Last news in Fakti

29 Септември, 2023 08:12 1 120 27

Валентин Радев: Помним взривът в Челопечене - може да се повтори, боеприпаси с изтекъл срок на годност са опасни

  • боеприпаси-
  • оръжие за украйна

От въоръжението може да се използва горивото, някоя бойна част, а и да бъде ремонтирано - каквато възможност там има, каза бившият министър

Валентин Радев: Помним взривът в Челопечене - може да се повтори, боеприпаси с изтекъл срок на годност са опасни - 1

Продължават коментарите в подкрепа и против изпращането на допълнително въоръжение на Украйна.

"Каквото можем да дадем с изтекъл срок на годност - хората в униформа знаят най-добре какво има. Това, което даваме, не е дори пазено за военновременни запаси", каза бившият министър на МВР Валентин Радев в студито на "Bulgaria ON AIR".

Той беше категоричен, че страната ни трябва да се освобождава от такива боеприпаси, които представляват реална опасност.

"Да бъдем точни - те са с изтекъл срок на годност, а не дефектни, това е грешен термин, те се проверяват на всеки 5 г. най-много. Те са на по 30 г. Помним взривът в Челопечене от 2008 г. - може да се повтори. Ако не се съхраняват, те се преместват за утилизация и там вече стават опасни. За утилизацията се дават и пари. Дотогава те са опасни, Челопечене го доказа, Петолъчката също", мотивира се гостът.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че в Украйна от въоръжението може да се използва горивото, някоя бойна част, а и да бъде ремонтирано - каквато възможност там има. Радев добави също, че не вижда причина темата на бъде засекретена.

"Даваме им ги да се защитят, това са отбранителни средства. Далекобойността им е 90 км. Не знам за каква секретност говорят. От кого я пазим - от Русия? Русия ни ги е продала, те знаят номерата им, за разлика от нас знаят кога изтича срокът им на годност. Те имат статистика, а ние крием бройката от тях", каза още бившият министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    37 3 Отговор
    Те(кирчовцит) продължават с холивудските мантри да убедят БГ туземеца ,че требе да подаряваме малкото което е останало !
  • 2 да де

    36 1 Отговор
    Аре, аре взривовете по складовете са предизвикани за да се прикрият липсите.
  • 3 Склададжия

    38 1 Отговор
    Взрив и пожар най добре прикриват липси и кражби
  • 4 Нах

    36 1 Отговор
    Много интересно как нашите неща за нищо не стават.А така върло се бутаме да ги даваме на украйна.и реакторите и те не стават и бронираните машини нестават.Те и депотатите ни не стават да вземем и тях да им дадем,така де все за нещо ще ги използват.

    Коментиран от #21

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Наивник на средна възраст

    24 1 Отговор
    То и метеор може да удари земята и да изчезнем като динозаврите...На кого са нужни повредени боеприпаси?Ясно е,че не са такива,ма нали сте честни.....Вчера около 12 х.украйнци са емигрирали в Русия,но за това научаваме от немските медии,от нашите - не.Защо ли?С тази сервилност към САЩ и парите управленците ни за нищо не стават... Чествуваме независимостта на България,а пък въобще не сме такиви.Що за пародия? Та да - обяснявайте се защо давате "повредени" боеприпаси,ние сме овце и сигурно ви вярваме?

    Коментиран от #19

  • 7 Хахаха

    26 0 Отговор
    Ако бяха толкова опасни щяхте да ги дарите на Русия, а не господаря ви Зеленски:)
    Толкова ли сте прости, че не се усещате колко сте смешни:
    Излиза едната подлога и казва: ракетите са неизправни и опасни
    След малко излиза другата подлога: с тези ракети Украйна ще може да се защити
    Но никой не излезе да обясни как Украйна ще се защити с нещо неизправно:)
  • 8 Реалност

    20 0 Отговор
    Ще стане като с БТР-те - ще си дарим ракетите и после ще дадем няколко милиарда за негодни американски, а сглобката ще си разделят десетки милиона комисионни. Докато накрая на народа не му писне и дари на ВСУ 200 депутата и стотина "експерта".
  • 9 едикасз

    18 0 Отговор
    Лъжец от ГЕРБ, трябва да си спомняш не Челопеч, а какво се случва с предателите на 9 септември. Позабравили сте къде се намира Белене. А и още нещо, ще даваш на баба си жълтите гащи, а от парите на българите не пипай и не храни бандера фашистите в Украйна, че ще ти режат крадливите ръчички. Лъжец с лъжец, че и пагони си носил, срамота.
  • 10 Зевс

    21 0 Отговор
    Ако горивото е добре, електрониката лесно се ремонтира, сглобката ни прави на идиоти с тези уж бракувани ракети.
  • 11 Ужас

    18 0 Отговор
    В началото казва, че са с изтекъл срок на годност, а в края, че само Русия знаела кога им изтича срока - "Русия ни ги е продала, те знаят номерата им, за разлика от нас знаят кога изтича срокът им на годност."
    И тоя е бил шеф на МВР!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХАХАХА

    12 0 Отговор
    Нерде Челопеч, нерде Челопечене ,но няма значение за умниците самонарекли се политици. Предатели ,малко са били Белене, скравена и още няколко такива !
  • 14 дядо поп

    16 1 Отговор
    Акъла ти е с изтекъл срок , а понятие като изтекъл срок на боеприпасите практически няма. Все още по нашето крайбрежие излизат мини от 2СВ и ако мислиш , че не гърмят , отиди и седни на някоя когато я утилизират!
  • 15 ЕвроАтлантическа Амнезия

    19 1 Отговор
    Абе ние също помним и, че при НРБ сами си добивахме златото в Челопеч .
    Сега при ЕвроАтлантическа България чужденци добиват българското злато .
  • 16 Валентин Радев Челопечене

    18 0 Отговор
    Там боеприпасите си гръмнахте Вие! Бяхте продали голяма, част от тях и После Гръмнали!! Ваша работа си беше, Далаверата е голяма!! Сливен(петолъчката) Същата Схема Скрийсе, ще подарявате на Украйна годни ракети, МЕРЗАВЦИ!!
  • 17 дядо поп

    14 1 Отговор
    И да вземеш да си скъсаш дипломата от топчийското висше военно училище в Шумен!
  • 18 А сега де

    7 1 Отговор
    Чудя се на бившето министърче, който незнайно като какъв се изказва по темата ли да вярвам или на експертите и решението на съда за Челопечене: "Всичко това е мотивирало експертите да достигнат до извода, че "самозапалването" може да се осъществи чрез външна намеса (целенасочена човешка дейност), но не и случайно", пишат от съда.
  • 19 ПЕСИМИСТ

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Наивник на средна възраст":

    Не сме овце, но някои са много силно привързани към една агресивна държава и остават слепи за истината.

    Коментиран от #26

  • 20 Верно ли ?

    13 1 Отговор
    В Челопечене беше прикрита огромна кражба и за това взривиха умишлено снарядите.Не ни пробутвай глупости.
  • 21 Мнение

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нах":

    Това е ефектът от над 3 десетилетия бръщолевене на марионетки, овладени медии и псевдо-експерти!
    Сега вече настъпва кулминацията, защото ако преди години мантрата, че тези политики били във връзка с общностните интереси, минаваше пред народа безпроблемно, сега вече всяко тяхно действие на купените в парламента е доста очеизвадно!
    И понеже те (антибългарите) много добре знаят какви ги вършат, страхът им от народната любов започва да расте в геометрична прогресия!

    Всички знаем какво се случва с предателите и престъпниците по света! Рано или късно си получават заслуженото! Независимо дали ще са на островите си, или на Марс, това гнусно нещо, което вършат толкова много години, всички тези "евроатлантици" (пребоядисани комуняги, надупени към силния на деня), ще им се връща с лихвите, и вероятно вече осъзнават, че няма да им се размине!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    6 1 Отговор
    Радеф,я ни обясни ,как се самовзривяват боеприпасите,като им изтече срока на годност.
  • 24 Моряка

    6 0 Отговор
    И взрива в Челопечене избухна сам?
    Нещастник!
  • 25 Българин

    3 0 Отговор
    Не за Челопечене 2006 г. трябва да си припомниш,а за един акт на премахване на корумпираният боклук от върховете на Държавата състоял се 44-45 г.Почистване толкова необходимо днес .
  • 26 Наивник на средна възраст

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "ПЕСИМИСТ":

    А истината,че над 8 години се унищожават,изнасилват и изтребват хора определящи се като руснаци къде остави? То не е истина,а?Що се отнася до насилническа държава,то това определение опрелено подхожда на САЩ,или не? Кой има най-голяма полза от тази война да продължава - баба Яга,дядо Мраз,или чичо Сам???
  • 27 Този хубаво е застанал в поза за молитва

    3 1 Отговор
    Съмнявам се, обаче, че Господ ще му прости лъжите, които избълва днес на два пъти във факти. бг.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове