Last news in Fakti

30 Август, 2023 15:45 4 595 35

Васил Божков и близките му ще бъдат охранявани

  • васил божков-
  • охрана

Той беше разпитван вчера и днес във връзка с образувано дело по негови твърдения, че е дал 60 млн. лв., на министър на финансите в правителството на Борисов

Васил Божков и близките му ще бъдат охранявани - 1

Прокуратурата назначи от днес охрана на Васил Божков и близките му, съобщи адвокатът му Георги Гатев пред медиите, след като приключи разпитът на клиента му, съобщи БТА.

Охраната е разпоредена във връзка с молба, отправена от Божков преди време, когато искаше да дава показания по делото, обясни Гатев и добави, че охраната ще се изпълнява от служители на Главна дирекция "Охрана" или от МВР. "Той не се страхува, но има опасения", каза адвокатът.

Божков беше разпитван вчера и днес във връзка с образувано дело по негови твърдения, че е дал 60 млн. лв., на министър на финансите от кабинета на Бойко Борисов. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани миналата година, но бяха пуснати без обвинения заради липса на доказателства.

Гатев допусна, че могат да се проведат нови разпити на замесените в казуса, заради направените твърдения на Божков.

„Без доказателства няма да стане. Само дума срещу дума не може да бъде. Има материали по делото, има доказателства – къде преки, къде косвени“, коментира той.

Гатев посочи, че към този момент няма основание да поставя под съмнение обективността на разследването и начина, по който се води. "От моя гледна точка то се води на този етап обективно и всестранно", каза той.

На 26 август съдът остави в ареста Божков по едно от делата срещу него, свързано с хазартния му бизнес. Ден по-рано той се върна в България от Дубай, където пребиваваше и беше задържан на летището в София.

Във връзка със задържането на Божков, адвокатът му каза, че има основание да поиска на клиента му да не се налага никаква мярка за неотклонение.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тоя

    31 9 Отговор
    Стана защитен свидетел по молба на американските партньо

    Коментиран от #30

  • 3 Правилно

    12 13 Отговор
    е решението !
  • 4 Боко

    24 5 Отговор
    и бездомника вуйчов с безсънни нощи .
  • 5 Гошо

    29 4 Отговор
    А кой ще плаща за охраната ,Божков ли

    Коментиран от #7

  • 6 боко или божков

    25 2 Отговор
    Чудя се кой е по голям мафиот !!
  • 7 Няма

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    да си ти .

    Коментиран от #32

  • 8 Иванушка🇺🇲

    25 2 Отговор
    Никаква охрана няма да спаси Черепа от руската мафия. Дойде време за разплата. Така наречените олигарси се взеха много насериозно. Забравиха кой е техния господар и чии пари препраха за тези 30 години.
  • 9 Майора

    16 23 Отговор
    Защо да се охранява Божков , един човек екстрадиран от Интерпол от ОАЕ? Та нали е невинен , защо иска охрана? Публична тайна да лъжите му че секи ден е носил париоколо 60000 евро в МФ н Горанов в джобовете си! На балами ли ни прави? Време е всеки нарушилзаконите да си получи заслуженото , кой ще му потърси сметка че плати плати протестите и свали законния кабинет?

    Коментиран от #11

  • 10 Тома

    34 4 Отговор
    Аз пък вярвам на бате бойко който се прекръсти закле се във внуците и каза че не е взел и стотинка.А черепа каза че му е давал само евро стотинки не
  • 11 Кой

    12 7 Отговор

    До коментар #9 от "Майора":

    ти каза , че е екстрадиран ? Имаш ли представа каква е процедурата и изпълнението по екстрадация ?
  • 12 Чекмеджан

    18 6 Отговор
    Примката се стяга около шайката , щом взеха да критикуват и клатят правителството в което участват. Дано да видим възмездие за крадците!

    Коментиран от #15, #17

  • 13 правилно

    11 5 Отговор
    човека е чист като девинска вода на никому нищо зло не есторил а те взели да го съдят сега другаря радев трябва да му лепне на ревера едно орденче СТАРА ПЛАНИНА зазаслуги към НАРОДНАТА РЕЛУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и да покани да се върнат цецко меджижиева пепи еврото брат галев и на тях да назначим охрана защото са цени уникати

    Коментиран от #18

  • 14 Абе

    16 2 Отговор
    Къде е ритона
  • 15 Утре

    19 5 Отговор

    До коментар #12 от "Чекмеджан":

    ще разпитват Боковата фотографка и милиционерска дъщеря Севда , горда собственичка на имение в полите на Витоша ! И нейния шеф отново !
  • 16 Хи хи

    10 1 Отговор
    Върти ми се една мисъл и хич не е добра . След думите на адвоката му , че САЩ и ОАЕ не го пускали ,пък после го пуснали , и че го пазели .Защо повече не искат да го пазят ?Какво се случи , защо напусна Дубай и заплашиха ли го? Няма да се учудя ако тук се окаже по охраняван отколкото в Дубай , но и това няма да помогне ако са те нарочили .
  • 17 Иванушка🇺🇲

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "Чекмеджан":

    Не знам защо др. Радев нищо не прави за своя спонсор Божков. Без тези пари нямаше да има юмруци и преврати. Скоро ще стане ясно кой пие кой плаща.
  • 18 Някой дето знае

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "правилно":

    В.Божков ИМА орден "Стара планина". Много отдавна.
  • 19 ДОМ

    12 3 Отговор
    Облачно време се очертава над Банкя.
  • 20 пашата

    13 3 Отговор
    Горанов и Арнаудова имения си направиха с парите,че и с джипове се обурудваха крадците
  • 21 пирожкин

    5 1 Отговор
    груз 200 ние сме с вас
  • 22 Пешо

    12 1 Отговор
    Тоя нали е в затвора защо му е охрана .

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Павел пенев

    11 3 Отговор
    Този който уби Алексей Петров ще убие и Васил Божков. Това е един човек,който има финансови възможности и разполага с убийци на които може да плати. Всички знаем кой е той, само прокуратурата не е наясно.

    Коментиран от #25

  • 24 Павел пенев

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пешо":

    Защото в затвора става по лесно.
  • 25 Пепо

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Павел пенев":

    Аз също не знам , кажи го ! Бъди така добър да кажеш и на прокуратурата , да не се мъчат горките .
  • 26 Нали

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пешо":

    излиза до дни ? Нали ходи до Съдебната палата ?
  • 27 Опааа

    10 0 Отговор
    Всичко е Пунта Мара! Никой няма да бъде осъден!
  • 28 Артилерист

    18 0 Отговор
    Божков ми е антипатичен още от времето, когато представи на международен форум крадената, купувана на черно и събирането си с рекет колекция от името на БЪЛГАРИЯ. После взе да се изживява като някой много важен човек за България. Той очевидно не е финансово чист, но, обръщам внимание, много е вероятно да е натрупал огромното си богатство по "законен" начин, взаимодействайки- с подкупи и различни форми на натиск- с хора от мутренската демократическа власт. Имам предвид и как е нагоден закона за хазарта, щото той "законно" да пести данъци и такси, и със спестеното да печели още "приятели". Не съм наясно с мутренските далавери, но във всички случаи ще е много добре Божков да се разприказва и открехне завесата на бруталните кражби и как богаташите натрупаха несметните си богатства. А дано, ама надали...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 5522

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тоя":

    както галев и къро.
  • 31 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пловдив":

    Смешник ! Защо си мислиш , че са го разпитали само за изнудването от Бойко , Севда и Горанов ? Черепа обяснил , че срещу тях няма никакви доказателства , няма снимки, няма записи , но ако е знаел " умният " Васко щял да направи .Допускам , че много хора му имат зъб на този престъпник и мерзавец.
  • 32 Търпин

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Няма":

    Няма да е той ако не плаща данъци като всички останали.
  • 33 Гост

    7 0 Отговор
    Тука е така - охраняват обвиняемия.
  • 34 Иван

    6 1 Отговор
    БЕЗОБРАЗИЕ!
    Държавна охрана за ПРЕСТЪПНИК! Нареждане от къде? Разпитван е десетки пъти от властите на САЩ, те ли пазят живота на крадец, убиец и мошеник? Това ли защитава "великата" демокрация? Попитаха ли го с какви пари и от къде се сдоби с хиляди артфакти? А останалите му престъпления? Много им е ценен и всички ние плащаме за охраната му и на неговото "ценно" семейство.
    Тъжно за бедната ни родина
  • 35 Байно

    2 0 Отговор
    Той каза, тя каза, аз носих. Без доказателства всичко е една махленска разправа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове