Last news in Fakti

1 Септември, 2023 16:05 2 617 17

МРРБ отговори на Бойко Борисов: Андрей Цеков е пътувал до Русия преди повече от 10 години

  • андрей цеков-
  • бойко борисов-
  • мррб

Прави впечатление усърдието на Николай Нанков /ГЕРБ/ да дезинформира за усилията на АПИ в осигуряването на нормално зимно и аварийно поддържане на пътищата, пишат от ведомството

МРРБ отговори на Бойко Борисов: Андрей Цеков е пътувал до Русия преди повече от 10 години  - 1

Ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството остро възразява срещу спекулативни внушения на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. При старта на новия политически сезон в Народното събрание днес Борисов забърка името на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в твърдения за участие в срещи в Москва с руски политици.

Категорично заявяваме, че Андрей Цеков не се е срещал с лицето, цитирано от лидера на ГЕРБ. Фактите са, че Андрей Цеков е пътувал до Руската федерация преди повече от 10 години за бизнес срещи в качеството му на юрист.

В Москва, на територията на Руската федерация или на други места по света не се е срещал и не е общувал с политици от Руската федерация.

Това пише в съобщение до медиите от пресцентъра на МРРБ. Реакцията на министерството идва след като от ГЕРБ поискаха министър Цеков да бъде освободен и заплашиха с оттегляне подкрепата си за кабинета.

От министерството посочват още ,че им прави впечатление усърдието на председателя на регионалната комисия в парламента Николай Нанков /ГЕРБ/ да дезинформира за усилията на Агенция „Пътна инфраструктура“ в осигуряването на нормално зимно и аварийно поддържане на пътищата. Фактите са, че екипите на МРРБ и АПИ са в готовност да осигурят поддържането на републиканската пътна мрежа при зимни условия, както и в аварийни ситуации.

От ведомството припомнят, че в момента текат нови обществени поръчки за избор на изпълнители за текущ ремонт и поддръжка на пътищата. Обявените процедури са напълно прозрачни, с критерий най-ниска цена. Осигуряват се условия за работа на българския бизнес по разписаните в законодателството правила.

МРРБ заявява, че атаките срещу министър Цеков няма да окажат влияние върху честното провеждане на търговете и избора на изпълнители, предложили най- ниската цена, завършва съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 6 Отговор
    Лидерът на най голямата партия признава за заговор срещу държавата.В САЩ това е най голямото престъпление и се дава смъртна присъда.
  • 2 Тома

    27 3 Отговор
    На нанков отдавна бай ставри му е хвърлил око и си го е заплюл
  • 3 Нанков ,

    29 1 Отговор
    инвентара на джипката и поръчваш девойките за шофиращия го , отдавна трябва да е зад решетките , барабар с него !
  • 4 тоз е номер-1

    24 1 Отговор
    Такъв мръсник ,крадец ,интриган , нарцист и лицемер ,в България никога не се е раждал !!!
  • 5 Трън

    25 4 Отговор
    в очите им е Цеков , много стойностен и компетентен човек , защото по-лека лека започва да им вади кирливите ризи ! Престъпления за милиарди и безброй далавери !
  • 6 УРА,, УРА

    25 3 Отговор
    Не разбирам как толкова медии и обикновени хора продължават да се хващат на въдиците на мутрата. Бойко казал това, Бойко казал онова!!!! Докога ще го слушате и ще му вярвате? Не забравяйте, че вече три пъти е осъждан за лъжа. А колко пъти не са искали да го съдят, един господ знае! Природата на този човек е да лъже безугледно и да гледа сеира на вярващите му!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Б Барисов ГА са ПРЕГРЪЩАШЕ

    12 3 Отговор
    С КЪТИН ТУКА ЧЕ И КУЧЕНЦЕ ПОДАРЪЧЕ МУ ДАДЕ ТВА БРОИ ЛИ СЪ ИЛИ 6 МЛН БЪЛГАРИ И ПОЛОВИНАТА СВЯТ ВИДЯЛ СЪБИТИЕТО СА БИЛИ СЪНУВАЩИ......
  • 8 При

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "УРА,, УРА":

    това се чувства горд , че толкова народ се е връзвал и още има , които се връзват на опашатите му лъжи ! Мошеник ,безродник и крадец , съсипал и ограбил България и нейните граждани !
  • 9 Боци

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "УРА,, УРА":

    Аз говоря само истината.
  • 10 оня с коня

    5 12 Отговор
    боко е пич!!! и алексей петров беше пич!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    И ти си пич!
  • 13 Трандафор

    4 8 Отговор
    Този човек е министър от 3 месеца! Откъде в МРРБ знаят какво е правил и къде е ходил преди 10 години?

    Коментиран от #17

  • 14 Чочо

    4 0 Отговор
    А,Борисов,кога беше там ...преди няколко години.
    Че и подарък направи 😀
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 3 Отговор
    по вярвам на банкя....
  • 16 Т рекс

    3 0 Отговор
    А кой подари куче на.Путин.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Трандафор":

    копи-пейст: "..........Бивши служители заемат влиятелни постове в политиката, бизнеса и академичните среди и усърдно се месят в политиката на страната от ЕС. И то въпреки факта, че в хода на присъединяването към ЕС преди 15 години правителството отвори архивите на Държавна сигурност и въведе задължителна проверка на кандидатите за всички изборни длъжности....."
    НА ВСИЧКИ ПО-НИСКИ НИИВА Е ПЪЛНО С РУСКИ АГЕНТИ! Около 1/10 от състава на разните фирми, служби и организации са вербувани...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове