Last news in Fakti

27 Септември, 2023 16:05 4 957 40

12 кандидати за кмет на Бургас

  • 12 кандидати-
  • кмет-
  • бургас

Досегашният кмет на Бургас Димитър Николов ще се бори за пети пореден мандат, номиниран от ГЕРБ. Той ръководи Община Бургас от 11 ноември 2007 г.

12 кандидати за кмет на Бургас  - 1
Снимка: БГНЕС

В битката за кметския стол в Бургас се впускат общо 12 кандидати. До последният момент вчера не беше ясна точната бройка, тъй като някои се регистрираха в Общинската избирателна комисия минути преди да приключи крайният срок, съобщават от БНТ.

Досегашният кмет на Бургас Димитър Николов ще се бори за пети пореден мандат, номиниран от ГЕРБ. Той ръководи Община Бургас от 11 ноември 2007 г.

Николов е завършил Професионална гимназия по транспорт и има магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов и професионална диплома по мениджмънт от НБУ. В периода между 1998 и 2006 г. е изпълнителен директор на "Победа" АД. През 2006 г. за кратко е управител на "КБС" ООД, Бургас. Бил е регионален координатор на ГЕРБ в Бургас, заместник-председател на Бургаската търговско-промишлена палата, председател на Консултативния бизнессъвет в Бургас, председател на Комисията по икономика и инвестиции в Общинския съвет на Бургас, регионален председател на КРИБ в Бургас. Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет. Към 11 септември 2023 г., той е най-дълго изпълнявалия длъжността кмет на Бургас - 15 години и 10 месеца.
Настоящият депутат от коалицията "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Константин Бачийски се впуска в кметската надпревара за втори път, но не е издигнат от коалицията, а от неговата партия "Средна европейска класа". Бачийски е роден на 22 ноември 1978 г. Завършва Технически университет – София, със специалностите "Телекомуникации" и "Стопанско управление". На изборите за Европейски парламент през 2014 г. е кандидат от листата на НФСБ, към този момент е член на Изпълнителния комитет на партия Средна европейска класа. На местните избори през 2015 г. е избран за общински съветник от партия "Средна европейска класа". На местните избори през 2019 г. е кандидат за кмет на Бургас от СЕК, избран е за общински съветник. На този си пост е до края на 2021 г., когато е избран за народен представител. На 17 септември 2021 г. председателят на СЕК Георги Манев упълномощава своя заместник Константин Бачийски да представлява партията до провеждане на редовния конгрес на 9 октомври. Партията става мандатоносител, заедно с партия "Волт", на новосъздадения, но нерегистриран като партия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме Промяната", за да може ПП да се яви на парламентарните избори през ноември 2021 г. Оттогава Бачийски е водач на листата на ПП за Бургас на парламентарните избори и става народен представител в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.
Димитър Найденов - депутат от коалицията ПП-ДБ, също е кандидат за кмет на Бургас, но и той не е издигнат от коалицията. Явява се като независим. Той е роден на 19 юли 1970 г. в Бургас. Завършва средно специално училище по морски и океански риболов, както и специалност "Право" в Бургаски свободен университет. От 1992 г. развива частен бизнес в родния си град в сферата на заведенията за хранене и развлечение. Става управител на емблематичен кафе-клуб в центъра на Бургас, както и съосновател на верига ресторанти в града. В периода от октомври 2019 до април 2021 г. е общински съветник от листата на "Демократична България" в Общински съвет Бургас.
Тодор Ангелов е кандидатът за кмет на Бургас от ПП "Възраждане". Ангелов притежава две дипломи за завършено висше образование, семеен е с две деца. В периода 2006-2010 година е работил в Министерството на образованието. Бил е общински съветник и заместник-председател на местния парламент в Бургас в периода 2015 - 2019 година. От 2014 година е председател на Тракийското дружество "Антим Първи I" в Бургас. Тодор Ангелов е член на "Възраждане" от четири години.
Станимир Баев е кандидат за кмет на Бургас от "БСП за България". Баев е заместник директор на Природо-математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас. Той бе една от петте кандидатури. Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски". Притежава бакалавърска и магистърска степен по "Специална педагогика" с втора специалност "История" както и бакалавърска степен по "Стопанско управление" от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас. Баев е магистър по "Трудова и организационна психология" от СУ "Св. Климент Охридски". От 2001 г. работи като педагогически съветник, а от ноември 2005 г. е назначен на работа в бургаската математическа гимназия.
Тодор Иванов е кандидат за кмет на Бургас от "Има такъв народ". Иванов е областен председател на партията. Той е с две висши образования - машинен инженер и индустриален мениджмънт. В продължение на 17 години е административен мениджър и управител на архитектурно дружество. Иванов беше и заместник областен управител на Бургас.
Живко Табаков е издигнат за кандидат за кмет на Бургас от коалиция "Левицата!". Роден е в Бургас през 1977 г. Има магистърска степен по международен бизнес от университет "Проф. д-р Асен Златаров". По-рано завършва специалностите "Управление на хотели и ресторанти" и "Бизнес администрация в туризма". Завършил е Българско училище за политици "Димитър Паница". От 1998 г. работи в сферата на туризма. Управлява и консултира редица успешни компании. Професионалното си израстване в сферата на туризма, обществените услуги и рекламата прави като мениджър в множество фирми. Табаков е народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание на Република България и общински съветник в Общински съвет Бургас мандат 2015 - 2021 г. Той е съветник в политическия кабинет на министъра на туризма Николина Ангелкова в периода март 2015 - януари 2017 г. Член е на Изпълнителния съвет най-мащабната туристическа организация в района на Южното Черноморие - "Бургаски Черноморски туристически район".
Стоян Грозев е кандидатурата за кмет на Бургас от ПП "Български възход". Роден е през 1972 г. Има магистърска степен по "Стопанско управление", "Администрация и управление в публичния сектор" и бакалавър със специалност "Туризъм". Дълго време е поддържал външнотърговски отношения с фирми от Западна Европа, Република Узбекистан, Руската Федерация, Република Казахстан. Има опит в сферата на газопреносни мрежи, биогазови инсталации и др. Грозев е и водач на листата на партията за бъдещия местен парламент. Икономистът бе и доскорошен общински съветник в бургаския общински съвет. Той представлява "Български възход" и като неин областен лидер.
Йордан Георгиев е кандидат за кмет на Бургас от местната коалиция "Граждани за Общината". Йордан Георгиев е на 59 години. Женен е, има две деца. Притежава диплома с отличен успех от Технически университет - София по специалността "Автоматика и системотехника". Владее руски и немски език. В периода 2019 - 2022 г. е общински съветник в Бургас, председател на Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности, член на Постоянната комисия по наука, иновации и оперативни програми, член на Комисията за провеждане на търгове, конкурси, приватизация и реализация на малки благоустройствени проекти.
Радостин Долчинков е кандидат за кмет на Бургас от ПП "МИР". Той е административен директор на Бургаския свободен университет от 2014 г., декан е на Центъра по информатика и технически науки. Проф. Долчинков е и председател на Държавната изпитна комисия по индустриален мениджмънт в БСУ.
Ивайло Дражев е кандидат за кмет на Бургас от ПП "Свобода". Роден е на 21 април 1966 г. Той е бивш собственик на футболните клубове Черноморец Бургас и Черноморец-Бургас (София). Дражев е и собственик и управител на множество фирми. За кратко е бил и общински съветник в Бургас.

Александър Бояджийски е кандидат за кмет на Бургас от "Българки съюз за директна демокрация". Той е роден в Бургас. Завършва Френската гимназия, а по-късно икономика във Френскоезичния институт за управление и администрация в София. Дълги години е работил в сферата на строителството и алуминиево-стъклените конструкции. Бил е общински съветник в местния парламент. Автор е на книгата "Истинската история на българите".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злати Минкова

    8 20 Отговор
    Не мисля, че другите имат шанс, не знам защо изобщо се пробват да се излагат. Това е най-силният, качествен и кадърен кмет в България.

    Коментиран от #8, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коментаторски клишета

    8 8 Отговор
    Дванадесет състезатели тичат след топката, уважаеми зрители, и накрая Митко печели.
  • 4 Казвам Ви

    4 6 Отговор
    Кекимян е истината !

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Пърдялко ще е кандидата на ГЕРБ

    9 0 Отговор
    Па не знам......
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ххммм

    12 3 Отговор
    И сте дали най-противната личност: Контрабандист на сухо украинско мляко!
    Ама не е луд тоя дето яде баницата.... бургазлии да му мислят, ако имат мозък!
  • 8 Индийски БИВОЛАР

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Злати Минкова":

    БАБА МУ И ДЯДО МУ -----АКТИВНИ БОРЦИ---ЯТАК И ПАРТИЗАНИН ОТ НАРОДЕН ЮМРУК МАЙКА МУ НИКОЛОВА ПАРТ СЕКРЕТАРЯ НА АВТОТО--НО Е ДЕМОКРАТИЧНО ЗАКЪРМЕН
  • 9 Аз съм категорично

    3 7 Отговор
    За Ивайло Дражев ! Единственият направил нещо за Бургас !

    Коментиран от #11, #12, #13, #14

  • 10 Казвам ви

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Казвам Ви":

    Пърдялко е истината
  • 11 Индийски БИВОЛАР

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Аз съм категорично":

    ПРИВАТИЗАТОРА ДЕБЕЛ РАЗСИПА ФИНАМЕХАНИКА ФК ЧЕРНОМОРЕЦ -ЧЕ И ПЛЕЙБОЙ ГО РАЗДАВА
  • 12 А бе,

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Аз съм категорично":

    За Бургас незнам, ама аз съм за Варна !
  • 13 Ивайло Дражев е най-точният верно

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Аз съм категорично":

    Но няма да стане кмет категорично. Тая мафия в Бургас просто няма да го допусне с цената на всичко.... Бачийски пък 2/3 от мафията не го харесват 1/3 го харесват.... Николов дето е сега , той пък се ояде и всич не му пука па и вътрешна опозиция на Борисов го дава.... въобще мазало
  • 14 Ивайло Дражев

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Аз съм категорично":

    Разкри такива обвързаности, зависимости и корупция в Бургас каквито никой друг не е разкривал публично. Включително и срещу хора от ВСС.... Срещу огромна мафия се е изправил верно и ще го ритат от всякъде. Дано поне повече общински съветници да вкара. Успех и аз му пожелавам ....

    Коментиран от #18

  • 15 Шишко

    6 1 Отговор
    Ето ти списък за НАП.
  • 16 Аз пък бях сигурен

    6 2 Отговор
    Че кандидата на ГЕРБ ще е Чанка Коралска ! Цялата мафия е харесва до един !
  • 17 Запомнете го

    10 2 Отговор
    Няма по подходящ кмет за мафията в Бургас от Чанка Коралска !
  • 18 хаха ивайло крадливия

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ивайло Дражев":

    Точно пък тоя дето разби Черноморец, заедно с Йоннката нсправиха едни пати йсто птодадоха Финна механийа на Дражев, а после ъой на НОй. 40милиона от там сме назаде. А почивната база на черноморец в Приморско пак той е еътре. наместват се за да крадът.

    Коментиран от #21

  • 19 Стрелата

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Злати Минкова":

    Ма направо Митко момата ама щто не пишете в биографията че беше преди от одс общински съветник 30г едни същти.. Урвентии на лапканицата.
  • 20 Мнение

    13 2 Отговор
    Аз ще гласувам за Константин Бачийски. Колкото до Димитър Николов, той нищо не прави за Бургас, градът е потънал в мръсотия, тротоарите са изпочупени, морската градина не си почиства! Вместо да построи Арена Бургас първо трябваше да подмени тротоарите в целия град, да почисти града, да поддържат тревтите площи. Много лошо представяне, а и това, че е от ГЕРБ още по-лошо говори за него, да му е шеф един прост неук мутраген.

    Коментиран от #31

  • 21 Кой разби Черноморец бре

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "хаха ивайло крадливия":

    Пумпъл ? Финна механика да не би да не купена ?
  • 22 Др Корупционеров

    3 0 Отговор
    И аз се кандидатирах! Вече сме 13 мераклии за кмет! Ви избирайте мен, а аз няма да гласувам, за да не уручасам изборът ми! Най-добрият съм! Вземам малко и не създавам проблеми, защото работя от време на време и си почивам всеки ден!
    Тия, работягите, не им вервам! За това няма да гласувам за тях...
    НюЙорк е 10 милиона и има 1 кмет, а тука 5 милиона имат кмет на всяка керемида!!! Па много работа ще свършат!
    Аз ви обещавам, нищо няма да работя, ако стана кмет! Цял ден ще бъда в приемната на капанчето на плажа!!!
  • 23 Кой разби Черноморец бре

    1 3 Отговор
    Дори пейките и столчетата са дарени в полза на хората по парковете.... да не си ги е прибрал във "Финна механика" случайно а и да не съм разбрал ? Имаш ли идея въобще колко собствени пари е изхарчил за благоустройство ?
  • 24 Целият комплекс Славейков

    1 5 Отговор
    Където живее, За Дражев ще гласува па друго не знам. Ще се убедите сами....
  • 25 Европеец

    6 0 Отговор
    Стига с тази съветска система за избиране на мъже за политически длъжности! Време е за истинска демокрация и европейски стандарт – жени в политиката! Вижте какво направи Санчев в Испания.. но вие едно си знаете.. карате по съветската система!
  • 26 Бург

    4 6 Отговор
    Бургас би трябвало да подкрепи г-н Живко Табаков! Надяваме се да дефашизира град Бургас. Успех!
  • 27 Роза

    5 6 Отговор
    Май няма сериозни коментари!А въпроса кой ще е кмет засяга всеки бургазлия!Лично аз съм на мнение ,че Д.Николов направи много за Бургас ,за да стане градът модерен европейски град.Но един човек не трябва да се задържа дълго във властта,защото неизменно почва да се смята за непогрешим!Помните ли неговия предшественик Йоан Костадинов?Хората го търпяха три мандата и накрая го изритаха,за да не се излага!Ако Николов се чувства вече уморен и изчерпан,редно е да се оттегли достойно!Другите кандидати не са ми много познати и не зная кой е най-подходящ.Кандидатът трябва да има подходящо образование и солиден управленски опит.Не е важно от коя партия е ,важни са личните качества!Дано бъдещият кмет излезе кадърен човек и да запазим статута на Бургас като модерен европейски град!

    Коментиран от #30

  • 28 Българин

    7 3 Отговор
    Бургас принадлежи на ДПС! Господин Караненов е наредил николов да продължи да му служи още един мандат, така че изборите са само излишна загуба на пари и време за бизнес!

    Коментиран от #29

  • 29 Караненов кво е наредил

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Не знам, но категорично е борда на бургаската мафия и една от прокобите на града
  • 30 Брейййй

    11 3 Отговор

    До коментар #27 от "Роза":

    Д.Николов направи много за Бургас ,за да стане градът модерен европейски град........ и какво точно е направил да те питам и има ли поне една сделка която да не е корупционна ? Ама поне една ?
  • 31 Хубаво си го забелязал това че

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Мнение":

    тротоарите в Бургас са изпочупени !!!! Аз ще ти кажа обаче защо. Защото всички бордюри в Бургас и цялата област са с 4 см. по ниски за да е по малко баластрата и асфалта и милиарди да могат да бъдат откраднати през годините. А вземи изкарай един бордюр човек от която и да е вътрешна улица и го измери колко е висок и провери колко е стандарта. !!!!!! От там и баластрата по малко и асфалта и каквото се сетиш и като го чукне гумата на автомобил и излиза. Да не би обаче да мислиш че това е новина и прокуратурата не го знае ? Прекрасно го знае но в борда на мафията в Бургас има и хора от ВСС и ДАНС и от т.н....

    Коментиран от #35

  • 32 бай Даньо

    2 8 Отговор
    Димитър Николов ще спечели с поне 60% . Не че от другите кандидати няма някой свестен но Николов е доказано успешен кмет. В негово време Бургас извървя пътя от най неглижирания и пренебрегван голям град по соца до най добре изглеждащия днес , колко повече!? Колкото до аудиторията тук се вижда до колко е неадекватна , още на другия ден след изборите ще продължи да върти изтърканата плоча за "лошия кмет Митко" ...
  • 33 Сава Димитров

    2 0 Отговор
    Какво прави община Бургас с тези, които неправомерно си спират личните и служебните коли на синята зона???
    За тези хора няма паяци, няма и правила. Жалбите от нас данъкоплатците отлежават като старо вино по рафтовете.
    Кметът е в дълбок зимен сън от доста години и си прави пас за тази фирма " 3S СОТ ". Хванала се е като удавник за сламка към Общината и т.нар. Паркинги и гаражи. Мисли се за недосегаема, а за нас обикновените хора.... Какво ни остава???
  • 34 Никси

    3 0 Отговор
    за пусти субсидйи ще се избиете , куцо кьораво и сакато търчи за кмет да става ,и магаре за синджир да вържеш и то ще стане кмет , я па знам друго , магаре за синджир да хване , ще му отсъне х.....я , толко бил калпав !!!.
  • 35 Никси

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хубаво си го забелязал това че":

    бордюрите се редят върху земновлажен бетон (полусух) а се запъват отзад бордюрите с влажен бъркан бетон , след което се фугират с цимент и пясък ,задължително това се прави , защото като мине асвалтоукладатора с асвалта и по него валяка трябва да го нагази плътно до регулата и ако не са запънати , ще ги извади бордюрите един по един , що се отнася до насипа на под асвалтово ниво , се взимат проби за уплътняване на самите зони със спецялна лаборатория и уреди за тази цел !!!.

    Коментиран от #37

  • 36 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    2 1 Отговор
    Много кандидати за чекмеджетата на Крадливото Мите...
  • 37 Да знаеш

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Никси":

    Пише се асФалт, бате, с Ф.

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Никси

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Да знаеш":

    да да , как е по правилно ? АсВалтова База или АсФалтова База? , или аз АсВалтирам с Фогела 1900-2 верижен или АсФалтирам с Фогеле 1900-2 ? (АСВАЛТОУКЛАДАТОР ИЛИ АС--Ф-АЛТОУКЛАДАТОР)? , ВАЛЯК БОМАГ ИЛИ ФАЛЯК БУМАГ ? !!!.
  • 39 Никси

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Да знаеш":

    Ако си Любен Дилов-Син , че ти повервам с фъфъфъфъфъфленето , Фафлитката изяде ли си я на Закутка , Фафлитката със Кафетто !!!.
  • 40 Бахари Захаров

    5 0 Отговор
    Ако Николов пак спечели / което най-вероятно ще стане, защото няма никаква опозиция/ майка му жална на Бургас. Откакто този човек е на власт, няма нито едно ново открито предприятие. Напротив, закриха се доста. Транспортната схема и всичко свързано с нея / ремонт на улици и булеварди, светофари, велоалеи, платени зони за паркиране/, всичко е под всякаква критика и логика на изпълнение. Унищожиха централно пристанище и направиха кръчми, хотел, магазинчета, ненужни сгради без никакво приложение, буквално унищожиха бизнес, който носеше толкова много приходи за града ни. За сметка на това се облагодетелствуваха шепа лица близки до него. Да не говорим за новата спортна зала, която е построена на трикратно по-високи цени и даже още не е довършена окончателно. С две думи Бургас дръпна много назад, откакто този човек взе властта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове