Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 19:37 979 32

Борислав Сандов: За част от протестиращите акцията е политически мотивирана

  • борислав сандов-
  • протестиращи-
  • политика-
  • акция

„За останалите това е несигурността, която те усещат за своето бъдеще в тези предприятия и манипулацията, която им се сервира вече дълги години, като им се казва: „Не се притеснявайте, то тук ние ще се спазарим“. Само дето няма с кого да се спазарим, защото това са международни регламенти“, допълни бившият министър на екологията 

Борислав Сандов: За част от протестиращите акцията е политически мотивирана  - 1
Снимка: bTV

„Това, че протестиращите искат гаранции от всяка парламентарна група с подписано споразумение на мен започва да ми прилича на политическа игра, която има връзка с предстоящите местни избори“. Това каза в ефира на bTV за протестите на миньорите и енергетиците Борислав Сандов, бивш министър на екологията в кабинета „Петков“.
Според него за част от протестиращите акцията е политически мотивирана.

„За останалите това е несигурността, която те усещат за своето бъдеще в тези предприятия и манипулацията, която им се сервира вече дълги години, като им се казва: „Не се притеснявайте, то тук ние ще се спазарим“. Само дето няма с кого да се спазарим, защото това са международни регламенти“, допълни Сандов.

Той нарече „фалшива новина“ твърдението, че Германия възобновява работата на въглищните си централи.
„Имаше за съвсем кратък период продължаващо действие на някои от въглищните централи, които са в план за изключване. Германия много скоро ще приключи с въглищните централи. Същото е с ядрената енергетика – отсрочката беше само с няколко месеца заради войната, но те приключиха с ядрената енергетика. И там няма криза с електричеството, няма цени, които са отишли във въздуха, напротив – има много умели действия и много справедливи, за да няма ощетени“, коментира Сандов.
По думите му в България се случва точно обратното – подстрекавани от определени хора, исканията на протеста са да се върнем в началото на 90-те години и дори в социализма, когато неефективни и замърсяващи предприятия работят, защото някой трябва да работи в тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    14 2 Отговор
    Ба. Ти Т@пира!
    "... Германия много скоро ще приключи с въглищните централи. Същото е с ядрената енергетика – отсрочката беше само с няколко месеца заради войната, но те приключиха с ядрената енергетика.."
    Тюпак политик!

    Коментиран от #19, #25

  • 2 Закривай всичко

    5 8 Отговор
    Да идва Султанът да тури ред. И без това след 500 г. тука живеят 80% турчуля. Погледнете се в огледалото.

    Коментиран от #3, #14

  • 3 от софийско

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Закривай всичко":

    Ох, ох, май па че требе да излазяме партизани !
  • 4 Реалист

    10 4 Отговор
    Кюмурджиите клекнаха 👷🏿‍♂️
  • 5 Дам

    13 1 Отговор
    Синдикалистите продадоха кюмурджиите.
  • 6 В Германия

    10 1 Отговор
    Цялото оборудване и централите на въглища седят като резерв в техническо изправно състояние. А тука веднага след прекратяване на производството ще отиде за скрап.
  • 7 Хаха

    6 9 Отговор
    Копейкин яхна протеста и гризнаха кюмура.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 За миналата година

    13 4 Отговор
    Козлодуй и ТЕЦовете донесоха 8 милиарда ЕВРО печалби в хазната, или до 2038 г. загуби за България 300 милиарда ЛЕВА. 300 милиарда лева загуби в хазната. Не знам КОЙ и КАКВО ви е платил, но че сте национални предатели и корупционери е видно. Оставка на Шайката, Шарлатаните, Перачите и Алхимиците. След затварянето на 4-ри реактора, това е най-голямото предателство на България. Оставка.И всичко това ще плаща българският народ, на борсата от 2026, хора ще загиват от студ, заради непосилни борсови цени, и да ви тъпчат гушите на 70 депутата с ВЕИ-та и фото. Хорага ще си изключват тока принудително, поради непосилни цени. На брифинга на Денков стоеше Пеевски, това обяснява всичко.
  • 10 Последния Кумурджив

    3 12 Отговор
    Мариците работят на загуба и са генерирали 70 млн загуби за година.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 позеленял

    7 0 Отговор
    то има и откровено токсични политици , супер неефективни и толкова крадливи , та да каже тоя как парите за домашни фотоволтици се оказаха в джобовете на мафията , същата дето сега подписва споразумения за затваряне на топло централи , същата дето ще краде българите с ;борсови цени ; през мафиотските картелни фирми
  • 13 Държавната Марица

    6 1 Отговор
    е принудена сама да си плаща емисиите, което оскъпява цената на ток със 70%, и въпреки всичко е с по-евтин ток от ВЕИ-та и фото, на които им плащаме субсидиите. Безумци. 300 милиарда лева затрихте с лека ръка. Както Белене.
  • 14 Шрек

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Закривай всичко":

    Ушето на Пеевски пак се изцепи .
  • 15 Мда

    5 5 Отговор
    Видяхме ги днес между Копейкин и Тошко. Защо чакаха до сега за да отидат на преговори, за да тормозят народа? Гаранция няма да подпишат споразумение, тези терористи. Целта им е само оставката на кабинета.
  • 16 Здрасти

    3 2 Отговор
    Мършояд!
  • 17 А бе

    6 0 Отговор
    Утре ще искат да съкратят огромната администрация и онея търтеи и те ще искат да протестират и да блокират държавата.

    Коментиран от #27

  • 18 Майора

    3 2 Отговор
    Екомилионера Сандов заедно с другия Белев все дават акъл , но дали е прав ! Водяхме как в предния парламент двамата направиха така че да не може да се направи нещо без оценка на въздействието върху околната средс и под въпрос са и магистрали и тунели , които са жизнено важни за инфраструктурата! Да не говорим че около 20% от територията е включена в "Натура 2000"!
  • 19 фен

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Град Симитли":

    Не е политик! Мазен крадец!
  • 20 Спецназ

    2 0 Отговор
    Парламента пя "КОР за кюмура!".
  • 21 Винкел

    6 2 Отговор
    Питам се дали лицето Борислав Сандов е зависим от леки и недотам леки наркотици? Защо се дава трибуна на пробити наркомани?

    Коментиран от #22

  • 22 Без име

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Винкел":

    Дали е наркоман...?!Брилянтно обясни,че не може да се иска,така,по принцип.Все пак не живеем в гората и щем или не,трябва да се съобразяваме със света около нас!По-ясно как да се обясни на ненаркомани?!!!!
  • 23 Матей преображенски

    2 1 Отговор
    Да,бе,ще цъфнем и вържем,ако германците се хвърлят на рибите,и ние ли!?Виж му ти акъла,било политика,ми то всичко е свързано с политика.Но да ми говори бабини деветини,е просташко и демагогско.С какво ке покриеш енергийните нужди,няма и внос откъде,направо до кривата круша.и с такива бодряшки изказвания ,сакаш морето е до колене.
  • 24 Матей преображенски

    1 1 Отговор
    Да бе,ще дишкаме чист въздух,ама гладни,това за алтернативната заетост е химера,три-годишните заплати също,това са огромни пари,които държавата няма от къде да вземе,след като енергетиката се срине,а от там и цялата остатъчна икономика,цените ще излетят,хиперинфлация и апокалипсис,сега.
  • 25 НОВОТОНОРМАЛНО

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Град Симитли":

    Тоя наистина е пъленнедиклатен изтърсак.
    Само си помнете как изгони гребци те от Камчия.
    За тези дебили, парите и властта са всичко.
  • 26 Енергетик

    1 1 Отговор
    Нема се пуашите! до 2026г. спираме тецовете, а малко по-късно и АЕЦ. Запасявайте се с дърва и печки, щото и на топлофикациите спираме дотациите, а газа поскъпва. А, и свещи и батерии за джобни фенерчета. И се научете да четете, щото при режим на тока няма телевизия, от която да ви обясняват, че такива са ангажиментите към европейската комисия, и може да прочетете и някоя книга.
  • 27 Бачкатор

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "А бе":

    Бе не я съкръщават тази администрация. При нас съкратиха двама работници и освободените бройки трансформираха в администрация за брата на главния инженер и сина на търговския директор.
  • 28 Бай Дън

    0 0 Отговор
    Този мадански миньор се опълчи на мама и тати
  • 29 Маринов

    0 1 Отговор
    Свирчо, Спри Да БАЛАМОСВАШ хората!
    Много Зелена Кратуна си
    и спри да Фафлеш невиделици!
    България Не Нечия Колония
    и Спирането или Неспирането на Тецовете е Национален Въпрос
    които Българите трябва да си го решат ???

    А това че Вие сте некаде подписвали Малоумици,
    ПРОСТО трябва Да се Заяви
    че се ОТЕГЛЯМЕ от тях!
  • 30 Повече ми прилича

    0 1 Отговор
    Че искате вие да излъжете енергетиците. Дано не успеете.
  • 31 Боби

    0 0 Отговор
    Сандов винаги търси под вола теле
  • 32 Светла

    0 0 Отговор
    Toзи е голям безсрамник Сандов. Народа жив ще го одере, ако нещо се опита да направи нов опит за затваряне на енергетиката
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол