Last news in Fakti

29 Август, 2023 17:47 6 103 122

Летен сезон 2023: Много е зле положението – минимум 30% надолу от предишни години, твърдят хора от бранша

  • летен сезон-
  • слънчев бряг

Наистина имаше много хора, но туристите бяха много бедни. Създаде се тарапана, с много хора, но бедни, казва хотелиер от Слънчев бряг

Летен сезон 2023: Много е зле положението – минимум 30% надолу от предишни години, твърдят хора от бранша - 1

По-кратък от очакванията и по-лош от прогнозите - така накратко описват представителите на туристическия бранш летния туристически сезон тази година. Преди дни хотелиери в Слънчев бряг обявиха, че намаляват цените на туристическите пакети. Това се случва в разгара на лятото и е симптом за трудностите, с които трябва да се справи браншът, анализира БНР.

Най-големият курортен комплекс по българското Черноморие – Слънчев бряг, в момента е с полупразни паркинги. Проблем с паркирането на колите този сезон няма, причината е може би във възобновените интензивни чартърни програми. Много търговски обекти вече са затворени, все едно сезонът е приключил. Ресторантите са празни. Единствено на плажната ивица има стълпотворение, което показва че туристи не липсват, но в горещия ден те са избрали прохладата край морето. Търговци и ресторантьори определят сезона като кратък и пълен с предизвикателства.

"Май и юни имаше дъждове, нямаше хора. Слаб сезон. Измъкнахме се, но не е това, което очаквахме. Подочух, че от Германия трябваше да дойдат 1 200 000, заради тази провокация с "мръсната вода" не дойдоха. Сигурно това е от полза на конкурентите – Гърция и Турция, може те да са го предизвикали като слух. Водата е чиста, ама има отлив. Руски туристи като няма… Най-много поляци има, румънци."

"Търговците няма как да са доволни. Наистина имаше много хора, но туристите бяха много бедни. Създаде се тарапана, с много хора, но бедни. Сезонът стана 45 дена, да има работа, но това лято нямаше и такава."

"Сезонът го няма, 20 дена. Кое му е добре? Ела, стой и ги чакай, да видиш дали има."

"Инклузивът разби бизнеса."

"Много е зле положението – минимум 30% надолу от предишни години. Не сме само ние, заведенията, виновни за цените. С този разлив – за Украйна, това много повлия ситуацията тук. Отлив има, и то доста стабилен. Не само от българи, но и от чужденци."

На фона на трудностите хотелиери отчитат близо 20% ръст на туристите в сравнение с миналата година. Информациите, че морето е замърсено, са довели до отлив на българските туристи през последната седмица. Това е и причина за форсмажорното решение цените на туристическите пакети да бъдат намалени преди началото на септември.

"Сезонът стартира много плахо, много трудно за всички, предвид всички фактори, които повлияват. След 15 юли нещата се нормализираха. Постигнахме 80% заетост на легловия капацитет. Имаше отменени резервации от немски пазар, от скандинавските страни. Там хората много се повлияват от такива антиреклами. Най-много посетители имахме от Полша, от Англия се завърнаха туристите, Израел", коментира пред БНР Елена Андонова, регионален председател на Българската асоциация за туризъм.

"Но към края на август отново към сектора се изляха доста неверни информации и имахме анулации."

Според Андонова около 20% е прирастът на туристопотокът за този сезон.

Намаляването на цените обикновено става от 1 септември или след 25 август. Тази година заради отлива на туристи е било предприето по-рано, пояснява още Елена Андонова. По думите ѝ в някои от хотелите намалението може да достигне до 50% от пакетната цена от началото на септември.

"Лятото беше трудно. Трябваше да се оцелява, специални оферти имаше пуснати немалко през сезона", описва трудностите през настоящия сезон хотелиерът Елена Иванова, която е представител на Съюза на частните собственици в Слънчев бряг.

"Не бяха толкова активни резервациите. Канселирани не много, но нямаше много нови резервации. До ден днешен не мога да си отговоря на какво бяха базирани тези бомбастични очаквания за невероятен сезон."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Братвурст

    85 3 Отговор
    Всяка година едно и също
  • 2 Тапа Нар

    128 0 Отговор
    ааааа и по-зле ще става, докато бае ви ганя бизнисмиен се научи на бизнес
  • 3 БГ Капиталист

    127 1 Отговор
    Ако вдигнат цените малко ще компенсират....примерно едно кафе 20 лв...........
  • 4 Абе

    131 3 Отговор
    Бетонът е малко и цените са ниски, за това само бедни отиват. Вдигнете още цените и бетонирайте плажовете и богатите ще дойдат. Друго си е да стъпиш на цимент като излизаш от морето, не да се въргаляш у пясък и да се цапаш.
  • 5 Роки

    122 0 Отговор
    Догодина и тия бедните няма да дойдат при вас. ЗАКРИВАЙ!!!
  • 6 Гост

    97 0 Отговор
    Горките! Свиквайте, на това което вие причинихте! И мръсотията, и слуховете, и високите цени ги правите вие! Като така, ще има наказания!
  • 7 Значи ритуала с

    58 1 Отговор
    Дране на котки даде резултат🤣🤪🤪🤪
  • 8 Алибегов плаши туристите!? Ще почне

    70 0 Отговор
    Да реве за Помощи?!

    Коментиран от #62

  • 9 Софиянец

    96 1 Отговор
    ТОВА Е МНОГО ДОБРЕ! ДАНО ДОГОДИНА ВСИЧКИ МУТРОХОТЕЛИ И МУТРОРЕСТОРАНТИ ДА ФАЛИРАТ!
  • 10 Русофил

    49 2 Отговор
    Оръфаните бедняци ходят на мутроморието със 100 лева бюджет, а не пръскаме десетки хиляди в чужбина хехе
  • 11 Как

    92 1 Отговор
    Няма хотелиер който да каже: Сезона беше успешен напълнихме с пари! Веднага ще дойдат от НАП и ще го попитат : Като се напълни с пари защо отчиташ мижави обороти?
    Все са на загуба а купуват нови хотели и бентлита!
  • 12 Хахах

    95 2 Отговор
    Голяма тарапана, ама много бедни. Ми направете я 30 лв. за 100 гр. тази прословутата цаца - неизчистена, оваляна цялата в брашно и пържена в гранясало олио и ще имате богати клиенти. В Билла 19 лв. килото, в рибни магазини към 15 лв. пак пържена и сигурно работят на загуба. На мошеници пари не давам, не разбрахте ли. Моите не ги изкарвам с далавера , пък вие ме пишете от бедните. Няма да се обидя.

    Коментиран от #88

  • 13 Българин

    18 31 Отговор
    Еми така е.. ниско качество бедни туристи.. аз съм в Ница, тука нощувката е 800 евро и всичко е топ само богати и възпитани хора сме хехе

    Коментиран от #26, #34, #35

  • 14 Българин 681

    75 2 Отговор
    Поздрави от слънчева Елада.
    И продължавайте да строите, УСПЕХ.....

    Коментиран от #25

  • 15 инфлуЛенца

    36 4 Отговор
    И туризмът е Сглобка! Кирчо ме води по Гърция!
  • 16 е, бОли ли ме?

    31 0 Отговор
    Ми не ме бОли.
  • 17 Програмист

    17 31 Отговор
    Оплакват се, че туристите са бедни - намаляват с 50% цените и идват още по бедни туристи 😅🤣😂😂😆😆😁😄😃😀 евтина държава, евтин народ, евтино качество! Аз в Швейцария за 1 седмица изгърмях 15 хиляди лева..

    Коментиран от #31, #78, #91

  • 18 хи хи

    46 0 Отговор
    Заблудили са се. драганов каза, че е много добре, вярвам му. Кой не иска да види стекове за 400лв и плуващи в морето умрели крави и мокри салфетки.
  • 19 не ми е ясно

    72 0 Отговор
    Защо ДДС на кръчмите е 9%? Някой знае ли?

    Коментиран от #49

  • 20 Германец

    11 31 Отговор
    Аз пък си пия кафе за 21 евро в центъра на Париж.. бедняците да ходят в мутростан хехе

    Коментиран от #36, #79, #94

  • 21 МИ ЧИ ПИТАЙТЕ☝

    24 0 Отговор
    ОНЯ ПРОФЕСОР ПО ТУРИЗЪМ
    ТОЙ ГИ ПУСКАШЕ ТИЯ ЛАКАРДИИ...😁
  • 22 Бойкот!

    60 2 Отговор
    Бойкот на мутроморието до пълния му фалит!
  • 23 Ох котьооо

    64 1 Отговор
    Супер съм щастлив от тази новина!
    Мутрите хвълили едни мнооого "чисти" пари в чудовищното застрояване на Черноморието да се пукат от яд!
    Няма да дойдем скоро!Бъдете сигурни!До като не се изметете от морето всички...а до тогава...към Гърция, Хърватия, Турция, Италия

    Коментиран от #29

  • 24 9% ДДС

    55 0 Отговор
    Стига сте ревали,че ми омръзна от вас.Да не мислите,че по градове и села дето не са на морето е по-добре.
  • 25 питам си

    19 41 Отговор

    До коментар #14 от "Българин 681":

    Брат, къде си в тази Елада - не те виждам по островите, а "ръкавите" и халкидики са по-гадни и от нашето море. Просто не знаете къде да ходите в България. А Гърция-та е евтина само ако си носиш лютеницата и кренвиршите....

    Коментиран от #87

  • 26 Гост

    23 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    И четеш форума па Факти? Хе хе, 800 евра. На не са рубли, ей?

    Коментиран от #66

  • 27 незнайко

    50 0 Отговор
    Наистина им се стъжни на концесионерите . В петък отидохме до Шкорпиловци а на плажа хиляди чадъри и по два шезлонга до тях ПРАЗНИ .Руските хотели празни и туристите ги няма !!! Цената е приемлива 20 лева за двата шезлонга и чадъра, но народа си е в свободната зона която също не е пълна. На едното капанче 200 грама цаца за 12 лева а на 50 метра по в страни 8 лева !!! Как да стане далаверата им ???

    Коментиран от #32, #61

  • 28 Шабан

    47 1 Отговор
    Що се оплакват, завалийките! За помощи ли!? Ако съм на мястото на правителството една стотинка няма да им дам, да хващат мотиките! На морски ресторант сметка на човек 200лв за един обяд, а в нормално градче за 13.60лв се наяваш до насита със първо ,второ, трето че и артък ти остава за прохладна бира.......кой ще ти стъпи на морският бряг повече, Да не говорим че, морето е тиня от мърсотията на цяла Европа и половин Азия.
  • 29 12345

    9 19 Отговор

    До коментар #23 от "Ох котьооо":

    Към Италия - към каменните плажчета в прехвалена Италия - и в Амалфи, и в Позитано няма пясък - има черни камъни - сигурен съм и че по цени не можеш да издържиш само да ги гтледаш, камо ли да си позволиш нещо....

    Коментиран от #92

  • 30 Мутроморие

    45 1 Отговор
    И по-зле ще става. Скед като "от бранша" от дълги години правят всичко възможно да съсипят туризма и да гонят и туристите и кадрите, това е логичният резултат.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 какво получаваш срещу тези 20лв?

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "незнайко":

    че не се сещам
  • 33 Калпазанин

    29 0 Отговор
    И да и да става още по зле и ще стане, с вашата лакомия и простотия
  • 34 1917

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    През деня четеш факти, вечер миеш чинии... А какво ще кажеш за плажа????
  • 35 Буко Баламата

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Я се огледай дали не си в Летница.
  • 36 Гост

    18 2 Отговор

    До коментар #20 от "Германец":

    Аре и тоя, пил кафе. Да не работиш в кафето ва 21 евро на ден?

    Коментиран от #70

  • 37 откак

    45 0 Отговор
    Откак кръчмите тръгнаха да си съдят клиентите и да ги убеждават че не са прави, така стана. Дай Боже догодина още по-малко балъци.
  • 38 АГАТа Кристи

    30 0 Отговор
    "Как ще ги стигнем"...... гърците....

    Елементарно - НИКАК ...!
  • 39 ха ха

    30 1 Отговор
    Супер си е Черноморието, но цените са солени. Все пак човек търси баланс между продукт и цена, а на нашето море се предлага продукт, които е с по-лошо съотношение от Гърция. Хората са склонни да платят повече за Гърция и дори Турция. При това положение ското туризмът ни ще се превърне в нетен вносител. Остава и оръжейния бизнес да стихне и приходите във валута ще замрат. Оттам дните на борда са преброени.
  • 40 Артилерист

    23 14 Отговор
    Четете демократически атлантици! Внимателно четете! Така е във всички сфери-икономика, индустрия, селско стопанство, образование, здравеопазване, армия, човешки капитал, железопътна, пътна, морска, въздушна и прочие инфранструктура. Изобщо всичко вегетира и само напъните на подчинените на посолствоТО атлантици и пропаганда се опитват бодряшки да ни баламосват, колко ни е хубаво да сме американска колония...
  • 41 нормален

    43 3 Отговор
    Че кой нормален човек ще отиде до наистина черното море-мръсно, химикали, навън парвенюта, мутри, селяни, сергии, прахоляк, лошо обслужване, скъпо, лоша храна, менте напитки, скъпи шезлонги. В Гърция всичко е по-евтино и отлично- безплатен плаж, бистро море, морски дарове незамразени, евтини таверни, отлично обслужване, чисти хотели и апартаменти, няма мутри.Тази година имат 45 милиона туристи.Досега. А сезонът им е до 15 ноември.
  • 42 Уса

    27 2 Отговор
    "Всяко зло за добро"-старите българи са го казали и работи чудесно.Лакомите за печалби мутри вън от бизнеса и България да отиват на ма...та си.Ние напуснахме България заради мафията.Избягалите от комунизма в сащ са само няколко човека с психични проблеми
  • 43 И по зле ще става

    42 0 Отговор
    Нашите хотелиери и ресторантьори е крайно време да разберат, че туризмът не е просто строеж на хотели и ресторанти, както здравеопазванего не е само строеж на болници и закупуване на оборудване… много е важен човешкият фактор. Просто българинът не го бива да обслужва туристи!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 див популизъм

    31 0 Отговор
    Днес един тулуп се лупаше в гърдите как сме в пъти по от гърците и сега тея рев че сезона е провал.
  • 47 Опаа

    39 1 Отговор
    Ами и по-зле ще става като при съседите си взимам пресен октопод на скара за същите пари, за които селските мутри от бетономорието опитват да ми продават гранясала цаца от Лидъл...

    Коментиран от #51

  • 48 Гост

    21 0 Отговор
    Да си направят DMS, ще им пусна едно съобщение! Ама текста няма да им хареса!
  • 49 Ричард Мазната коса

    33 1 Отговор

    До коментар #19 от "не ми е ясно":

    Кръчмарите са лакоми и долни хора. Кръчмарите винаги са били доносници на милицията. А по т.нар. "море", което е една мръсна клоака, кръчмарите лъжат на поразия и предлагат мръсна храна и ментета.
  • 50 българина

    24 5 Отговор
    Българи е бедна, съответно всичко по веригата е бедно постно тъжно и изостанало. Нискокачествени стоки и услуги води до бедност. Който продава и произвежда боклуци стои вечно беден. вижте инфраструктурата обществения транспорт, тротоари улици осветление, образование и т.н. Мизерия!!!!!! за това който може да се спасява от тук. ЕС само ни закопава, това не беше реален шанс за нас дори

    Коментиран от #93

  • 51 турист

    37 2 Отговор

    До коментар #47 от "Опаа":

    В Гърция октоподът на скара- 250 гр. порция е 12 евро, а тук едно парченце от 100гр. е 38 лева.Идете дори в Солун, сега има една нова таверна, зад Бялата кула, Пиргос се казва, порция кебапчета от 10 броя е 8 евро плюс салата, пържени картофи. Хлябът, зехтинът, лимоните, водата са безплатни. Има много хубава наливна бира- Нимфи, нова е.Пълно с народ от цял свят, прекрасно обслужване, приветливи хора от персонала.
  • 52 Свободен

    32 0 Отговор
    Направете като в Гърция-Безплатни паркинги,няма паяци,няма скоби,може и да дойда.Но сега съм на Тасос и се чувствам свободен.
  • 53 Кръчмарски

    24 0 Отговор
    Браво, много добра новина. Кръчмарите са в потрес, но като лъжат и надуват цените, пък и лошо обслужване, така ще е.
  • 54 Мнение

    28 0 Отговор
    Това е резултат от - Вижте какво море ви направих. Сега ще събирате плодовете на бетономорието. Продължавайте в същия дух. Пък иначе на нас много ни харесва гръцкото море, обслужването е супер. Пък и липсата на мутри..... Ееех голям кеф.
  • 55 цветито

    28 0 Отговор
    Сега от 4 съм на морето и офертата е 350 за 7 дни апартамент за четирима,а доскоро за същото офертата беше 1200 , значи може нормални цени ама пуста лакомия
  • 56 Форсмажоретка

    28 2 Отговор
    Слаб сезон е когато хотела е пълен до издънване ,всичките 100 стаи, а на касовия апарат са чукнати 10 нощувки на месец! Като си осветлят оборотите да се оплакват!Вожодери!
  • 57 Перо

    27 1 Отговор
    Започнаха да разбират, че никой не иска да ходи на мутренското лайноморие! Отвратително обслужване, мошеничества с храната и менте напитките, проституция и измислени цени, мръсотия и измами! Туризмът е професия и занаят и мутренските селяндури не разбраха, че винаги трябва да са любезни и усмихнати, с обноски и езици и да свикнат с мисълта, че клиента винаги има право, а не ден година храни! Трябвало е преди да се хванат за този бизнес да изучат занаята в туристическите страни, а те се юрнаха на далаверите и кражбите в приватизацията, без да имат грам мозък и визия за развитие на бизнеса! Като добавим и простотията на правителството с враждебна политика от чужд слугинаж и резултата е на лице за всички!
  • 58 Мунчо

    28 0 Отговор
    A какво очаквате? Туристите били бедни, а има ли нещо, което да се предложи за по-богати? Боклуци по магазинчетата и сергийките, долнопробен алкохол и храна...пак да се радват, че някакви хора изобщо ходят в тая дупка Сл. бряг....
  • 59 Ггг

    17 0 Отговор
    Правете още инклузив ,унищожихте туризма,до 2000та работихте по инерция от балкан турист сега няма туризъм и качествен продукт,хотелите са супер но персонал и предлагане няма
  • 60 Антон

    29 1 Отговор
    Стига сте ревали, всички мутри са там, очевидно капат някакви пари.
    Но:
    1. не е имало сезон в който да не отидем на нашето море и да не ни хване рядкото щастие. единствено когато беше ковида, тогава имаше малко хора и го нямаше наплива от туристи. Тогава нямахме рядко щастие. Това е доказателство че наистина водата е мръсна.
    2. Този сезон за първи път не посетихме нашето черноморие за последните 20. год
    3. Ганя чул че се правят пари от туризъм и направи огромни хотели. Но се оказа че няма кой да дойде в тези огромни хотели. И за да работи хотела, защото банката си чака кредита, ганя продаде нощувките за смешни пари на чужди туроператори, които докараха социално слабите западноевропейци.
    4. Тогава пък започна рева от другите ганета - ресторантьорите. те видяха че бедните западноевропейци няма да оставят пари и тотално разсипаха качеството, не че някога е било отлично , но вече не се и стараят. В резултат започнаха да напускат и платежоспосбните българи. И ганета пак започнаха да реват, защото разбраха, че по-добри от българския и руския турист няма.
    5. Червен картон за всички ганета. Червен картон и за провинциалистите решили да правят скъпи кръчми с нищожно качество по морето ни.
    като се научите как се прави туризъм, тогава може и да успеете да върнете българите по черноморието ни. До тогава ние избираме да почиваме навън - кеф ти Гърция, кеф ти Турция, кеф ти Хърватска, Италия, за по-платежоспособнбите френска ривиера, и т.н. има и достаъчно екзот
  • 61 Мнение

    23 2 Отговор

    До коментар #27 от "незнайко":

    Остров Корфу- шезлонга и чадъра цената за двама е 6 евро но ти дават и питие. Толкова. А във водата е пълно с риба и е кристално чиста.

    Коментиран от #101

  • 62 Моарейн

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алибегов плаши туристите!? Ще почне":

    Че той кога е спирал? От три години само това прави.
  • 63 Анонимен

    20 1 Отговор
    Много нагли, правят хотели за богати чужденци, а очакват българите дето 99процента сме на заплата да ги напълним
  • 64 Е, на гoвньoмopueто

    14 0 Отговор
    какви да са туристите!?!

    🤣🤣🤣
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Хах викаш тука само минималнозаплатници сте се събрали дето си почивате у вас лятото 😅🤣😂😆😁😄
  • 67 Опаа

    18 1 Отговор

    До коментар #65 от "Програмист":

    Винаги съм знаел, че да парадираш с пари пред непознати в анонимен форум е истинския навик на богатите. Всички милионери които познавам по цял ден това правят. А милиардерите даже и по цяла нощ...
  • 68 Хахахаха

    26 0 Отговор
    Вие как очаквате да привлечете богати туристи?
    С бетон, сграда до сграда и лошо обслужване?
    Малоумници!
  • 69 неравенство и бедност

    27 1 Отговор
    Туристите били много, ама много бедни...Ами, такива сме българите - бедни! Ограбват ни вече 33 "демократични" години! Влязохме в ЕС - големи обещания и надежди?! Сега какво - задния двор на Европа, липса на правосъдие, лошо работеща Здравна система, липса на Селско стопанство, лошо образование.... Корупция - като за световно! Туристите - бедни....
  • 70 Германец

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Не, ама ти работиш за 21 лева на ден 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 71 дедя

    17 0 Отговор
    Разделете порциите по 50 грама и ще видите що е силен сезон
  • 72 Честито народни спосори.

    17 0 Отговор
    Демек бедняците ще трябва да подпомагат чрез бюджета милиардери и милионери хотелиери и кръчмари.
  • 73 Анонимен

    17 0 Отговор
    Кой прави такива хотели за има няма 2м лято!? Велинград трябва да се развие и лято и зима има природа, мин. вода, работа за сума ти народ може да има, ама трябва акъл и по малко алчност, 2,3 хотела за богати, другото за останалите.
  • 74 хубав сезон ма искат още лапачка

    21 1 Отговор
    Нали уж политиката на туризма беше само западни туристи.Нещо пак се изчаткахте.Поне ще има сигурни украинци на 5 звездни хотели платено от държавата ни.
  • 75 Гражданин

    18 0 Отговор
    Това е само началото.
  • 76 браво бе

    19 0 Отговор
    не,я по добре 1000 процента да сте надолу,че май си изгонихте туристите със мизерията която предлагате,и висооооките цени,еми затваряйте кепенците,
  • 77 СТИГА БРЕ

    14 2 Отговор
    Тва лято в Гърция са отишли 450 000 българи.....това лято само през СЪНИТО минали 700 000 българи.....по данни на МТ......

    Коментиран от #121

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 центъра

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Германец":

    на париж какво общо си има с морето!?
  • 80 Булпсихопатъ

    14 5 Отговор
    Пляс пляс пеналите ,водно коуеуо.
    Няма ги руснаците ,ето кво било.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Защо

    27 0 Отговор
    Бях там.Пълна мизерия-крайбрежната алея е мръсна ,изкъртена и грозна.Масово летят тротинетки не знаеш кога ще те пребият.Цените на сергиите бяха много низки но на ресторантите не питай.Салатите по 16-18 лева Наливната бира по 5-6 лева разредена до неузнаваемост.Бутилираната по 7-8 лева.Порции по 24 лева полуфабрикати от фризерите-не се ядат.Келнерите от кол и въже-страшни тъмни,селски лакоми физиономии.Чадърите по 9лева.Добре че плажа и морето не го правят та да ги съсипят.Събрана цялата беднотия от бившия соц лагер.На две места жива рокмузика - отлична.Но ги няма англичани и германци да им дерат кожите.Скъпи туристи няма как да дойдат при циганските сергии с тъмните продавачи и разбитата инфраструктура.А какви тумби вървят от по задните хотели и квартири направо за срам.
  • 83 до го обдухват

    13 0 Отговор
    кръчмарите
  • 84 Наглост

    34 1 Отговор
    Сега и туристите им били бедни. Седнали да обиждат хората които са им клиенти. Абе я....
  • 85 Възмутен

    14 0 Отговор
    Бг хотелиери и ресторантьори и търговците трябва да умрете, пожелавам ви го от сърце
  • 86 Киро Шприца

    9 0 Отговор
    Нема пари, действайте.
  • 87 Българин 681

    27 1 Отговор

    До коментар #25 от "питам си":

    1-во: Имам брат, но това не си ти;
    2-ро: Още 1998-ма(когато имаше визи) съм ходил на Цикладите, ако си ги чувал;
    3-то: На мутренското "българско" Лайноморие или Бетономорие не искам и да стъпвам, последно бях 2016-та;
    4-то: Аз в Гърция не ходя защото е евтино, а защото там може да си починеш .
    Без да ти бягат деца през главата на плажа, без да ти надуват чалга до дупка, без силиконови татуирани кифли, без батки да се хилят гръмогласно постоянно надрусани и без и без и без.......

    Коментиран от #99

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Аз...

    11 0 Отговор
    Презастрояването е Голям проблем както и липсата на пречиствателни станции
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Бачо Киро

    16 0 Отговор

    До коментар #50 от "българина":

    Дрън, дрън ... Трудно се намират вече глупаци да ходят на българското черноморие. Сами са си виновни, решиха, че всеки празноглавец става за хотелиер и ресторантьор и, че може да дерат до безкрай...
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Демек е много добре

    5 0 Отговор
    И са скътали 30% повече от данъци
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Хахахаха

    13 0 Отговор
    Догодина и тия де се излъгаха тази няма да ги видите. Хахаха паткани
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ббкинх

    0 0 Отговор
    Гйкко8хфьрхноошпнжьруи
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Киро Отпускарят

    12 1 Отговор
    Франция, Перпинян. Както му казват французите, mobile home, или по нашенски каравана - баня, тоалетна, климатик, газова печка, тв. Къмпинг 4 звезди, аквапарк, плувен басейн, всякакви видове игри за деца, бар с програма през деня и вечерта, стадион, директен изход на средиземно море(безплатен охраняван плаж). Всеки mobile home има място за паркиране. Автомобил не ти трябва, вело алеи до града и плажа. Цена за 3-ма възрастни и 2 деца - 7 нощувки - 340евро. Какви хотели какво черноморие какви салати по 15-20лв.... Да сте ми живи и здрави с вашите български заплати и "европейски" цени. 😂

    Коментиран от #120

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Гост

    0 1 Отговор
    Кой паркинг е празен? Кой хотел не прелива от гости? Коя кръчма няма клиенти?
  • 113 0000

    2 0 Отговор
    Да не е вие да станахте много алчни
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Дупничанин

    3 0 Отговор
    А яз па викам, че ви е екстра. Даже ви е много. Нагодина и толко нема да имате, а сетете се що.
  • 116 7777

    10 0 Отговор
    И това ви е много боклуци. Искате с 20 дни да изкарате за 200 , не става така. Хорага вече имат добра представа какво получават в Гърция и Турция и какво тук , затова ходят там. Като се научите да не дерете кожи , тогава може и някой да реше да почива на родното Черноморие.
  • 117 Фен4е То

    4 0 Отговор
    Проблема си е ваш по точно вие сте проблема !! Украйна та Украйна за България нищо !! Без нищо със празни джобове да отидеш и да те ограбят !! Кофти не подържани мръсни и алчност!!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Па съм я бе

    2 0 Отговор
    В България и за погребение няма да остана.Само да се изкъкам.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 гето

    0 0 Отговор
    Какъв туризъм искате да развивате в една държава с такава инфраструктура...Сградите са сиви и порутени и лъха на тъга и меланхолия...Влаковете са като от индийско гето...Туризъм се развива там където е красиво...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове