19 Септември, 2023 08:45 1 740 53

Росен Костурков: В голяма степен протестите на земеделците са с политически мотиви

  • росен костурков-
  • протест-
  • земеделци

Никой не може да каже, че президентът е организирал протеста на зърнопроизводителите. Хора от служебното правителство помогнаха сектора да стигне до тук. Политическата цел е да се разклати управлението

Росен Костурков: В голяма степен протестите на земеделците са с политически мотиви - 1

Подкрепям правото на всеки да протестира. Аз самият съм участвал в протести. Това коментира Росен Костурков, депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Комсията по земеделие в парламента винаги е отворена да изслуша хората от браншовете и техните проблеми. Имаме една основна цел - да защитаваме българското производство и земеделие. Такова напрежение показва, че тези протести са инспирирани с политически мотиви, каза още той.

Никой не може да каже, че президентът е организирал протеста на зърнопроизводителите. Хора от служебното правителство помогнаха сектора да стигне до тук. Политическата цел е да се разклати управлението. Всяка нестабилност помага на една или друга сила. Не мисля че има преки икономически интереси на Русия, отбеляза Костурков.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лили

    12 47 Отговор
    Ламтежа за повече пари е в основата на всяко недоволство ,особено в земеделието !! Там ако печалбата им е по малка от предната година -започват да реват !

    Коментиран от #5, #49

  • 2 абе налъм

    58 5 Отговор
    хората искат забрана на вноса от Украйна... това политическо ли е ??? нали зърното на зеленски трябваше да иде в Африка... май се оказа , че американците след енергетиката и армията искат да ни съсипят и зърнопроизводството, за да зависим изцяло от това което ще ни подхвърлят...
  • 3 ежко

    56 6 Отговор
    !.Естествено,че са с политически мотиви.На кой нормален човек му харесва политиката на слугинаж която водите.
    2.Естествено,че ще набедите служебните правителства.Да не забравяме обаче,че именно вашата пасивност за налагане на забрана за внос на украинско зърно отключи протеста.При служебните правителства протести нямаше.
    3.Това е само началото.С политиките ви газа стана безбожно скъп, от там ще сковат торовете /поне 2 пъти/, после народа ще изреве от Топлофикация, бюджета на Асенчо е несъбираем в приходната си част.Чудо трябва да стане да не ви изхвърлят с ритници!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 12345678

    36 4 Отговор

    До коментар #1 от "лили":

    Лили, заповядай на полето- парите извират при първа копка- кеф ти европейски, кеф ти национални доплащания, може и да не копаеш, само диск, сееш и жънеш, верно, дават по 30 лв на декар, та бая декари ще трябва да обходиш, докато ги събереш, но разходката е полезна за здравето, пък и в пари ще се видиш, така че, дерзай!

    Коментиран от #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коч

    12 21 Отговор
    Пълна тъпота, алчност, подлост и лицемерие, граждани! Коч имаше някакви съмнения, че тези протести са просто от алчност, но след като днес и синдикатите начело с Марица - Изток протестират, категорично рекета е политически! По малкия началник не разрешава на някого /който често злоупотребява с болнични/ да ходи да протестира, защото няма кой да работи в смяната, но по големия му разрешава с думите - Отивайте, да има повече хора! 30 лева и храна! Същите готвеха протести да свалят Кирил Петков, но тогава ИТН го свали и не се наложи! На едни избори купуваха за Стефан Янев и партията му Булгарплод - 4%!

    Коментиран от #37

  • 8 Миризлив пор

    33 6 Отговор
    Така като гледам протестира целия сектор а не само зърнопроизводителите. В целия ЕС селското стопанство е на субсидии, а тук са най-малко. И само не мога да разбера, ако човек вложи 1 милион В хотел, то може да кара Бентли и да е велик бизнесмен, ако обаче вложи в земеделие то изведнъж става лош зърнар?
  • 9 Мнение

    35 4 Отговор
    В голяма степен, или ще чуете НАРОДЪТ си, или ще сърбате попара в ЦСЗ!
    Писна ми от продажници, които обясняват колко лоши били мирните хора, затова че искали да им си запази бранша!!!

    Време е за народен съд!
  • 10 варненски пенсионер

    32 3 Отговор
    има хора , които си въобразяват , че хлябът, млякото и месото се произвеждат в магазина......

    Коментиран от #12

  • 11 Хе-Хе

    12 9 Отговор
    А производителите на потници какво да кажат! Те вече починаха! Евтиният внос от Китай и Турция ги погуби! А какво да каже Бедният софиянец, че заведението му западна и никой не го субсидира?
  • 12 Мнение

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "варненски пенсионер":

    Не си въобразяват това, а си въобразяват, че каквото и да им заповядат господарите, могат да го приложат върху нашия народ, без да носят отговорност?!

    Само, че българите търпят до определено време!
  • 13 окийна

    20 6 Отговор
    Тоя мухльо е и прост лъжец. А бре некадърник, ти не знаеш ли че всичко е политика така или иначе? Били политически исканията??? Ами да бе искат хората да си смените продажната политика. Ако не го направите хората ще ви сменят с други политици дето ще им защитят интереса. Това е политика. Като не вършиш работа и слугуваш на други народи и държави ти изиграват един ритник и те сменят с някои дето ще върши работа. От къде ви намират такива прости че ви слагат и за министри?
  • 14 Аватар

    23 1 Отговор
    Е,какъв да е,след като протестират срещу политическо решение на настоящото българско правителство???!
  • 15 Дааа

    20 4 Отговор
    Всичко е политика, в случая селскостопанска! Някой да го обясни на тази сива мишка!
    Най важното, е че народът не иска отровно украинско зърно, обработено в биолабораториите на ЦРУ и щедро наторено с обеднен уран!
  • 16 Тъмен субект

    19 1 Отговор
    Естествено! Политиката служи за да защитава интересите на дадени общности. Въпрос на политика е вноса, защото силно се отразява на икономиката и потреблението. Естествено, че е политически мотива. Става въпрос за политика за земеделието.

    Коментиран от #47

  • 17 Перо

    16 2 Отговор
    На тоя му е набито в канчето какво да повтаря, като развален грамофон, да не му се размине дебелата заплата в НС!
  • 18 тон зърно 150 лв - това е сега .

    8 4 Отговор
    Като съдят и купуват за разсад тон зърно е 700 лева . химическа тор на декар 70 лева . вода за посевите - 6000 лв . Сега 3 000 тона по 150 са 45 бона , при разходи 30 бона . Плюс субсидии - общо 10 бона . За 20 бона труд от февруари до октомври . Скръндза ли е новия без опит премиер и дали ще се намалят обезценените зърнарски хартиени левчета . политиката е пирамидата . днес и утре протеси . оставка .
  • 19 Росен Костурков

    10 1 Отговор
    Аз самият съм участвал в протести - първо срещу Бойко, след това в негова подкрепа.
  • 20 Академикът по прах за пране

    16 2 Отговор
    определи житарите като терористи и иска разговори с тях.
    Терорист означава политически убиец.
    Той го определи като политически престъпници.
    Оставка и под съд.
    Протестиращите трябва да изритат правителството на управлявано от ДПС.

    Коментиран от #26

  • 21 Хе-Хе

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "12345678":

    Лили, защо не отговориш, че отдавна ти е минало времето да работиш на полето, но имаш претенции да има внос и ти да си избираш дали да купиш от родния изнудвач или от който си избереш вносител! Ама, как не се възмущавате, че невероятно количество стока всеки ден се мъкне от братска Турция безспир и убива родното производство!?
  • 22 на чужд гръб

    7 0 Отговор
    100 тояги са малко . В Царево всичко е зле . Да чеше език росен .
  • 23 Хахаха

    14 1 Отговор
    Служебното правителство било виновно, че сглобката разреши вноса на украинските отрови:)
  • 24 Хаха

    12 1 Отговор
    То друго големите ви умове не могат да измислят или е политическо или е Путин. Толкова плиткоумни политици не сме имали отдавна, аз мислех че с герб сме стигнали дъното ама с такива в пп и де бъ още повече го копаем.
  • 25 Факт

    14 4 Отговор
    Да!
    Исканията са политически и касаят икономиката на страната, народа и производителите.
    А Денков е клетвопрестъпник! Закле се да служи на народа? Не на Украйна! "Терористи"???
    Втория клетвопрестъпник в новата ни история... Първият без лично достойнство беше: "Лош човешки материял..."

    Коментиран от #27, #44

  • 26 Коч

    8 7 Отговор

    До коментар #20 от "Академикът по прах за пране":

    Те пък го нарекоха с хиляди обиди какъв ли не, плъх, мишок и всичко, което ще бъде изтрито! Да отидат и нарекат в Кремъл така любимия си Путин и органите ще ги грабнат! Тлъсти, оядени, нагли средностатистически български тапанари, видно от репортажите вчера! Голяма демокрация на Простокрацията! И не каза терористи, а че се държат като терористи! Дори са нещо повече от терористи - племели и гюрлуци, задушаващи националното достойнство и чест!
  • 27 Коч

    7 9 Отговор

    До коментар #25 от "Факт":

    Е, той така се грижи за народа! Като внесе евтино и не остави родните изнудвачи да вдигат цените, както си искат! Ти, когато отидеш на пазара, какво купуваш - родни домати за 5 лева или внос за 2 лева? Айде, ти си патриот, но народа масово....? Същите, които сега врещят, постъпват точно така и постоянно правят совалки до Одрин! И торове си купуват от Турция и препарати за попови прасета!
  • 28 кРадев Мутрофан

    6 10 Отговор
    Ние русофилите-мутрофановци , радевите терористи , зърнените мародери искаме Хляба да стане 8 лева , Олиото 16 лева а сиренето и кашкавала по 36 лева !!!
    На всеки русопитек , зърнен терорист да се дадат по два Майбаха и две Бентлита , вила на Халкидики и в Кортина дАмпецо и хуйло путлер да ни прати още бомби с дронове и подводници като тази при Тюленово за да вземем властта и хуйло крадев да стане пожизнен генелал-губернатор на задунайската губерния а травеЗтита мутрофанов негов началник !!!

    Коментиран от #30

  • 29 Бспарчето

    2 9 Отговор
    Ами малко е умалена степента! Това си е кремълска атака! Защо не са протестирали поляците и бесепарите през последните 30 години, когато внасяха жито от украйна за купейки, а продаваха хляба на безобразни цени? И нефта и газа взет без пари от рф го продават на европейски цени и си правят милиардите? Просто изпълняват деби лна кремълска поръчка!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ганю

    6 5 Отговор
    за 3 години 1кг брашно от 0.70.лв стана 1.70лв
    гадни алчни зърнари
    да се одържавяват земите и ги заврете в кучи г.ъ.з
    по Бай Тошово 600кг/дка беше добива

    Коментиран от #35, #36

  • 33 Тодор

    5 0 Отговор
    Росен Мижитурков : Реакциите ми в парламента са със земеделски мотиви.
  • 34 пешо

    7 1 Отговор
    Аз само да питам. Откога зърното, което трябваше да храни Африка се превърна приоритетно във внос за страните от ЕС? Въобще африканците изядоха ли некой леб от тва зърно? И защо все пак някой страни от ЕС категорично не искат да имат нищо общо с това зърно?
  • 35 Аватар

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "ганю":

    За три години се напечатаха много фиатни пари и сега трябва да се приберат.Нарича се инфлация.
  • 36 Миризлив пор

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "ганю":

    Цената на пшеницата е борсова и не я определят нашите "зърнари", но ако погледнеш колко е била цената преди 3 години и колко е сега, може да ти светне в промития мозък, че май цената се вдига от някой друг а не от производителя на зърното.
  • 37 пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Коч":

    Прав си. Политиците, които ни управляват са продажна безскрупулна сган от небългари и трябва политически да се разкарат. Ако не стане политически в крайна сметка ще стане физически. Тея толкова простотии вършат, че нещата отиват на: или те нас или ние тях.
  • 38 Защо

    5 2 Отговор
    По дяволите,всичко ви се привижда "политически"?Протестиращите земеделци,миньори,енергетици не са Политици.Хората протестират за работата си,за справедливост,за Българското,думи които вие политиците употребявате без да можете да вникните в същността им.На вас маята ви е друга,затова припознавате в народа си "терористи" и "свещени крави."
  • 39 Студопор

    7 0 Отговор
    Абсолютно всички протести са свързани с политиката! Няма как да не са. Протестира се срещу решение на правителството да внася украинска пшеница. Това е политическо решение и несъгласието с него и респективно протеста, е политически свързан.
    И къде е проблема? Нима протестите срещу енергийните монополи на ЕВН и ЧЕЗ преди около 10 години не бяха пак политически? Бяха, защото монополите се появиха в следствие на политически ходове и решения.
    Какво говори този?
  • 40 Пръч

    2 3 Отговор
    Хайде да организираме дарителска акция за изнемогващия сектор....!!! Всички сме съгласни да си намалите пенсиите с 10 % и икономиите да се подарят на горките производители! Бойчо точно така правеше 10 години! Пенсия 200 лева, останалото - на страдащия бизнес!
  • 41 българка

    4 0 Отговор
    Пазарът е залят от некачествени зеленчуци от Турция - защо никой не протестира?

    Коментиран от #42

  • 42 Пръч

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "българка":

    Не е полит коректно! Всъщност, нека се разреши на родните производители да произвеждат и пласират, без да спазват европейските изисквания, както украинските производители, но да се откажат от субсидиите! И полето ще стане като до 2008 година - 3 метра магарешки бодил!

    Коментиран от #48

  • 43 проРуски земеделци

    4 2 Отговор
    Всичко е по указания на руското посолство!
  • 44 на кой народ

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Факт":

    Денков не се е заклел да служи на РуZкия народ нали?!?!?

    Коментиран от #46

  • 45 Шабан

    2 1 Отговор
    Алчността, винаги е гладна!
  • 46 Аватар

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "на кой народ":

    Хърватския премиер осигурява коридор за преминаване на зърното,за да се подпомогне Украина.Българският премиер говори за закупуване и преработка на украинско зърно,без да се съобразява с интересите на българските зърнопроизводители.Надявам се,че забелязвате разликата в държавните политики на Хърватия и на България.
  • 47 Въпрос

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Тъмен субект":

    Дай конкретни данни, че украинското зърно е отровно: наличие на отровни вещества, имена и количества от тях, които се съдържат в зърното, името на лабораторията и т.н.,пък тогава пиши.
  • 48 Дай пример

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Пръч":

    Кои европейски изисквания не изпълняват украинските производители?
  • 49 Старец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "лили":

    А на теб заплатата, ако ти е по малка от миналата година няма ли да ревеш.
  • 50 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 1 Отговор
    ПРОТЕСИТЕ НА "ZЪРНАРИТЕ" - МИЛИОНЕРИ Е .......... ZA СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТ ......... "СГЛОБКАТА" НА ZEЛЕНИЯ ЧOPAП (БКП , КОПЕЙКИН , ИТН) ........ ЯСНО !
  • 51 Одит

    1 1 Отговор
    Росене, всичко политика! Ама май не си чел “Капиталът” на К. Маркс.
    Хърватският премиер Андрей Пленкович заяви, че Хърватия е само транзитна страна за украинско зърно и няма да го внася, предаде агенция ХИНА. bdquo ...
    Защо не може това да стане и за Бълария?
    А силозите са германска собственост отдавна!
  • 52 пенко

    1 0 Отговор
    ТОЗИ ХЕМ ЛИЖЕ ЗАДНИЦИ ---ХЕМ НЕ СЕ Е "ИЗРИНАЛ " --- ПОЛИТИЧЕСКО ЧУДО !?!?!?!?
  • 53 Бла-бла

    1 0 Отговор
    Кой ви верва, лъжци ,професионални.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове