, хулиганство, разпространение на наркотични вещества" -------- Стана ли ви ясно, кой е виновен за това, този субект да се разхожда на свобода?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 маца

    0 1 Отговор
    Русенската Елеонора Николова ще защитава престъпници,мъжът на сдс-арката разсипа кожената ф-ка
  • 14 Циганин Психопат

    1 0 Отговор
    Разстрел а след разстрела червеи , и един манго по-малко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове