Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 10:53 1 083 21

Вили Лилков: Логично е заместниците на Фандъкова да бъдат сменени

  • вили лилков-
  • избори-
  • софия

В екипа ми има бивши министри и спортисти с много постижения, заяви кандидатът за кмет на столицата от коалиция "Синя София"

Вили Лилков: Логично е заместниците на Фандъкова да бъдат сменени - 1
Снимка: NOVA

Успях да обединя около 10 малки партии и няколко НПО. Имаме пълни листи за общински съветници и районни кметове. В екипа ми са 13 човека с докторски степени, бивши министри, преподаватели, директори на училища и много спортисти с постижения. Представям програмата си на различни сектори.

Това заяви кандидатът за кмет на столицата от коалиция "Синя София" Вили Лилков за "Твоят ден" на NOVA NEWS.

По думите му в София има прекрасни условия за туризъм, така че секторът трябва да е приоритет. "Трябва да бъдат ремонтирани преките на "Витоша", за да поемат част от потока на хора и натиска. Нужно е подобряване на осветлението, градския дизайн, оправяне на тротоарите, които да бъдат пространства за автомобили, но и за пешеходци. Гражданите трябва да ремонтират фасадите си, за да се превърнат околните улици в тихи пространства, припознати от хората като тихи кътчета. Необходимо е и озеленяване. Старите градски квартали могат да се превърнат в много уютни пространства", подчерта той.

Според него има 43 находища на минерални води на територията на града, с 8 хидротермални типа вода. "Има 500 литра технически дебит в секунда. Използва се само 30% от минералната вода в София - от питейна до такава за балнеологични нужди. София може да се превърне в център на водоналивната индустрия и балнеолечебен също. Край града може да се направи и къмпинг. Трябва да се създаде специализирана структура за проучване, експлоатация и развитие на минералните води. Логично е заместниците на Фандъкова да бъдат сменени. Столична община се нуждае от хора с идеи и дългосрочни политици. София трябва да погледне в бъдещето, в 21 век, в момента градът гледа в краката си, в плочките", коментира Лилков. И допълни, че при установени злоупотреби с обществени поръчки, ще настоява виновните да бъдат наказани.

"Жълтите павета са различни по размер и трябва да се сортират, а не да се редят сякаш си правиш банята със старите плочки", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    9 1 Отговор
    Дали ще видите зам кмет някой опеаратор от БТВито?
  • 2 Риболовеца

    5 6 Отговор
    Нямам нищо против този човек, но има много нездрав вид. Дали е в състояние да издържи на физическото напрежение като кмет на София?

    Коментиран от #3, #5, #6, #15

  • 3 Ветеран от Протеста

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "Риболовеца":

    Е ,няма да лицеви опори бе...Професор.Бил е общински съветник в СОС.Запознат е с всичко в Столична община.Единствения ,който не е свързан с ДС и Обръчи от Фирми..Демократ...Синя София сме с него!!!Беше на откриването на паметника на Гунди- виж сам..

    Коментиран от #7, #13, #17

  • 4 Toва защо го обсъждаме?

    6 0 Отговор
    Старите заместници са заместници на стария кмет. На новия никакви не са му.
  • 5 молба

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Риболовеца":

    Какво написа бе №3, моля те повториго !
  • 6 коментар

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Риболовеца":

    Ти кмет ли си избираш или кон?
  • 7 анализатор

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ветеран от Протеста":

    Синя София си промени цвета !
  • 8 И аз съм синя

    5 4 Отговор
    Но Лилков говори в един глас с Хекимян! И освен това работеше в общината за Бойко Борисов ако си спомняте!
    Невероятно, че точно него го издигат сините!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Да довърша

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "И аз съм синя":

    Вили Лилков ще играе за Борисов. Герб.
    Не се чува критика срещу Борисов и Фандъкова?!
  • 10 Умен по цялата глава

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "И аз съм синя":

    Лилков никога не е работил за Бойко Борисов и не е свързан нито с ГЕРБ,нито с БСП и комунистите..Написа една книга " Бивши хора .." за издевателствата на ДС над Народа след 1945 та година...Изключително чист и почтен кандидат за кмет..С него сме!!!
  • 11 Синьожълтия

    3 3 Отговор
    Лилко, Лилко ама друго си е Кикимяу ! От трън та на глог !
  • 12 Позната

    6 5 Отговор
    Този дърт човек е от тези които опорочиха и затриха синята идея и 15 години брокерстваше в СОС от които десетина заедно сГЕРБ. Да си яде пенсията и да не ни занимава със себе си
  • 13 ...

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ветеран от Протеста":

    синя софия сте тотална отживелица от 1к човека като този на снимката чудещи се къде да пиете бира. за 30 години така оправихте София, че сега се чудим всички кое е по- малкото зло.
  • 14 Денисс

    4 4 Отговор
    Вили е като медуза!И СУРОВ ДА ТИ ГО СЕРВИРАТ И ПЕЧЕН НА ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА Е ВСЕ ЕДНО-ЯЖ СИ ГО!!!
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Риболовеца":

    Най-добре е да има ТРИУМВИРАТ; Лилков, Хекимян, Григорова.

    Коментиран от #19, #21

  • 16 Опитният общинар Вили - Йохохо и бутилка

    0 3 Отговор
    Вили, ти със този спортист в екипа си - Стефчо Маската, яко ще се нагушите! Има още много за "усвояване"!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ид.и.от до ид.и.от, мила моя майно льо

    1 1 Отговор
    Човешката тъпотия няма граници! Лилков бил на откриването на паметника на Гунди! Еб.ас.и иди.отс.кия аргумент да ставаш кмет! Цесекарите ще пребият кандидат - кмета! Олее ..оле, оле, оле!
  • 19 За спасим Ванчето!

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ванче, какъв триумвират ти готвят тези гадове? Единият - педал, другият - алкохолик...Господ да ти е на помощ!
  • 20 пенко

    0 0 Отговор
    КОЕ Е ОБЩОТО МЕЖДУ ВИЛИ -ЛИЛИ И СТЕФАН СОФИЯНСКИ ---АМИ ВГЛЕДАЙТЕ СЕ !?!?!?!?!?
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да не забравяме: "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове