Last news in Fakti

1 Септември, 2023 05:05 2 221 4

Владимир Топалов: Не управляващите, а някой друг преговаря с Брюксел

  • владимир топалов-
  • кт подкрепа-
  • енергетика-
  • брюксел

Парите от Брюксел за затварянето на ТЕЦ-овете са крайно недостатъчни, заяви представителят на КТ "Подкрепа"

Владимир Топалов: Не управляващите, а някой друг преговаря с Брюксел - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Много скоро протестите няма да само местни, тъй като това, което ни се предлага с териториалните планове, е същото, което досега, но с разликата, че е променен текстът - вместо 15 000 души, се казва, че от 2025 година трябва да се работи на 8 тераватчаса, което абсолютно същото. Заради това не ги приемаме тези териториални текстове, няма как да се съгласим с подобна теза. Управляващите, които и да са те, идват да ни обясняват какво се решили други хора за Брюксел", каза председателят на Федерацията на миньорите към КТ "Подкрепа" - Владимир Топалов, в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това подсказва, че не управляващите, а някой друг взема тези решения.

"Този някой друг явно преговаря с Брюксел и на управляващите задачата им е да ни обяснят как това ще се случи. Вече се е оформила група от едни хора, които са експерти, Брюксел си ги познава, те преговарят с тях и оставам с впечатлението, че политиците са тези, които само изпълняват решенията. И се опитват да ни обяснят как това нещо трябва да се случи, как ние трябва да го приемем, защото било за добро", допълни Топалов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той даде пример с Германия и заяви: "Ако там същият брой хора бъде ликвидиран, се предвижда сума в размер на 80 млрд. евро. А в нашия случай - не повече от 3 млрд. Хипотетично Германия предвижда, че ще са им необходими подобен обем средства. У нас не знам кой го взе това решение. Това, което е записано в ПВУ - през 2025 година 40% намаление на емисиите спрямо 2019 година. В по-предишно решение има записан текст за затварянето и там е записано, че от 2038 година трябва да се случи."

"Парите от Брюксел не са достатъчни, за да направим каквото и да било. Алтернативата е, че ще правим водородна долина, но такова чудо още не познаваме. Но за да я има алтернативата, трябва да я има реален инвеститор. Проблемът е, че никой не казва: "Дайте да работим", а всеки казва: "Нека затворим "Марица-изток", а след това ще направим това, което се изисква", възмути се председателят на Федерацията на миньорите към КТ "Подкрепа".

Той е на мнение, че някои хора се опитват да обяснят колко "розово" ще бъде положението, когато се затворят ТЕЦ-овете и е категоричен, че по териториалният план по никакъв начин не е променен.

"Нямаме категоричен отговор какво ще се случи, миналата седмица имахме среща. Колкото повече се срещаме, толкова повече се убеждаваме, че правителството няма решение, няма работещ модел. Чисто политически се опитват да ни обяснят нещо, което и те не знаят какво е, но видите ли светът трябва да се спасява, човечеството вреди, как много хора умират вследствие на емисиите", добави Владимир Топалов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    33 1 Отговор
    Абе всичко да затворят ,та и другите 2 милиона българи да се изнесат от родните си места и да дойдат я в София, я в чужбина ,па после умнокрасивитета и техните тролове да се подиграват ,че по времето на соца не ни позволявали да излизаме в чужбина,а сега я каква свобода ,кеф ти мияч,гледач,коляч ,строител в чужбина, кеф ти в столицата! Не ! По времето на соца имаше ИКОНОМИКА ,която работеше и хората си гледаха децата тук в България.
  • 2 даскал

    20 0 Отговор
    Е прав е човека, ама няма кой да чуе, а още по малко да разбере (от "управляващите" имам в предвид).
  • 3 Ще се повторя

    20 0 Отговор
    В момента, в който Тройната коалиция отказа строежа на канадска АЕЦ в България - в прав текст, Симеон казва: че външни кири не искат в България да има АЕЦ. Унищожаването на проектите от ГЕРБ 2012 г. Б.А., Белене, Ю.П. Днес подяряването на реактори, оборудване, платени от българския народ, и отмяна на решения на НС след референдум за Белене, както и отмяната еднолично на резултати от референдум унищожиха България. Нямаш евтини ресурси, нямаш икономика, торове, земеделие, лека и тежка промишленост. Ставаш зависим от вносители на храни, дрехи и др стоки. А с Концесията на водата, която трябва да е безплатна до определени кубици, ни доунищожиха. А "водородните им смешки", в България са на начален етап, каква е ползата да отсечеш хиляда дървета, да замърсяваш с метан, да строиш неефективни и неекологични ВЕИ-та за обслужване на тези "псевдоводородни технологии" - само те си знаят. Стигнахме европейски заплати, 2000 евро, които не стигат за нищо, парно, ток, вода, данъци, храни. Тези хора управляват ден за ден, ще става по-страшно.
  • 4 Шопо

    5 0 Отговор
    Референдум за ЕС и НАТО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове