Last news in Fakti

30 Септември, 2023 17:14 1 397 31

Тони Николов: Може да се очаква на мястото на изгонените Русия да прати агенти с по-висок чин

  • руска църква-
  • агенти-
  • бпц

България, макар и колебливо, започва да защитава интересите си пред Москва, казва журналистът

Москва е превърнала руската църква в София в етнически анклав в центъра на столицата, който се използва и като плацдарм за влияние в съседни държави като Северна Македония. Такова мнение сподели журналистът и философ Тони Николов в предаването „(О)позиция“ на "Сега".

Той обясни, че църквата попада на каноничната територия, която се управлява от софийския митрополит – българският патриарх Неофит. Нормалното в случая би било изгоненият предстоятел на църквата архимандрит Васиан да предаде ключовете за храма именно на патриарха, а не на светските власти в руското посолство. Москва обаче смята, че това е руска територия, а църквата – руска собственост. Затова затварянето на храма е демонстрация на сила, която цели, освен това, да разбуди проруските сантименти на част от българското общество.

Според него България, макар и колебливо, започва да защитава интересите си пред Москва. В случая българската църква също е направила жест, като е назначила бързо трима свещеници на мястото на изгонените руски духовници. Ключовете за храма обаче засега остават в руски ръце, защото Кремъл счита, че това е руска църква за руски хора, където трябва да се говори само на руски.

Според Тони Николов може да се очаква на мястото на изгонените Русия да прати агенти с по-висок чин.

“Това е една от емблемите на града. Там трябва да има и български свещеници, да може да се служи и на български, и тази ситуация на етнически сепаратизъм да спре”, смята журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто манипулатор

    28 44 Отговор
    ...и нито дума за ЦРУ агентите, които командват политическата си мафия Петков Атанасов Борисов Доган Пеевски.
  • 2 Мемфис

    36 21 Отговор
    Е, като прати… тия клатикурци.ци от службите на фаттмака за какво получават огромни заплати? Мястото на шпионите е в затвора, но там трябва да бъдат и нашите предатели, които им осигуряват безнаказана шпионска дейност! България след 1944 г се превърна в жалка имитация на държава, а продажните комунисти я направиха за посмешище.

    Коментиран от #21

  • 3 Тома

    26 32 Отговор
    Ако смяташ правителството от България че защитава интересите на народа в голяма грешка си.Ще питаш галя от посолството защото тя е връзката
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 !!!?

    36 16 Отговор
    Крайно време е нашият Патриарх да сложи и свой катинар на църквата "Св. Николай", докато не са дошли новите КГБ шпиони ! Братушкането става все по отвратително и опасно за здравето !!!?

    Коментиран от #20

  • 6 среднощен

    12 17 Отговор
    "...Според Тони Николов може да се очаква на мястото на изгонените Русия да прати агенти с по-висок чин....";

    Тони Николов е "сериозен журналист", както и Кеворк Кеворкян, Иван Гарелов, Дмитрий Иванов... Може да се разчита на опита му... 70% от журналистите в САЩ са сътрудници на различни служби за сигурност - в България също има "такава практика"... Може и да е прав...
  • 7 Тоз пък

    15 18 Отговор
    Какво да но разузнават?
    Енергетика, производство?
    То, нищо няма на територията.
    Само тикви и кратунки.
  • 8 Пустиняка

    18 7 Отговор
    Ше пратят ако ги пущим
  • 9 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    19 10 Отговор
    В Т.НАР.РУСКА ЦРЪКВА
    ДА ДОЙДАТ И ДА СЛУЖАТ:
    МЕДВЕДЕВ...ЛАВРОВ И ПЕСКОВ....👍...
    СВЕТАТА ТРОИЦА.... ИЗ КРЕМЛЬ...
  • 10 НОВОТОНОРМАЛНО

    9 16 Отговор
    Казваш анклав, ами от къде вземаме Живия огън в Ерусалим на Великден?
    Кой отваря и затваря портите?
    В нашия случай дали сме от страната на истината, или
    изпълняваме желанията на Н. П. ДОМОУПРАВИТЕЛЯ на кооперацията?
    Всички нормални хора, които не са обвързани финансово и грантово, знаят кой и защо започна войната и защо се стигна до тук?
  • 11 Ако нямаше берлинския конгрес 1879

    22 5 Отговор
    И бяхме Санстефанска България какво ли щеше да ни се случи ако руските войски администрираха Санстефанска България и бяхме задунайската губерния

    Коментиран от #13, #14

  • 12 ъхуявас

    5 19 Отговор
    Тутманик томи, освен че си долен лъжец, което се разбира от бъртвежа ти, нищо друго полезно няма. И точно за какъв се помисли че взе и за църквата Господня да се разпореждаш??? Как ви намират такива нахалници, че ви и тиражират?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Реалист

    3 18 Отговор
    Гя.у..рите станахте сорос.оиди предатели преди и сега
  • 16 Тони Николов! Идиот ли си или се правиш

    6 20 Отговор
    На такъв!! Където има Български църкви пи света, кой служи в тях??? Канадци, Американци, Турци, в Австралия в Пърт Македонците ни взеха църквата, понеже нашия Синод нехае!? Църквата е Руска собственост и те решават кой ще изпратят да служи в нея, не нашия Синод!?

    Коментиран от #22

  • 17 Пешо

    4 20 Отговор
    Г-н Красьо, какви ги дращите? С колко по-голям чин, а? Фелдмаршал? Къде ви правят, бре?
  • 18 Факти

    19 6 Отговор
    Никой няма да пратят. Те са горделиви и няма да преглътнат това унижение. Руската църква остава затворена. Робите да ходят да се кланят пред посолството им или пред грозния им паметник, докато все още го има.
  • 19 Ще ни разузнават

    6 18 Отговор
    електрониката на Българската гайда, трябва им Схемата!!
  • 20 Споко

    5 22 Отговор

    До коментар #5 от "!!!?":

    Може да сложи там където е построил.Невежи знаеш ли с кои пари и злато са построени повечето Български църкви след освобождението на България.Населението на България след 1878 г е бедно и малоимотно, помагало е предимно с труд.

    Коментиран от #23, #27

  • 21 оня

    4 18 Отговор

    До коментар #2 от "Мемфис":

    Фис ти си горд гейроатлантик. Браво:))
  • 22 Да дааа

    4 17 Отговор

    До коментар #16 от "Тони Николов! Идиот ли си или се правиш":

    Няма нужда да питаш в тая завладяна страна с невежоОбразование такива екземпляри са болшинството.Най лесно се маниполира и управлява невежиятЧовек.
  • 23 Споко

    5 19 Отговор

    До коментар #20 от "Споко":

    Невежи колкото и минуси да слагате Българската история ще ви надживее.Белият генерал ще възкръсне .
  • 24 Коментатор

    3 18 Отговор
    Ха-х.Невежеството се вихри:)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Завършилите 2 г.курс на Си Ай в Харвард

    3 7 Отговор
    посегнаха и на православието
    Ако имаха доказателства за шпионаж трябваше да съдят свещенниците.
    А те ги гонят, както Тъпото изгони 70 човека от посолството.Баш шпионинът бе гл.готвач.
    И църквата и 3 Март и Паметника са димки за дасескеие факта че в териториалните планове без конкурс са вкарани техните фирми.Примерно на Рибарски и Прокопиев.осноени спонсори на ПП
    След като те вземат милионите ,тогава уговорен процент дават на сглобката
  • 27 !!!?

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "Споко":

    Прадедите на това "бедно и малоимотно население" са дали четмото, писмото и самата религия, която сега КГБ поповете ни я пробутват за "руска", а Митрофанова лети като Баба Яга с Крепостен акт над земята на Ботев и Левски и слага катинари на шпионски свърталища наречени "руска черква" !!!?
  • 28 факуса

    2 4 Отговор
    ами да го бехте оставили,следете го и открийте връзките му,що го махате,ама толкоз си можете
  • 29 Гражданин

    6 2 Отговор
    КГБ ще прати нови офицери, без съмнение! Това е политика от над 70 години за всички соц и не-соц страни!
  • 30 Гай Турий

    6 2 Отговор
    Така ли, зализан соросоид?!?! Тебе трябва да те изгоним, продажник подъл. Ами да заповядат. Който може да ги хване. Простокиро без да ги хваща, ги гони като ирански бежанци с цели вагони. Като си търсят белята просто предателите ще си я намерят.
  • 31 Коко

    0 0 Отговор
    А бе откъде се взеха всички тези празноглави у нас ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове