Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 15:34 1 258 26

Дeнков: Няма за какво да искам оставката на енергийния министър

  • николай денков-
  • оставка-
  • енергиен министър

"Това, което чухме днес, съответстваше на това, което очаквах - този разговор беше политизиран, беше изпълнен с много неистини и откровени лъжи. За съжаление този разговор беше допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този начин. Срам ме е да водя такъв разговор на важна тема по този начин", обърна се Денков към част от народните представители

Дeнков: Няма за какво да искам оставката на енергийния министър  - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков заяви, че няма за какво да иска оставката на енергийния министър на този етап.

"Няма за какво да му искам оставката. Това е човекът, който трябва да свърши цялата работа в следващите няколко месеца", посочи той в кулоарите на парламента, малко след изказването му от парламентарната трибуна, съобщават от Dariknews.bg.

До 30 ноември ще продължат преговорите с ЕК, след това има срок, в който всички държави членки да одобрят промените, но има регламенти - това е европейско право. Ние не можем да нарушаваме европейските регламенти, обърна се премиерът.

Той коментира и темата със "списъците на фирми". "Нищо скришом няма. Всичко беше публично. Това са фирми, които са заявили готовност да инвестират в тези региони. Ако погледнете сайта на МЕ ще видите, че отново има покана за други фирми, които могат да кандидатстват. След това отново ще има срок и други фирми отново ще могат да кандидатстват. Тази лъжа с фирмите се изчерпа. Тези фирми трябва да преобразят региона с работни места. В тези процеси ще участват и синдикатите, какво може да е по-публично от това", допълни Денков.

На фона на викове оставка от редиците на "Възраждане", премиерът Николай Денков се обърна към депутатите, енергетиците и миньорите.

"Това, което чухме днес, съответстваше на това, което очаквах - този разговор беше политизиран, беше изпълнен с много неистини и откровени лъжи. За съжаление този разговор беше допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този начин. Срам ме е да водя такъв разговор на важна тема по този начин", обърна се Денков към част от народните представители.

Премиерът посочи, че искането за споразумение е искане от протестиращите, които са искали споразумение от шест точки. Искането да се внесе в Народното събрание е отново на протестиращите. Който е против него е против исканията на протестиращите, коментира още той.

"С внасянето на териториалните планове и Плана за възстановяване и устойчивост се спазва точка две от споразумение", заяви министър-председателят.

"Понеже някои от депутатите тук искат да излезем от ЕС, затова смятат, че не трябва да изпълняваме европейските регламенти. Те са с ранг на закон и затова трябва да бъдат изпълнява. За ваше съжаление, българското население, в по-голямата си част, е проевропейско", посочи той.

В кулоарите Денков застана зад думите на министъра на енергетиката Румен Радев, че целите от споразумението са трудно изпълними, но са възможни.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 как да я искаш като твоята я

    25 7 Отговор
    искат 5 милиона българи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Град Симитли

    14 6 Отговор
    Не са прай, че не виждаш "слона в стаята", молец!
  • 5 Разбира се ,

    9 4 Отговор
    че няма ! Провокаторите са нетърпими !
  • 6 да де

    8 5 Отговор
    Суриката направи всичко възможно за да се разпадне сглобката интересно шиши и баце докога ще го търпят.
  • 7 Плъхчооо,

    19 9 Отговор
    оставка на цялото правителство продажно !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 инфо

    20 6 Отговор
    Каква оставка да иска Денков, него никой не го пита. Несретник, инсталиран за премиер, от когото нищо не зависи.
    Удобен параван за всички беди, които се стоварват на нормалните хора в страната.
  • 10 ТаУмВзе

    9 7 Отговор
    Съществото не е разбрало, че има Протест и блокада!
  • 11 Твоята се иска - Твоята

    13 5 Отговор
    Не се прави на ощипана мома на мегдана.
  • 12 Оставка на ПП

    16 6 Отговор
    Оставка Денков
  • 13 Отивай си

    15 6 Отговор
    Неуважаеми! С хората (потърпевшите) трябва да се разговаря предварително, за да се търси правилното решение. Не сте на висотата на проблемите, не знаете какво да правите, действате от позиция на силата. Това няма да ви го простят. Хората не са животните, които избиха за няма нищо. Време е да си подадеш оставката (и твоите министри) и да се опитаме да подредим държавата. Запънал си се като като магаре на лед. Предизвикваш само отвращение.
  • 14 Последния Софиянец

    12 5 Отговор
    Охльов, щом Шиши поиска оставката, министърът е пътник
  • 15 Тъмен субект

    15 5 Отговор
    Не бе, Денков, ти си подай оставката. ТИ си за оставка.
  • 16 Фифи сладката

    12 4 Отговор
    Дeнков: Няма за какво да искам оставката на енергийния министър. ТОГАВА ЕНЕРГОМИНИСТЪРЪТ ДА ПОИСКА ТВОЯТА ОСТАВКА. Къш от там!
  • 17 един

    10 3 Отговор
    А така Денков,Пеевски и Борисов да си седнат на намагнитените задниците,стига са се ежели,че командват парада!
  • 18 Галя от EmbassyTO

    11 1 Отговор
    Прав си , алфче. Причините са още от бОцан и теменужка. Но и те са от Сглобката , така че оставки не.
  • 19 Винаги има решение😏!

    5 3 Отговор
    НЕ МОЖЕ ТАКА, АКАДЕМИК ДЕНКОВ! ЩЕ РАЗВАЛИШ СГЛОБКАТА! ЗНАЕШ ЧЕ ИМЕТО РУМЕН РАДЕВ КАРА БОРИСОВ ДА СЕ СТРЯСКА НОЩЕМ И ДА СЪНУВА КОШМАРИ! ЗАТОВА, АКО МИЛЕЕШ ЗА БЪЛГАРИЯ, НАКАРАЙ МИНИСТЪРА ДА СИ СМЕНИ ИМЕТО! ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ КАЗВА РУСКО РАМАДАНОВ!
  • 20 Гръч

    3 5 Отговор
    Боклука обеща да си даде оставката а сега се измъква по сценарии

    Коментиран от #26

  • 21 тоя не разбра ли че 99%

    5 3 Отговор
    от българите е днешния поп кръстю и това петно няма измиване
  • 22 Статистик

    6 0 Отговор
    Всъщност поне този път Мишока е прав. Енергийният министър просто беше насаден на пачи яйца и да обира негативите от чужди малоумни действия. А истински виновните за цялата тая каша са банкянският комунист, който подписа Зелената сделка през 2016, и Кокорчо -- който без решение на НС (вероятно по заповед на Простото) подписа за намаляване на емисиите с 40% -- и то спрямо най-слабата (енергийно) 2019 година!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кой ще те пита

    3 2 Отговор
    Как да няма за какво, Пеевски не го хареса. Той не е свикнал някой да не му изпълнява нарежданията. Борисов му приглася, защото и двамата се изпраха заедно и сега за аратлици. При мисълта, че ще изпуснат милиарди тези лешояди ще стъпчат всеки по пътя си. Много разходи направиха за изпирането си, трябва да ги възстановят. Простака по това ще го познаеш, трябва да се изфука кой е шефа.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол