Last news in Fakti

16 Ноември, 2013 08:00 30 300 4

Нашенка в гръцка болница след зверска сексуална експлоатация

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Има или няма кой да спре „малките свине“ и „говедата“, разсъждава в. „24 часа“

Путин? Обама? Папата? Няма кой да спре малките свине! Този надпис или негови варианти може да види всеки, който живее или работи в София. Само преди два дни "поникна" и върху една от стените на подлеза на Полиграфическия комбинат на "Цариградско шосе". Има го и на една от големите стени в подлеза пред фитнеса на "Черковна" и "Ситняково". Това било някаква мантра от речника на футболните фенове - с нея обиждат феновете на ЦСКА, а за левскарите било другото нарицателно - "говеда". Може и да се възприеме обаче по-скоро като яростно обобщение на града, на държавата, на сдуханата младост на авторите. Разруха виждат денем хората, които минават през подлеза. Вероятно вечер и нощем малцина слизат там, нищо че е уж някакъв централен софийски квартал. Какъв ти център, направо грозен римейк на харлемските бордеи в Ню Йорк някъде през 1985 година...


Нашенка в гръцка болница след зверска сексуална експлоатация, пише в. „Труд“

22-годишната българка е била примамена да замине за чужбина с обещание за работа, но след това трафикантите я препродали, а новите й "господари" я заставили да проституира. Разкрита е престъпна организация, занимаваща се с трафик на хора, в град Поликастро, община Килкис, намираща се в Централна Македония. Гръцките полицаи от Килкис са арестували трима български граждани - двама мъже на възраст 39 и 52 г., както и една жена на 38 г. Българите са задържани по обвинение за покупко-продажба на 22-годишната жена и насърчаване към проституция. Те сe опитали да продадат момичето за сумата от 2700 евро. Срещу 39-годишния ще бъдат повдигнати обвинения и за лъжествидетелстване и заплахи по време на полицейския разпит. Потърпевшата се намира под закрила на закона и ще бъде настанена в център за специализирани грижи.


Националисти правят незаконни хайки под носа на полицията, разкрива в. „Сега“

Националисти, водени от лидера на Съюза на българите "Национално единство" Боян Расате, и членове на Национален форум "Обединение" са спирали хора по ул „Пиротска" и са им искали личните документи, като се представяли за граждански патрул. Според очевидци мъжете с вързани на ръцете ленти с националния флаг искали документите на хората, а те ги давали от страх. Това се е случило на метри от Столичната дирекция на полицията. Събитието на националистите е било обявено като масирано гражданско присъствие по централните софийски улици, където има повече чужденци от Африка и Азия, чакащи хуманитарен статут. На пл. "Възраждане" се събрали 30-ина души. На "Пиротска" започнали да осветяват лицата на чужденците с фенер. Расате разясни намеренията на акцията: "Полицията е заета с протестите и е редно граждани, които имат желание, да помогнат“.


Отлагат задълго зимния апокалипсис, успокоява в. „Новинар“

Апокалиптичната зима ще ни подмине, увериха учени от БАН. Рекордни студове няма да има, дори ни чака дефицит на сняг. „Зимата в България ще бъде нормална като всички досега, без екстремно ниски температури и студове, а снежната покривка ще намалее осезателно до 2050 г.”, съобщи директорът на института по метеорология доц. д-р Георги Корчев. По думите му не са верни прогнозите, че зимата ще бъде най-лютата от 100 години насам. Той предупреди, че заради липсата на сняг през следващите години трябва много внимателно да бъдат следени водните ресурси и да се помага на екоминистерството за това. Корчев изтъкна, че се предвижда модернизация на наблюдателната система на института, с помощта на която да се определят снежните запаси и оттам - притокът в язовирите, и посъветва да не се вярва на частни сайтове, които прогнозират температурни рекорди.


70 000 се изнасят в Сърбия за ЧНГ, брои в. „Стандарт“

Близо 70 000 българи вече са направили своите резервации за посрещане на 2014 г. в Сърбия. Интересът към празнуването при съседите е дори по-голям в сравнение с миналата година, когато близо 60 хиляди наши сънародници избраха да си кажат първата наздравица за годината в Ниш и региона. Това обясни първият съветник в Посолството на Република Сърбия у нас Александър Миличевич. Само в трите най-луксозни хотела в центъра на Белград вече са резервирали празнични пакети над 1000 наши сънародници, обясни Йован Неделкович, който притежава сръбска туроператорска агенция. Сред основните причини, заради които избираме да празнуваме при комшиите вместо в родните курорти, е липсата на забрана за тютюнопушене в заведенията и хотелите, обясниха родни туроператори. Българите харесват и сръбската кухня.


Цигани пробутват фалшиви уреди за пестене на ток, алармира в. „Монитор“

Мургави търговци се разхождат по улиците на Велико Търново с непрозрачна торба, пълна с пластмасови джаджи, за които те се кълнат, че намаляват с между 60 и 80% разходите за електричество в домакинството. „Магическите” уреди са с големината на мобилен телефон и представляват кутия с дисплей. Върху опаковката има указания на английски и източен, най-вероятно китайски език. Произведени са, разбира се, в Китай. Цената им тръгва от 50 лв. за един и 90 лв. за два броя. След малко повече пазарлък обаче мургавият търговец скланя да ти „хариже” уреда и за 20 лв., убеждавайки, че е на загуба, но го прави само за да те направи щастлив. На въпроса как се ползва този уред, има ли гаранционна карта и каква е гаранцията, че няма опасност при монтирането му човек да бъде убит от тока, търговецът смотолевя, че всичко е окей и няма никаква опасност от поражения.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хищникът

    3 1 Отговор
    горкото момиче това е работа на тъпи м....ли където на излагат на всякъде по европа
  • 2 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    и гърците не са стока все пак
  • 3 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор
    То момичето не вярвам да е нещо различно от ромка с неизвестни родители, ама въпреки това си е гадно и жестоко, дано се роди човека, който ще се справи с този проблем, ама май още не се е родил. Защото когато има търсене за едно нещо, ще се намери и кой да го предлага. А търсене ще има винаги когато животът е жесток и неблагодарен, и подклажда съществуването на мъже, дето не подбират и бройкат цял живот с надеждата ако не открият друг смисъл в живота, то поне докато могат да изпонае-ът възможно повече и различни п-ки.
  • 4 Dimitar Dimitrov

    0 0 Отговор
    Абе писачи , какви 50 000 гости в Пирот и околностите за Нова година ? Нали , ако толкова хора се из.ерат по един път , ще заринат Пиротска околия !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове