Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 12:35 4 111 64

Хекимян в дебат с Терзиев: Аз съм представител на ГЕРБ, но съм независим. Дискутираха се 15 теми, важни за София

  • антон хекимян-
  • васил терзиев-
  • дебат-
  • герб-
  • представител-
  • теми

“Кой наложи тези стандартни и как се променят стандарти със същите хора? Има ли политическа воля от същите на които 16-17 години не им стигна време? И планирането не е както трябва, и контролът,” попита Васил Терзиев

Хекимян в дебат с Терзиев: Аз съм представител на ГЕРБ, но съм независим. Дискутираха се 15 теми, важни за София - 1
Снимка: Дарик радио

"Аз съм представител на ГЕРБ, но съм независим човек… За "Шишман" и за другите улици в София не съм виновен аз. Няма да позволя да се случва отново”. Това каза в дебата по "Дарик радио" представителят на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян. Той участва в дебата с представителя на ПП и ДБ Васил Терзиев. В рамките на 15 сегмента (рунда) от по 3 минути всеки, кандидатите за кметове Васил Терзиев и Антон Хекимян имаха възможност да представят позициите си по 15 ключови теми, свързани с развитието на града.

“Ходя рамо до рамо със софиянци, познавам проблемите, ходя по същите тротоари и улици. Сега искам да решавам проблемите на хората по друг начин. За да бъде София чист и подреден град, трябва да спрем с ремонт на ремонта” - с тези думи Хекимян аргументира желанието си да бъде кмет на София.

Водещият Константин Вълков подчерта в началото на дебата, че нито един от въпросите не е предоставен предварително на щабовете.

"Мога да поема ангажимента да не се разкопава "Шишман" в следващата година", заяви Хекимян. По думите му е важно да се спазват стандартите.

Терзиев предложи да има бърза връзка на гражданите с общината, чисто технологично. Хекимян допълни, че е лесно да се създаде приложение, което можело да се казва "Аз, гражданинът".

Той добави, че трябва да има усилия и в това да се спрат джигитите на пътя. Терзиев коментира, че камерите на пътя не отговарят на определени условия, като например, не засичат средна скорост, минаване на червено. Хекимян уточни, че не струвало скъпо това да се коригира.

На въпрос на водещия Константин Вълков колко нови детски градини са нужни на София, представителят на ГЕРБ Антон Хекимян отговори така: “Липсват 2000 места в детски градини. За 3 години може да бъдат построени 37 нови детски градини. Проблемът с яслата остава и трябва да бъде решен съвместно от общината и държавата. Недостигът на подходящи терени е част от проблема и изисква усилия за решаването му”.

“Кой наложи тези стандартни и как се променят стандарти със същите хора? Има ли политическа воля от същите на които 16-17 години не им стигна време? И планирането не е както трябва, и контролът,” заяви още Терзиев.

“Децата ми живеят тук, искам да остана тук. Градът може много повече, може да бъде по-красив, по-зелен, по-уреден. Свикнали сме да чуваме, че тук е така, примиряваме се се с посредственото” - с тези думи Васил Терзиев се аргументира защо иска да бъде кмет.

“Софиянци не усещат, че гласът им се чува. Искаме да има технологични решения, да има взаимодействие с общината и да се подават сигнали през телефона”, заяви Терзиев.

Във връзка с камерите по пътя той попита защо текущата управа купува камери, които не засичат минаване на червено, както и невъзможност да се вкара средна скорост.

На въпрос как ще се справят, ако всеки от тях стане градоначалник на София, с проблема с бездомните кучета, те отговориха така:

Антон Хекимян каза, че вижда решението в изграждане на центрове, където да се настаняват кучетата. “Хората да се стимулират да си вземат кучета от улицата, както направих аз, въпреки че не си взех куче, а си взех котка”, каза той.

Васил Терзиев смята, че трябва да има образователна програма към хората. Повечето дори не знаят, че е е незаконно да си размножават домашните любимци, трябва да има кастрация, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    50 1 Отговор
    Е колко да си независим с 20к заплата, колко?

    Коментиран от #30, #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зевс

    63 5 Отговор
    Защо всички медии ни натрапват само тези двамата, все едно други кандидати няма?

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Аз ще гласувам

    27 26 Отговор
    за Деян Николов от Възраждане. След като тези двамата избягаха от дебат с него и ги е страх потенциалните им избиратели да чуят неговата платформа, значи той е правилният човек.
  • 5 Що що

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зевс":

    Щото и медиите сучат от тази цица!
  • 6 Софиянски

    38 5 Отговор
    Слаба ракия са и двамата, нито един съществен проблем на градът не беше засегнат защото нямат решение а целта е да се продължи корупционната практика на герП
  • 7 Европейца

    20 6 Отговор

    До коментар #3 от "Зевс":

    Защото и двата са с ляв уклон... а и водещия май-май
  • 8 Българка

    31 17 Отговор
    В точзи словесен предизборен сблъсък се видя , че Хекимян е кух като хралупа. Изобщо не знае, ако стане кмет какво ще предприеме. Говори като типична герберастка мисирка, зад която надничат мастити мутри от върхушката на ГЕРБ.
    Васил Теразиев е с пъти класи по-подготвен да заеме кметското място и предприеме нужните реформи чрез общинските съветници на ПП-ДБ-Спаси София

    Коментиран от #13

  • 9 Стига бе

    24 6 Отговор
    тея двамата са 1:1 с Фъндъка. Ай стига Боко пълнил чекмеджаците.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха ха ха

    25 4 Отговор
    независим гербераст и некоалиция.... а народа сляп
  • 12 Светлина

    29 4 Отговор
    След този дебат, ако някой гласува за Хекимян и ГЕР или у много флупав, или много зависим

    Коментиран от #14

  • 13 Ти си промит

    18 9 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    мозък. Каквото и да направят идолите ти от ппдб, блееш от възторг.
  • 14 Така е

    15 19 Отговор

    До коментар #12 от "Светлина":

    гласувайте за Деян Николов от Възраждане, кажете не на чекмеджетата.

    Коментиран от #33

  • 15 ТаУмВзе

    17 5 Отговор
    Хекимяу и независим е правилно. Не зависи от себе си а от герберастията, с която се е Гушнал.
  • 16 И двамата

    18 3 Отговор
    Не са за кмет.

    Коментиран от #43, #62

  • 17 УРА,, УРА

    34 3 Отговор
    Той бил представител на ГЕРБ, но независим. Браво! Така се измъква за всичките поразии и кражби на Фандъкова в продължение на два мандата. И той сега е чист като сутрешна роса. Милият той! На кого ги говори тези лъжи в стила на мутрата? Това е обида към избирателите, защото го смята за тъпи и прости.
  • 18 Поп от Армения

    19 2 Отговор
    "Независим" означава, че от него НИЩО не зависи! НИЩО!
  • 19 хики мики мяууу

    11 1 Отговор
    Зависим си и то задканално...
  • 20 Бибитко

    18 3 Отговор
    Евроатлантическото радио Дарик, заченато с парите на ДС, няма как да не пропагандира двете мисирки на една и съща монета Терзиев и Хекимян. Арменецът още отсега започна с лъжите, че бил "независим". Като е тъй защо не се обяви за кандидат самостоятелно, а предпочете да е маша на Бойко Борисов, каквато апропо бе и преди това, иначе нямаше да го назначат за шеф на новините в БТВ. Мръсната сглобка се готви пак да владее София и единствено честните и будни граждани могат да й попречат, като не гласуват за нито един от тези натъкмени продажници!

    Коментиран от #26

  • 21 тиквенсониада

    14 2 Отговор
    Антончо все едно е казал - аз съм Ку-РВА , ама не съм ПРОСти-тУТКА ! Познавам много добре вкуса на бойковия зад.ник , а даже и пред.ник , но съм НЕзависим
  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    Няма Независими във Власта а и Всяка Власт е Борч Които се Връща с Лихвите
  • 23 оня

    13 0 Отговор
    В политиката няма независими:))
  • 24 Галя от EmbassyTO

    10 1 Отговор
    Събота е ден за куклен театър за деца до 7 г. Обидно е, че не им е обидно.
    Галка
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Галя от EmbassyTO

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бибитко":

    В дарик по стените на радиото са сложени огромни портрети на Сглобката
  • 27 Зайо Байо

    16 2 Отговор
    Много голямо , неизтриваемо и вечно ПЕТНО в биографията е да си посочен и сложен ЛИЧНО от ПРОСТАКА от БАНКЯ ! Как ли антон ще живее с това бреме ? Изцапан и опетнен за ЦЯЛ ЖИВОТ !
  • 28 Павел пенев

    20 4 Отговор
    Хекимян бил от ГЕРБ но независим. Коалиционно пранителство нямаме защото то било на сглобката, а Боко и Делян не били лидери а управлявали ей така като обикновени депутати. Тези нищожества ни направиха на луди чрез слугинажните журналисти като Цветанка.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 НаБАБАфърчилото

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Не го обиждай така това момченце ! Той е независим ......от теб ! Бойчо му е главатар !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Оги

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Тончо от 20 бона заплата се отказва и отива на 3 бона като кмет на София. За идеята просто. За благото на софиянци. Пхххххахахахахахааа….
  • 33 оня с коня

    4 11 Отговор

    До коментар #14 от "Така е":

    Нямам идея кой е тоя деян Николов но щом е от Възраждане,значи че е читав човек. Затова и ще гласувам РЕШИТЕЛНО за Хекимян като по тоя начин гласувам и КОСВЕНО за Николов от Възраждане,щото няма начин да не бъде назначен от Хекимян за "Заместник-Кмет"!
  • 34 Отец Унуфри

    9 2 Отговор
    Трябва да е гербаджия, за да се покрият на Даца поразиите , а и лапкането да продължи.
  • 35 Мунчо

    9 3 Отговор
    Не знам дали Хекимян ходи сред хората, но със сигурност ходи/ и спи/ с манекена на Азис Тунджай!!!
  • 36 Демократ

    13 0 Отговор
    Тези измислени политически палячовци докога ще им разрешаваме да се гаврят с нас, да харчат парите ни и да си правят плакати? В България няма смисъл да се правят избори изобщо, печелившите са сложени в списъците на сценаристите и ЦИК само чака да й кажат кога да ги обяви и се прави, че уж брои някакви бюлетини. Има смисъл от избори,ако са честни и кандидатите се избират от хората и са познати и почтени с обществен авторитет, а не се спускат с парашут от партиите лаладжии. Освен това няма в света държава с 60 партии на държавната ясла,пълнена от нас. В нормалните държави има максимум 5 партии с нормални имена, а тук са събрани от кол и въже политици и комични имена . Има или няма такава държава? Няма, само България е такава. Затова сме на дъното.

    Коментиран от #39

  • 37 Право на мнение!

    12 3 Отговор
    Хекимян е предател! Той трябваше да бъде деполитизиран като журналист от btv, а всъщност е бил от ГЕРБ! И сега Хекимян ЛЪЖЕ, че бил "независим" - няма как да бъде "независим", той като издигнат кандидат за кмет от ГЕРБ трябва да бъде преди всичко ЛОЯЛЕН на партия ГЕРБ, които стоят зад него с пълтата партийна каса и го финансират!!! Това не е "безплатен обяд" за Антон Хекимян!
  • 38 Гост

    6 2 Отговор
    Независим, щото нищо не зависи от тебе. Ти си ясен, следващата Фандъкова, обслужващ герберски и депесарски интереси в София. Ти си никой и никой не вярва и на една дума, която казваш. Ако ще печелиш, ще е по много добре познатия гербераско-депесарски начин, както печелеше другарката фандаковна.
  • 39 Истината!!!

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "Демократ":

    Затова са партийните субсидии, за да си правят плакати и листовки, за да се водят политически кампании, в които кандидатите за кметове и общински съветници да обявят своята ЦЕЛ за подобряване състоянието на градовете, в които се кандидатират! А броенето на гласовете в ЦИК трябва да е пред камери и да се гледа онлайн от гражданите!!!!!!@
  • 40 Урюрвкос

    3 1 Отговор
    първо оправи плочките по пътеката от твоята къщата до портата а след това улици булеварди и магистрали. На приказки лесно стават тия неща.
  • 41 Мнение

    9 3 Отговор
    Антон Хекимян, ако е независим кандидат, както се опитва да лъже, трябваше сам да финансира кампанията си. А сега ГЕРБ му я финансират и нали знаете, който плаща, той поръчва музиката. Хекимян е кукла на конци на Борисов. Той ще следва плановете на партия ГЕРБ, същите от които е и Йорданка Фандъкова. Няма как със същия екип да стане нещо по-различно! Терзиев е по-добрия кандидат за кмет! По-ингелигентен, по-добър и успешен мениджър и по-добре образован!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Вярно!

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "И двамата":

    И двамата не стават за кмет, защото не представляват и защитават нитересите на никой от жителите на София. Случайно посочени от двете партии лица. Реално софианци не се представяват от двамата хубавци. По-добре да ни управлява изкуствен инетелект с физиката на барби.
  • 44 ТОДОР

    4 1 Отговор
    ТОНИ СМЕШЕН СИ ТИ СИ МНОГО ЗЛЕ БРАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 45 Факт

    7 0 Отговор
    Един кандидат за кмет, който има добре изглеждаща съпруга и деца, едно здраво семейство, е за предпочитане пред някакъв егоистичен самотник, който не може да създаде семейство и стабилна връзка!
  • 46 ПОПРАВКА

    0 3 Отговор
    КРАСИМИР СТОЙЧЕВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 47 Трагедия

    6 1 Отговор
    И двамата не стават, ама Хекимянът е една идея по загубен.
  • 48 Да го гледам ли, да не го ли гледам?

    7 1 Отговор
    За интервюто пита. Щото онова на Ризова с Хекимян си беше някакъв вътрешнофирмен въргал под наслов Кво ма направи, що ма остави?
  • 49 тези хайвани

    5 1 Отговор
    да си точят таковане,дето го нямат ....И се плющат за станбулската тапия и кой да я лапни....
  • 50 123456

    8 1 Отговор
    събрали се тримата голи охлюви да се поомазнят
  • 51 Съвет!

    10 0 Отговор
    Партията на "Негласуващите" е най-силната партия в обществото! Който успее да убеди техните членове - той ще спечели!!!
  • 52 Съвет!

    7 2 Отговор
    Забележително висок дял от негласуващите, които трябва да се привлекат да гласуват, са млади жени до 30 г. и неквалифицирани работници. Ако привлечете тях ще спечелите изборите.
  • 53 Хап

    11 0 Отговор
    Хекимян не става за кмет, нито опит има, нито е от София, нито семейство има, нито деца, само една келява котка. Мъж с котка знаете ли какъв е? ;-)
  • 54 Хахаха

    10 1 Отговор
    Обикновено самотните депресирани жени имат само котка като Кекимянчо.
  • 55 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 0 Отговор
    Е това вече е наглост от Хекимян! Кой ще ти повярва, че си станал представител на ГЕРБ, без да разтривал ушите на Баце?
  • 56 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    10 0 Отговор
    ВТОРОСТЕПЕННИ СЛАБИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИВШАТА НОМЕНКЛАТУРА.
    ВИЕ НЯМАТЕ ПОТЕНЦИАЛ ЗА ДА УПРАВЛЯВАТЕ СОФИЯ.
    ВИЕ СТЕ ЛИЦЕТО НА ЗАДКУЛИСИЕТО.
  • 57 Обаче

    3 1 Отговор
    💲Искаме да има технологични решения, да има взаимодействие с общината и 🎯да се подават сигнали🎯 през телефона”, заяви Терзиев.💲
    😜ДС синче и внуче не може без подаване на сигнали и откровени доноси.
    😜Крушката не пада по далеч от дънера.
  • 58 Ангеларий

    8 0 Отговор
    Да изметем обратните. Гласувайте за Ваня Григорова!
  • 59 Кукумяууууууу

    6 1 Отговор
    Две педи та не смеят да влезат в дебат с циганката от синдикатите.
  • 60 бай Иван

    3 0 Отговор
    "Хекимян в дебат с Терзиев: Аз съм представител на ГЕРБ, но съм независим"
    Независим си на баба ти от стринка и по съребрена линия
  • 61 За протокола

    4 0 Отговор
    Хвани единия и удари другия.
  • 62 Хвани единия

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "И двамата":

    Удари другия
  • 63 българка

    0 1 Отговор
    Хекимян разсмя кокошките! Даже мисирките не му вярват!
  • 64 Бооогу

    0 0 Отговор
    Гласуването в София ще бъде преброяване на джендарите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове