Last news in Fakti

30 Август, 2023 15:34 3 600 31

Григор Лилов: Завръщането на Васил Божков е екстрадация, а не е доброволно

  • васил божков-
  • оае-
  • екстрадация-
  • затвор-
  • хазарт

А защо, ще разберете от следващите редове

Григор Лилов: Завръщането на Васил Божков е екстрадация, а не е доброволно - 1
Снимка: БГНЕС

Имаме проблем с държавните институции. И с медиите, вкл. „обективните”.

А защо, ще разберете от следващите редове.

Министерството на външните работи и Министерството на правосъдието заявиха, че не са получавали никакви документи от ОАЕ. И се разсеяха да споменат, че няма начин да ги получат и в случая ролята на двете ведомства е нулева. Това коментира във "Фейсбук" Васил Божков.

Нулева е, защото между България и емирствата липсва съответната междудържавна спогодба за престъпления в едната или другата държава на съответни граждани, за подсъдност, за признаване или не на отсъжданията на националните съдилища, за екстрадиране. Ако я имаше, с проблема с Черепа щяха да се занимават тези министерства, а не вътрешното.

Вътрешното министерство пък близо четири дни се разсейваше да съобщи, че завръщането на Васил Божков е екстрадация, а не е доброволно. Самата прокуратура пък съобщи следното при кацането на Черепа у нас (цитат): „На 25.08.2023 г. обвиняемият В.Б., обявен за международно издирване, СЕ Е ЯВИЛ ДОБРОВОЛНО пред органите на МВР на ГКПП „Летище София“…

С две думи: държавата беше решила за целите на правосъдието - изпирането на „подвизите” на Васил Божков да представи укриването му от Темида като неукриване, а екстрадацията – като акт на свободна воля. Защото иначе по правилата трябва да го съдят и за това, защото пак според правилата бягството от правосъдието е утежняващо вината обстоятелство, а небягството (чрез доброволно завръщане) е смекчаващо вината…

Само моят пост, който съобщи екстрадацията, разруши розовата картинка и предизвика острата реакция на съюзниците ни. И палачинката от немай-къде набързо се обърна…

В опит за защита на "доброволната теза" Васил Божков набързо спретна „сертификат”, за да си го публикува в профила преди 17 часа, в 18:31 часа вчера (29.08.) – едва в края на четвъртия ден след кацането му.

Високоговорителите на „доброволното” като Блиц, ПИК, Лупа, Труд и др. медии според мен са ясни като кремълски проксита. „Обективните” – от националните телевизии до основните интернет медии, вкл. „прозападните”, обаче също се държат като кремълски проксита. Част от тях дори акцентират на противоречията между двете версии за завръщането.

Защото всички дадоха думата на адвокатите на Васил Божков, без да им поставят нито един контравъпрос по съществото на абсурдните им твърдения, вкл. и най-нелепото – САЩ му забранявали, САЩ му разрешили…

Защото ако САЩ може да забранява или да разрешава на някого нещо в Дубай, то той го държи в ръцете си заедно с ръководството на Емирствата. И няма да преговоря с някой си Череп, а според закона Магнитски има не само правото, но и задължението да го екстрадира отвъд океана и да го засъди там.

Обективистичните медии се държат като кремълски проксита, защото „коректно” отразиха и двете версии – и за доброволното, и за недоброволното завръщане.

Но въобще не е коректно!

Няма да навлизам в технически детайли относно така наречения „сертификат”. Ще посъветвам колегите ми да го увеличат десетина пъти и да приложат най-елементарен филтър. И после да си отговорят защо така нареченото преливане” на цветове в пикселите, характерно за оригиналите, не е според заврънтулките на текста и окръжността на печатите, а е ясно очертано на редове и на квадрати…

Има и далеч по-прост начин – нормалната човешка логика!

Понеже само „мисирка”, изпълняваща нареждания или пълни непрофесионалисти могат да приемат на доверие така наречения сертификат на Васил Божков.

Всеки юрист ще ви каже, че в универсалните правила на правото, валидни по света, не се удостоверяват правосъдни отсъждания чрез сертификат.

Само кръгъл идиот или крайно неграмотен човек може да повярва на „официален” документ, адресиран за никого и до нито една институция!

С адресат „до когото може да се отнася”. И започващ с фамилиарното обръщение „привет”. Нещо като „привет, дръж ми шапката!”

Не разбрахте ли – Черепа и силите, стоящи зад него, ви се подиграват!

Подиграват ви се!

С пълно основание, защото пропагандата в медиите до такава степен е омаяла мнозинството от хората, вкл. с претенции за интелигентност, че са готови да повярват на всичко: вкл. че човечета от НЛО са отвлекли Черепа, ама ей на – той се договорил с тях и му разрешили завръщането.

Само поръчкова „мисирка”, иначе спрягана като авторитет, може да има доверие на „сертификат”, който позволявал напускането на ОАЕ.

Ало, професионалните журналисти, да ви попитам: ако си със свободна воля, защо ти е необходим сертификат, който да провъзгласява и разрешава напускането на ОАЕ? Значи волята ти не е свободна, а ти трябва нещо като нескопосана тапия, за да я размахваш пред наивната публика у нас.

И за капак никой не ще да обърне внимание на много съществено обстоятелство. Екстрадирането е чрез Интерпол. Емирствата са член на организацията.

Не е чрез прокуратурата на ОАЕ!

И съответно така наречения „сертификат”, дори и да се приема като истински, няма как да има каквото и да е отношение към случилото се.

А в резюме: държавата и медиите се опитаха да сертифицират екстрадацията на Васил Божков като доброволно завръщане. С което се „самосертифицираха” като тайни институции на Черепа и като високоговорители на Черепа.

*** на факсимилето: съобщението за екстрадацията


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака

    24 13 Отговор
    Звездите му говорят на тоя...

    Коментиран от #10, #31

  • 2 Русофил

    21 14 Отговор
    Руският план за героят Божков претърпя за ден тотален провал.

    Коментиран от #29

  • 3 русия

    6 6 Отговор
    и какво от това
  • 4 математика

    30 4 Отговор
    Екстрадация за която ни медии знаеха ни мвр и прокуратурата до вчера?

    Коментиран от #14, #16

  • 5 да де

    28 3 Отговор
    Тоя става смешен екстрадират нЕкой без охрана и белезници. Та нали, ако черепа не беше съобщил, че се прибира с една лека дегизировка и фалшиви документи вече щеше да си е у тях като брат Галев за който дори не разбраха че си е тука.

    Коментиран от #24

  • 6 Град Симитли

    12 1 Отговор
    Публикуваха вече оригиналните документи на арабски--върви ги чети!
    .... Не винаги важи "Совите не са това, което са!" - - - понякога са просто сови!
  • 7 Верваите ми

    12 2 Отговор
    И тоя ще го изкарат света вода не напита
  • 8 Форум

    22 7 Отговор
    Тоя как пък един път не написа нещо смислено,експерт и специалист по всичко за няколко минути слава
  • 9 Добре де

    7 0 Отговор
    Подател на Факсимилето е NCB. Какво означава?

    Коментиран от #12

  • 10 Lоста

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кака":

    Наистина, този човек отдавна не знае какво говори. Простено да му е, но доста често дезинформира
  • 11 нннн

    13 6 Отговор
    На тоя не може вярвам и на половин дума.
  • 12 Вероятно

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Добре де":

    Национално Централно Бюро на интрапол в дубай към аналогично бюро тука.

    Коментиран от #13

  • 13 Значи

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Вероятно":

    Това е само служебна информация и няма отношение към ОАЕ и никаква екстрадиция.
  • 14 Документа

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "математика":

    е издаден от NCB - бюро към интерпол, а тая служба не екстрадира (прави го съответната държавна власт).

    Коментиран от #15

  • 15 Хмхмхмхмхм

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Документа":

    A държавата ОАЕ, която ни се сочи като едва ли не стандарт в областта на правата на човека, има ли право да ЕКСПУЛСИРА чужд гражданин, находящ се на нейна територия, да или да....Да не говорим, че Дубай е отлично място за криене на всякакви обвиняеми с най-различни гражданства....
  • 16 МаДа

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "математика":

    А може би са знаели?
    Прочете ли статията?
  • 17 Едно е сигурно

    7 4 Отговор
    Купейкин ще служи на Раша много по-малко време от Сидрероглу.

    Коментиран от #30

  • 18 Защото

    11 1 Отговор
    глупчо, имаше искане за екстрадиция от България, което съдът в ОАЕ не разреши ! Затова се издава документ декларация че ти си отиваш ДОБРОВОЛНО в държавата която я е искала преди това, а съдът вече е отсъдил че не можеш да бъдеш екстрадиран! Та затова драги ми Смехурко, ама цветът на паветата ти пречи да го разбереш! А Путин е ей там...зад ъгъла и те дебне!
  • 19 Тома

    12 6 Отговор
    Аз пък знам че този лилов е под шлифера на боко тиквата и каквото да каже и напише е платена подлога

    Коментиран от #26

  • 20 Хахаха

    6 4 Отговор
    Тоя Григорчо е много прост грантаджия:) И какъв е този хвърчащ лист, който е снимал, къде е името на Божков в него...аз пък казвам, че съобщението е за екстрадацията на Лилов:) Поне някакъв печат да беше сложил преди да го снима, ей така от кумова срама:)
  • 21 Поне си призна

    5 3 Отговор
    "Само поръчкова „мисирка”, иначе спрягана като авторитет, може да има доверие на „сертификат”, който позволявал напускането на ОАЕ"...спомням си как поръчковата мисирка Лилов размахваше сертификат, който му позволяваш да отиде до магазина по време на пландемията.
  • 22 Матей преображенски

    3 5 Отговор
    Всичко ,което ни представят е търчи-лъжи,лиготии,студио хикс.Като е бил хайляк,защо не е духнал на другия край на света,на Хавайските острови и никой нямаше да му хване спатиите.Защото е бил под прекия надзор на ам.служби,телепортират го тук е воала,те ти булка спасов ден,за всяка една цел могат да го използват от ам-ба-сада-.та,за много загадъчни политически цели.
  • 23 Бай Иван

    8 4 Отговор
    Господин Люляк, хубаво е като пишете такива статии да попрочетете нещо за еккстрадациите, или поне да изгледате съдии и адвокати които са се занимавали с тази материя какво обясняват и поясняват даже и в медиите . Не е укоримо да си прост , но да си прост в дадена материя и да пишеш такива неща със самочувствието на последна инстанция е нахално.
  • 24 Айде бе!

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    За Галев никой не разбрал? Ти и аз може и да не сме, но който трябва - е знаел. Защото брат Галев е пуснат, а не е влязъл инкогнито. А Божков БЕШЕ с белезници, нескопосано покрити с едно яке. Ако се е върнал по собствена воля, на какво основание ще го закопчават, дори и да е с обвинения?!
  • 25 Българин

    5 6 Отговор
    Този или не е в час, или е платен соросоид, защото Дубай НЕ екстрадира никой, а причината е, че стане ли това, става лошо за Дубай, затова Дубай се слави като неутрална и от нея не се екстрадира никой, освен по собствено желание, като за това се подписва декларация, че Дубай не отговаря за живота на този, който я напуска и се връща в държавата, която политически го гони и има съмнение за живота му!
  • 26 Ха ха ха!!!

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тома":

    Уникален си, Томе, няма спор! Лилов е човекът, написал ЕДИНСТВЕНАТА по рода и съдържанието си книга в България - " Тайният проект Бойко Борисов". Препоръчвам ти да я намериш и внимателно да я прочетеш. Едва тогава ще разбереш каква глупост си написал.
  • 27 да да

    1 0 Отговор
    а ти си мръсник неден...
  • 28 Фантомассс

    1 0 Отговор
    Чета с интерес Григор Лилов особено откакто беше развил теза за подобието на усложненията при ковид с белодробната чума. В случая обаче ми се струва, че дори и сериозни журналисти като него може би не разполагат с достатъчно информация. Едва ли Божков е поръчал да има 500 статии за него за 5 дни масово във всички медии, едва ли им е собственик на всички. Огромният интерес дали не е сигнал, че не достига информация дори и по някои по-високи места? Хиляди спекулации от всякакви политолози, анализатори...
  • 29 Стига с тая Русия!

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Страх ви гони отвсякъде. Какво е Русия пред могъщите САЩ, велики, неподими, с над 900 военни бази в света, нападат когото си поискат и когато си поискат.
    СТИГА с тая бита карта Русия- Нямате ли фантазия?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Оракула от Делфи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кака":

    Кой е,
    Грегор Лилов
    и кой,
    и за какво му плащат???

    Пълни инсинуации с ярко , фалшив отенък!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове