Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 16:37 1 385 61

Бойко Борисов във "Фейсбук": Предложихме декларация в подкрепа на Израел

  • бойко борисов-
  • израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на страната

Бойко Борисов във "Фейсбук": Предложихме декларация в подкрепа на Израел - 1
Снимка: БГНЕС

Информирах колегите от Европейската народна партия (ЕНП), че като председател на Комисията по външна политика в Народното събрание, аз и група народни представители предложихме декларация, изразяваща съпричастност и непоколебима подкрепа за Израел. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук, след като е участвал в извънредна онлайн Среща на върха на лидерите на ЕНП относно ситуацията в Израел след разтърсващите терористични атаки, извършени от "Хамас" в региона.

„Единодушно осъдихме жестоките нападения срещу цивилни граждани, отнели толкова невинни животи. Европа и Европейската народна партия са солидарни и подкрепят напълно Израел и неговите граждани в борбата срещу тероризма. Това бе потвърдено със съвместна декларация на лидерите на ЕНП“, заяви Борисов.

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на страната, беше потвърдено след заседанието на председателския съвет на Народното събрание вчера, свикано в контекста на войната срещу Държавата Израел и войната в Украйна. В съвета участваха председателят на Народното събрание Росен Желязков и представители на парламентарните групи, както и министър-председателят Николай Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност. Заседанието на председателския съвет се проведе ден след като при президента Румен Радев се състоя консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти, но без участието на председателите на парламентарни групи.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    59 3 Отговор
    Мошеник престъпник от класа

    Коментиран от #6

  • 2 Комунистически мръшляк

    52 4 Отговор
    Чиба оттука бре!
  • 3 да де

    45 2 Отговор
    Ами прати им нЕколко кюлчета като ти е толкова мерак да ги подкрепиш.
  • 4 Мутрьо

    45 2 Отговор
    се възгордя и захвали ! Що не замина за Израел с дежурния ти бодигард , я колко много политици отидоха !
  • 5 От оня свят

    29 3 Отговор
    Борисов няма да устиска много, а изненадващо най-малкото ще бъде наръган с нож, а в другия случай, главата му ще бъде отнесена, а затова се грижи самият той, като симпатизант и радетел на богоборците, какъвто е и самият той!
    Борисов е ходещ мъртвец.

    Коментиран от #13

  • 6 инфо

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    Ей го и нашия - пръв "международник". Поредните безумни и безсмислени декларации. Няма да свари да се подложи...
  • 7 Слави

    23 2 Отговор
    Да ходи с групировката да пази газа.
  • 8 Галя от EmbassyTO

    30 1 Отговор
    Отново ли се бутаме в чужда война ? В една война всички участващи страни са виновни. Невинни и девствени няма , боце. Ами да видим тогава какво да дадем на евреите, че си нямат . Нали се заема страна
  • 9 Сандо

    34 1 Отговор
    Глупаци!Ако войната стане религиозна и мюсулманите обявят свещен Джихад,Израел ли ще ти спасява държавата?Ей такива неграмотници ни управляват,които по-далеч от джоба си не виждат.
  • 10 Следвай този вехт завет

    31 2 Отговор
    СЕГА ОСТАВА И ДА МИ ВЗЕМЕШ МИЖАВАТА ПЕНСИЯ ЗА ДА Я ДАДЕШ НА ЕВРЕИТЕ. НООО! КЮЛЧЕТАТА И ЕВРАЦИТЕ В ЧЕКМЕДЖЕТО ДА НЕ ПИПАШ!
  • 11 Клети неграмотни копейки

    3 23 Отговор
    Удивително е как точно хората, които целогодишно реват срещу исляма и мюсюлманите, които цвилят против османския поробител, "чалмите", "фесовете", "резаните", които плачат за Батак, които оправдават дори безобразното прогонване на турци от България, които изпадат в истерия заради идването на източни бежанци у нас - та, как точно тези уж божем православни хора днес станаха правоверни привърженици на "Хамас", "Хизбулла", иранския аятоллах и палестинската кауза. Всичкото им "православие" е една сочна целувка връз чибука на емира.

    Коментиран от #20

  • 12 Абе слагач

    29 2 Отговор
    Като подкрепяш Израел, обричаш българският народ на гнева на арабите!
    Много си прост!
    Идиота в наше село в по- умен!
  • 13 Младежки ГЕРБ, напред!

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "От оня свят":

    Приятели и симпатизанти! Настанаха черни дни...Да се съберем в железен юмрук и да спасим девицата с младенеца от Барцелона!
  • 14 Гръмни се бе

    27 2 Отговор
    мръсна мутра, позор за България!
  • 15 Докога боклуците

    22 2 Отговор
    от герб и ненормалните им симпатизанти ще търпят Мутрата начело?
  • 16 ГОРСКИ

    22 2 Отговор
    Този яко го друса магнитски готов е продаде държавата трябва да го вкарат във затвор че да тръгнем малко напред!!!!!!!
  • 17 Куха главо, има ли нацист

    13 0 Отговор
    В света който да не подкрепихте а? Как срам и морал нямате бре ? Един окупатор и извършващ престъпления срещу човечеството да подкрепяте ПУ да ви и боклуците
  • 18 Подкрепям палестинците !

    14 1 Отговор
    отделна независима палестинска държава веднага ! Израел са окупатори и нацисти извършващи апартейд и геноцид над палестинският народ . Борбата на палестинците е справедлива и на всеки разумен българин това е ясно....Независима палестинска държава веднага и слагане край на еврейската окупация
  • 19 Оставка 18:00

    13 1 Отговор
    Оставка Бойко, Оставка и на Хекимян.

    Хората се обединяват и това е необратим факт.
  • 20 Мандалориен

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Клети неграмотни копейки":

    Умственото изоставане е характерна черта на розовите комунисти сега либерали и евроатлантици сега по темата никой никого директно не защитава а заклеймява геноцида който извършва израелската армия над Палестина и превръщането на концентрационен лагер на ивицата Газа но за вас розовите комунисти е все тая така ръкопляскахте и на Буш старши като блокира Ирак и остави иракчаните без лекарства и вода .......
  • 21 Злати Минкова

    1 5 Отговор
    Редно е да бъдат мобилизирани хора за Украйна и Израел, но не знам дали ще доживеем да го видим.
  • 22 Нацистите от ЕНП

    5 1 Отговор
    Служител на ЕС, пожелал анонимност, каза пред Ал Джазира: „Кара ме чувството, че работя за организация, която подкрепя апартейда.

    „Комисията постави ли палестинското знаме, когато IDF застреля тийнейджъри в глезените миналата седмица? Или когато убиха журналистката Ширин Абу Акле ? Това, което Хамас прави, е ужасно – но различно ли е от това, което IDF прави всяка седмица?“ каза официалният служител, като се позова на убийството от Израел на журналиста на Ал Джазира през май 2022 г. и неотдавнашни доклади, че израелските войски са били насочени към млади палестински протестиращи.
  • 23 АРИЕЛ

    5 1 Отговор
    БОЙКО ВЕЧЕ Е ЧИСТ И ИЗПРАН НА БОЙКИКЕВ РЪЦЕТЕ МУ МАЗОЛИ ХВАНАХА ОТ ТЪРКАНЕ
  • 24 Ъхъъъъ,

    5 2 Отговор
    След като се срещна с външните министри на ЕС във вторник, Борел каза: „Огромното мнозинство от държавите-членки смятат, че трябва да продължим подкрепата си за палестинската власт и дължимите плащания не трябва да се забавят.“
  • 25 всийкуц

    8 2 Отговор
    Още един път доказа че си много прост пожарникар. Като не те питат не се обаждай бре ГЕРБ глупак. Двама като си ги мерят ти къде се подлагаш със свалени гащи?

    Коментиран от #41

  • 26 Аре моля тикваря да не лъже

    8 0 Отговор
    Европейският съюз официално заявява , че е ангажиран с „визията за независима и суверенна държава Палестина, живееща рамо до рамо с Израел в мир и сигурност“.

    Но позицията на блока по всички въпроси, свързани с израелско-палестинския конфликт, е сложна и разделяща.
  • 27 Аз да питам само

    12 2 Отговор
    Колко парламента в света освен нашият кокошкарник с декларация в подкрепа на Израел излизат ? Нито един до сега подлоги, нито един !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ЯМБОЛИЯ

    2 14 Отговор
    Браво Бойко и победа за ИЗРАЕЛ.
  • 30 Тиквеник

    8 3 Отговор
    Европейските араби като я запукат утре вдругиден твоята евроджендърска народна партия, ще я питам кой ще подкрепя.
  • 31 БСП на Бунището

    1 9 Отговор
    Бе много сте се загрижили за Братския Славянски Палестински народ и неговата терористична групировка ХАМАС....Те и на вас ще почнат да режат зелките без да питат кво сте....
  • 32 агаля галя

    9 1 Отговор
    Бойко пак не е в час, действа по команда с дистанционното на Посолството!
  • 33 Никой не го интересува вече

    9 1 Отговор
    Какви малоумни декларации за подкрепа приемате в този позорен парламент ! За мнозинството българи Израел е държава терорист, а вие там в парламента си я подкрепяйте колкото си искате като толкова ви е морала и разума . Но да подкрепяш окупатор като Израел Категорично не е морално. Независима Палестинска Държава отдавна трябваше да бъде призната от ООН с граници от преди окупацията която извърши Израел. Да подкрепяш окупатор като Израел е срамно и гнусно и хората подкрепящи Украйна срещу Русия сериозно трябва да се замислят за двойният си морал и шизофренно поведение. Ако Спазвахме същите принципи които прилагаме спрямо Украйна дори оръжие на палестинците трябваше да пращаме нали.... Или ще се намери някой умник да дели окупаторите на добри и лоши ?

    Коментиран от #45

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Милен

    5 1 Отговор
    Ей тая декларация ще въдвори мир в близкия изток, сега евреи и араби ще се прегърнат и всичките патаклами там ще приключат 😂😂😂😂😂
  • 36 А народа може ли

    6 1 Отговор
    Да Предложи Декларация в Подкрепа на Палестинците в справедливата им борба за независимост ? Или примерно да препишем нещо от написаното от Левски, Ботев и Раковски примерно а? Мършели не ви ли е срам да подкрепяте окупатор ?
  • 37 Евронюз

    6 1 Отговор
    Ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел каза, че „наказването на целия палестински народ“ ще „навреди на интересите на ЕС в региона и ще насърчи терористите“. Някои нации като Ирландия имат скорошна история на колониализъм и затова са особено наясно с потисничеството на палестинците“, каза представителят на ЕС пред Ал Джазира.
  • 38 Атлантизъм = Нацизъм хора !

    9 0 Отговор
    Преди по-малко от три седмици целият канадски парламент, заедно с посланици и представители от всички страни от НАТО, станаха и аплодираха Ярослав Хунка, ветеран от украинските Waffen-SS, който е отговорен за избиването на евреи под ръководството на Нацистка Германия.
  • 39 бягай бе

    6 1 Отговор
    Тъпак! Пипай си магнита.....
  • 40 Очаквана излагация на парламента...

    9 1 Отговор
    През последните 75 години безброй десетки хиляди палестинци са били избити от израелските войски и фашистките сили, които сега са представени в израелското правителство. Нито едно от тези убийства не предизвика осъждане от страна на Съединените щати, и от България последните 34 години.... да не говорим за декларация, че израелските извършители са въплъщение на „злото“.....Борисов просто ще цитира послушно изказаното от Байдън който не призова за прекратяване на огъня. Той не призова за мирни преговори. Той не призова за медиация или арбитраж. Той не призова Израел към сдържаност. Той не предупреди за неизчислимото кръвопролитие, което ще бъде резултат от израелска инвазия в Газа.......В Нашите подлоги разум няма те са верни васали на световният нацистки диктатор
  • 41 даже тоя

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "всийкуц":

    долу ня нещо-празно.....
  • 42 И защо се чудя

    7 1 Отговор
    Терористични актове в България искате ? От какъв зор ? Това ли е плана на Атлантическите нищожества в парламента ? Още един враг да си създадем, това ли е целта ?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Анонимен

    6 1 Отговор
    Бойко,Кирчо и Делян са говорители на чужди държави.
  • 45 Дааааа

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Никой не го интересува вече":

    Какви малоумни декларации за подкрепа приемат в този позорен парламент не е важно ! Важно е обаче ,че с тях създават врагове на България и предпоставки за терористични атаки на българска територия. Полза от подобни декларации абсолютно няма и е малоумни да се предлагат и приемат.
  • 46 Предложихме декларация в подкрепа на

    8 1 Отговор
    на Израел...... Позорно, Неморално и Неразумно ! Поредният позорен акт на Атлантическите ни нацистки боклуци. Отново сами врагове си създаваме без въобще полза от това да имаме.
  • 47 Костадин Костадинов

    8 2 Отговор
    България не е гумен печат за подпечатване на малоумни декларации.....
  • 48 тиквенсониада

    7 2 Отговор
    А аз искам декларация в подкрепа на Мата Хари , та да пусне още снимки и разкрития за тайните стаи с чекмеджета на Тиквата от Банкя ! Заслужава си го жената ! Нали ?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Без име

    3 3 Отговор
    Добро предложение!
  • 51 Тома

    7 0 Отговор
    Аз на бати бойко винаги му правя евала защото сам си признава че е много прост
  • 52 елена йончева

    1 0 Отговор
    еврейте са расисти!няма нито една изнасилена пластелинка или пластелинец !
  • 53 ХА ХА ХА

    5 0 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ....ТОЯ НЕ Е ЛИ ВЪВ ЗАТВОРА ?
  • 54 аха

    3 0 Отговор
    Слагайте бързо знамето им пред столична община да се вее до украинското !
  • 55 Ми то ......

    3 0 Отговор
    Бат ви Бойко що не каза нищо ....когато еврейте бомбиха Сирия и всички съседни страни ....а сега реве за еврейте ???
    Май запада го държи изкъсо за това което е направил !!!! И само да мръдне ще се отзове във оня списък и после при БАЙ СТАВРИ !!!

    Коментиран от #57

  • 56 Бойко - крадеца е за затвора !!!!

    4 0 Отговор
    Заедно със Киро лъжеца !!!
  • 57 Хи хи

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Ми то ......":

    Бойко много заобича еврейте ....след като купи къщата на любимата си за два милиона евра..... ама нямал токова декларирани пари 💰💰💰💰 ....сега ще лиже задници на запада докато е жив !!!!!!!!
  • 58 ХА ХА ХА

    2 0 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! ВСЕ ТАКИВА КАНДИДАТ ЗАТВОРНИЦИ ЛИ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ? КОИТО ДА ХВАНЕШ ....ВСЕ Е ЗА ПОЧИВКА СЪС РЕШЕТКИ !

    Коментиран от #60

  • 59 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, който подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани
  • 60 За Буда

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "ХА ХА ХА":

    Грешиш, той е лежал в пражкоя затвор Панкрац з кражба на коли!
  • 61 ххммм

    1 0 Отговор
    Боци ще излезе евреин като Радев..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове