Last news in Fakti

28 Август, 2023 09:31 3 460 31

Емануил Йорданов: Информацията за връзки на Васил Божков с Пригожин е част от целия панаир

  • васил божков-
  • прокуратура

За Божков се знае много добре какво може да каже и срещу кого, казва бившият вътрешен министър

Емануил Йорданов: Информацията за връзки на Васил Божков с Пригожин е част от целия панаир - 1

"Информацията за връзки на Васил Божков с Пригожин е част от целия панаир, който е организиран. Случаят на Божков не трябва да се разглежда изолирано, а да се препрати към абсолютно всички подобни дела срещу представители на едрия бизнес в България", заяви в "Денят започва" Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

По думите му властите в Дубай не изнасят информация.

"Няма защитен свидетел, има свидетел с неогласена самоличност, за Божков се знае много добре какво може да каже и срещу кого. Относно смъртта на Ангел Христов, убийството на Къро, убийството на Алексей Петров няма да се разбере нищо и това дава широко поле за спекулации", допълни Емануил Йорданов и добави, че не се очакват нови арести.

Според Тихомир Безлов, експерт по сигурност в Център за изследване на демокрацията, темата за руските връзки на Божков поставя много въпроси за руското влияние в българската политика и икономика.

"Последният пример е с Алексей Петров - той беше напълно оправдан от българския съд", коментира Тихомир Безлов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    6 16 Отговор
    Тук може и да го оправдаят НО ще си стои в Магниски и никой няма да иска да прави бизнес със него. Явно Америка има малко повече информация а тяхното посолство назначи ПП, може и да не му се размине ми се струва.

    Коментиран от #12

  • 2 честен ционист

    14 3 Отговор
    Наложи се да освободи квартирата за Пригожин по спешност.
  • 3 вярно

    10 2 Отговор
    панаир , а Божков го разхождат като боко , преди 2 години . Вальо Топлото 2 .

    Коментиран от #10

  • 4 Сатана Z

    19 3 Отговор
    Васил Божков е виновен за разгромът на Укронацистите в Бахмут,защото затворниците на Евгени Пригожин са търкали талончета от лотарията организирана от "черепа" специално за ЧВК Вагнер.
  • 5 плюс минус

    24 0 Отговор
    В цялата тази история, преди и сега, за обикновения човек има много неизвестни.
    Но някои станаха и стават по-богати, а ние - по-бедни.
  • 6 Подробност

    15 2 Отговор
    Мими отново го играе на нашите олигарси срещу лошите олигарси.
  • 7 М3 голд

    14 3 Отговор
    Понеже Сорос спира парите и за България и сега такива като този Бозлов от какво ще се хранят? Ами от участия в такива шоу предавания. И до Емануил Йорданов е като врабче до сокол. След Емануил трудно може да се намери министър с такъв интелект. Той просто е професионалист, не политик

    Коментиран от #9, #15

  • 8 4564

    16 5 Отговор
    тези глупости дето излязоха за връзката с пригожин, са както се казва "с техните камъни по техните глави". тоест герб и тяхната прокуратура злепоставиха ппдб и техния свидетел черепа с клишето за връзки с Русия. направо свят ще им се завие на синчетата на татко петко.
  • 9 7876

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "М3 голд":

    Пак ще се намерят пари. Ще вземат от разни шматки дето се страхуват от Магнитски. като Пеевски - виж го как бърза да излиза пред медиите да рецитира заучените фрази на НПО-тата.
  • 10 Вальо топлото?

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "вярно":

    Но след него какво стана? Я покажете общо годишните доходи на Вальо и тия след него, досега. Я покажете балансът на Топлофикация при него и после, до сега. Също цените на услугата. Не съм му фен, но човекът си разбираше от работата. И го смачкаха за един кът за почивка и измислени щети.
  • 11 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 5 Отговор
    господин Божков е Невинен До Доказване на Противното

    Коментиран от #26

  • 12 Той нали

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Си направи милиардите, дреме му дали някой щял да търгува с него...Пък и имаш ли милиарди, желаещи за бизнес с теб винаги ще се намерят..
  • 13 АЛФА КЕНТАВЪР

    15 2 Отговор
    а уж Арестът на Бмб не Беше ли Панаир просто мафията го изпра
  • 14 Ама

    12 2 Отговор
    панаирът става все по - шарен и глупав ! За последиците от него изобщо не ми се мисли !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тихомир Безлов Българския съд и Трактора

    14 1 Отговор
    Смачка делото прокуратурата, какъв Съд гое "Напълно Оправдал" ?? Пародия на Правосъдие в Държава Пародия!!
  • 17 Вальо Топлото го Мачкаха заради някой

    15 4 Отговор
    Друг, Топлофикация, при него работеше много по добре! ИМАЛО В КРАСНО СЕЛО МАЛЪК АПАРТАМЕНТ И джакузи??? В Правителствена болница какво Намериха??? В Разни строителни фирми също!! Какво последва??? Нищо! Съсипаха човека и семейството му, Голямите крадци са Политици и Бизнесмени, те са Недосегаеми!!
  • 18 като

    7 4 Отговор
    нищо ще осъди прокуратурата в Страсбург . С тея хватки прокурора показва дебелеене , а се изписаха страници за него . Компромати , корупция , лапаница . Топлото го арестуваха и лежа на тротоара 4 часа . 4 милиона в сметка и 1 милион за джакузи и хотели , почивки 8 лични шофери , корумпиран мошеник - плати си и се оневини . Пак шеф на топлофикация няма да стане , щото му знаят врътките и кражбите .
  • 19 Мутреси, Калинки и Джуконди!!

    11 6 Отговор
    След 15 год се Сетили, че някой щял да ги "изнасилва"??? Тази, сие лягала с широко отворени крака, за да мине по всички тея служби, които е заемала!! Няма някой да нее наясно как се, "издигат" пидобни в Кариерата!!
  • 20 Лаврентий Берия

    6 4 Отговор
    А на бас, че никой тук не предполага правилно защо се връща Божков? Истинския въпрос е защо точно сега? Ясно е, че не знаем и, че няма и да разберем! Тоя си има кукловоди от ДС, и можете да сте сигурни, че само на тях е известна целта. Ние можем да си чешем езиците на воля, но истината едва ли някога ще научим. При количеството пари с което Божков разполага, вероятно е замесена не само българската ДС но и външни служби.
  • 21 Тома

    6 4 Отговор
    Освен с пригожин е имал връзки и с лъки лучано е записал сарафа деветото джудже
  • 22 КСКТО КАЗВА ПУ.ИН:

    5 2 Отговор
    ...„ТАЛАНТЛИВ БИЗНЕС МЕН”💀....
  • 23 Перо

    6 3 Отговор
    Махането на Гешев не означава, че в прокуратурата има промени! Просто същите прокурори се чудят как да се отърсят от измислените обвинения, които ще отпаднат в съда и как да опазят чуждия агент тиквата и тези, около него! Започна панаира с добавяне на смешни геополитически обвинения!
  • 24 Реалист

    4 2 Отговор
    Васил Божков е гаранцията на сглобката за да държат Боко в коалиция.
  • 25 Шадола

    5 3 Отговор
    Божков пристигна в България единствен с гаранции за сигурноста си от говедото посолство. Боко сега не може да мръдне от шантаж коалицията.
  • 26 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    "противното" няма как да го докажат без да окошарят половината правителство. В тая игра с подкупите са минимум двама играчи
  • 27 стоян георгиев

    8 2 Отговор
    Показанията на Божков не за прокуратурата, а за козяк те преценяват кога и как да ги ползват срщу Еднокнижника.
  • 28 Опа

    8 3 Отговор
    Колко години Божков е в чужбина? А Пригожин от кога е в ефира? Много смешно да се обвързва Божков и Пригожин. Отнеха хазартния бизнес от Божков за да го предадат на по-подлушния. А колко приказки се изпреказваха за вредата на хазарта преди да се появи новия играч. Сега хазарта не е вреден и е много по-,агресивен и нищо не можеш да прочетеш в интернет без да се появи ефбет.
  • 29 Майора

    3 0 Отговор
    Абе Опа хазарта е нормален , но да не внасяш данъци , да не изплащаш печалби и да обричаш хората на гибел , нормално ли е?
  • 30 Опа

    2 0 Отговор
    Хазартът не е нормално и в много страни е забранен или разрешен на определени места, а тука ти го тикат в носа. Това е първо, а второто, чё държавата нищо не печели от него и пак собственици не плащат данъци а плащат на определени хора. И по принцип това е една мащабна измама и води до пристрастяване като дрога. А някои депутати направиха дивиденти, като се изказваха за ограничаване, а в действителност направиха обратното.
  • 31 Васко кеца

    1 0 Отговор
    Да не забравим и врьзките с Бин Ладен,талончета е тьркал!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове