Last news in Fakti

2 Септември, 2023 14:08 1 896 33

Вътрешният министър: Още в първите ми дни на поста, казах на Петър Тодоров, че няма как да продължим да работим заедно

  • калин стоянов-
  • петър тодоров-
  • оставка-
  • разговори

"Аз познавам този човек в продължение на тези две години, през които той имаше възможността да бъде мой пряк ръководител. Аз в детайли опознах този човек, най-вече неговите качества, възможности и не на последно място, начините по които взима решения. Имам предвид, че в много от случаите се взимаха неточни, неадекватни и ненавремени решения", категоричен е вътрешният министър

Вътрешният министър: Още в първите ми дни на поста, казах на Петър Тодоров, че няма как да продължим да работим заедно - 1
Снимка: Нова телевизия

Категорично Кирил Петков не е искал нищо от мен във връзка с кадровите решения в МВР. Това е решение, взето лично от мен. Това заяви в ефира на Нова телевизия вътрешният министър Калин Стоянов, коментирайки думите на главният секретар в оставка Петър Тодоров, че именно съпредседателят на "Продължаваме промяната" е поискал отстраняването му.

"Не успях да изслушам на цяло интервюто на господин главния секретар пред Мариета Николаева, но предполагам, че той отново е говорил това, което напоително говори през последните няколко дни. Колегите от министерството се шегуват, че този човек в рамките на няколко дни е дал повече интервюта, отколкото през двете години на поста като главен секретар. Кирил Петков е един от многото народни представители, които в рамките на тези три месеца са идвали при мен. Категорично не е искал нищо от мен във връзка с кадрови назначения. Това решение е взето и изцяло единствено от мен", подчерта министърът.
И допълни: "Искам да поясня нещо, което в многото напоителни интервюта на господин главния секретар - той тактично спестява. Още в първите дни, в които аз взех поста като министър на вътрешните работи, проведох два разговора с него. И в двата разговора категорично му заявих, че няма да разчитам на него и няма как да продължим да работим заедно. Тогава той категорично ми заяви, че не възнамерява да освободи поста и с усмивка на лице ми каза, че ако преценя - да пробвам процедурата през президента".

Стоянов подчерта, че в продължение на две години е работил заедно с Тодоров, от времето, когато министърът е бил директор на ГДБОП. "Аз познавам този човек в продължение на тези две години, през които той имаше възможността да бъде мой пряк ръководител. Аз в детайли опознах този човек, най-вече неговите качества, възможности и не на последно място, начините по които взима решения. Имам предвид, че в много от случаите се взимаха неточни, неадекватни и ненавремени решения", категоричен е вътрешният министър.

Стоянов подчерта, че е "еднакво отдалечен от абсолютно всички политически партии и най-вече от техните политически лидери". "Решението си за смяната на главния секретар, аз съм го взел още в първите дни, тъй като, както казах преди малко, аз го познавам много добре. Считам, че има хора, които ще се справят много по-добре на този пост от него. Разбирам и усещам нападките на господин Демерджиев, бившият вътрешен министър. Изключително агресивно и нападателно отношение към Министерството на вътрешните работи и в частност към мен. Но в крайна сметка, от многото говорене на господин Демерджиев, в което нищо не казва, става известно само и единствено едно нещо. Според него, в Министерството на вътрешните работи всички са виновни за всичко, само той и главният секретар не са виновни за нищо".
Той обясни, че в мотивирания доклад до президента, който е изготвил са посочени конкретни случаи, в които според него липсвала "тотална комуникация между отделните структури и липсва координация, организация и контрол от страна на главния секретар на МВР". "Един такъв случай е примерът с убития психолог в София. Няма как многократно подарени сигнали от неговата майка да са оставали неглижирани и това е довело до смъртта на този човек. Да обясня и за убийството на Митко от Цалапица. Ако тогава са взети адекватни, бързи и точни решения, ние сега нямаше да издирваме заподозрения за убийството, където и да се намира той в Европа. Имаме насоки. Издирването на човека продължава. Вчера се видях за пореден път с майката на Митко. Изяснил съм и обстоятелството, че с моя заповед от тази седмица дисциплинарно е уволнен началникът на РУ Стамболийски".

Вътрешният министър подчерта, че има заповед за ареста на заподозрения за убийството на Митко. "Имаме насока и сме в много тясна комуникация с колегите от партньорските служби. Имаме насоки, че той е в германия".

Стоянов изрази учудване от информацията за новоназначени в МВР служители, които имат дисциплинарни производства за сексуално посегателство над свои колежки, както и други дисциплинарни нарушения, както твърди главният секретар в оставка. "За първи път чувам за такива колеги с такива сексуални... имам предвид някакви нарушения, които са правили. Така че това ще се провери. Ако има нещо такова, би следвало да има образувани дисциплинарни производства, които аз ще проконтролирам и ще видя на какъв етап са", заяви Стоянов.
Вътрешният министър коментира и убийството на Алексей Петров. "От самото начало работим по множество версии, като за момента част от тях са за евентуално отмъщения за ситуации назад в годините. Друга версия, която ние извеждаме, е неуредени финансови отношения. Работим по всички възможни версии. След като се проверят, едва тогава ще бъдат отхвърлени. За момента нямаме нито заподозрян пряк извършител, нито и поръчител. Това са изключително добре подготвени престъпления. Предполагам, че жертвата е била обект на наблюдение изключително дълъг период от време. Изучени са абсолютно всички навици, хобита, маршрути, които посещава. Трудно се разкриват тези престъпления. Работят сериозен екип от хора. Всеки ден в пет часа се провежда оперативно заседание, на което се анализира цялата постъпила оперативна информация"


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    7 30 Отговор
    А оня дели драпа за поста, русофил кръв повръща пост не връща.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Едната

    38 4 Отговор
    калинка се оплаква от другата. Абе, вие и двамата, не виждате ли, че сте еднакво безполезни инсекти.
  • 6 Орел

    33 1 Отговор
    Друго си е да си министър!
    Разбираш ги тия работи някак по така.
  • 7 Дълго_Име

    35 3 Отговор
    Калинко-малинко, това е трябвало на кажеш на Химика-академик, а не да приемеш мин. поста! Не хвърляй прах в очите ни!
  • 8 9689

    31 4 Отговор
    Този от далеч си личи ,че за нищо не става.Пък и щом се е хванал за тези престъпници.......
  • 9 Българка

    9 25 Отговор
    Министърът на МВР не е политическа фигура, а е от структурата на МВР. И не е член на ПП-ДБ, за да изпълнява политически поръчки. А Главният секретар е назначение на Радев не защото има професионални заслуги, а защото е удобен за политическа атака основно срещу ПП-ДБ

    Коментиран от #28

  • 10 Жандар-мерист

    27 3 Отговор
    По голямо недоразумение от този едва ли има...
  • 11 И ти си пътник!

    27 3 Отговор
    Нито ти,нито марионетното ви правителство,ще се задържите на власт!
  • 12 Зрител

    24 2 Отговор
    Лъже и му личи
  • 13 Боруна Лом

    22 2 Отговор
    ЕПА ,БЕГАЙ СИ! НАУЧИ ЛИ КЪДЕ Е НИДЕРЛАНДИЯ И ХОЛАНДИЯ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сатана Z

    22 3 Отговор
    Има малък нюанс.Главният секретар на МВР е назначен с указ на Президента на Република България,а вътрешния министър е назначен от портиера на Посолството с адрес Козяк Щрасе 16 .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Стига сте си ги мерили!

    16 2 Отговор
    Аз му казах, той ми каза!
    Кажи ти какво направи ?
    Битовата престъпност се увеличава, убийства, корупция, правосъдие няма и няма задържан нито един за подкуп, на опнал о предателство от лица безлични в кабинета…… А?
  • 18 Леля Гошо

    16 2 Отговор
    А защо пусна Петьо Еврото да избяга и да се укрие. Бил избягал с хеликоптер в Турция и оттам в Дубай, ама дубайците не знаят да е там. И понеже в БГ има три милиона хеликоптера и четири милиона пилоти е трудно да се разкрие кой го е превозил. А как върнаха детето на оная к...Любена, пак ли с хеликоптера?

    Коментиран от #29

  • 19 Много долно

    15 1 Отговор
    И не по мъжки!
    Връщаш ли си, защото не те зачитал като професионалист!
    Какво предприехте срещу Мустафа Едем и мин. Тагарев!
    Нищо!
    Е за това и ти след Тодоров!
  • 20 Сандански

    18 1 Отговор
    Послушкоооо, на кой замазваш очите, бе лакей некадърен? В НС има 240 разбойници. Ако си вършиш работата съвестно да си ги опандизили. По държавните институции 95% са корумпирани. Иди на Кулата и ги почвай, тези опашки за Гърция са само от държавни служители. Крали, крадат и ще крадат!!!
  • 21 Пешко

    15 2 Отговор
    Изключително некадърно мекере е това министърче. А и подкупно.
  • 22 Анализатор

    16 2 Отговор
    Обяснителният режим в който изпадат Денков и този набеден за министър човечец подсказва колко дълбоко са изпаднали в безпомощност от техните работодатели от МинистерствоТО.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Майор Майор

    8 1 Отговор
    Какво се чува за апартамента на Демерджиев?Много ми е интересно,как оправят големите началници,като дойдат в София.Главни секретари,съветници,разни други....Къде живее,например,Д.Сачева?Имаше интервю с Т.Дончев,който живеел вСофия като отшелник,а сниман на фона на едно модерно комплексче и фино се подаваше задницата на един Lexus,ха ха ха.....
  • 25 Прах за пране ПП избори идват за купуван

    5 0 Отговор
    Купуване и МВР трябва да е наше!
  • 26 м-р

    4 0 Отговор
    А с наркоманчето Попов и с Бурджииката който няколко пъти катастрофира със служебният а-л няколко пъти можеше да работиш в БОП

    Коментиран от #30

  • 27 Политик

    3 0 Отговор
    Тоя, си мисли че ще вечно министър!:) Утре вземаме властта и си отива!:)
  • 28 Министър Големанов

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Разбира се че не съм политическа фигура!:) Такъв професионалист съм че страх да те хване!:)
  • 29 Министърът

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Леля Гошо":

    Абе, човека си плати! Ти, какво искаш?! На една заплата ли да карам?!
  • 30 Министърът

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "м-р":

    Е! Такава беше политиката!
  • 31 Милчо лаков

    1 1 Отговор
    Тодоров е пенсионер от 15год,първа категория и му дреме на сайдера.От тази позиция вече сигурно си е уредил работа в някоя банка,както един друг гл секретар,десетина бона месечни,и така....
  • 32 Зглобката

    1 0 Отговор
    Този е една шушумига от класа !
  • 33 М3 голд

    1 0 Отговор
    Този текущ министър стана такъв с предубеждения и комплекси. Ами вижте му биографията. Вижте му стажа, позициите. Почва като разузнавач в иконом. Полиция - 6 години. После скача по за година две на позиции в БОП. После го слагат на предполагаемо място на компетентност РПУ Приморско. После БОП и министър. Да сте чули за някакви успешни реализации от дейността му? Но веднага, като го слагат, казва: този главен секретар не го искам. Ами с него не можеш да изпълниш партийната повеля. Как ще купят циганите безпроблемно? Ето това е новият морал, който ни го нарекоха от Козяк заедно със задкулисието.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол