Last news in Fakti

30 Август, 2023 09:06 4 903 27

Експерти: Начинът, по който се върна Васил Божков в България, не е типичен за него

  • милен керемедчиев-
  • васил божков-
  • връщане

Ако екстрадират подобен човек, то това би било и лош знак към останалите

Експерти: Начинът, по който се върна Васил Божков в България, не е типичен за него - 1

Начинът, по който се върна Васил Божков в България, не е типичен за него. Той си дойде с полет на гражданската авиация, а обикновено пътува с частен самолет. Това показва, че неговото връщане е организирано. Това мнение изрази дипломатът Милен Керемедчиев в ефира на Нова телевизия относно мистерията около връщането на бизнесмена у нас.

Той обясни, че в ОАЕ е практика паспортите на такива хора да бъдат отнемани. „Те не екстрадират издирвани от Интерпол лица. В Дубай има много такива хора, които си живеят спокойно. Ако екстрадират подобен човек, то това би било и лош знак към останалите“, заяви Керемедчиев.

По думите му след като му бъде отнет паспорта, това му забранява да напуска страната. „За да се върне у нас, Божков той трябва да отиде и да представи самолетен билет.

Но не винаги има ескорт и служител на полицията, който придружава съответния човек по време на полета“, разясни Керемедчиев.

„Това, че няма решение на съда в Абу Даби, също навежда на мисълта, че той се е явил в съда в Дубай и е поискал да се върне в България. Затова и не е бил ескортиран до летището“, смята дипломатът.

Адвокат Ивета Анадолска е категорична, че няма извършена екстрадиция. „Това е сложно производство. Съдът в Абу Даби отказа екстрадиция, защото няма съответни документи за това“, заяви тя.

„Той не е и експулсиран – това е принудително извеждане на чужденец от страната при заплаха за националната сигурност. Изключваме и това твърдение“, каза адвокатът.

Според нея Божков се е върнал доброволно у нас.

Попитана защо тогава е всичко това, тя отговори: „Случващото се е водевил“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    33 10 Отговор
    Значи кво излиза от ЦРУ събират компромати от нашите криминали и бандити и после тези компрометираните биват инсталирани на власт в България от посолството да работят за интереса на Сащ ,а бедната българска овца си мисли че избира на машините ,където контрола на софтуера е в посолството
  • 2 ГОРСКИ

    21 12 Отговор
    Вие не сте експерти а се явявате като клюкари!!!!!!!
  • 3 ууу3

    15 15 Отговор
    ВЪРНАХА ГО В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ГО УБИЯТ !!!

    Коментиран от #8

  • 4 ФЕЙК

    22 6 Отговор
    Това е ЧУДО ! Баш експерта Керемедчиев, пълен с енергия всяка сутрин само в рамките на 1 час успява да обиколи всички телевизии и да изръси "компетентното" си мнение. Това моНче става по-рано и от специалистите по хигиена в града. И като гледам как се е поохранил сигурно е, че не закусва !
  • 5 един

    12 17 Отговор
    Тролчетата вече не пишат,че ПП и ДБ изпрали Борисов,и таз лъжа оттече в канала!

    Коментиран от #7

  • 6 Махленски

    14 5 Отговор
    тълкувания !
  • 7 Няма

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "един":

    такова перило !
  • 8 Ветеран от Протеста

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "ууу3":

    Той ще се гръмне сам ,като разбере,че повече няма да има Колекция от златни ритони...
  • 9 Роки

    15 5 Отговор
    Екстрадиция се прави по следния начин - служители на Главна дирекция "Охрана" към Министерство на правосъдието отиват и докарват с белезници съответния престъпник, който им се предава от чуждестранната полиция. Тук явно Божков се връща сам, доброволно. Вчера е заявил, че няма никакви аудио или видеозаписи как Борисов и Владислав Горанов са взимали от него милионите левове рушвети (събрани от будалите пенсионери търкащи билетчета на Черапа с надежда да спечелят нещо, ама нейсе). Тоест най-вероятно става въпрос за договорка Божков да изпере Борисов и "Барселонагейт" да го закрият поради липса на доказателства и давност. Което значи, че някой над българската държава дава гаранции какво трябва да стане. Тия от ПП-то нали са прости си го разказаха какво им е наредено в записа на Киро Гела. И всичко се случва, включително поголовната смяна на МВР шефове и атаката срещу спецслужбите, където трябва да се поставят НАШИ хора преди местните избори.

    Коментиран от #13, #16

  • 10 хи хиииииии

    13 7 Отговор
    Казаха ви , че са го излитали набързо тоя криминал , какво да го умувате повече .
  • 11 Тия

    13 3 Отговор
    работа нямат ли , че седнали в студиата акъл да ръсят ?

    Коментиран от #20

  • 12 Мамул

    5 6 Отговор
    Божков трябва да е отмъщението за Алексей. ВърнаХА го за да върши работа против тези които имат изгода от убийството на Алексей.
  • 13 Хи хи

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Роки":

    Хубаво започваш приказката , ама не ми се връзват изводите , няма логика. Обикновено истината е по проста и според мен тя е ,че американците вече нямат нужда от Черепа и не му вярват , в противен случай щяха да му дадат убежище най малкото.
  • 14 Орел

    2 4 Отговор
    "Дипломатът"?!?
  • 15 Вън Америка

    7 8 Отговор
    Политическото куклено шоу крие причините за упадъка на България - от развита страна в топ 20 на света преди 89-та до деиндустриализирана от американците страна без армия. От Доган през 91-ва насам вс политически клоуни получават задачи от ЦРУ-Козяк!
  • 16 Умен по цялата глава

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Роки":

    Как да няма доказателства бе - нарисувал е още Комикси с Али Баба и Шехерезада ...Само че,Шехерезада се оказа дъщеря на Полицай на Годината и на Али Баба ще му се стъжни живота май,а и пещерата със златните ритони я ошмулиха 40 те разбойника и Али Баба подсмърча в ареста без пура...
  • 17 Бачо Киро

    1 3 Отговор
    Дипломатът - не е дошъл с частен самолет, значи е изгонен, не винаги има придружаващи. Пак дипломатът- той се е явил в съда и е заявил, че иска да се прибере.... 🤦‍♂️
  • 18 плюс минус

    9 0 Отговор
    Почти нищо не знам за дейностите на ВБ, но имам една идея.
    Когато отиде в Дубай, му конфискуваха голяма част от археологическите артефакти.
    Възможно ли е МК и ако ВБ има културна фондация, да изложат в постоянна изложба тези археологически уникати?
    Историята и културата са вечни, хората сме временно на майката-земя.
  • 19 минава

    7 0 Отговор
    времето . 2023 е , а осъдени няма . 3 убийства, много пари липсват , кражби . кошаревски свидетели, октоподи . тромава и нереформирана съдебна система . сега , при тези обвинения на черепа с г-н Божков ли по вестниците да започват заглавията . Трупането на пари и скъпоценности го има и при боян радев и при други . от хазарт се печели , а зависимите са болни - сектора е противобългарски и нагласен , крадлив, брутен вътрешен продукт не прави . като с винетки, толл, а раздутоста и неефективноста мирише .
  • 20 много грешиш

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тия":

    Това им е работата. За друго не стават, а с клюки в полза на сглобката, колкото и нелепи да са, явно се печели.
  • 21 Оракула от Делфи

    9 1 Отговор
    Не е нормално, една прокуратура да бъде извор на лъжи , с цел да се легитимира, като такава!
    За да лъже Прокуратурата , начело с " измисления и открито изявен " Ангел Кънев - "Ченето,"
    е ясно, че доказателствата срещу Васил Божков са недостатъчни и лъжите започва да
    избуяват, като бурни плевели в уж " чист прокурорски бостан"!
    Делото трябва да бъде разпределено на обективни прокурори ,доказали своята професионалност,
    а не на разни " колекционери на имоти" , " тук има, там няма" !!!!
  • 22 Хайл 14/88

    0 1 Отговор
    Със КАЧВАНЕТО В САМОЛЕТА е почнало обратното отброяване за божков.вече не им е нужен
  • 23 Анонимен

    1 0 Отговор
    Ще се разберат с бою и всичко пито платено. Герб, къде е бил, защо не му са правени проверки. Очевидци има на др места 2009 един покойник детето му го избраха депутат, и младите това е тати, отивайки и той, тия как така забогатяха злибни думи и тъй като се пизнаваме, жената радка покойник, те едвам изгкедаха това дете, денек вече депутат, мразещи богатите братовпеди на ПС, но петю е у гроба, дано богатият и бедният да се съберат в отвъдното и си броят милионите, пине оетм бе кротък, а др алчен, та по същество. Идват при богатият Петър покой ик от герб след 2009,проверка и нищо, качиха се на колата и на ресторанта хотела и София, а защо не провериха, че има две ведомости герб, те бяха герб на власт, защо и сега пенсии им малки, та да не се пишат за сяетци герб и там едва изхранване на бойко. Живейте честно, ако не честно, не лъжете народа. И днес се дават рушвети, по телефоните си говорят свободно. Нищо не може да се промени в близките до 2040 години. Бг ще е малцинство.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Истината

    0 0 Отговор
    Дрогирани преди 10 г младежи, умря отсвръх доза младежа на 18 г, а срещу директора на мвр живееше. Дете на рускиня и турчин покойник преди детето им. Взаимно крадоха. И го преместили в съседен град, а завърлил или купил диплома от учителският задочно, важно да имаш диплома, а отгоре ти казват в предприятие, нищо, че диплома учитекски задочно, но 6 хил заплата, как е, горе. Но техни хора, тати дс, и богатеят ли всички на държавна служба. А ти учи, учи и чети книги за бог да прости. Колкото си по прост в Бъ3, толкова пи добре си приет при тях от 78 години.

    Коментиран от #26

  • 26 кво си писала ма?

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    нищо не разбрах.май си рускиня,или рускоговореща.не се излагай кат не мож да се изразяваш.
  • 27 Милен Керемидков???? Тупан, какъв

    1 0 Отговор
    Експерт е това Недоразумение??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове