Last news in Fakti

2 Септември, 2023 05:29 4 140 61

Калоян Методиев: Уплашеният Радев се скри зад пердето при проверката на прокуратурата

  • калоян методиев-
  • румен радев-
  • прокуратура

Разривът ни с президента дойде след негов рекет, за да не подкрепям Нинова, заяви бившият началник на кабинета на държавния глава Калоян Методиев

Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев направи разкрития от кухнята за събитията на "Дондуков" 2 по време на лятото през 2020 г.

Тогава прокуратурата влезе в сградата на президентството, след което последваха протести, падане на правителството и нови избори.

В интервю за YouTube канала на журналиста Ивелин Николов Калоян Методиев разкрива, че Радев е бил страшно уплашен при влизането на прокуратурата, а по-късно е искал да бутне Нинова, за да може да спечели втори мандат.

"Прокуратурата не нахлува, беше получила разрешение от съда, получи разрешение и от главния секретар на президента. Ако не беше получила разрешение, трябваше да се стреля с охраната на НСО. НСО нямаше да ги пусне, ако не беше получила разрешение от главния секретар на президента", уточни Методиев.

"Дойдоха в 8 сутринта. Бяхме 10-ина човека, включително и 8-годишният ми син, тъй като това беше в разгара на COVID кризата. Президентът тогава ни заряза. Дойде чак в 13.00 часа на работа. Остави ни сами вътре. Беше изключително уплашен. В 16.05 часа ми връчиха призовка да се явя на разпит в 16.30 часа. Слязох да му кажа. От страх си беше облякъл върху костюма военната униформа", спомня си бившият началник на кабинета на президента Радев.

"Беше истински уплашен. Митът за смелия мъж рухна окончателно. Човекът с униформата зад перденцето, който гледаше колко души ще се съберат отдолу, ми падна в очите. Ако не се бяха събрали хора, нямаше и да излезе. Щеше да си седи зад пердето", казва Методиев.

"Пламен Узунов и Николай Копринков стояха в сянка по мое време. Разривът ни с президента дойде след един разговор, в който той ме извика в кабинета си и ме заплаши и започна да ме рекетира, че ако подкрепям Корнелия Нинова по време на вътрешния избор на БСП, няма да замина посланик, защото разривът беше назрял", посочи той.

"Викаше един по един в президентството вътрешната опозиция, за да свалят Корнелия Нинова. Почнаха да се занимават с партийно строителство. Питах го защо го прави, защо разбива алтернативата. Говорим за лятото на 2020 г., Бойко Борисов беше тръгнал да се срива, нямаше ИТН. И той ми каза: "Ако БСП се срути на изборите, ГЕРБ ще спечелят, аз ще съм алтернативата и ще ме изберат за нов мандат." Това е изречението на цялата му политическа кариера, логика и разбиването на държавата. Той заедно с Борисов подкрепяше Кирил Добрев да стане председател на БСП", каза още Калоян Методиев.

Ако правителството беше друго, Радев щеше да е евроатлантик, щеше да си изкара натовската униформа. Тук става въпрос за желание за власт, за узорпаторство. Той си работи с определени кръгове, които са доста либерални, а за пред публиката играе.

Започвам да си мисля, че Бойко Борисов се нуждаеше от Радев. Първият човек, който го разкри, беше Стефан Данаилов. Той в едно интервю каза, че е катил.

Източник: Novini.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    87 37 Отговор
    Какво може да говори един уволнен боклук, поради некадърност и липса на елементарен опит?

    Коментиран от #49

  • 2 ДС активист

    24 49 Отговор
    Да не забравяме, че Борисов направи Радев президент по роднинската линия-Живкови.
  • 3 КГБ функционер

    20 34 Отговор
    Какъвто "материала", такъв и президента.
  • 4 Тоя

    68 14 Отговор
    Е ГОЛЯМ БОКЛУК.!

    Коментиран от #61

  • 5 Николай Стоименов

    75 17 Отговор
    Това хюмне със сигурност е братовчед на Божанков
  • 6 дядя путя

    45 3 Отговор
    Ох на чича чичовите червенотиквеничета нямат преброяване. 79 годин червно фашистко робство.
  • 7 Хората са го казали!

    61 12 Отговор
    ,,Не плюй в канчето,в което си се хранил...!"
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ком

    64 17 Отговор
    Може би пък на президента му липсват известни качества на кадровик. В противен случай как е могъл да назначи тази "мижитурка" за началник на кабинета си. Срамно и долнопробно е по този махленски начин, особено мъж, да си отмъщава за това, че е бил отстранен от президентството. Едва сега след две години е събрал смелост да ни сервира тези "пикантерии" , когато групи от службогонци са подгонили президента.

    Коментиран от #10, #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха,Ха,Ха

    35 9 Отговор
    Уплашеният Радев се скри зад пердето при проверката на прокуратурата.
  • 12 ТрампЛин

    22 42 Отговор
    Има ли още някой да се съмнява в домогванията на Резидента? И този сплетник е генерал??? То в армията ни по време на соца, имаше ли някой с топки? Всички бяха пионки и се кълняха първо в Партията и после в Отечеството

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пешо

    29 9 Отговор

    До коментар #12 от "ТрампЛин":

    Никаква представа нямате от соца. По изказът ви личи, че сте се "образовали в новото време". И останалите ви разсъждения са на същото ниво.
  • 17 Град Симитли

    12 10 Отговор
    Полуистини и лъжи
  • 18 ТрампЛин

    19 31 Отговор

    До коментар #9 от "Ком":

    Резидента няма Никакви качества! Може би само едно-интригант! Каквито по принцип бяха всички офицери от ерата на соца и Въшкарския договор! Доноси и натягане за нашивчица и звездичка.
  • 19 Звучи ми толкова смешно

    26 10 Отговор
    "облякъл си униформата върху сакото"
    Той и зет ми караше дълги години с фуражката на задното стъкло за пред катаджийте..звучи ми като действителен случай
  • 20 ТрампЛин

    20 25 Отговор
    Армията ни трябваше да пенсионира всички соц.офицери! Не може да си се клел във вярност на БКП и да солта еш офицер от НАТО!!! Всички които останаха на служба са Троянски коне и хора без достойнство!!
  • 21 коки

    37 16 Отговор
    Палето Методиев лъже и клепа безобразно, защото това е единствения му шанс да е полезен с нещо. Президента го взе от калта и го вкара в политиката, а палето за благпдарност хапе ръката, която го хранеше.
    Жалък пес в ръцете на контрабандистката на оръжие Нинова.
  • 22 Симо

    15 21 Отговор
    Методиев силен. Винаги съм знаеш за радев, че лъже народа и е измамник.
  • 23 плюс минус

    21 11 Отговор
    Доста хора, пораснали и родени по времето на демокрацията по български, хар хабер си нямат за плюсовете и минусите по времето на соца, затова го плюят наляво и надясно
    Днес, сега, минусите са повече от малкото плюсове.
  • 24 Азим

    24 8 Отговор
    И този го активизираха срещу някой и друг лев! Какво мекотело!
  • 25 Станка Желева

    23 28 Отговор
    27.08.2023
    "Имаме един президент, който е открит руски агент. За мен има две задачи, които са спешни - да бъде свален българският президент и да бъде съден за национално предателство. Този човек погази абсолютно всички принципи и предаде родината си."

    Коментиран от #57

  • 26 Истината

    24 15 Отговор
    Радев е предал е се е обърнал срещу всеки, който му е помагал. Ако не беше Корнелия Нинова недоразумението от Дондуков 2 дори нямаше да се ожени за Деса. Но Нинова го хвана за ръчичка и го ожени, защото не можеше да имаме първа любовница вместо първа дама
  • 27 Перо

    19 18 Отговор
    Радев се състезава с Орбан кой по-качествено ще избърше, оближе, подсуши и напудри изцапаните от специалната военна обосрация задни части на Путин. Засега Орбан води в класацията, но Радев не се дава и като нищо ще дръпне
    на финалната права. Има огромен хъс и талант!
  • 28 Доротея

    16 13 Отговор
    В повечето държави са наясно, че фуражката деформира главата и мисленето и са направили различни пречки пред кадровите военни, които искат веднага след като напуснат армията да навлязат в политиката. В Русия и Китай генерал никога не би имал шанс да застане на върха на управленската пирамида. Във Франция след генерал Де Гол никога няма да повторят грешката си да оставят военен да ръководи държавата а във Великобритания просто не е в добрият тон военен да е начело на властта. В САЩ пък има 7 годишен карантинен период, в който напусналият армията не може да заема висши държавни длъжности.
  • 29 Мишо Шамара

    14 21 Отговор
    Президентът всъщност не е лидерът на България. Той е една въшка, лидер няма!
  • 30 Как

    11 17 Отговор
    Президентът се оказа шашкънин.Язък че гласувах за него. Спечели и веднага се демаскира като платен агент на КГБ. Взима пенсия от нато и иска пенсия от Путин. Алчен е за власт и пари.
  • 31 а през 2021

    22 6 Отговор
    С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ.
  • 32 Всички зелени чорапи

    10 15 Отговор
    са едни и същи посе..ковци

    Коментиран от #60

  • 33 Наблюдател

    13 15 Отговор
    Представяте ли си страхливият плъх Мунчо с пълен памперс и генералски мундир върху костюма! Срам и позор!
  • 34 Диамантената ръка

    15 15 Отговор
    Хич не ми звучи като измислици, фатмака е гола вода.
  • 35 Иван

    10 9 Отговор
    Този плъх да спре да се прави на учен, защото е много слаб.Само с плюваме по президента не става трябва акъл,а това го няма.
  • 36 Колко си жалък

    10 6 Отговор
    Не е истина!
  • 37 В очакване.

    9 10 Отговор
    Ще разберем и какво е харчила генерал Деси по време на мандатите Си.Ще се разбере и колко дипломи изкара и кой и ги даде.Много неща ще се чуят.Не само за Камино.Всичко е записване,документирано и прошнуровано.
  • 38 Коментар

    14 8 Отговор
    Не ви ли писва да плюете срещу президента?На нас обикновените хора ни писна все да си измисляте какви ли не глупости.Само където още не сте го обвинили за Озоновата дупка.Грозна работа!

    Коментиран от #40

  • 39 само да питам...

    5 5 Отговор
    Това момче,защо се стриже?Я,каква хубава коса има.Едно време стрижеха само войници,затворници,учениците по селата защото не знаеха,че съществува баня и сапун.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Рев

    11 4 Отговор
    Злоба,Завист,Зависимост - това е

    Коментиран от #46

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Дългоносия фатмак

    9 6 Отговор

    До коментар #41 от "Рев":

    Обсебен от злоба, завижда че няма власт, в зависимост от посорствоТО на московиеТО от където го посочиха за президент на България.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Може доста да говори...

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Сега мога да навържа, някои липсващи звена , в биографията на една висока и доста ,
    здрава и секси такава, със статус на важна кака!
    Стефан Данаилов си падаше доста , все по такива, яки и стройни дами!
    От там и куража да нарича държавния глава с такива, фатални епитети!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 мда

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Станка Желева":

    Станке, изглади ли си фанелката,некадърнице?
  • 58 пенко

    2 1 Отговор
    НАШАТА БЪЛГАРИЯ --- С "КАЛОЯНОВА" КРАТУНА ---!!!!!?!?!?
  • 59 Бгг

    4 0 Отговор
    Да и президента е м-е к е р е . Все пак той въведе зеленият сертификат в България. Той доведе про100 Киро. Той участва в унищожаването на БА.
  • 60 Никок

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Всички зелени чорапи":

    Един кафяв слип не може да говори за зелените чорапи
  • 61 За кого пишеш

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тоя":

    За Ладев ли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове