Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 18:33 8 354 30

Директорът на „Военното разузнаване“ предупреди за опасностите пред България

  • военно разузнаване-
  • венелин венев

Средата на сигурност в регионален и световен аспект продължава да е сложна, заредена с много висок кризисен потенциал

Директорът на „Военното разузнаване“ предупреди за опасностите пред България - 1
Снимка: БГНЕС

Средата на сигурност в регионален и световен аспект продължава да е сложна, заредена с много висок кризисен потенциал. Това каза директорът на Служба „Военно разузнаване“, бригаден генерал Венелин Венев, съобщават от пресцентъра на Служба „Военно разузнаване“.

На 10 октомври се проведе ежегодната конференция на директорите на разузнавателни служби от Югоизточна Европа. Срещата беше организирана от Служба „Военно разузнаване“, съвместно със Съвета за регионално сътрудничество (Regional Cooperation Council).

Основната тема на форума беше „Външни заплахи за сигурността в Югоизточна Европа“.

Международните механизми за адресиране на предизвикателствата в областта на сигурността трябва да сработват ефективно, за да не се допуска неустойчиво управление на рисковете, което да доведе до развитието им в заплахи, добави Венелин Венев.

„Те често имат асиметричен и хибриден характер, което до голяма степен може да затрудни планирането и прилагането на адекватни мерки. Ние, като ръководители на разузнавателни служби, сме длъжни да дадем отговор и изпреварваща информация на много и сложни въпроси, касаещи обстановката в кризисните и конфликтните райони“, заяви още бригаден генерал Венев.

По време на срещата беше обсъдена усложнената обстановка в региона, в резултат на агресивните действия на Русия, като същевременно беше отчетена важността на разузнавателно осигуряване с надеждна информация на висшите държавни и военни органи за вземане на своевременни и точни решения.

В хода на дискусиите бяха отбелязани ключовата роля на Черно море и възможностите за развитие на сътрудничеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 5 Отговор
    Най голямата заплаха за България идва от тия с еднакви букви на първо и фамилно име. Като се замисля 90% от тулупите и чорапете.
  • 2 Третата световна война ескалира

    41 13 Отговор
    Държавите ще затворят границите си. България ще остане без електричество, горива и хранителни продукти. Който не е продал земята си ще се върне на село, за да не умре от глад.

    Коментиран от #4

  • 3 Майна

    44 14 Отговор
    Кви агресивни действия на Русия, бе..
    Нея ли искате да провокирате..?
    О, неразумний юроде..,,
    Правителството е опасно за България!
  • 4 честен ционист

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "Третата световна война ескалира":

    По-добре омесете някой и друг хляб и заучвайте текста на Прощание славянки.

    Коментиран от #5

  • 5 Светът е във война,

    53 10 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Тагарев разоръжава армията, а Киро и Боко закриват енергетиката и селското стопанство. Българите са обречени поради собствената си глупост.

    Коментиран от #7

  • 6 Абе

    25 0 Отговор
    Някои ще видят на ченгела ама така става като са прости и алчни
  • 7 честен ционист

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "Светът е във война,":

    Споко бе, пази ви дядя Вова, или Падишаха, зависи от коя страна на Стара планина си.

    Коментиран от #11, #28

  • 8 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    3 6 Отговор
    тази КЮ$Т€НДИЛ$КА $ЛИВА-бригад€н Г€Йрал в.в. € ч€лов€к на КАРМАЗЪ ФАТМАКА-ШТИРЛИЦ( р.р.)!
    КОГО ПЛАШИШ КЮ$Т€НДИЛ$КА $ЛИВО,БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ПРОБЛЕМ С ПАЛЕСТИНЦИТЕ И С АРАБИТЕ?!?!?!
    ADOLF БЕШЕ АБСОЛЮТНО ПРАВ!
    ОСТАВКА! ОСТАВКА!
    79г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    в€н€лин€-ВАЗ€ЛИН€ (началнико на $ВР) ,КАЖИ ЗА ОБ$ТАНОВКАТА В ко$ово,НЕ Е ЛИ ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАХАТА ЗА РЕГИОНА НИ?!
  • 11 Общо взето това са

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    двата варианта Ганю да бъде спасен от себе си. Дали обаче ще се намесят навреме? Сглобката действа със светкавична скорост.

    Коментиран от #14

  • 12 Коментар

    19 1 Отговор
    На другите при война им затварят тецовете,а тук Продажните Политици без бомби го правят.Опасността идва от Продажните Политици.Те по заповед от вън като нищо могат да ни набутат между шамарите.
  • 13 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    20 4 Отговор
    С тия продажници сега на власт, които си гледат само собствените търбуси сме наистина в опасност. Това са безродници, мутри и олигарси събрали се да богатеят и доограбват още каквото могат, после ще си бият чукалата при господарите си!
  • 14 честен ционист

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Общо взето това са":

    Все пак няма пълно щастие. И това ви е незаслужено, ако питаш мен.
  • 15 Лексо

    14 3 Отговор
    Службите в България са внедрени само предатели и трябва да се реформират, а всички, които сега са на ръководни постове да бъдат вкарани в затвора заедно с политическите ибрици и там да се сношават ежедневно, ако искат да ядат, защото хората ще искат зрелища, които ще се дават директно от килиите на джендърите.
  • 16 Българско

    22 2 Отговор
    Военно разузнаване?!....Ще умра от смях.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ники

    18 2 Отговор
    Ама имаме ли военно разузнаване или само измислени наведени некадърници
  • 19 Въпросче

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Нато как ще ни опази, ако ни метнат 5 Сарматя-по базите?

    Коментиран от #27

  • 20 Флаш Гордън

    13 5 Отговор
    Не се чувствам застрашен от Русия,глупако.Кайто те е направил генерал,е още по-голям глупак.
  • 21 Танов

    7 2 Отговор
    Опасността в Бг идва само от ДС и от нашите служби, който все се пишат заспалиq а не пропускат да лъхнат нито евро средства, нито € от Кап Андреево, нито $ от продажба на оръжия на Украйна, ..., ... не пропускат да са със силните на деня (пренебрегвайки всяка справедливост).
  • 22 Трикси

    7 1 Отговор
    Време ли е да си купя къща на село или цените ще паднат догодина?
  • 23 Констатираща

    11 1 Отговор
    Смешно е да мислим да се пазим от някого. Всъщност няма кой да ни заплашва, ако не си бутаме носът където не трябва. Интересното при нас е в това, че нацията ни е разделена във виждането за опасност. За едни тя е от Изток, а за други - от Запад. Важното е, че накъдето и да тръгнем, до никъде няма стигнем, защото сме разединени и чуждопоклонници.
  • 24 Неполиткоректно за политкоректността

    3 0 Отговор
    Добронамерено предоставям този коментар на ген. Венелин Венев защото знам какъв къртовски труд в условията на недоимък полагат:
    Френският разузнавач от резерва Пиер Броншан е казал доста истини относно изненадата от страна на Хамас,но не считам за най-виновни израелските тайни служби. В цял свят повече или по-малко службите се влияят от стратегическото ръководство и често се превръщат в политкоректни доставчици на удобна и поръчана от политическото ръководство предпоставена информация. Пиер Броншан го е казал:"Що се отнася до стратегическото ниво, някакъв “велик израелски замисъл” по палестинския въпрос току-що получи директен удар. Освен това имаше някакво парадоксално, но обективно сближаване между радикалните врагове Израел и Хамас. Наистина Израел, за който се подозира, че е благоприятствал създаването на ислямисткото движение, винаги е виждал в него фактор за отслабване на палестинската кауза ... Нека не забравяме също, че в продължение на месеци се обсъждаше косвено споразумение, чрез посредничеството на Египет и Катар, според което разрешителни за работа в Израел и финансиране от Доха трябваше да компенсират дългосрочно прекратяване на огъня от страна на Хамас ". Можем да го критикуваме за парадоксалното сближаване защото то е поне от десетилетие и Хамас баше прокси на САЩ и Израел в Сирия срещу Башар Асад.Тоест можем да обобщим,че стратегическото ръководство се е въобразило,че с манипулатевен инженеринг може да изманипулира и разединява палест
  • 25 Неполиткоректно за

    3 0 Отговор
    ...може да изманипулира и разединява палестинците. Всъщност Хамас ги успА. Непременно трябва да добавим коя политическа порода хора са адептите на такъв вид инженеритг - това винаги са били либерал-левичарите,които сега са на власт в САЩ и Европа. Тая проказа овладя и голяма част от политическато и стратегическото ръководство на Израел. А службите са куче на синджир на ръководството на съответната държава и и по-често скачат според тоягата и дължината на синджира държан от политиците. И да са имали информация службите по-скоро не са посмяли да я отстояват щом е в разрез с политкоректността или просто са им набили канчето. И у нас на власт са същата политическа порода хора като в САЩ и Европа и неизбежно ще получим неочакван удар,какъвто получихме в Кербала. Тогава веднага обвиниха разузнаването напълно неоснователно.
  • 26 Гнома

    0 0 Отговор
    Каза че , няма ,, опастност,,
  • 27 Гнома

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Въпросче":

    Каза че , няма ,, опастност,,
  • 28 Смотаняк

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Бегай си в ,,АКТУАЛНО,,
  • 29 Коко

    0 1 Отговор
    Как стана генерал бе Атанасов
  • 30 Коко

    1 0 Отговор
    Как стана генерал бе Атанасов. Какео разбираш ти от разузнаване. Разбираш само да рушиш. Унищожихте България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове