Last news in Fakti

15 Ноември, 2013 08:25 18 387 4

Младият меринджей заведе дело за 30 000 лева срещу "Ара мюзик" и Нова тв

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Всеки трети търговец укрива оборот, съобщава в. "Труд"

Всеки трети търговец крие оборот, сочат първоначалните резултати от акция "Касова бележка" на Националната агенция за приходите. Тя стартира в началото на ноември.
На базата на анализ на риска са избрани 1000 обекта в цялата страна, които се проверяват. Най-много обороти се крият в търговията на дребно. След действията на НАП в последните години обаче има дисциплиниране на търговците. При аптеки, бакалии, наемодатели и др. щетите за хазната са спаднали с над 50%. Всяко трето магазинче не издава, редовно или изобщо, касови бележки. Това показват първоначалните резултати от акцията на данъчните в цялата страна, научи "Труд". В началото на ноември Националната агенция за приходите (НАП) започна масови проверки на търговските обекти за това дали спазват фискална дисциплина, или се опитват да мамят и държавата, и данъкоплатците.

Младият меринджей заведе дело за 30 000 лв. срещу "Ара мюзик" и Нова тв, пише в. "24 часа"

Варненският окръжен съд обеща да образува дело за 2 по 15 000 лева обезщетение срещу "Ара мюзик" и Нова телевизия, съобщи младият меринджей Янко Радев. Той добави, че си издействал да не плаща таксата в размер на 4 на сто от тази сума, тъй като бил социално слаб. Ще ми дадат и служебен адвокат, похвали се Радев. Искът ще е за неразрешеното използване на образа му и историята с любимата Ангелина, които меринджеят смята за своя лична интелектуална собственост. Случаят с певицата Джоанна, която направи миналия месец кючек по темата "Млад меринджей", още повече амбицира Янко. "Джоанна ми се обади и каза, че ще ме използват в клипа към кючека. Излъга ме обаче, после се извини по някаква телевизия. Очаквах от това участие да взема някой лев и да възстановя къщата, която Ангелина подпали, и да гледам в нея сина си Янислав. За това ще водя дело", каза Радев, който страда от епилепсия.

Управляващите увеличиха драстично парите за подслушване и следене, констатира в. "Сега"

Управляващите очевидно са забравили как обвиняваха ГЕРБ, че са превърнали България в полицейска държава с масовото и безконтролното подслушване, и са на път да мултиплицират всички порочни практики. Противно на предизборните обещания, при приемането на бюджета за 2014 г. на първо четене стана ясно, че необосновано се увеличават парите точно за подслушване и следене. Бюджетът на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) също скача с близо 30 млн. лв. А новата агенция "Технически операции" (ДАТО), която е на подчинение на правителството, ще бъде мегаминистерство. Именно тя ще прилага целия набор от специални разузнавателни средства - подслушване, следене, филмиране, външно наблюдение, доверителни сделки, прикриване на фирми, бележене на пари. За ДАТО са предвидени 49.5 млн. лв. - два и половина пъти повече от обичайните средства. Това противоречи на обещанията на сегашната власт, че ще се подслушва и следи много по-малко.

Най-много жертви на сексуално насилие са деца, отбелязва в. "Стандарт"

85 процента от случаите на сексуално насилие у нас са срещу деца. Става дума за непълнолетни и малолетни под 16 години. Тревожната статистика бе оповестена в Пловдив по време на семинар за противодействие на престъпленията срещу личността. Разкриваемостта при сексуално насилие е 63 на сто, което е много в сравнение с останалите видове престъпления, обясни зам.-директорът на Националната полиция Георги Арабаджиев, който участва в семинара. По думите му, данните сочат, че миналата година официално регистрираните жертви на сексуално насилие са 613 души. Тази година се наблюдава намаляване на този вид престъпност.

Вземат имането на Боевски, прогнозира в. "Монитор"

Имуществото на олимпийския шампион Гълъбин Боевски и неговото семейство може да бъде конфискувано в полза на държавата. Предстои да започне проверка на имането на фамилията от служители на Комисията за отнемане на незаконно имущество, научи „Монитор”.По закон, когато нашенец получи присъда за престъпление, от което се изкарват солидни суми, той задължително попада в полезрението на комисията. Това се случва и ако делото е гледано в чужбина, обясниха още запознати. Преди няколко месеца така беше отнето на осъдения за трафик на хора Христо Стоянов. Бандитът се раздели с имане за 919 000 лв. след присъда в Белгия.Сега се очаква документите за делото на Боевски в Бразилия да се получат в българското правосъдно ведомство.

Размразяват спортните онлайн залози, ликува в. "Новинар"

Любителите на спортните залози и онлайн покера имат сериозни поводи за радост. Вчера в парламента беше внесен законопроект за изменение и допълнение на станалия печално известен рестриктивен Закон за хазарта. Промените се очакват да върнат в България световните букмейкъри, които от своя страна най-накрая да започнат да внасят сериозни постъпления в бюджета. Както е ясно, в последните дни на своето управление бившият вицепремиер Симеон Дянков наложи лобистки промени в Закона за хазарта, които буквално взривиха обществото. Комисията по хазарт беше принудена да блокира сайтовете за спортни залози, защото нямаха лиценз. Абсурдна ситуация, тъй като на практика все още не бяха обявени лицензионните изисквания.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    10 1 Отговор
    Ми те хората ако не укриват от оборота просто трябва да си затворят магазинчетата.Тези обирници от горе какво се правят ,че не знаят?Те сами принуждават хората да минават в сивата икономика.Какво му трябва на малкия търговец? Яснота в бизнеса и сигурност в отношенията на власта към него.Кажете му от утре на всеки изкарани 100лв 30 са за държавата и толкоз.Никаква бумащина , никакво висене по институции и други глупости и така. Тогава всички ,ще излязат на светло и доходите от тях ще стана 100пъти по големи. Но у нас явно е по важно парите да се вземат на сигурно още в началото на годината а после търговеца ако иска да печели а ако иска и да не печели!
  • 2 Симеон Тасев

    2 6 Отговор
  • 3 Дими Димов

    8 1 Отговор
    Браво Янко, само така, съди ги, да кихнат някой лев, няма само те да лапат. Ти също си инвестирал в този образ, млад меринджей не се става лесно.
  • 4 Николай Николов

    2 0 Отговор
    Лошо...и м...стите почнаха да се учат вече.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове