Last news in Fakti

2 Септември, 2023 14:25 1 312 17

Иван Таков: ГЕРБ се опитват да скрият провалите си в управлението на София чрез разпалването на идеологически скандали

  • иван таков-
  • герб-
  • провали-
  • софия-
  • скандали-
  • управление

"Нека да го кажем съвсем ясно и директно - дългогодишното управление на кмета Фандъкова превърна Столична община в сергия, а обществените блага - в стока, заяви лидерът на БСП-София

Иван Таков: ГЕРБ се опитват да скрият провалите си в управлението на София чрез разпалването на идеологически скандали - 1
Снимка: NovaNews

Нашата основна задача в следващите два месеца е да не допуснем "Сглобката" да се възпроизведе в София. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков в политическия си доклад пред делегатите на Осмото заседание на XIV Конференция на Софийската градска организация на социалистите. То се провежда в момента в зала "Александър Лилов" в централата на БСП. Сред задачите на делегатите на Конференцията са утвърждаването на формулата за явяване на местните избори, на кандидата за кмет на София и подреждането на листата с общински съветници, съобщават от пресцентъра на партията.

"Некоалицията има трима кандидати - Васил Терзиев, Вили Лилков и предстои да научим кой е изборът на ГЕРБ, каза Иван Таков. Ние не им вярваме. Те се правят на опоненти в момента, но всички добре знаем, че това е само театър. Лош театър, който цели отново да излъже избирателите, за да им дадат те гласа си на 29-ти октомври. А след това по познатия ни вече сценарий ще се прегърнат и ще направят Сглобката и в София. Това вече сме го виждали и знаем какво предстои".

Председателят на БСП - София беше категоричен, че тримата десни кандидати за кметове на столицата представляват статуквото, въпреки предизборните им напъни да се отрекат дори от себе си в името на голямата им цел. "София им е изключително важна, за да продължат да печелят от нея. И няма да се посвенят грозно да употребят нито националната светиня "Трети март", нито Паметника на Съветската армия, пазител на историческата истина за победата над хитлерофашизма през Втората световна война, нито дори да се отрекат от своите род и родина", добави той и продължи: "София обаче е изключително важна и за нас. За да дадем перспектива и бъдеще на всеки един човек в града ни. За да покажем, че демократичният град трябва да бъде управляван чрез принципите на свободата, справедливостта и солидарността. За да отстоим правото на всеки гражданин да бъде свободен от унизителни зависимости и страх. Да докажем, че това може да стане само с повече социална сигурност. Със справедливост в разпределението на обществения ресурс и равен достъп до обществените блага за всички. Със солидарност между силните и слабите, между тези, които имат, и тези, които нямат, между центъра и кварталите. Защото за нас градът не е пазар. А обществените блага не са стока, от която да печелят избрани, близки до градската власт, бизнесмени".

Лидерът на БСП - София посочи и всички провали на досегашния кмет Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ в столицата. "Нека да го кажем съвсем ясно и директно - дългогодишното управление на кмета Фандъкова превърна Столична община в сергия, а обществените блага - в стока, заяви Иван Таков. Управлението на ГЕРБ в София ще остане в историята, белязано от редица грандиозни провали. Те опитват в момента да скрият тези провали чрез разпалването на идеологически скандали. Ние обаче ги знаем, а гражданите на София ги усещат всекидневно".

Сред най-големите неуспехи на управлението на ГЕРБ в столицата председателят на БСП - София посочи оползотворяването на публичния ресурс и най-вече на инвестиционната програма, системата на управление на дейностите по чистотата и на отпадъците, на общинските дружества "Топлофикация", "Чистота Искър", "Софекострой" и ЦГМ, градоустройството, трафикът и паркирането и зелената система.

Иван Таков призова делегатите на Конференцията да работят в предизборната кампания така, че да запазят облика на социалистическата партия. "Поставяме си обаче и още една, много по-важна, идеологическа задача в тази кампания - да си върнем от десницата разбирането за това какво е демокрация, заяви той. - Демокрация е управление на непривилегированото мнозинство. Постигането на тази цел е изключително важно за бъдещето както на лявото, така и на БСП. Трябва да покажем, че демокрацията не е просто избори и процедури. Защо това е важно?

Защото по този начин ще променим дневния ред на десницата, ще си отворим възможност да говорим с повече хора и да увеличаваме прогресивно подкрепата си".

Иван Таков беше категоричен, че изборът на подходящ кандидат за кмет на София и създаването на широка местна лява коалиция са начините, по които социалистите ще се опитат да решат натрупалите се в последните години проблеми. "Ваня Григорова, в качеството си на изявен синдикален активист, може да ни отвори солидна периферия и възможност да стигнем до различни социални групи. Присъствието ѝ в общата листа за общински съветници би донесло гласове, които ние иначе няма как да получим в момента, каза още той. Широката коалиция ще ни позволи да обединим левия вот в София и ще ни направи по-силни. Има и още нещо, много съществено. Някакво обединение вляво така или иначе все някога ще се случи. И БСП не бива да изпуска инициативата в този процес".

Иван Таков започна политическия си доклад с поклон към Стратега и идеолог на социалистическата партия Александър Лилов, чиято 90-та годишнина от рождението беше на 31-ви август.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българка

    10 7 Отговор
    В София няма да има сглобка. ГЕРБ е тотално провалила се и легитимирала се като корупционна партия. За София ДБ-ПП са в партньорство не с ГЕРБ , а със Спаси София.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 българин

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    не се обзалагай за герб толкоз години крадене там са парите а с пари може всичко
  • 4 Онзи

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    ТРЕТА ПЛОЧКА ляв тротоар,
    в обедна почивка ли си?
  • 5 Пожара

    2 5 Отговор
    Пемберугите вървът в средата, комсополците вървът одзад,одпред вазрожденци мятат качарака! Славен път ни чака, славен път!
  • 6 истина е

    11 5 Отговор
    Червените куфарчета са като стотинки ,в сравнение с откраднатите милиарди и пълните гардероби !!! Докато боко е на свобода ,тази държава и бял ден няма да види никога !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пипи

    7 2 Отговор
    Тоз има излъчването на раздавач на листовки и с този нафталинен речитатив.... Мирише на мухъл, другари .....
  • 9 Просто човек

    5 3 Отговор
    Комунизмът е Zло!
  • 10 Кая

    4 0 Отговор
    Този рода ли е на Пейо Таков? Ма, много е посинял...

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Кая

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кая":

    ПЕКО ТАКОВ
  • 12 Обикновен

    4 2 Отговор
    Сега като си отиде Алексей Петров кой ще направи логистиката. Да питаме Боко, той вече знае колко е важна. Ако има логистика, дори и да не гласуваме пак ще се наместят всички местни.
  • 13 Шредер

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Кая":

    Иван Таков е внук на Пеко Таков член на ЦК на БКП и син на Янчо Таков член на БКП, бивш водещ на "Всяка неделя" и бивш съпруг на Лили Иванова. Така че КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ издънки се показват тотално и навсякъде.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Злобар

    0 1 Отговор
    Това е единствената партия, която направи нещо! Пътища, метро... Защото другите освен да завличат банки, и да девалвират лева,, и да плюят, като тоя...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Цъки

    0 0 Отговор
    Тоя си е поживял така, както вие само сте си мечтаели
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове