Last news in Fakti

2 Септември, 2023 12:15 2 130 34

Ген. Атанасов: Петър Тодоров говори не като бивш главен секретар на МВР, а като човек, който прави политическа заявка

  • атанас атанасов-
  • петър тодоров-
  • главен секретар на мвр-
  • политическа заявка

"Правителството и вътрешният министър нямат доверие на този човек. Управлението на страната е политика. Действаща политика", допълни съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ

Ген. Атанасов: Петър Тодоров говори не като бивш главен секретар на МВР, а като човек, който прави политическа заявка  - 1
Снимка: Нова телевизия

Бих казал, че специално главният секретар в оставка, а и президентството, преиграха в този конкретен казус. Съгласно член 105, ал. 2 от Конституцията - Министерският съвет осигурява обществения ред и сигурността в страната. И за да се случи това, би трябвало да работи с хора, на които има доверие. Тази сфера на управлението изисква доверие. Беше казано, че няма доверие към този човек. И най-добре би било, като му се каже, че няма доверие към него, да си подаде оставката.

Това коментира в ефира на "Събуди се” съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов за оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

"От тук нататък всички други спекулации, които сега се разиграват, той влиза в политическа роля. Нали си давате сметка? Не говори като бивш главен секретар. Говори като човек, който прави политическа заявка", допълни Атанасов.
И допълни: "Правителството и вътрешният министър нямат доверие на този човек. Управлението на страната е политика. Действаща политика. Има хора, които понякога се заблуждават, като смятат, че участвайки в управлението на страната - не се занимават с политика. Ще дам един пример. Аз бях директор на българското контраразузнаване по време на кабинета на Иван Костов с президент Петър Стоянов. В президентската кампания за изборите през 2001 година Георги Първанов изрази недоверие към мен. В неделя беше вторият тур на изборите, на които Първанов спечели изборите. Аз в понеделник подадох оставка, без да правя никакви обяснения, защото беше изразено недоверие към мен".
"В случая министърът е този, който през правителството и министър-председателя са поискали тази смяна. И пак казвам, преиграха твърде много време отделяме на това. Министерството на вътрешните работи трябва да бъде подредено и организирано, за да отговаря на основните предизвикателства пред тази институция. А именно осигуряване на обществения ред и сигурността. Имаме проблеми. Те са видни. Има толкова смъртни случаи, не може да се справят с мигрантите и какво ли не още друго. И това всичко е отговорност на главния секретар. Искам да обясня нещо важно. Главният секретар в Министерство на вътрешни работи няма нищо общо с главните секретари във всички други министерства. Това е висшата професионална оперативна длъжност в това министерство. Това е човекът, който за организиране на оперативната работа има повече правомощия от министъра. Така че правителството, което изпълнява политиките, което е избрано за това да осигурява обществения ред, трябва да работи с хора, на които има доверие", допълни Атанасов.

Той нарече тежка спекулация твърдението, че "се подготвят избори с нашето МВР".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнома

    36 6 Отговор
    Със най-големия ръст съм аз.

    Коментиран от #13

  • 2 Атанасов

    47 4 Отговор
    Защо излъга избирателите? Никога с Бойко , никога. Тинтири , минтири.

    Коментиран от #4

  • 3 скоро,скоро!!!

    38 5 Отговор
    този кога ще замълчи!!! завинаги!
  • 4 Индийски БИВОЛАР

    33 5 Отговор

    До коментар #2 от "Атанасов":

    ДРАГАЛЕВСКИЯТ МЕНТОР ГО НАУЧИ--СЕТИ СЕ ЧИЙ КАДРИ СА-ПРАВИШ ИНТРИГА И ГЛЕДАШ СЕИРА
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 инфо

    35 3 Отговор
    Ето , това е истинско недоразумение на българската политическа сцена. Няма логично обяснение този индивид да представлява, която и да е част от българското общество. Да "благодарим" на НПО, медии и други заинтересовани за "удоволствието" това политическо "недоразумение" да облъчва с идиотизмите си поколения българи.
  • 7 Това мрънкало,

    38 3 Отговор
    е комунистически прокурор и баща комунист. Затова е свиквал само той да може да говори, другите трябва да мълчат и слушат.
  • 8 Кирцата

    28 1 Отговор
    И с новият главен секретар проблемите ще са същите! Ама, му имаме доверие! Наближават избори!:)
  • 9 Българка

    9 30 Отговор
    Този главен секретар в МВР е назначение на Радев. Той отговаря за организацията и координацията на различните структури в МВР. И очеизвадно не се справи. От всичките му интервюта непрекъснато и напоително държеше политически речи в изгода на агента на Решетников, който чрез служебните си правителства подмени почти всички кадри на ключови позиции в МВТ. Време е за ГОЛЯМА МЕТЛА, РАЗСЛЕДВАНЕ И СЪД ЗА МНОООГО МУТРИ В УНИФОРМИ И С БЕЛИ ЯКИЧКИ

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    ИЗКАРАЙ СТАТИСТИКА ДОКАТО БЕШЕ МИНИСТЪР КАК ЛИКВИДИРА МУТРИТЕ И ПРЕСТЪПНОСТТА
  • 11 Ком

    27 3 Отговор
    Лесно му е Атанасов, по джуджета никой не стреля и за нищо не ги брой.
  • 12 ГОРСКИ

    27 3 Отговор
    До кога ще има хора от държавна сигурност като г-н АТАНАСОВ бивш комунист!!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 13 Ка Морган

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гнома":

    това е Йода джедай клепоух.
  • 14 Хасковски каунь

    26 3 Отговор
    Къф генерал си бе каунь ?! Земи си пенцията и бегов в Делиормана откъдето си дошъл
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 М3 голд

    16 4 Отговор
    АА, и кой те направи шеф на контраразузнаването? Ти, номенклатурата на ГК на БКП? Задкулисието, разбира се, което те управлява и сега. И като напусна КР какво стана? Пратиха те да станеш политик. То за 30 години ако не си станал, язък ти за самочувствието.
    Такава ситуация, като сега, беше по времето на царя. Тогавашният министър и ББ са бивши агенти на ДС, и двамата знаеха за другия и не се понасяха. Има много такива случаи в българската политика. Да, казват, вече бившият главен секретар на МВР е човек на президента и затова нямат му доверие Кирчо, Кокорчо, АА и плеяда псевдополитици. Независимо от декларациите целта е ясна: да се блокира президента на България, с неговата прабългарска политика; да се осигури присъствието на близки около гореспоменатите до финансовите потоци на национално и регионално ниво. ПАРИТЕ!!! Това е целта на сега управляващото малцинство. И тя е постигната с рекет и сплашване срещу ББ и обкръжението. Лично за него има изход, но това друг път.
  • 18 Скрий се

    13 2 Отговор
    Бе ДжуДжак нескопосан😡😡😡
  • 19 Индийски БИВОЛАР

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мими Кучева":

    ТАКА Е -НАПРАВО КРАЛИ МАРКО

    Коментиран от #21

  • 20 ???!!!

    16 1 Отговор
    Жужи, кажи как така един криминален тип гласи правителство в държава, членка на ЕС?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Зорница

    17 1 Отговор
    Сега по БНР казаха, че частните българските медии се контролират и има голяма дезинформация за да се прокарват нечии интереси. Ето защо всичко е по някакъв модел от който не се излиза и не дават зрителски мнения в ефир по актуални теми.

    Коментиран от #31

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Благой от СОФстрой

    11 1 Отговор
    В БГполитиката селендур до селендурO... квото и населението на територията, "мила моя майно льо"!
  • 26 Редник

    10 2 Отговор
    Атанасов, шапка ти свалям. Само тъпотии в пкешивата ти кратуна. Как един път не излезе нещо нормално и логично от устата ти. Само небивалици..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 мдаааа

    14 1 Отговор
    Абе на тоя ГH0М малкото му име да не е "генерал" щото в полицията такива звания няма... а в армията си е бил обикновен редник...
    Та не го обиждайте, по добре си го наричайте с истинското му име ГH0М...

    Коментиран от #30

  • 29 Бай Иван

    10 0 Отговор
    "Ген. Атанасов: Петър Тодоров говори не като бивш главен секретар на МВР, а като човек, който прави политическа заявка"

    Стига ревал нали си пробута Ж.Коцев за главен секрета на МВР , какво има да се оплакваш дали или не си прави политическа заявка. Понеже го изгоните да легне да умира ли? Каквото намери за добре това ще прави.Няма да се съобразява с мнението на най-малкия генерал на света.
  • 30 Нисичък

    14 0 Отговор

    До коментар #28 от "мдаааа":

    Този като влезе у хоремага и там вижда конспирация. Виждал съм го в ресторант. Седи на маса с хора и се оглежда и ослушва като обран евреин. Навсякъде вижда врагове и комплоти. А е много интересен в интервю по ТВ. Много му личи кога лъже. Започва да примигва и да бели очи. Абе типичен БГ политик. И като говори все едно е последна инстанция. А е посредствен човечец бутан от жена си навремето.
  • 31 Бай Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Зорница":

    Зорничке , ти сега ли се събуди бе мама? Че те програмите им всяка сутрин еднакви в едно и също време. Там не работят журналисти а "лица подаващи към определени политически лица определени въпроси по който има готов отговор" срещу които се получават добре подплатени заплати за затваряне на очите.
  • 32 Бай Иван

    13 0 Отговор
    И това е единственият генерал /поне доколкото ми е известно/ докладващ на министър председателя си Костов гол в сауната.
  • 33 Истината

    12 1 Отговор
    Жаба ! Тогава подаде оставка,защото не можа да прецакаш агент Гоце ! Ти си непотребен гном.
  • 34 Чичо Наско или защо на лъжата краката

    4 0 Отговор
    Са къси!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол