Last news in Fakti

30 Август, 2023 09:12 1 304 32

Политолог: Рейтингът на правителството се стабилизира, което показва, че не са чак толкова много недоброжелателите му

  • правителство-
  • президент

Румен Радев се държи като политически лидер на партия, но му липсва куражът да се впусне директно в конкуренция със своите опоненти, а стои на завет, което е некоректно и неприлично, смята Любомир Стефанов

Политолог: Рейтингът на правителството се стабилизира, което показва, че не са чак толкова много недоброжелателите му - 1

"Проблемът с комуникацията е присъщ за цялата ни политическа класа. Просто хората не са свикнали да си общуват с партньори. Това с "Не ми вдига телефона" е старата песен на нов глас."

Това каза пред БНР политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов.

Рейтингът на правителството се стабилизира, което показва че не са чак толкова много недоброжелателите на този кабинет, смята Стефанов. По думите му "ако някой трябва да е гръмоотвод за всичко, което става, това са политиците".

Предстои поредна фаза на стиковане и изговаряне зад закрити врата на неща, които може би няма нужда да чуваме, коментира Стефанов относно лидерската среща в управляващата коалиция.

Наблюдаваме загрявка за същинската предизборна кампания, отбеляза политологът. Запитан как резултатите от местния вот ще се отразят на стабилността на управляващата коалиция, той коментира:

"Дали коалицията ще се разпадне – не мисля. Тази коалиция не е създадена да бъде взривявана. Големият губещ би бил някой от другите претенденти, които искат да свалят ГЕРБ от власт на местно ниво."

В София ПП-ДБ може би ще спечелят, но също така могат да загубят и зрелищно, изрази хипотеза преподавателят. Той прогнозира, че ГЕРБ ще издигнат собствен кандидат за кмет на столицата, но ще чакат "почти до 12 без 2".

Да отворим Изборния кодекс, за да определим начина на гласуване на местните избори, е губене на законодателна енергия. Това бързане може да доведе до големи грешки и недомислици, предупреди Любомир Стефанов.

Относно завръщането на Васил Божков той посочи, че това е също като ролята на Алексей Петров за сформиране на коалицията – някои хора обичат да си приписват водеща роля, а се оказват "периферни на кервана на политическото".

Според Стефанов президентът Радев се държи като политически лидер на партия, но "като че ли му липсва куражът да се впусне директно в конкуренция със своите опоненти, а стои на завет, което е некоректно и неприлично".

"Като имаш претенции, че изразяваш мнението на много, създаваш партия, набираш подкрепа и излизаш на избори да тестваш доколко всъщност си популярен, а не летиш на крилата на институционалния си рейтинг."

"Започнахме да виждаме рационалната роля на ДПС. Успяват там, с поведение и институционална култура, да дават пример. ДПС са необходими да балансират, да дадат нужния брой гласове или да дадат посока. Днес просто се вижда, че без ДПС не стават нещата."


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факуса

    56 6 Отговор
    още един който го знае само майка му
  • 2 Зевс

    63 8 Отговор
    Хаха, Гьобелс има наследници, които го надминаха. Рейтинга на сглобката е под 20 процента и върви към дъното.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 от село

    53 6 Отговор
    Много е стабилно !!! Най-вЕрвам на боко и кирчо . Без тях сме загубени , и искам да са на власт още сто години.
  • 5 ГAЛЯ ОТ ПОCOЛCTBOТО

    42 5 Отговор
    НЕКОАЛИЦИЯТА ЩЕ Е СТАБИЛНА ДОКАТО РЕШИМ НИЕ ОТ ПОCOЛCTBOТО, А НЕ ДОКАТО КАЖЕ ЛЮБОМИР СТЕФАНОВ ОТ НОВОТО АОНСУ. БЕЗСПОРНО НАЙ ДОБРЕ ЗА ПOMИЯPИTE, ТАКИВА НА СЛУЖБА И ОБИКНОВЕНИ OTPЕПKИ Е ДА ЛАЯТ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА., НО ТРЯБВА ПЪРВО ДА НИ ПИТАТ ПРЕДИ ДА СЕ ПРАВЯТ НА УМНИ.
  • 6 ФЕЙК

    39 5 Отговор
    Според генералната линия спусната от пос.......То правителството се СТАБИЛИЗИРА ! Партийните вождове са привикани и канчетата им са набити !
  • 7 Артилерист

    50 5 Отговор
    Отчайващо елементарен! Плюй по президента, хвали турците от ДПС и успехът ти е гарантиран. Даже и Факти ще ти дадат трибуна. Уф...
  • 8 Стабилност

    23 5 Отговор
    няма с Бою !
  • 9 бла бла

    40 5 Отговор
    Пълни глупости. Няма едно истинско проучване, всички резултати са според кой поръчва проучването.
  • 10 Шмайзер

    32 6 Отговор
    Още един полог на посолството.
  • 11 Българин

    27 5 Отговор
    колко доларчета гушна и кой те бръсне за нещо
  • 12 хахахахаха

    35 5 Отговор
    Къде па го видяхте тоя рейтинг на неправителството?????
  • 13 Хахахах

    18 4 Отговор
    Както сам каза Бийко преди години - "ако не съм аз и ще станем като Гърция"....
  • 14 цирк

    31 5 Отговор
    Проучването е правено сред персонала на посолството. хи хи хи
  • 15 ДОКО

    13 4 Отговор
    СТАБИЛИЗИРА..ПОДКРЕПА...ВСЕ ДОБРИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЗА ЕРЕКЦИЯ..

    Коментиран от #23

  • 16 Хахаха

    27 5 Отговор
    "В София ПП-ДБ може би ще спечелят, но също така могат да загубят"...колко ли цента е взел "експерта" за това си гениално прозрение:)
  • 17 Българин

    18 3 Отговор
    Дори и тулупа не се мазнил така на ДПС.
  • 18 Българин

    23 3 Отговор
    Не рейтинга на правителството се е (стабилизирал) ,а банковата сметка на тоя пореден измамник- анаЛизатор се е стабилизирала след паричния превод от власста с който са го купили да пише и говори такива долнопробни лъжи.
  • 19 А къде е

    20 1 Отговор
    Показан на колко се е стабилизирал рейтинга??? Защото едно стабилизиране на около 20% колкото са и евроатлантиците показва че управлението е нелегитимно и имаме авторитарно управление на посолството/малцинството. И никой няма право от правителството да твърди че решенията на правителството са решения на България...нито каквато и да е подкрепа за Украйна
  • 20 нннн

    23 4 Отговор
    Сглобката е зачената в грях и е мъртвородена. Очаквам да бъде наказана жестоко на изборите. Не заслужава ни кмет, ни общински съветник... А тоя приказва глупости.
  • 21 Стабилизира?!

    16 3 Отговор
    А хахахахахахаха!!! Вдигнете още малко бензинъ, салама Санчо и хлябът, и ще видите стабилизация.
  • 22 ДОБРЕ ЧЕ

    10 2 Отговор
    ИМА ТАКИВА КЛАК. ЬОРИ КАТО ТЕБ ДА НИ ГО ...."РАЗЯСНТ" ЧЕ ОЧЕИЗВАДНОТО Е КАКВИ НЕКАДЪРНИЦИ И КОМБИАТОРИ СА........!!!!
  • 23 ПО ТОЧНО

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "ДОКО":

    ТОВА ДЕЙСТВА ДОБРЕ НА ТИК ВУНИЙ ЗА ДА ГИ НАЕ.ЕЕЕ С 200 ТА ДОРИ И ОТГОРЕ ...............ЗА УДОВОЛСТВИЕ НА КОКОРЧО.!!!!
  • 24 Как да се стабилизира рейтинг

    7 2 Отговор
    на сглобка от олигархични кръгове, национални предатели, мафия, лъжци и крадци? Звучи твърде глупаво! Ако някой желае това, трябва или да е много глупав или продал се и не струващ нищо човек!
  • 25 Гълъбова

    5 1 Отговор
    Съветвам "политолога" да смени веднага дилъра и да дойде при нас в "метадоновата" програма.
  • 26 Изпързалян

    8 2 Отговор
    Пристрастен ми изглежда тоя политолог как са го спечелили да говори тия глупости оставам на въображението на хората а колкото до рейтинга си е направо кръгла нула
  • 27 бай Иван

    5 1 Отговор
    "Политолог: Рейтингът на правителството се стабилизира, което показва, че не са чак толкова много недоброжелателите му"

    Или е пълен тъ.анар или получава пари за глупостите, които пише. Не може нормален човек да пише такива глупости. Абе тия нямат ли семейства деца ,роднини, огледала в къщи, като се приберат след такова писание да се погледнат в огледалото?Дали се харесват ?
  • 28 Пешо z

    1 1 Отговор
    ДПС -трябва да се разтурят.Време е да се бухне някоя джамия .
  • 29 Факти

    2 1 Отговор
    Изключително тенденциозни внушения и манипулативни расъждения! Интересно откъде ги намирате такива никумо неизвестни герой? Казано с думи прости, "този говори пълни глупости", но явно някой добру му плаща за това!
  • 30 ???

    0 0 Отговор
    Колко ви платиха за лъжите
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тоя лъже като дърт комунист с деенция български кмет. Не е лъжа.
  • 32 Анонимен

    0 0 Отговор
    В ЕС един шофьор, син на еродит ченге, завършил су, право тати, получава 10 000 лева или евро, и живее в ЕС, САЩ, Европата като цар, четири членове семейство, но якой бандит ги прогони децата им и казват, къщи си купиха в Америка, децата, или внуците им не знаят български, когато ги гони умните да е мислил
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове