Last news in Fakti

30 Септември, 2023 19:25 1 584 40

Вили Лилков: Терзиев и Хекимян са опасни с популизма и неподготвеността си

  • вили лилков-
  • софия-
  • избори

София е претрупана с комунистическа символика, заяви кандидатът за кмет

Вили Лилков: Терзиев и Хекимян са опасни с популизма и неподготвеността си - 1
Снимка: NOVA

София е претрупана с комунистическа символика и задачата на бъдещия кмет е да освободи града от нея. Паметникът на Съветската армия е най-яркият символ на тази символика. Основанията за демонтирането му са, че изразява историческа неистина, България не е била освободена, а окупирана. Монументът трайно е разделил българското общество, а публичните пространства трябва да обединяват. Пространството около него е умъртвено, Княжеската градина трябва да се оживи и да кипи живот 24 часа. Може да се изгради модерна концертна зала. Tова заяви за "Офанзива с Любо Огнянов" кандидатът за кмет на София от коалиция "Синя София" Вили Лилков.

По думите му eдин кмет трябва да може да гледа през очите на всички избиратели. "Всички кандидати са мои опоненти, почти всички се движат много пипнешком в битката за София, липсват им подготовка и идеи. Очаквам смислен дебат, големите проблеми на града са истинските ми опоненти. За избирателите Терзиев и Хекимян са опасни с популизма и неподготвеността си. Те говорят константивно за проблемите на София, всичко, което казват, им е сложено в устата, не е пречупено през тяхната гледна точка. Вярвам, че съм най-добре подготвен за тези избори. Не говоря с партийни лидери, а с избирателите. Няма да искам подкрепа на балотажа", категоричен е той.

Сред основните му приоритети е инфраструктурата. "Градският колизеум на Древна Сердика се намира близо до улиците "Дондуков" и "Будапеща", амфитеатър извън чертите на града, който е имал арена, сравнима с Колизеума. Разкопките бяха осъществени през 2001 г., оценката е, че има около 25 000 места, оттогава до днес много малко е направено за неговото експониране и социализация. На много места са занемарени такива римски обекти. Историческият център на София може да бъде подготвен за Световно културно наследство на ЮНЕСКО" смята Лилков.

Има обаче и положителни примери. "Античният мавзолей представлява останки от римска вила от 3-4 век. "През 2020 г. е експониран и облагороден, преди това беше място за спане на клошари. Северна София трябва да започне да се облагородява. Имаме нови квартали без озеленяване и канализация. В столицата строителството три пъти изпреварва темпа на населението. В общия устройствен план има идеи за още един милион нови жилища", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опасни ?

    14 5 Отговор
    Ама те изобщо не стават ! Що се гаврят с българските граждани с тия ?
  • 2 Вили на могили

    10 7 Отговор
    Хората на баир лозе не искат у София вили в полите на Витоша
    Трагедия в три части Яворов
  • 3 Защо

    13 24 Отговор
    Личи му че знае за какво става въпрос.Високо образован и премерен човек.Нищо общо с агресивния башибозук свързан или с бивши комунисти или директно с ДС.
  • 4 МИНА

    7 18 Отговор
    ЛИЛКОВ И КОМИТОВА ЗНЯТ И МОГАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Вили

    24 5 Отговор
    кога ще спреш алкохола ?
  • 6 Софийски

    14 4 Отговор
    Опасното в случая е да не се продължи политиката на герП, а съседе ти друго не можеш.
  • 7 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    14 2 Отговор
    Сега един месец ще ни надуват главите за избора на кмет! Времето показа, че кметовете са едни феодали които единствено се интересуват за своето забогатяване. Всички кметове досега през тия 33 години само от първия мандат излезнаха богати като Крезове, а местата къде са управлявали са в разруха и тънат в мизерия и безхаберие.

    Коментиран от #11

  • 8 не точно

    20 8 Отговор
    София не е претрупана с комунистическа символика, а с мутренско седесарска символика. Погледнете мутробарока, липсата на вкус и естетика в новопостроените иначе лъскави и скъпи сгради, вижте как липсва дори минимално съобразяване на една сграда с другата с до нея. Разностилие, пошлост, липса на градоустройствена визия, тесни улици, некачествени ремонти... и много, много "демократични" кражби. За 30 години от София са присвоени милиарди и то все от десни кметове. Време е за ляв кмет, най-малкото за да се види ще има ли разлика.

    Коментиран от #12

  • 9 Коч Ина

    18 5 Отговор
    Тоя ли зевзек ще управлява София бе
  • 10 Пешо

    12 6 Отговор
    Щял да премахва комунистическите символи, ама ще остави комунистите да ни управляват .
  • 11 прав си

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    В големите градове кметовете са слуги на местните феодали, а в малките населени места кметове и общински съветници са самите феодали. При това няма никакво значение от коя партия са - крадат заедно всичко, което им се мерне пред очите. Ако КПКОНПИ наистина работеше, само по имотните им декларации щеше да открие един куп престъпления. Върнаха България във феодализма и не спират да грачат за демокрация. Че то ако дойде наистина демокрация тия от затвора няма да излязат до края на крадливия си животец.
  • 12 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "не точно":

    За столицата трябва кмет който първата му работа да е, смяна и връщане на старото славянско име на града Средец.
  • 13 Град Симитли

    15 3 Отговор
    ".. София е претрупана с комунистическа символика, заяви кандидатът за кмет.."
    ... Ето един на снимката!
    ... Лошите комуняги го пратили да учи ядрена физика без пари у
    Дубна, Русия!

    Коментиран от #18

  • 14 Сатъра

    8 2 Отговор
    Няма се плашиш копеуе, Бойко е зад тях и ще им казва какво да правят...
  • 15 Старите хора

    10 3 Отговор
    трябва да си гледат внуците и да пушат мемоари. Писна ни от старчоци, тия хора не разбраха ли, че трябва да се сменят поколенията. И по студията само стари муцуни анализират, но с поглед към миналото.

    Коментиран от #21

  • 16 Анонимен

    3 2 Отговор
    Ок наборче, но крака глава ни боли. Иначе бихме Хвърлили за Вас. Еродиран сте. Но трябва ние с болните глави и деменции след навършване да имсе забрани да гласувст, че са болни за др радев, стариците и старчетата от бкп, а са на 85,за какво трябва те да решават, вместо младите. Може би греша, но успех на всички, че виж са ми обрали джанките в двора от тук писане. Старите хора са с стари разбирания, но Вили Не си от Тях. Разберете се горе, нашата е лесна, чакаме бай Петър да ни прибере, да не им бъркаме живота на преуспелите лъжци и крадци на едро и дребно. Който и да дойде, с тоя крадлив народ, оправия няма да има. Те са вече доста от тях капиталисти бкп бспдпсгерб и всички де, 78 години кокал не дават, ако си поиска някой, пример Антон арменчето и пуснаха държавната клюка бил с турчин, клюка клюка. Те ще го опишат от черен по черен. А не е хубаво. Отвратително е. Нима вашите са много хубави. Вижте се в огледалото и се уверете Тъжно е, което четем. Имал е приятелка, разделили са се, тя си е намерила друг партньор в живота и Той и Те неговите, ако е казал бог ок, ако не, здраве да е. Бъдете добри хора, Антоне, горе главата моето момче. Бъди здрав и бог да те закриля. УСПЕХ!
  • 17 Да, да ама не!

    15 4 Отговор
    Като се дискредитираш веднъж иди после обяснявай колкото си искаш. Ти на миналите избори подкрепяше Юрдана, сега се надяваш, че хората имат къса памет. Ибрик на Боко.
  • 18 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Град Симитли":

    Повечето така наречени комунисти в България след 1944г. не са истински комунисти, просто са видели че ще има хляб в тая работа да се зоват комунисти и веднага след предателството на миша Предателя и рухването на соц. блока тия се пребоядисаха, видяха хляба в настъпващата демокрация и дивия капитализъм и първи станаха капиталисти и демократи! Грешката в България едно време е била, че тогава не са направили така, както са го направили в царска Русия.
  • 19 едийкат

    12 4 Отговор
    И тоя е порода "демократичен" лъжец. От 20 г. "работил" и се "борил" докато бил в столична община на заплата от софиянци. Так се борил бореца "демократ" че чак нищо не направил. Обаче сега ако се излъже някои "десен" да го изротират, сега щял да направи мръсния лъжец. И на него му пречи историята и искал да я променя. А бре лъжец "десен" историята си е история, и няма как да я промениш защото си е история. Факт. Точка.
  • 20 един

    9 4 Отговор
    Лилков,гледай си пенсията, за кмет не ставаш,тая работа е за по-млад и разтропан човек,не е за 68год.пенсионер,ти от сега нататък ли ще се учиш?!
  • 21 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "Старите хора":

    В България се доказа, че и от младите не става нищо и са по-некадърни от старите, много повече са и алчни вече. През 90-те години всички които окупираха властта бяха млади рушители и грабители демократи - Бъки, Бомбата, Драгалевския ро, хубавото Наде, Пешо Коня и много други!

    Коментиран от #22

  • 22 един

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Да бе,затова младите наизлязоха в чужбина след 89-та и много от тях завършиха престижни университети!Колко % от българите преди 89-та знаеха чужди езици/освен руски/?Колко хора бяха посещавали западна страни?и т.н.!
  • 23 Левскар

    3 4 Отговор
    Фен клуба на футболния отбор Левски Спартак под строй ще гласува за Вили Лилков ,човека,който ще Демонтира Паметника на руския комунистически Окупатор на Царство България - МОЧА....Успех Вили Лилков!!Само Левски!!!
  • 24 Гражданин

    1 2 Отговор
    От 18 номер надолу. Явно сте в пубертета и затова като човек независим, преди 1944, но още по преди, годината е 1923 идвайки родителите ни в Бг от Беломорието, Гюмюрджина, Гръцко и като са си загубили родител, на 13 г са започнали в едно дюкянче, събират се младежи преди 1944 тракийци и започват, искат да учат нагоре, а нямат пари, а и феодала, както днес млади някои им казват, са работили по 15 часа в дюкянчето, а града е бил с къщи, но малко на брой и започват бунтове, давал им пари, колкото да не умрат от глад, без осигуровки, както е сега. И така с позиви, в балкана, търлували са къшата, единият вход, купена от турци, а те заминават за турция, идва 1944 и им казват на младежите от Град Бургас а си получат след 1944 книга борец против фашизма, не отиват, но четяха много книги до смъртта си, и явно е ген, детето едно без веъзки завършва прави, су, заедно в курса на Гжа Михнева. Живи и здрави. Минало свършено, дойде друг народ след 100 години. Безсмислено е да се противопоставяте взаимно. Явно на някои им е било писано да страдат поколенията им. Кой както иска така да ме чете, историците по книга, но има живи хора. Натегачи двуличници подмазвачи те се оправиха, но и не лато арненчето Антон. Почнаха го, кои, комунистите на дс бкп деца внуци, тъжно е, когато четем. Те са много честни възпитани агоп и сие и никога не биха ви обидили нагрубили, тежки думи продумали, в един вход живяхме, приятели имахме, съуеници бяха с брат ми, къщи големи по живковои все на
  • 25 1818

    0 1 Отговор
    Много здраве от мен. В ЕС не е див капитализъм. Демек на Запад. Зависи, коя държава. Див капитализъм е било в Бг и див е днес, а в Гърция е било социалдемокрация по времето на др, ви Тодор Живков. Циганетата при 40° С се пържат, някой помисли ли за тия хора, дори и Ваня нищо за тях не направи. Жал ми става, но никой не съм. От тях има много качествен материал, но милите, няма кой, утре без пенсии, ако доживеят, къде ви е социалната политика, мили кнсб и подкрепа. Иска ванчето власт, кмет, ОК, ха дано не забрави, ако стане кмет, за ромите, някои си, работейки за едно парче хляб, Ваня, не се обиждай, но си млада и би им помогнала където си бе, ако не те изберат, да предположим, те кнсб и подкрепа са готови за пенсия. За рях няма, кой, всеки гледа до богатите, заможните, или интереса клати феса, кво ми трябват ромеите. Много готини млади има от тях. Многоса.
  • 26 Лилков, Лилков

    4 3 Отговор
    Всичко в столицата е мед и масло, остана само комунистическата символика да оправиш. А улиците с руски имена ще ги прекръстваш ли?
    И да не забравиш да бутнеш Ал.Невски и руската църква.
    Цял живот лапате народни пари. Все на тлъсти заплати и не ви омръзва. Наглеци.......
    Каквото и да правите Киро има кодовете и Васил ще е кмет. И никой да не гласува за него ала-бала портакала и хоп.....ще ОПРАВИМ и София.
    Докато има балъци, ще има и тарикати.
  • 27 Красимир Петров

    3 3 Отговор
    Те са опасни ,но ти си същият бо-к-лук
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Когато София изчезне

    2 1 Отговор
    България ще пребъде!
    Свобода ИЛИ .......
  • 30 Илия Вардарски

    3 2 Отговор
    Струва ли ми се или ми прилича човека малко надут (физически) хем с хохштаплеряща усмивка. Може би съм янлъш?

    Коментиран от #38

  • 31 Градил Илия киилииия ох аман, ама

    3 2 Отговор
    НАЗДРАВЕ НАБОРЕ! НЕМА ДА СЕ ПЛАШИШ, ТЕ НЕ МОАТ ДА ПИЯТ!
  • 32 Пешо

    2 3 Отговор
    Вили Лилков е опасен с популизма и подготвеността си за прилагане на корупционни схеми .

    Коментиран от #37

  • 33 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    1 3 Отговор
    И най важното е да се изгонят всички руски подлоги от България, веднага.
  • 34 "Един кмет трябва да гледа през очите

    2 2 Отговор
    на всички избиратели" казва господинът кандидат за кмет. Не обяснява обаче как ще гледа през очите на тези, които са против премахването на паметника, а те съвсем не са малко. За кампанията си той обаче е избрал бухалки срещу паметници и комунисти. Остаряла тактиката, от времето на неговото СДС и в този смисъл малко ефективна. Има и по-печеливша, но там той не смее да пипа. Защо не попита софиянци, дали искат кметове с особени наклонности и столица на прайда.
  • 35 А бе,

    3 0 Отговор
    и тримата сте опасни !
  • 36 Още един разрушител

    3 1 Отговор
    Всичката Мара втасала, комунистическата символика й пречи. Нещо да създадете, или само ще съсипете стореното с години. Не заслужаваш моя глас с това изказване. Не ти пожелавам успех.
  • 37 лилко лъска

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пешо":

    лицемерно бастуна/чи...ята/ с кауза,ама негова каста онанаси....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Далавера

    0 1 Отговор
    Ти нали се образова в Дубна - между два и три процента! Малко съм те надценил, ама от мен да мине - наш човек си, ор "сините"!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове